Ronai and Ronai
AMERIKAI

De mi lesz szegény Schmitt Pállal? 2011. szeptember 23. péntek 15:41 Forrás: facebook

  • Hozzászólások(145)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
De mi lesz szegény Schmitt Pállal?

Budapest – Mivel Orbán nem képes úrrá lenni a gazdaság helyzetén, képtelen féken tartani a hiányt, az útja innentől csak lefelé vezet, egyre szűkebb mozgástérrel. Ebből a helyzetből egyetlen menekülő útvonala van: az alkotmányos rendszer korrekciójával, erős elnöki rendszer bevezetése, az elnöki szerep átvétele, 2012 tavaszára választás kiírása, majd szakértői kormány megbízása az elkerülhetetlen korrekció végrehajtására – írja Gyurcsány Ferenc a facebookon.

Végeláthatatlan költségvetési kiigazítási sorozat  elé nézünk, de ennek ellenére nem kétséges, hogy Orbán képtelen féken tartani a hiányt, az újabb és újabb bejelentett programokat nem tudja végrehajtani. Tervei egy része nyilvánvalóan megalapozatlan, például őrült elképzelés volt, hogy év végéig felülvizsgálják a több mint kétszázezer korhatár alatti rokkantnyugdíjas jogosultságát, és hogy ezzel százmilliárdot fog megtakarítani. „Aztán az sem kétséges, hogy egy sor területen, például a felsőoktatásban vagy az egészségügyben saját korábbi populista politikájának rabja.  Nem tud, nem mer racionálisan dönteni, mert azonnal önmaga pár évvel ezelőtti kijelentéseivel találná szembe magát. És mi tagadás, alaposan szétverték a közigazgatást. Ezreket elküldtek, az újak tapasztalatlanok, és mintha bennük sem bíznának meg. Megfelelő előkészítés nélküli döntések következménye aztán az az ámokfutás, amit a kétkulcsossá vedlő egykulcsos adó ügyében láttunk az elmúlt napokban” – fogalmaz a volt kormányfő.

Gyurcsány hiszi, hogy Orbán tisztában van beszorított helyzetével, hogy folyamatos vesszőfutás lesz a része 2014-ig, hogy innentől az út csak lefelé vezet, egyre szűkebb mozgástérrel. Orbán a helyzetét akkor stabilizálhatja „ha  az alkotmányos rendszer korrekciójával erős elnöki rendszert hozna létre, ő maga átvenné az elnöki szerepet, 2012 tavaszára előre hozott választást írna ki, majd szakértői kormányt bízna meg az elkerülhetetlen korrekcióval, talán korlátozhatná azokat a károkat, amit ő személyesen és pártja el fog szenvedni a következő években. És 2016-ra talán tudná stabilizálni helyzetét” – osztja meg talán nem teljesen elrugaszkodott következtetéseit Gyurcsány Ferenc .

Nem tudni, hogy így lesz-e – teszi hozzá a volt miniszterelnök  -, de azt tudja, hogy a jelenlegi helyzetben Orbánnak lépnie kell. Nekik, már mint Gyurcsányéknak ellenzékben gyorsítani kell önmaguk átépítését, hogy a demokratáknak legyen választható pártja, ha fél év múlva újra választani kell – zárja gondolatait a volt kormányfő.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +64 ( 68 szavazatból)
De mi lesz szegény Schmitt Pállal?, 4.8 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(145)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

145 Reader’s Comments

  1. «Orbán Viktor közölte: azt várja az eskütevőktől(eskütevö rendörök), hogy segítsenek Magyarország megerősítésében, garantálják a rendet, a biztonságot.A felelősségért, a teljes odaadásért cserébe biztos, kiszámítható jövőt kínál a kormány azoknak, akik becsülettel szolgálnak.»
    Ez példaul azt jelenti, hogy anarchia lesz és az a rendör aki eléri a nyugdijkorhatart, az ne szamitson semmi jora, és intézkedni fog, hogy ilyen hiba be ne csusszon, marmint az, hogy eléri a nyugdijkorhatart.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. Akkor minden rendben van, Győző. Már azt hittem, hogy nem volt érthető, amit írtam.
    De azért engedd, meg, hogy én másképpen lássam:
    Azért nem volt még EU-n belül embargó, mert nem volt rá szükség. Ez a legelső középeurópai ország, amelyik fasiszta államot épít.
    Nem fogják eltűrni.
    Semmilyen más lehetőségük nincs a beavatkozásra, mint a kereskedelmi-gazdasági-pénzügyi kapcsolatok szűkítésére. Az, hogy Orbánnal nem állnak szóba, az lepereg róla. Kijelenti, hogy megsértik ezzel a magyar népet, oszt jónapot.
    Kénytelenek lesznek olyan intézkedéseket hozni, hogy a választók akarják majd leváltani. Azt pedig csak az életszinvonalunk befolyásolásával tudják a tudtukra adni. Ha nekünk Orbán kell, nem kellenek a termékeink. Az övékéből se kapunk. Megszűnik a vámmentesség. Hazaküldik a vendégmunkásokat. Ismét útlevéllel léphetünk be Ausztriába.
    Na, majd akkor elkezdhetünk gondolkozni.
    Tudod kik lesznek ennek az okai?
    A zsidók és a cigányok.
    Szerinted ez nem következhet be?
    Örülj neki, hogy oly nagyon optimista vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  3. Ja, majd elfeledtem: Orbán csak abban az esetben fog előrehozott választást kierőszakolni, ha biztos a győzelmében. Minél későbbre halassza, annál kevesebb támogatója lesz. Ezért realitás, hogy legkésőbb jövőre megtörténik, mert akkor még biztosan lesz esélye arra, hogy 2006-ig kitolja uralmát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Az Isten beszélne belőled csatt! És gyorsan visszatérünk 2011-be az időgéppel. Orbán 2006-ig kitolta uralmát. Huuuuuuuurrrrrrá!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Melléütöttem, na…
    Még mindig jobb, mintha 2026-ot, vagy 2046-ot pötyögtem volna.
    Bocsika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Nem megrovásként írtam (sejtettem az elütést) csak olyan jó lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Sok érdekes hozzászólást olvastam.Nagyon tudjuk ám, hogy hogyan kéne,mi lehet a következménye stb.stb.
    Csak,hogy tegnap én tüntetni voltam Miskolcon.Amit láttam az volt a szomorú.Alig voltunk egy “maroknyian”.Miskolc a majd 200 ezres város.Nem tudtam megsaccolni,mert ehhez nem értek.De azt láttam, ha mi nem megyünk vidékről, meg több nagyvárosból,meg Szabolból-ahogy a táblákról leolvastam-hát nem tudom, hogy 150-200 fő, volt-e egy ilyen nagyvárosból mint Miskolc.Pedig, most még Mesterházy beszéde is elég jó volt. Szóval, hajlok affelé, hogy nem lesz itt semmi, a felcsutikiskondás azt csinál amit akar.Én személy szerint Gy.F.párti vagyok,de az biztos, ő sem tud több embert megmozgatni. Mindenkinek csak a szája jár,itt pártokhoz csatlakozni nem lehet, itt csak a rendvédelmisekhez csatlakozva lehetne -talán -elzavarni ezeket a tolvajokat. Egy dolog volt jó a tegnapi napon.Zengett a Városháza előtti tér: Orbán takarodj-tól!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. kekec 2011. szeptember 24. szombat 10:23
    “mi bajod a hozzászólásokkal?”
    Semmi. Nem azt írtam, hanem azt, hogy többen nem értik vagy félreértik az általam leírtak lényegét. Ezek szerint eggyel többen. (Cicamic pl. kiválóan megértette.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. katka: “Gy.F.párti vagyok,de az biztos, ő sem tud több embert megmozgatni.”
    .
    Nyugtával dicsérd a napot. Orbánon kívül egyetlen ember van az országban, akinek a hívó szavára tömegmegmozdulás várható. Korábban ugyanis így volt, s a vele való szolidaritás – emberi gesztus – a meghurcoltatásával arányosan, napról napra növekszik.
    Ha OV sokat szórikázik vele az ügyészségen keresztül, szerintem egyre többen lesznek szolidárisak Gyurcsánnyal. Na, akkor lesz érdemes újra tv-t nézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Urak – Hölgyek!
    Azt hiszem a baj sokkal nagyobb mint gondolnánk. Nem csak Mo van bajban, hanem a világ is önmagából kifordulóban van. Nem tudom látjátok-e? De épp a küszöbön áll – kialakulóban van – egy második Szuezi válság szerű helyzet. Ebben a zavarosban próbál – igen rosszul – halászni a király. Ráadásul a magyar politikának semmiféle válasza, elképzelése nincs a magyar helyzetre. A baloldalnak több alapvető baja van az egyik, hogy fogalma sincs mit tegyen, a másik, hogy éppen saját politikai kiherélésén dolgozik, a harmadik, hogy pont annyira nem képes az elmúlt 20 év politikai hibáiból tanulni, következtetéseket levonni mint a jobboldal. Lehet, hogy most vívom ki teljes ellenszenveteket de én a következő módon látom a mai helyzetet.
    1, Mesterházi fenyegetése, hogy kivonul Gyurcsány védelme mögül nem pusztán hatalmi harc, nem tévedés, hanem szarvas hiba. Ugyanis ezzel önként és dalolva pusztán presztízs illetve hatalmi okokból teszi saját torkára a kést, azaz önként készül a politikai harakirire. A legnagyobb tévedés ugyanis az, hogy ez a hajtóvadászat korántsem Gyurcsányról, nem Gyurcsány ellen szól, hanem a teljes magyar baloldali politizálás valamennyi irányzata, a szociáldemokrácia, a liberalizmus, a szocializmus, a marxizmus kiirtásáról illetve ezek helyének a fasizmus által történő diktatórikus átvételéről szól.
    2, A magyar baloldal, ideértve Gyurcsányt is nem hajlandó szembenézni (persze erre a magyar – baloldali – hatalmi elitnek is jó oka van) a Magyar gazdaság átalakítás – rendszer váltás – közben elkövetett hibákkal, bűnökkel, nem egy esetben bűncselekményekkel.
    3, A magyar baloldal (is) jelenleg képtelen szembenézni a világban zajló, – történő változásokkal, képtelen ebből a jövőre vonatkozó következtetések levonására.
    És álljon itt, amivel nagy valószínűség szerint kihúzom a gyufát. Számomra úgy tűnik, hogy nem a baloldali gondolkodás van válságban, hanem a szociáldemokrácia és a liberalizmus és ezek különösképpen Magyarországi változatai. Itt alapvetően egy radikális baloldali fordulat az egyetlen ami segíthet, egy korszerű marxista alapokon működő új szocialista gazdaság irányítási rendszer kiépítése. Akárhogy is vesszük a teljes Magyar államadósság a meggondolatlan és bűnöktől sem mentes privatizáció nyomán ma aktívumként hiánytalanul ott van a felső ezer kezében. Ez az amit gyorsan és határozottan vissza kell szerezni. Mivel másként nem megy az Államnak ezzel a visszaszerzett vagyonnal rendkívül gyorsan ki kell építenie és be kell indítania az állami termelést, mind a mezőgazdaságban, mind az iparban. Ettől a radikális állami beavatkozástól lesz a dolog szocialista jellegű. Mivel a világban zajló gazdasági események a csökkenő termelés nyomán hamarosan a világban élelmiszer, ipari termék, nyersanyag, és energia hiány lesz, így ennek a lépésnek igen is van gazdasági létjogosultsága. Egy intenzív nagyüzemi mezőgazdaság megteremtése elegendő extra export terméket tudna biztosítani ahhoz, hogy a gazdaság másik lába, az ipari termelés is erőre kaphasson. És természetesen az így keletkezett profitot mindenképpen vissza kell forgatnunk a társadalomba annak érdekében, hogy a Magyar társadalom húsz éve tartó hanyatlása, szétszakadása megálljon és visszaforduljon. Erre pedig csak egyetlen társadalmi berendezkedés, a szocialista gazdaságirányítás képes. A húsz év legfontosabb tanulsága az, hogy a Magyar hatalmi elit – már történelmileg is – oly mértékben tisztességtelen a magyar társadalommal szemben, hogy az a megtermelt javakat teljes egészében kizárólag luxus célokra éli fel, és annak minden hasznából kizárja a magyar társadalom egészét. Ez a folyamat pedig a magyar hatalmi elit részéről korántsem új keletű, a magyar hatalmi elit ezt így csinálja évszázadok óta. Hatalmi elitünk a Mo-on megtermelt javakat sosem, ma sem Mo-on költi el, hanem azt teljes mértékben nyugatra viszi és ott nem profit szerzésre hanem tisztán luxus dőzsölésre költi el. Az az ebből a haszonból a magyar társadalom semmilyen szinten nem részesül – és soha nem részesült. Ennek a folyamatnak pedig az ország a magyar nép érdekében radikálisan és igen gyorsan véget kell vetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  11. Kedves Marx Károly!
    Az első két pontod az elfogadható bár lehet csinosítani.
    A harmadik pontodat viszont, ha névrokon ősöd felébredne, a helyzet áttekintése után úgy eldobná, hogy ne is lássa senki és a 126 éve abbahagyott munkáit bizonyos részeiben revideálva nagyjából úgy folytatná, ahogy Vitányi Iván a DKP.HU honlapon elkezdte összefoglalni a baloldal helyzetét.
    Mielőtt nekifogsz ilyen javallatok írásához ajánlom olvasásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Károly érdekeseket írsz, én nem harapom le a fejedet érte, az biztos. Az elvet is megértem, ami mentén ez értelmes (mégha számomra eleve elfogadhatatlan is különböző elvi oko miatt) dolognak tűnne.
    Csakhogy egy hiba csúszott a gondolatnemetbe, rögtön az elején. A szocializmus nem működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. Marx Károly – gratulálok, sikerült feltalálnod a szocializmust. Most már “csak” Kornai könyveit kell elolvasnod, hogy képben legyél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Kezd talán a Röpirattal: rövid, velős. A szocialista vállalatok “nyitott közlekedőedények” azaz akármennyit betáplálnak, nyomtalanul eltűnik, nincs hajtóerő a termelékenységre, innovációra. Azaz a HIÁNY a szocialista termelési mód törvényszerű következménye.
    Szerény véleményem szerint jelen gondjaink nagy része a közkeletű vélekedéssel szemben nem a szembenézés hiánya “hibákkal, bűnökkel, nem egy esetben bűncselekményekkel” – (persze az is, de olyan volt a többi szoci országban is – és mégis előbbre tartanak) – hanem az, hogy nekünk sikerült a kapitalizmus és a szocializmus ÖSSZES hátrányát ötvözni anélkül, hogy élveztük volna a kapitalizmus előnyeit is. Az állami(önkormányzati) kézben tartott nagyüzemek pénznyelő automaták (hogy csak a Bkv-ra tegyek egy sanda utalást) nincsenek gazdaságossághoz kötve, nyugodtan herdálhatnak, az állam előbb-utóbb konszolidálja őket. És ezt az agybajt fogja Orbán az etatista gazdaságpolitikájával még növelni is!
    Vonszoljuk magunkkal Kádár örökségét, az állammonopolista kapitalizmus vagyoni hátterére méretezett “ingyenes” egészségügyet és oktatást, emiatt túladóztatjuk a vállalkozásokat – akik a jövedelem nagy részét kényszerűségből és a nemzeti karakter részét képező kurucságból – eltitkolják, vagy külföldre menekítik. Ha semmi más, már ez is bizonyítaná a mondás igazságát: a pokolhoz vezető út jószándékkal van kikövezve. Kádárt jószándék vezette, amikor a magyar népnek néhány évtizedes nyugodt gyarapodást – mondjuk ki: polgárosodást biztosított. Kapitalista körülmények között ez nem tartható, a nemzeti jövedelem milliárdos vagyonai csakis milliók létminimum alá szorításával fedezhető.
    NINCS nemzeti konszenzus arról, hogy mi az az ellátási szint, amit az államnak mindenki részére valóban ingyen kell biztosítania, és mi az, amiért már a piaci térítés megkövetelhető.
    NINCS megegyezés az ország ciklusokon át tartható gazdasági irányvonaláról, a nemzeti hozzáadott értéket emelő innovációról – nagyjából semmiről.
    És ha mindez nem lett volna elég, Isten a nyakunkra küldött a nép lelkes asszisztálásával egy fasisztoid zsarnokot, nulla gyakorlati érzékkel, nulla gazdasági elképzeléssel és nulla erkölccsel – de egy kiéhezett bagázzsal.
    Isten úgy döntött, hogy még nem tépegetett minket eleget a balsors.
    De Orbán ötleténél – a vissza a fáraók korába, netán a félfeudális-klerikális
    rendszerbe – a Te ötleted sem vonzó: NEM LEHET visszafelé menni az időben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Vagy olvass Róna Pétert. Rövid, velős, célratörő:
    (és ezt még a Bajnai féle profi költségvetésről, nem a mostani “számhiányos” bohóckodásról mondta!
    http://www.piacesprofit.hu/magazin_2010_2/rona_peter:_a_valosag_visszaszol.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. egyébként a “Mi folyik Magyarországon” blogról szárrnazik néhány gondolat:
    “Államunk többet költ, mint amennyit mi befizetünk – ezért hiteleket vesz fel és eladósodunk.
    Mi többet várunk az államtól, mint amennyit ad, de sokak szerint korrupció nélkül jóval többet kaphatnánk a befizetett pénzekért (adók, illetékek, stb.) cserébe.
    A viták többnyire nem a lényegi kérdésekről szólnak, a téves/gumicsont kérdésekre adott válaszok nem viszik előbbre az országot.
    Sem a vezetőink, sem országlakótársaink nem együttműködéssel akarják megoldani a tényleges problémákat, hanem ennek ürügyén szeretnék lenyomni a más véleményen lévőket – ezért süllyedünk egyre mélyebbre.
    A rendszerváltás illúziója az volt, hogy a kapitalizmus és a szocializmus összes előnye kombinálható egymással, és ezt a szabadpiac a mi közreműködésünk nélkül is megvalósítja számunkra.
    Ha most körülnézek, rossz álomra emlékeztető balkáni Vadkeletet látok, amelyben a szocializmus összes hátrányát egyesítettük a kapitalizmus minden árnyoldalával – a szabadpiac nem oldja meg a problémáinkat, és főleg nem lesz demokrácia a mi aktív részvételünk nélkül, na és józan ész meg együttműködés nélkül. El kell fogadnunk, hogy minden pártnak és minden embernek lehet bizonyos dolgokban igaza, hogy nem csak mi tudjuk a tutifrankót, hanem egymástól is tanulhatunk. Vissza kell térnünk az alapvető gyakorlati igazságokhoz, hogy közös célokat tűzhessünk ki.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Azt azért gondoltam, hogy nem aratok oztatlan sikert, de azért néhány dolgon el lehetne gondolkodni. pl az általunk ismert szocializmus ezer és egy oknál fogva nem volt igazi szocializmus. Pl azért nem mert a feudalizmusból nem fejlődés hanem a világháború után fellépő nyomor, és gazdasági megsemmisülés egyszerű társadalmi és gazdasági kényszere miatt jött létre. Másod sorban az a szocializmus – korántsem miattunk, hanem egy ránk erőltetett negyven évig tartó gazdasági bojkott eredménye képen nem volt része a világgazdaságnak. Annak a világgazdaságnak nem voltunk része ami egy világ válság után a háború utáni lepusztultságban hihetetlen gazdasági konnyunktúrát teremtett amely konnyunktúrából a feudális alapokon szerveződő szocializmust szándékosan kirekesztettek.
    Ma azonban merőben más a helyzet ismét világgazdasági válság van egy olyan környezetben amikor a nyugati világ kiszervezte önmagából a termelést, az az a fellendülésére nem sok esély látszik. Az igazi kérdés, hogy Mi itt középkelet Európában teszünk e valamit a hanyatlás ellen, vagy a nyugati hanyatlást lekörözve elpusztulunk mielőtt a nyugati világ megrendülhetne.
    Mert abban nem sok kétségünk lehet, hogy Ázsia már nem sokáig fogja biztosítani a nyugati világ számára a rabszolga munkát, és pláne nem sokáig fogja a nyugatot erővel gazdasági lélegeztető gépen tartani.
    Egyszóval beszélgethetünk , vagy utálhatok kinek kinek vérmérséklete szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  18. Gets, Cicamic, Kekec! A volt cocializmus tényleg nem működik. Oda már mégse menjünk vissza! De talán a korábbi nem az volt, csak annak mondták. A kételyre itt egy idézet (lehet, hogy nem is idézet, mert magam sosem olvastam, de valaki úgy adta elő, mint biztos forrás):
    “A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága árú, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani.
    Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyeket emiatt államosítani fognak, és mindez végeredményben a kommunizmus megszületéséhez vezet.”

    Karl Marx, 1867

    Mielőtt ehhez az idézethez jutottam, az a véleményem alakult ki, hogy a mostani világválság csak úgy szüntethető meg, ha banki tevékenységet csak az állam folytathat, azaz államosítják a bankokat. Technikailag ez persze csak a kormányok egyidejű lépésével valósítható meg. (Mintha most éppen erről pusmognának csak éppen virágnyelven.)

    Persze nem akarom magam Marxhoz mérni! Én csak egy kis nyugger vagyok. Ezért szeretném, ha erről (mármint a Marx idézetről) kivilágosítanátok! Talán holnap.
    Megköszönném!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. A Vicsi leaks jelenti! Gyurcsány , vásárolt, 3 db.csákányt, 3db.talicskát,és 3 db. lapátot! Valamint ,1.db.MÁV-nál, is használatos védősisakot.Kiszivárgott információk szerint :Kibérelte a Recski kőfejtőt is.Informátorunk szerint , a talicskákra, már rá ,is gravíroztatta ,leendő gazdáik ,nevét: orbán,szijjártó ,kövér A .vasútnál ,is használatos ,védősisak, pedig ,pintér sándort illeti,amikoron is, Százhalombattán , a beérkező, kőolaj szerelvényeket, a megfelelő vágányra tereli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Marx Károly:
    “gazdasági konnyunktúrát teremtett amely konnyunktúrából a feudális alapokon szerveződő szocializmust szándékosan kirekesztettek.”
    Magyarul így írjuk helyesen: konjunktúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Kedves Provokativ :
    “Feudális alapokon szerveződő szocializmus….”: ?

    Marx : a Tőkében ( még nem tiltott irodalom ? ) emlékeim szerint azt irta,
    a szocializmus/kommunizmus / a legfejlettebb kapitalista országban fog megvalósulni. Lenin meg elhappolta az ötletet a legfejletlenebb országba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Scmitt?? mitol is olyan “szegeny”??
    majd legfoljebb visszamegy lecsot fozni…………..!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. csatt
    Miből gondolod hogy az Eu nem fogja tűrni az Orbán diktatúrájának a kiteljesedését?
    Minden jel arra vall, hogy hogy igenis el fogja tűrni!
    Mit mondtak a média törvényre?
    Mit mondtak a fékek, és ellensúlyok kiiktatására?
    Elhangzott többször is valami halvány megfogalmazás a monitoring rendszerről,”oszt” annyi!
    Az Eu-nak kisebb baja is nagyobb annál, hogy itt beavatkozzon. Ideje felébredni!Vagy teszünk valamit magunk ezek ellen, vagy “mehetünk a levesbe”!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Latyapatya – ezt az idézetet több helyen is láttam, mindig gondosan elkerülték, hogy a forrását (melyik könyv, melyik kiadás, hanyadik oldal) megjelöljék.
    Viszont én OLVASTAM a munkásosztály helyzete Angliában című könyvet – és abban távolról sem az látszott akkor, a XIX.század utolsó harmadában, hogy a tőkések olyan nagyon buzdítanák a proletárokat a vásárlásra! Ezért khm… némi kétely merülhet fel az idézet hitelessége felől.
    Ha netán MÉGIS hiteles – akkor Marx előre látóbb volt, mint Nostradamus! Az eredeti tőkefelhalmozás és a gátlástalan kizsákmányolás korában előre látta a fogyasztói társadalmat – aminek akkor még nyomelemei sem voltak..
    Vulgármarxista szemlélet szerint: Marx azt “jósolta” hogy a tőkés gazdasági rend az előre látható vitathatatlan technikai fejlődésével elér minőségileg egy olyan szintet, ami az emberiség MINDEN tagja számára már biztosítani tudja a szükségletei kielégítését – ráadásul a tudati fejlődés is elér egy olyan szintre, hogy ezt akarja is. Lenin ezt a “békés átnövés” elvet borította a “láncot a leggyengébb láncszemnél lehet elszakítani” elvvel – ami történelmileg rövid
    (70 éves) távlatban “vált be”, mert egy vékony és szakadt lánc nem versenyképes egy egységes és egyre erősödő lánccal szemben.
    Az a baj, hogy Lukácsék sem igazán illesztették be az elméletbe a technikai fejlődés eredményeit (miszerint Marx a bankkártyákat megsejtve a fenekét a földhöz verdeste volna örömében – az maga a “virtuális” pénz, azaz a társadalmi teljesítmény “nyilvántartása”)
    Még várat magára az a marxista filozófusa, aki a XXI. századnak át tudja fogalmazni és aktualizálni egy más társadalmi korszakban, más társadalmi feltételek ismeretében megfogalmazott elméletet. Ráadásul be tudja illeszteni az ökológiai lábnyom és a föld eltartó képességének végessége – valamint a kapitalizmus expanzív fejlődési trendjének összeegyeztethetetlenségét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Mi ezekhez az emberiség életére kiható problémákhoz képest, hogy mi lesz egy 10 milliós kis országban egy bohóccal? Egy csomó az csak Isten szőnyegében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. kekec
    2011. szeptember 25. vasárnap
    09:34
    Ez igen! Jól összekaptad! Egyetértek! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. Latyapatya, én nem csak arra a szocializmusra gondoltam, amelyik Magyarországon volt. Az original version is nem más, mint utópia. Nem egyezik az emberi természettel. Ezért működésképtelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  28. Hú, az előzőm második mondata nagyon csúnya.
    Helyesen: Az eredeti változat pedig csak egy utópia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. A bajok itt kezdődnek, a cím sajnos igaz, de mi a megoldás?

    http://www.gepnarancs.hu/2011/09/a-szocik-ajandeka-magyarorszagnak/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. platon: ezek azért érdekesebb problémák, de nem igazán férnek egy smitpalis szöveghez:
    http://greczy.blog.hu/2011/09/25/a_szakado_mszp_es_az_elgurult_gyogyszer

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. gets – köszike, de ezek a fixa ideáim, már többféleképpen több helyen is megírtam. Mára már egészen legömbölyödött: “kekec szerint a világ”
    kicsit egyszerű, kicsit vulgáris – de az enyém.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Kedves M.Karcsibácsi!Élvezettel olvastam irásod.Tudom forogsz a sirodban,de végre erőt vettél magadon és megszólaltál.Sok mondandoddal egyetértek.A szocializmus kérdésében is.A gondolat jó vólt.A m egoldással volt baj.Nagyon nagy baj.Mi beszéltünk a szocializmusról,de feelelős vezetőink mást csináltak.Nem vették észre,hogy a nyugat megcsinálta.Ott sikerre jutott a tudományos-technikai forradalom vivmányai.Ott ennek során árubőség alakult ki.Ott nem kellett évekig,évtizedekig gépkocsira és fagyasztószekrényre várni.ottOtt volt banán,narancs,minden ami a szem-száj ingere..Ott kibontakozhatott az emberi képességek sorétüsége.Ott igazi demokrácia és szabadság jött létre.Ott nem féltek az emberek,kimerték mondani véleményüket.Ott többszörösen jobban eltek az emberek.Pedig mindennek nálunk,a szocoalistának nevezett társadalomban kellett volna igy lenni.Az embereknek csak akapitalizmus rothadó szagát kellett volna eltürni.Nem.Nem igy történt.Le is zárták vezetőink a nyugati határt,nehogy rájőjünk a turpiságra.Abban viszont nem értek veled egyet,hogy Gyurcsány nem hajlandó szembe nézni az elkövetett hibákkal.Emlékezz csak “Öszödre”.Ott elkezdte.Azt mondod /3.p./,hogy itt már csak a baloldali fordulat segithet.Nem látod?Gyurcsán épp ezen doldozik,de a lagymatagok,mandátumukat féltve gátat vetnek elébe.Azon állitásoddal is egyet értek,hogy a “magyar hatalmi elit tisztességtelen”Bizony az és sajnos ezt mi csendben türjük.Vajon meddig türjük?Sajnos ezt a tiszteségtelenséget sokan nem veszik észre.Nézzél csak a Fidesz mögé felsorakozott éertelmiségi elitre,vagy a Battyán Társaságra,akik tapsal fogadják a vezér üres szólamait.A privatizációt érintő felvetésedet elfogadom.Engem már régóta foglalkoztat az a kérdés,hogy mitől lettek nálunk,Magyarországon többen is miliárdosok.Tisztelet a kevés kivételnek,biztos vagyok abban,hogy nem munkából.Akkor miből?Engem nem hagy nyugton ez a kérdés.És ha módom volna alaposan megvizsgálnám és visszacsinálnám ott,ahol érdemi választ a honnan-ra nem kapnék.Kedves M.K.Kérlek figyelj ránk,adj tanácsot a közgazdasági kérdésekre szakosodott embereknek.Világosisd fel őket,hogy ideje egyformán látni a közgazdasági kérdéseket,ne pártszemszoge szerint nézzék a gazdaság kérdéseit,hanem szigoruan szakmai alapon,mertza gazdasági törvények egyformán hatnak a Fidesznél uis meg a Szociknál is.Jó lenne,ha ezt nagyon gyorsan tudomásul vennék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. A magukat baloldali érzelmű, de akár csak a demokráciát féltő újságírónak nem lenne szabad leírnia, hogy o.v-nak van esélye egy következő választáson. azt kell hangsúlyozni, hogy ilyen-olyan mérések azt mutatják, hogy bukik. Olyan ez, mint az inflációs várakozás. Ha a sajtó azt skandélja, hogy 2/3, akkor meglesz a 2/3, ha azt skandálja, hogy bukik o.v., akkor az emberek elgon dolkodnak, hogy talán és akkor tehetünk is ezért valamit!
    Valahova le kellett írjam, lassan olyan ez, mint az illegélis kmp körsuttogása. talán valaki meghallja és tovább énekli! Alakítsunk sok-sok hangos kórust!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. egyébként kit érdekel, hogy mi lesz sch.p-lal? engem nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. Milenne Mipalinkkal ?
    Szépen melegentartja a trónkarossszéket az utánakövetkezendőnek.
    Akiaztán élete végéig megtartja azt s ha lehet családi vonalon örökíti át utódjának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Tényleg köszönöm Kekec! A szándékot biztosan.
    Utaltam én is az idézet hitelességére, megkérdőjelezve. Éppen ezért döbbentem meg rajta, mert az első fele igaznak tűnik. Hogy ne láthatta volna a fogyasztói társadalom létrejöttét, azt nem hiszem. Akadtak mások is (nem csak a közgazdaságra gondolok), akik előre láttak. Ha pedig valaki csak ezzel foglalkozik, logikusan eljuthat a gondolatig. De ezt már nem kérdezhetjük meg tőle.
    Lenin meg a többi nem érdekel, ők nem közgazdák voltak.
    És azt, hogy az egyenlő elosztás nem az ember természete belátom. De én nem is akarom a jövőt kitalálni, csupán a bankok, a pénzvilág sorsa érdekelne. Az, hogy miként bűnhődnek meg a káoszért? Mert manapság megint ők a hasznothúzók. És persze fontos nekem, hogy akármilyen is lesz az új világ, az demokratikus legyen, ne erőszakos, vagy sunyi diktatúra.
    Ebben talán azonosak vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Latyapatya – az egyenlő elosztás igenis az ember alaptermészete – az volt uralkodó tízezer évekig, az ősközösségben – és az emberiség sanyarú körülmények között újra felfedezi: hadikommunizmus, jegyrendszer (még a kapitalista Angliában is a II. vh. alatt) A magántulajdon a földműveléssel és az értéktöbblettel – valamint annak egyesek általi kisajátításával indult, azaz pár ezeréves újkőkori fejlemény. A magántulajdonért való harc a jelenlegi világrendszer mozgatórugója – viszont tagadhatatlanul elérte már a föld eltartó képességét. Az éghajlatváltozás és a túlnépesedés olyan problémák, amiket egy zseni sem láthatott előre (Marx korában talán 1 mrd volt a föld lakossága, nem volt az éghajlat változtatására képes ipari termelés, és a technikai fejlődést sem lehetett előre látni, Vernét pl fantasztának tartották) Ezt jó lenne egy másik zseninek a rendszerbe illeszteni.
    Egyébként szerintem a marxi alaptételek máig érvényesek, csak most nem az egyes tőkés zsákmányolja ki az alkalmazottait, hanem az erősebb államok a gyengébbeket. Az országok kizsákmányolása ellen már megindult a felszabadító küzdelem: Brazilia, Kína, Törökország – a kapitalizmus módszereivel kezd önálló lábra állni. A szakszervezeteknek meg előbb-utóbb globális mértékben kell szerveződni, mert már nem lehet helyi, nemzeti szinten a munkások érdekeit képviselni.
    Úgy igazán még nem láttam elméletet, amely a XXU század problémáira keresné a megoldásokat.
    A bankok mozgatják a világgazdaság érrendszerét, jelenleg némileg trombózisos állapotban, “megbüntetni őket” éppoly értelmetlen, mint haragudni az ereidre – az érbetegségeket gyógyítani kell..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. bocs – XXI. század – és persze, demokratikus jövőt remélek.
    Az emberiség még a kamaszkorát éri (ha hinni lehet a reklám pszichológusoknak úgy kb 12 éves gyerek szintjén áll) – még felnőhet.
    Kedvenc mondásom szerint: Az emberiség fejlődőképes. Erre a legjobb bizonyíték, hogy egy ideje már nem eszünk embert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Azért ti igazán jók vagytok, hogy ennyire aggódtok pacajkáért. Megható! :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. kata 2011. szeptember 25. vasárnap 00:14 Kedves Provokativ :
    “Feudális alapokon szerveződő szocializmus….”: ?
    .
    Legközelebb vagy olvassál, vagy írjál lassabban. A niknevem nem Provokatív, hanem proaktív. Nagyon nem mindegy.
    Marx Károly idézett mûvéhez egy szavam sem volt, csak a hozzászóló helyesírását javítottam, hogy máskor tudja, hogyan kell helyesen leírni a konjunktúra szót.
    .
    Ettől függetlenül amit írtál, annak lehet piacgazdasági-politikai alapja:
    “Marx : a Tőkében ( még nem tiltott irodalom ? ) emlékeim szerint azt irta,
    a szocializmus/kommunizmus / a legfejlettebb kapitalista országban fog megvalósulni. Lenin meg elhappolta az ötletet a legfejletlenebb országba.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Akkor végülis Magyarországon esélytelen a szocializmus (az igazi!), mivel nem a legfejletteb és nem is kapitalista.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Egy nagyon, nagyon érdekes felvetés, talán többet érdemelne.
    A legfejlettebb és a legfejletlenebb. Hihihi, érdemes birizgálni a kérdést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. “És mi tagadás, alaposan szétverték a közigazgatást. Ezreket elküldtek, az újak tapasztalatlanok, és mintha bennük sem bíznának meg.”
    Ehhez egy adalék, saját magam sorsát ismertetve: 11 évig a volt IRM külsős, évente meghosszabbított szerződéssel foglalkoztatott informatikai szakembere voltam, egyedüli alkalmazásgazdája egy fontos informatikai rendszernek. Kormányváltást követően a következőket kellett átélnem:
    - 2010 nyarától aláíró híján, majd általam nem ismert okból 2011 márciusáig a vállalkozói díj hónapokkal később történő késedelmes kifizetése;
    - a 2011 decemberig tartó szerződés azonnali felbontásával való rémisztgetés;
    - decemberben a szerződés meghosszabbításának végleges elutasítása;
    - 2011 januárjában mégis egy ajánlat bekérése, szerződéssel való kecsegtetés;
    - 2011 júniusában végleges elutasítás, addigra már anyagilag tönkremenve a várakozásban és jelenleg is munka nélkül;

    Évekig hallgattam a szlogeneket, hogy becsüljük meg a szakembereket stb., majd a gyakorlatban kisemmizés, hazudozás, tönkretétel. 20 éves vállalkozói munkám, beruházásom ment tönkre.
    Jelenleg legszívesebben elmenekülnék az országból, ha tudnék valamilyen idegen nyelven.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Ez a mondat helyesen:
    - a 2010 decemberig tartó szerződés azonnali felbontásával való rémisztgetés;

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. A kőztársasági elnőkőt nem a parlament kéne hogy válassza,hanem a választásokon a nép akkarata legyen érvényes igy a 2/3 tőbség érvényúl senki nem szolhat ellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos