Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tollhegy: Agylágyulás 2014. december 12. péntek 7:40 | Bartus László

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tollhegy: Agylágyulás

Ha máshonnan nem, hát a Tanú című filmből kellene tudniuk a fideszes uraknak, hogy a diktatúra agylágyuláshoz vezet.  Nincs olyan diktátor, amelyik megúszta volna az elhülyülést. Egy idő után mindegyik visszafelé akarja folyatni a folyókat, magyar narancsot és gyapotot akar termelni, kivégzi legjobb embereit, mert a vécében is ellenséget lát. Az észa-koreai kisvezér sípályát építtet a hadsereggel. Egy másik idióta futballstadiont épít a kertje végébe, amelyikbe éppen annyian járnak, mint az észak-koreai sípályára. Egyik sem ússza meg, hogy elmenjen a maradék esze. Néro lesz mindegyik.

Arról azonban kevesebb szó esik, hogy a talpnyaló karrieristák, az elmebeteget kiszolgálók agylágyulása is elkerülhetetlen. Egy idő után az azonosulási és megfelelési kényszer kihozza belőlük is agytompulást, aminek biztos jele, hogy igyekeznek a főnök szellemi képességeihez mérhető ötleteket kitalálni maguk is. A kedves vezető leépülését mutatja, hogy ezeket a barmokat nem cseréli le azonnal, hanem megdicséri, rezsibiztosnak, államtitkárnak nevezi ki őket, miniszteri biztost csinál belőlük, akik aztán kötelezővé teszik az alkotmány asztalát és „Keresztény Színházi Fesztiválon” az európai buzilobbi elleni fellépést sürgetik.
Egyes politológusok, maguk is az elmeintézet részei, komolyan veszik, és megfontolt figyelemelterelésnek gondolják, amikor a hajléktalanokat a levegőben járásra kényszerítő elmebeteg éves drogteszteket javasol. Arra azonban kevésbé számítottunk, hogy a ketrecben olyan példány is akad, aki észak-koreai mintára sípályák építését javasolja egy olyan országban, ahol nincs hegy, nincs hó és nincs síelő, a vezér pedig futballbolond. Ez utóbbi mutatja a totális leépülést, mert e tervnek egyetlen akadálya, hogy a vezér legfeljebb seggen csúszik a hóban, ha túl sok pálinkát ivott, de amúgy csak a foci érdekli. Ha nem épülnek sípályák az Alföldön, ennek egyedül ez lesz az oka, nem a soltvadkerti dombok enyhe lejtése.
A diktatúrák agylágyulásának oka az, hogy nincs ellenvélemény, nincs verseny, nincs semmi, ami csiszolja az agyat, gondolkodásra késztessen, vagy a bukással fenyegessen. Begyöpösödik az agy, mert a saját propagandájuknak bedőlnek, ettől kezdve az agyi pályák téves parancsokat kapnak. Az elhülyülés elkerülhetetlen és nincs visszaút. A mi bölcs vezérünk környezetének mentális állapotából lemérhető a vezér agylágyulásának súlyos mértéke. Guiness rekord, milyen rövid idő alatt jutott el ez az ember a bolondokháza szintjére. Már nem kell sokat várnotok, hogy valamelyik rögeszméje miatt legyilkoljon benneteket: előbb a többi gugyerákot, aztán a fél országot.
Így szokták.
B. L.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (91 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +160 ( 166 szavazatból)
Tollhegy: Agylágyulás, 4.9 out of 5 based on 91 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos