Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tollhegy A hollywood-i lobbi 2015. február 23. hétfő 0:12

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tollhegy A hollywood-i lobbi

Thomas Melia, az emberi jogokért felelős helyettes külügyi államtitkár Budapestre látogat. Találkozik az ellenzéki pártokkal és az Orbán-rendszer által zaklatott civil szervezetek vezetőivel. Ebből arra lehet következtetni, hogy nem azért megy Pestre, hogy az amerikai-magyar konfliktust a szőnyeg alá söpörje.

Melia egyike volt azoknak az amerikai kormányzati tisztviselőknek, akik nyíltan bírálták az orbáni önkényuralom kialakulását és a demokrácia lebontását. Neve szitokszó Budapesten a jobboldali hívek körében. Mehetett volna Budapestre az elmúlt években is, mehetne két év múlva is. A kérdés az, miért éppen most? Hiszen most érkezett Colleen Bell, az új amerikai nagykövet. Vagy talán éppen ezért?

Bell egyelőre nem úgy viselkedik, mint aki az amerikai értékeket és az eddigi amerikai külpolitikát képviselné a magyar kormánnyal szemben. Diplomáciai látogatásai és lépései inkább arra utalnak, hogy feledtetné az eddigieket. Családi okokra hivatkozva ezért hirtelen távozott Budapestről az eddigi ügyvivő, André Goodfriend, aki egymaga többet tett a magyar szabadságért és demokráciáért egy év alatt, mint az összes magyar ellenzéki párt, politikus és médiaszemélyiség.

Goodfriend inkább tekinthető Melia emberének, mint Bell, aki azonban a maga szappanoperás múltjával határozottan kezébe vette a dolgokat Pesten. Orbánnal magánrendezvényen találkozott most először, amelyet a szintén Hollywoodból érkezett Andy Vajna szervezett. Erre senki nem számított: a hollywood-i lobbi behálózza az új nagykövetet.

Elképesztő csalafintaság van a dologban. Vajna beszervezte még másik barátját, Schwarzeneggert is, aki ennek érdekében Pestre repült. Vajna Orbán barátja, a keserves ellenzéki nyolc év alatt – a jól értesültek szerint – Orbán gyakran vigasztalódott nála Los Angelesben, repkedtek együtt Las Vegasba. Vajna meg is kapta a teljes magyar filmipart, és a kaszinójogokat, akárcsak egy maffiafilmben.

Most pedig kitalálták, hogyan lehet behálózni az új amerikai nagykövetet, hogy elkerüljék az amerikai politikai kontrollt. A hollywoodi magyar lobbi meghívta egy magánpartira a hollywoodi szappanopera producert, és véletlenül megjelent Orbán Viktor is. A kaliforniai hölgy otthon érezhette magát, s megteremtették az alkalmat, hogy megszelídítsék és magukhoz édesgessék.

Ha ez sikeres, akkor ez azt jelenti, hogy megint kettős lesz az amerikai külpolitika: lesz egy orbánista nagykövet, és lesz az amerikai külügy, amely őrjöng emiatt. Könnyen lehet, hogy Melia ennek ellensúlyozására megy Pestre, hogy tisztázza és érzékeltesse: Washington nem Hollywood.

Szegény McCain, ha még ezt is sejtette volna.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (64 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +94 ( 106 szavazatból)
Tollhegy A hollywood-i lobbi, 4.9 out of 5 based on 64 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos