Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Besúg, sűrít, robban, kipufog 2015. március 13. péntek 14:53

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Besúg, sűrít, robban, kipufog

Zeng a politikai erdő a simicskák énekétől, itt a tavasz, Orbánról megint kiderült, hogy jelentett vagy nem jelentett a katonaság alatt, és ezúttal ez valamivel nagyobb vihart kavart, mint az eddigi harminc esetben. Simicska miatt lehet ez így, mert ő volt az a barát és harcostárs, aki legkorábban csatlakozott a miniszterelnökhöz (akkoriban még csak kamasz volt, de már zsebében hordta a marsallbotot), ilyeténképpen közelebbről ismeri mindenkinél (leszámítva szülők), ráadásul nem is kommunista vagy liberális, nem az Egyesült Államokból, vagy a szintén ellenséges Európai Unióból érkezett és nem kisemmizett trafikos.

Simicska a hiteles forrás.

A magyar politikai elmekórházban a besúgás ténye teljesen mellékes. A mi besúgónk hős volt, akit megtörtek a szemét ávósok, az ő besúgójuk egy szimpla gennyláda, akinek örömet okozott a spicliskedés, a mi vamzerünk áldozat, az ő spionjuk genetikailag jelentgetős fajta.

Mindezek ellenére Orbán simán belebukhat az ügybe, mert ha egyébként is zuhan a népszerűsége, egy ilyen cirkusz ráerősíthet a negatív tendenciára. Én azonban kifejezetten rosszul érezném magam, ha a miniszterelnök azért nem lenne többé miniszterelnök, mert 18 évesen annyira beijedt a katonai hírszerzéstől, hogy elbeszélgetett velük, ahelyett, hogy karakánul felpattant volna és elküldte volna őket a halál faszára. Valahogy nem volt ez általános akkoriban, én például úgy előztem meg az ehhez hasonló helyzeteket, hogy hosszú, kitartó munkával alkalmatlannak nyilvánítattam magam, megkaptam az E betűt és kikerültem az államvédelmisek látóteréből, pontosabban, be sem kerültem oda.

Orbán Viktor iszonyatosan rossz miniszterelnök, ezért kell megbuknia.

Az utóbbi években elhatalmasodott rajta a személyiségzavar, hatalmi ambíciói érdekében küldetéses hülyékkel vette körül magát, az ország képzelt érdekeit szolgálta, de saját nagyon is valóságos érdekeit messzemenően figyelembe véve, és mostanra már mindenki meggazdagodott, aki valaha lejattolt vele, míg a többség elszegényedett.

Magyarország egy büdös lyuk a környező országok és a fejlett világ szemében, köpnek, ha meghallják a nevünket és röhögnek, ha meglátnak minket. Akik szeretnék, ha komolyan vennék őket külföldön, azt hazudják, hogy románok vagy szlovákok, a nagyköveteink szánalmas bohócok, a külpolitikusaink kukába való vigécek, jellemtelen szolgák.

Mindez egyedül és kizárólag Orbán Viktornak köszönhető.

Ha bedőlt volna a kormányzása 12, 8 vagy 4 éve, tökéletesen elégedett lennék, nocsak, gondolnám, mégsem agyatlan robotokból áll ez a nemzet, akik mindent elhisznek, amit elég sokáig mondanak nekik, hanem önálló és határozott politikai elvárásokkal rendelkező egyedek. Nem tűrnek maguk felett egy tehetségtelen diktátort, időben képesek belátni, hogy rosszul döntöttek, és ha lehetőségük nyílik rá, habozás nélkül elküldik a vacak politikusok elefánttemetőjébe, ahol duzzoghat ugyan, de már nem tehet semmit.

Ha azonban Orbán azért lesz kénytelen kiengedni elfehéredő ujjai közül a hatalmat, mert egykori tettestársa azt terjeszti róla, hogy spicli volt a katonaságnál, akkor ő lesz a sértett mártír, akit méltatlanul fosztottak meg a lehetőségtől, hogy üdvözítse ezt az országot. És ebben az a legborzalmasabb, hogy igaza lesz. Ha Orbán nem a politikusi karrierje alatt elkövetett bűnei miatt lakol, akkor tanulságok nélkül kénytelen visszavonulni. Vagy ami még rosszabb, azzal a tanulsággal, hogy ha még egyszer az életben hatalomba kerül, akkor nem csak az ellenfeleit kell elpusztítania, hanem a barátait is a nyugodt üzletmenet érdekében, miközben hívei szerencsétlen áldozatnak tartják majd, akinek házához járnak imádkozni esténként és az első adandó alkalommal szobrot emelnek neki.

Adott tehát a helyzet: van egy bukásra érdemes miniszterelnökünk, és van egy lehetőség a megbuktatására, bár ez nincs összefüggésben kritikán aluli teljesítményével. Mit kell tenni? A magam részéről azt vallom, hogy hosszútávon nem érdemes mindenhol azt üvöltözni, hogy rohadt spicli, takarodj, mert a következő generációk is majd gazembereket választanak maguk fölé, akik sohasem lesznek kénytelenek szembesülni tetteik súlyával, azaz nemzedékeken keresztül csak azon múlik majd egy diktátor bukása, hogy lopott-e kamaszkorában a közértben vagy posztolt-e magáról ugyanebben az időszakban maszturbálós képet az Instagramon.  Az elnöki produkciója lehet akármilyen a csúcson, diktátorként uralkodhat haláláig vagy demokrataként távozhat az első ciklus vége előtt, csak a szerencsén múlik.

Ezért fontos, hogy mihamarabb szálljunk le Simicska mókavonatáról, és elemezzük inkább azt a katasztrófát, amit felnőttként és miniszterelnökként zúdított a nyakunkba. Ezernyi fontosabb indokot találunk munkásságában egy alkalmi spicliskedésnél, hogy örökre eltiltsuk a politikától.

Ezekkel kéne foglalkozni, mert jelenleg ezen okok miatt nyögjük az alkalmatlanok országlását, és tapasztaljuk, hogy már akkor sem lennének képesek ezek fordítani a dolgok menetén, ha hirtelen eszet kapnának valahonnan.

Isten gyönyörű pszichopatái nézik az égő olajmezőt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (228 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +363 ( 391 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Besúg, sűrít, robban, kipufog, 4.9 out of 5 based on 228 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos