Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: A bukás 2014. április 14. hétfő 15:19

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: A bukás

Amilyen minőségű az alapanyag, olyan minőségű lesz a belőle előállított termék is. Oszlásnak indult, megzöldült marhahúsból, poshadt vöröshagymából, penészes fokhagymából, megbuggyant vörösborból, hamisított pirospaprikából, ha belefeszülünk sem tudunk finom, vörösboros marhapörköltet készíteni. Gyenge és silány minőségű társadalom csak gyenge és silány minőségű politikát játszó egyedeket tud kitermelni magából.

Az április 6-i szabad és fair választásnak becézett cirkusz végeredménye nem csak a magukat baloldali kormányváltóknak nevező formáció bukását jelenti. Elbukott itt mindenki, és a bukás nem most kezdődött, hanem a rendszerváltással egy időben. Akkor a magyar társadalom ölébe hullott a szabadság, a jogállamiság, az alkotmányos rend, a demokrácia, a piacgazdaság, majd később az uniós tagság – és nem tudott mit kezdeni vele. Nem értette és nem is volt rá igénye. Az elmúlt 25 évből egyedül O. Viktor és tettestársai profitáltak. Ők megértették a magyar néplélek igazi természetét, – a meghunyászkodást, a szervilizmust, az opportunizmust, az igazodási kényszert, a megalkuvást, a törleszkedést. Felismerték, hogy ez kell a magyar társadalom többségének. És erre megadták a lehetőséget nekik. A magyar szavazók többsége igent mondott a „folytatás” programjára. A trafikosok, a tanárok, a közmunkások, a földjeiket elvesztők, a devizahitelesek, a négy millió létminimum környékén élő ember, a több százezer éhező gyerek nem érdekli a magyar szavazók többségét. A folytatást áhítják.

Az elmúlt 25 év politikust játszó egyedei nem tanították meg a magyar népet olyan alapfogalmakra, amelyek nélkül nincs civilizált ország. Európában az iskolában oktatják – középfokon – az állampolgári és társadalmi ismereteket, választások idején pedig a gimnáziumokban „lejátsszák” a szavazást, hogy mire első választó lesz a diák, pontosan tisztában legyen a választási rendszerrel, a pártokkal, a szavazó cédulákkal stb. Budapesten kérdezzünk meg egy magyar járókelőt az utcán, hogy „mi a frakció?”, és tízből kilenc nem fogja tudni a választ. De elmegy szavazni. O. Viktor rezsimje pedig hittant oktat. Képzeljék el, hogy voksolnak majd a hoffmanni oktatási rendszerből funkcionális analfabétaként kikerülő ifjak a következő parlamenti választásnak becézett társasjáték során!

Elbukott ez a nép, és elbuktak a baloldali vezetői, és elbukott a Velencei Bizottság, amely jóváhagyta ezt a csalásra épített rendszert, és elbukott az Európai Néppárt, amely befogadta O. Viktor pártját, ráadásul ide küldte egy emberét kampányolni mellette, és elbukott en bloc az EU, amely négy éve tűri, sőt (!) finanszírozza mindazt, amit O. Viktor és tettestársai művelnek Európa közepén. Nem érzékelik, mekkora veszély leselkedik rájuk is. De hát nem érzékelték a veszélyt a múlt század ’20-as, ’30-as években sem, amikor egy osztrák festő tette meg első lépéseit a politikai karrier útján.

És ezúttal nem értünk egyet Para-Kovács kolléga véleményével: „Aki most az ostoba népet okolja, az egyszerűen szemétláda, tudatlan és fejlődésképtelen, politikusnak, elemzőnek alkalmatlan.”

Mert ismerjük Széchenyi szavait: “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba.”  Talán Széchenyi egy fejlődésképtelen, tudatlan szemétláda volt?

Nem, nem. Game over. A magyarokat senki és semmi sem menti meg önmaguktól – ez ennek a választásnak a legnagyobb tanulsága.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (70 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +109 ( 145 szavazatból)
Markó Beáta: A bukás, 4.3 out of 5 based on 70 ratings

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Csak egy kis kiegészítés, hogy bár nagy bölcsesség az említett idézet (ugyan a jobboldaliak is idézgették ugyanezt a Gyurcsány-kormány alatt, nyilván ellentétes előjellel), nem Széchenyitől származik. Itt a cáfolat: http://www.urbanlegends.hu/2007/03/minden-nemzetnek-olyan-kormanya-van-aminot-erdemel/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  2. Kedves Beáta,

    Egyetértek…és túlságosan nem is “ragoznám” tovább az írást… A HIBBANT “okosan” időben is felismerte és megértette a magyar nép lelkét, és időben el is kezdte (többek között az oktatással, hogy minél inkább, egyre gyorsabb és gyorsabb ütemben abba az irányba fordítsa a magyar társadalmat, amit leírtál, szervilizmus, stb…). Iszonyat ára lesz ennek… néhány év (hónap?) és már itt is van a 20-as, 30-as évek Magyarországa!
    Ezt Admin és Kertész Ákos különféle publicisztikákban már több, mint 2 éve leírták… csak sokan nem akartuk elhinni, a “remény hal meg utoljára”, viszont mindenkinek MEGVAN A SAJÁT FELELŐSSÉGE a saját szakmájában, így tehát az un. ellenzéki politikusoknak is (!), véleményformáló médiumoknak is, úgyhogy talán el kellene takarodni, és szabad utat engedni, egy új, tehetséges, baloldali politikai és véleményformáló értelmiségi ifjúságnak, és nem “lerugdosni” Őket, na akkor lesz érvényes, hogy “NEM A REMÉNY HAL UTOLJÁRA”, csakhogy gyorsan kellene cselekedni, addig amíg a Mo-n maradó fiatal társadalmat is át nem issza a búsbocskoros, és 20-as, 30-as évek légköre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (50 szavazatból)
  3. Mármint, hogy a “REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  4. https://www.facebook.com/munkasok/photos/a.283510651676104.88459.213847585309078/855560147804482/?type=1&theater

    Kedves Beáta!”"”"” A magyar szavazók többsége igent mondott a „folytatás” programjára. “”"”" egyébként köszönöm a cikkét. Volt tanárként megbuktattam az ellenzékszerűt. De úgy hogy pótvizsgára sem mehetnek. Ők a leginkább felelősek a kialakult helyzetért. És az emberek lájkolják őket, és sajnálják őket. A milliós fizetésükkel együtt. KÁOSZ van mindenütt. De leginkább a fejekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (37 szavazatból)
  5. “Az elmúlt 25 év politikust játszó egyedei nem tanították meg a magyar népet olyan alapfogalmakra, amelyek nélkül nincs civilizált ország.”
    Ez a lényeg! Sajnos 25 éve nap mind nap tapasztaltam ezt. Nem akarnak öngondoskodást, nincsenek tisztában az alapfogalmakkal, a piacgazdasággal, semmivel. Csak a rezsi meg a zaba meglegyen, a többi mellékes. Majd megleszünk valahogy…egy kis fusi, egy kis okosba’, hálapénz, jatt, ugye nem kell számla, megoldjuk kalákában, ne szólj szám nem fáj fejem stb.
    Ez lett belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (52 szavazatból)
  6. Mivel nincs tömeges alulról szerveződés, nincs igény semmire, így nem működik semmi.
    Nincsenek szakszervezetek, párttagságok, nincs társadalmi kontroll, nem olvasunk politikai és gazdasági lapokat, híreket, nincs igény önképzésre, így nem ismerjük a lehetőségeket, lassan lemondunk mindenről, folyamatos a spórolás, a nadrágszíj összehúzás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  7. Hárommillió fasiszta illetve náci országa vagyunk. Nem lebecsülendő teljesítmény.
    .
    Ez az eredménye annak, hogy nem nézett szembe a nemzet az 1920-1945 időszak alatt elkövetett bűnökkel. Az első náci törvényeket hozó ország mégiscsak mi voltunk. Simám lenyúltuk a deportált, Dunába lőtt, elpusztított honfitársaink ruháit, bútorait, házát, gyárát mindenét….” Majd mi vigyázunk rá lelkecském.” mondattal búcsúztatott, a küszöbét végleg átlépő, hazájától, életétől, vagyonától, gyerekeitől, mindenétől megfosztott áldozat soha nem kapta meg hullarabló hóhéraitól a bűnbánatot. Így lettek beoltva a háború utáni generációk az apák, nagyapák bűneit felmenteni hivatott eszmével a nácizmussal. Nem mondhatták a gyerekeiknek, hogy hullarabló, legpocsékabb nemzet vagyunk, hiszen akkor, hogy lehetne akkor büszke a mai náci horda önmagára és gyalázatos őseire?
    .
    Nem elbukott ez a nép, hanem megkapta méltó jutalmát. Győzött a nép. Végre az lehet ami mindig is akart lenni: Az Űber Magyar! Nem tudtak letenni az asztalra semmit, csak lelkük rothad a bűnök súlya alatt, hogy élni tudjon, hazudik magának egy képzelt világot.
    .
    Ki kell írni a határon: Lipótmező elmegyógyintézet, orvost felveszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (78 szavazatból)
  8. a cikk írója és mi is mindezt értjük és vállaljuk szembenézünk a válságos helyzetünkkel a csőddel tudjuk mi a mi felelősségünk mintegy röntgenképét látjuk a helyzetnek mi következik mindebből hogyan tovább ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  9. már a Speigel is arról cikkezik, mi lesz itt 2 év múlva :)))
    http://444.hu/2014/04/14/igy-bukott-meg-orban-viktor/
    …egy mese arról, hogy mi történhet Európában 2016 végén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  10. Figyelmeztetés! Amilyen hosszú időre marad ez a “kiszáradt” baloldali politikai és véleményformáló (nem elit!) hanem nagyrészt öntelt társaság, addig marad a horthysta-orbán-rendszer. Mélységes alázattal kellene egy-két hiteles politikusnak, újságírónak a szárnyai alá venni tehetséges baloldali fiatalokat. Na nem Havas (flegma, magától beájult) Henriknek, hanem olyan tisztességes, bölcs baloldali “régi harcosoknak”, akik vallják, hogy a fiatalakotat nem szabad sem lebecsülni, sem felbecsülni, egyszerűen “csak” korrekten, egymást tisztelve, egymás “erőforrásaira” támaszkodva építkezni, fejlődni, haladni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  11. menekülés ?
    a gyerekek betegek idősek mentése menekítése ?
    a sors tehetetlen vállalása ?VÉGIGNÉZZÜK A MOZIT ? ÉS
    VALÓSZÍNŰ MI IS ELPUSZTULUNK
    harc ellenállás szerveződés ?
    … ????
    ez az igazi VÁLASZTÁS
    VAN-E KIÚT ?
    HA VAN MIÉRT NINCS ÉS HA NINCS MIÉRT VAN MÉGIS ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  12. kedves jogászka ‘ hanem olyan tisztességes, bölcs baloldali “régi harcosoknak”, ‘
    bocsássatok meg ha nem lenne igazam
    de nincs senki – ne áltassuk magunkat
    a színpad üres
    lehet hogy a nézőtérről kell valakinek felmenni
    közülünk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  13. Hamlet kedves!
    Neked mondjam ???
    .
    “Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.
    Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri
    Balsorsa minden nyűgét s nyilait;
    Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
    S fegyvert ragadva véget vet neki?
    Meghalni – elszunnyadni – semmi több;
    S egy álom által elvégezni mind
    A szív keservét, a test eredendő,
    Természetes rázkódtatásait
    Oly cél, minőt óhajthat a kegyes.
    Meghalni – elszunnyadni – és alunni!
    Talán álmodni: ez a bökkenő;
    Mert hogy mi álmok jőnek a halálban,
    Ha majd leráztuk mind e földi bajt,
    Ez visszadöbbent. E meggondolás az,
    Mi a nyomort oly hosszan élteti
    Mert ki viselné a kor gúny-csapásit,
    Zsarnok bosszúját, gőgös ember dölyfét,
    Útált szerelme kínját, pör-halasztást,
    A hivatalnak packázásait,
    S mind a rugást, mellyel méltatlanok
    Bántalmazzák a tűrő érdemet
    Ha nyúgalomba küldhetné magát
    Egy puszta tőrrel? – Ki hordaná e terheket,
    Izzadva, nyögve élte fáradalmin,
    Ha rettegésünk egy halál utáni
    Valamitől – a nem ismert tartomány,
    Melyből nem tér meg utazó – le nem
    Lohasztja kedvünk, inkább tűrni a
    Jelen gonoszt, mint ismeretlenek
    Felé sietni? – Ekképp az öntudat
    Belőlünk mind gyávát csinál,
    S az elszántság természetes szinét
    A gondolat halványra betegíti;
    Ily kétkedés által sok nagyszerű,
    Fontos merény kifordul medriből
    S elveszti »tett« nevét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  14. Sajnos Game over.48-ban még volt egyetemi ifjúság,friss gondolatok,amelyeket Európa boldogabb részeiből hoztak.Ma valamennyi zsetont küldenek haza az itthoniaknak a külföldre szakadtak.Szavazásban másodrendűekké lettek nyilvánítva a z újdonsült,felelősség nélküli állampolgárokhoz viszonyítva.Az EBESZ mindent rendben talál.
    Az Unió gratulál.Félti a káosztól az itteni javait.Köszönjük Frau Merkel, Mr. Barroso!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  15. tessék, egy teljes videó a kacsalábon forgó csúti arénáról
    jövő héten átadó
    http://sportgeza.hu/futball/2014/04/14/ilyen_a_felcsuti_stadion_belulrol/
    ehun van e, mögötte még 8 focipályával
    10x akkora az egész, mint maga a falu
    http://www.youtube.com/watch?v=yuAB5XNj1bc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  16. “Wikidézetek Godot-ra várva (1952)[szerkesztés]
    Estragon: Nincs mit tenni.
    Vladimir: Erre a meggyőződésre jutok lassan én is. Egy életen át kapálóztam ellene, lásd be, Vladimir, hajtogattam magamban, még nem próbáltál meg mindent. És küszködtem tovább.
    A dráma eleje Pinczés István fordításában.
    Estragon: Hiába, nem megy.
    Vladimir: Magam is azt hiszem. Sokáig nem tudtam beletörődni a gondolatba, légy észnél, Vladimir, mondtam, még nem próbáltál meg mindent. És elölről kezdtem a küzdelmet.
    A dráma eleje Kolozsvári Grandpierre Emil fordításában.
    Estragon: Semmi sem történik, senki sem jön, senki sem megy el – borzalmas.
    Ford. Kolozsvári Grandpierre Emil
    Estragon: Menjünk innét!
    Vladimir: Nem mehetünk.
    Estragon: Miért nem?
    Vladimir: Godot-ra várunk.
    Estragon: Persze, persze.
    Ford. Kolozsvári Grandpierre Emil
    Vladimir: A világ iszonyatos zűrzavarában egyetlen tény világos: várjuk, hogy megérkezzék Godot.
    Ford. Kolozsvári Grandpierre Emil
    Estragon: Őrültnek születünk mindannyian. Néhányan végig őrültek maradnak.
    Ford. Kolozsvári Grandpierre Emil
    Pozzo: A könnyek mennyisége a földön változatlan. Mihelyt valaki abbahagyja a sírást, másvalaki máshol sírva fakad. Ugyanez a törvény érvényes a nevetésre is.
    Ford. Kolozsvári Grandpierre Emil”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Hiába mínuszoltok, akkor sem Széchenyitől származik az idézett mondat. (Lásd első hozzászólás.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  18. Magyarok:
    .
    http://youtu.be/UVg8AdTjE1s
    .
    Százával lehetne ezeket a videókat linkelni: Ez Magyarország. Kertész Ákos meg Kanadában, Schiff András meg Rómában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. Elbuktunk.
    Természetesen. Ki várt mást?
    A sok hazugság megbosszulta magát.
    A politikus amikor hazudik, fel sem méri tettének következményét.
    A választó szintén nem méri fel, hogy mit mulasztott a fel nem tett kérdéseivel.
    Ez egy ilyen ország.
    Ha majd a politikusok félnek a feltett kérdésektől,és a felelősségre vonástól, na akkor esetleg változik valami.
    Addig amíg ezeket a szerencselovagokat nem vonja felelősségre senki,addig ez az ország ilyen is marad.
    Majd ha az emberek nem hiszik el a hazugságokat, majd ha mernek szólni,és tenni ellene,akkor remélhetünk egy jobb,igazabb országot.
    Addig meg mi lesz?
    Megpróbálja mindenki “okosba” intézni a dolgait, mert a lényeg a saját haszon. Az ország pusztulhat, hisz mit jelent ezeknek az embereknek? Egy helyet, ahol “okosba” lehet intézni mindent.
    Olajos ügyeket, 1000 milliárdok eltűnését az adóhivatal szemlesütése mellett, megyényi területek haveri kézbe adását,trafikok, takarékok nemzetivé tételét,és “okosba” kiépíteni egy új arisztokráciát, amelyik ugyan műveletlen, és egyszerű mint a faék, de egy országot tönkre tud vágni a kisajátításával.
    .
    Elbuktunk.
    Jöhet a hűbéri rendszer.
    Tényleg, az első éjszaka joga törvényerőre emelkedett már?
    Majd lesz az is. Az új arisztokrácia megtestesítőinek.
    A cselédtörvény (háztartási alkalmazott havonta 1000 Ft-os járulékfizetéssel) volt az első.
    Rémlik?
    Én már akkor kiabáltam,vállalva hogy lehülyéznek, és rémálmokat kergetőnek neveztek.
    Sok okosok!
    Akiknek szóltam, hogy nyissák ki a szájukat, mert ők megtehetik,hiszen felhatalmazást adtunk nekik, hogy intézzék a dolgainkat!
    Nem szóltak, és azóta sem szólnak!
    Azóta ők is “okosba” meggazdagodtak!
    Érthető a hallgatás. Még véletlenül nyilvánosságra kerül a hogyan.
    Elbuktunk.
    Megérdemeltük. Mert hallgattunk, amikor szólnunk kellett volna.
    Sőt!
    Még most sem vesszük ki a kezükből az intézkedés jogát, pedig előbb vagy utóbb az is meg fog történni.
    Ha így haladunk.
    Bukásunk oka a hiszékenység. Mert hiszünk a politikusoknak. Akik mondják, és mondják…. az újabb hazugságaikat.
    Akár hamis esküt is tesznek. Morál? Erkölcs?
    Tízparancsolat?
    Ebben az országban?
    SOS! Én nem ilyen lovat akartam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  20. Kedves Bea!

    Szívemből szóltál! Pont ugyanezt írtam le magam is még pénteken a szendamondján! Örülök, hogy mégsem vagyok annyira magányos!
    Üdv!
    szendam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  21. Ragadjátok meg az utolsó lehetőséget a mínuszolásra!
    Gondolkodni nem szabad, ne is erőlködjetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  22. A cikk jó!
    Valahol itt a lényeg!
    A széchenyis mondatokkal műveltségbeli hiányosságát tette közzé. Ezt egy Széchenyiről szóló könyben adják Sz. szájába

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos