Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Harcoljunk jobban 2015. március 6. péntek 18:23

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Harcoljunk jobban

Elavult történelmi ismereteim szerint a polgár azért polgár, mert nem kell keményen dolgoznia, persze, ha kedve van, megteheti, viszont az ország új sztárjai a keményen dolgozó ember, akit Orbán Viktor nevezett meg legutóbbi „ne arra figyeljenek, hogy lopok, hanem inkább arra, hogy milyen hülyeségeket beszélek” tematikájú beszédében. A keményen dolgozó ember. Hamarosan proletár lesz ebből, ha megérjük, és megéri a Fidesz-kormány is, mert először azt hittem, hogy a polgártól a nemes felé halad a szeretett osztály finom áthelyezése, de talán valaki rájött a gépházban, hogy arisztokratából talán annyi sincs ebben a hazában, mint polgárból, ezért aztán lerántotta a botkormányt, és jöttek a keményen dolgozó emberek. Munkások, parasztok és a velük szövetséges, némileg kevesebb értéket termelő, de mindenképpen említésre méltó értelmiségiek.

A definíció szépsége abban rejlik, hogy Magyarországon fordított kauzalitás működik, azaz nem a keményen dolgozó embernek van elég pénze a boldog élethez, hanem akinek elég pénze van a boldog élethez, az a keményen dolgozó ember. Tehát ha valaki keményen dolgozik, de a villanyszámlát sem tudja kifizetni, az nem keményen dolgozó ember, viszont aki rohadtul nem csinál semmit, csak benősül a miniszterelnök családjába, vagy cipeli Orbán Viktor táskáját, az nyilván keményen dolgozó ember, mert baromi sok pénze van.

Ilyenkor szoktak forradalmak kitörni, és a forradalmárok felakasztanak mindenkit, akinek valaha is köze volt egy ilyen kormányzáshoz. Afrikában. Mert természetesen a felvilágosult Európai Unióban ilyesmi szerencsére nem történhet meg, és ha van igazság, akkor az Unió arra hivatott szervei alig hat év múlva megfogalmaznak egy félhivatalos levelet a magyar kormánynak, amelyben felhívják a figyelmét a demokrácia tűrhetetlen pusztítására és a borzalmas korrupcióra. A magyar kormánynak nyolc évet adnak, hogy azonnal tegyen valamit, de legalábbis hitelt érdemlően magyarázza meg, hogy miért volt szükség erre.

Meg fogja magyarázni, az EU pedig nem fogadja majd el, és írásbeli elmarasztalásban részesíti. Unokáink is ezen fognak röhögni.

Addig is a keményen dolgozó emberek keményen dolgoznak tovább.

Azt is mondta a miniszterelnök, hogy az emberek nem elégedettek a kormánnyal, ezért… ezért… bocsássanak meg, de kicsit hátrálnom kell, mielőtt ennek nekifutok… szóval ezért JOBBAN KELL HARCOLNI.

A képzelt lények sorát, melyek vadul és folyamatosan támadják Magyarországot, a miniszterelnök nemrégiben a megélhetési bevándorlókkal bővítette. A megélhetési bevándorlók bevándorolnak, urizálnak itt a legendásan magas szociális juttatásokból, aztán szegény magyaroknak ezért nincs elég pénzük. A szülőfaluja pedig azért kap újabb stadionokat, mert a magánvállalkozások rendkívül adakozók, de a közpénzeket gyakorlatilag csont nélkül elbulizzák a szír és afgán menekültek, akik nem azért jöttek ide, mert hazájukban lemészárolnák őket, hanem mert látták a CNN-en, hogy Magyarországon akkora a jólét, amiből nekik is jut. De ez nem igaz, mert Magyarországon csak akkora a jólét, hogy a magyaroknak nagyon jó, de másnak már nem.

Az Egyesült Államokat megélhetési bevándorlók alapították, és egészen jól sikerült. Kétségtelen, hogy erről az őslakosoknak eltérő a véleménye, de most nem azt kutatjuk, ki kit nyilazott le, hanem azt, hogy fennáll-e Magyarország esetében bármiféle fenyegetés a bevándorlók részéről.

Nem.

Ennek egyszerű oka az, hogy nálunk nincs számottevő bevándorlás, mindenki pontosan tisztában van vele (igen, még Szíriában is tudják), hogy Magyarország egy elcseszett, csóró és illiberális szemétdomb, ahová még ideiglenesen is veszélyes beköltözni, mert zaklatás és börtön várja az erre vállalkozókat. Szívesen mennének ők Olaszország vagy Svédország felől, de a geológia úgy intézte, hogy ebből az irányból könnyebb megközelíteni a fejlett Nyugatot. A kontinensek vándorlása esetleg lehetővé teszi a nem közeli jövőben, hogy ez ne így legyen, de nem mindenkinek van ideje ezt kivárni.

Még szerencse, hogy jövő vasárnaptól már minden be lesz zárva, mert legalább a családoknak könnyebb lesz. A keményen dolgozó férjek és feleségek egy kicsit keményebben dolgoznak majd hétköznapokon, mivel minden üzlet tovább lesz nyitva, és vasárnap a templomban megmondják a gyereknek, hogy zabáljon be annyi ostyát, amennyit csak tud, mert nem lesz más ebédre.

Szóval megy tovább a lopás és hazudozás.

A megszokott üzletmenet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (246 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +367 ( 405 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Harcoljunk jobban, 4.7 out of 5 based on 246 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos