Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: A Fidesz az internet ellen 2014. május 22. csütörtök 15:05

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: A Fidesz az internet ellen

Megtaláltam a szavakat.

A Fidesz kampány-üzemmódja a világ legviccesebb szórakozása lenne, ha én is a 80. utca környékéről figyelném, a helyszínről azonban kissé megdöbbentő, bár röhögni itt is lehet, csak kicsit csikorog közben a fogam.

Önöknek fogalma sincs arról, hogy kicsoda Hoppál Péter, ez pedig annyira irigylésre méltó állapot, hogy a szívem szakad meg, amiért nem tartozhatok a tudatlanok és boldogok csoportjához, azonban most elrontom azt a nagy fene örömüket, és igenis meg fogják tudni, hogy kicsoda Hoppál Péter, hogy aztán egész hátralévő életükben ezt a rettenetes tudást kelljen hordozniuk.

Hoppál Péter a Fidesz utazó cirkuszának a legmulatságosabb kesztyűsbábja, mert valódi ember semmiképpen sem lehet, valódi ember ugyanis nem lehet ennyire hülye.

Ha egyébként élő ember lenne, akkor látnunk kellene a lélegeztető gépet, mert Hoppál szóvivő úr képtelen lenne ezekkel a képességekkel egyszerre lélegezni és hazudni. Volt már nála okosabb törpenyulam, és most nem túlzok.

A történet röviden annyi, hogy Bajnai „Ezek A Bénák Megint Nem Nyerték Meg Helyettem A Választásokat” Gordon a Facebook oldalán megosztott egy linket, ahol a kampányfilmjét kifigurázó/megoldó/megfejtő mémeket, úgynevezett animgifeket gyűjtöttek össze. Az eredeti felvételen kapusként vetődik az érkező labdára, a többi elképzelhető. Egyik elvetemült nethumorista odáig merészkedett, hogy a labdának Orbán Viktor-arcot rajzolt!

Képzelhetik, mit érzett Hoppál Péter, a Kempelen Farkast megszégyenítő politikai robot, amikor főnökét ilyen rettenetes támadás érte a bukott baloldal részéről!? Természetesen azonnal sajtótájékoztatót hívott össze a témában. Ezt most leírom lassan is, hogy egészen világos legyen: a kétharmados kormánypárt sajtótájékoztatót tartott, mert a volt miniszterelnök, a jelenlegi ellenzék egyik vezetője Facebook-oldalán megosztott egy linket. Irgalom atyja, ne hagyj el!, mi következhet még?! Kismacskás-videók? Ebédeltem a Kádárban-fotósorozat?

A magam részéről nyilván már képzelegni sem merek, csak lesütöm a szememet, hogy hová züllött a bukott baloldal, és hol tartanánk, amennyiben a szemfüles Hoppál Péter nem állna a helyén, nem őrizné gazdájának szent személyét, annak is az integritását főként, és nem rántana össze rögvest sajtótájékoztatót, ha – áttételesen is, de – felségsértést tapasztal. Azt ugyan nem értem, hogy miért nem nemzetközi sajtótájékoztató volt, hiszen a téma simán megért volna ennyit, de lehet, hogy első lépésben nem akarta túlságosan szigorúan büntetni a megtévedt ellenzéki vezetőt, és csak a radiátor rozsdafoltjában Orbán arca jelent meg tematikájú megosztás után fogja értesíteni a nemzetközi sajtót, gondolom, elsőnek az oroszt, mert arrafelé sem szeretik a viccet, bár érteni nagyon is értik.

A tény, hogy Hoppál Péter szóvivő hülyét csinált magából, azonnal felbolygatta az internet népét, és maguk is lelkesen csatlakoztak hozzá, elvégre egyedül semmit sem annyira szórakoztató művelni, mint csoportosan, úgyhogy azonnal megszülettek a Hoppál-mémek, és ez csak fokozódott, amikor a közszolgálati televízió – alapból is rohadt mókás – Híradója képes volt drámai hangon beszámolni a sajtótájékoztatóról, és Bajnai rettenetes bűnéről.

Fel is lehetne jelenteni, csak szólok, biztosan akad olyan ügyész, aki képviseli a vádat, bár az utóbbi idők fejleményeit áttekintve, bíró már nem nagyon lesz, aki jogerősen elítéli ezért, viszont az önkormányzati választásokig szépen el lehetne húzni az időt, Bajnai, a gonosz linkmegosztó bilincsben, Bajnai a közösségi oldalon buzdított Orbán fejének rugdosására, csak hogy a főcímekkel se kelljen bajlódniuk.

A magyar politika, különösen kampányidőszakban (mindig kampányidőszak van) a legviccesebb dolog. Az Egyesült Államokból, Norvégiából, de még Romániából is. Itthonról azonban mindig van bennem egy kis rossz érzés, amikor a józan ész teljes elvesztését tapasztalom, mert fogalmam sincs, mi következhet még. Tényleg nincs a gödörnek alja, nincs olyan, hogy na, ennél már nincs lejjebb, mert hétről hétre, napról napra tapasztaljuk, hogy de, igen. Olyan politikai figurák kerülnek elő, akik láttán köpni-nyelni nem tudok, egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hol rejtőztek eddig, mi is a tulajdonképpeni szerepük ebben a furcsa rendszerben, leszámítva azt, hogy megnevettessék a megfáradt lakosságot. Bágyadt bohóctréfáktól az ilyen, fentebb részletezett, fergeteges kabarészámokig sorozzák folyamatosan a népet, de látszik rajtuk, hogy még a saját viccüket sem értik.

Az a rettenetes érzés kerít hatalmába, hogy azt hiszik, amit mondanak, az a valóság.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (166 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +273 ( 281 szavazatból)
Para-Kovács Imre: A Fidesz az internet ellen, 4.9 out of 5 based on 166 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos