Ronai and Ronai
AMERIKAI

A katolikus egyház is jobban teljesít 2014. március 23. vasárnap 9:43 Forrás: AN

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A katolikus egyház is jobban teljesít

Zirc – „A templomban ugye nem politizálhatok, de itt azért elmondhatom” – így emelkedett szóra Dékány András Sixtus zirci apát a helyi fideszes jelölt, Kovács Zoltán és Navracsics Tibor közös lakossági fóruma végén március 12-én.

Némi kis sértődöttséget lehetett kiérezni az apát úr szavaiból, láthatóan fájt neki, hogy a templomban nem politizálhat. Pedig, milyen jó is lenne, ha a törvények megengednék. Nem baj, idővel, majd ez is változik, a templomokban addig is marad az álságos beszéd. Még szerencse, hogy a templomon kívül már direktebb megfogalmazásokra, nyíltabb seggnyalásokra is van lehetőség.

A fórum résztvevői felé fordulva azt mondta: a választáson nem az a fő szempont, hogy elégedettek vagyunk-e egy párttal, hanem az, hogy bízunk-e benne. Utalt rá, szeretni kell a Fideszt, dicsérni, nevelni, mert „az a gyerek, akit szidunk, nem fog javulni, hanem maga is elhiszi, hogy rossz”.

Tehát a derék atya szerint a Fidesz egy gyerek. Ráadásul rossz gyerek, akinek persze meg kell adni a javulás lehetőségét. Mert ha nem bántjuk, hanem bízunk benne, akkor ez a gyerek megjavul.

Nagyon megengedő az atya, bár feltételezhető, hogy más pártok képviselőivel szemben korántsem ennyire toleráns. És igen csak furcsán értelmezi az egyház szerepét. Amely hivatalosan nem politizál, a valóságban más sem tesz, minthogy a hatalom kegyeit keresi.

Amelyik egyház nem így viselkedik, mint például Iványi Gábor Magyar Evangéliumi Testvérközössége, az kimarad a pixisből.

Sőt, még ennék is rosszabb történik azzal, aki nem áll be a sorba: minden lehetséges módon megakadályozzák, hogy azt tegye, amit hite szerint minden tisztességes egyházi embernek tennie kellene: segíteni a szegényeken, kezet nyújtani az elesetteknek.

Dékány András Sixtus baráti jobbja csak a Fideszig ér el. Nekik bármikor kész segítséget nyújtani, még akkor is, ha Orbán Viktor pártja szerinte is olyan, mint egy rossz gyerek. De ne azt nézzük, hogy rossz, mondja most az apát úr, hanem azt, hogy meg fog javulni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 47 szavazatból)
A katolikus egyház is jobban teljesít, 4.9 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Az apátúr nyilván rossznak tartja az ellenzéket, ezért támogatja a Fideszt.
    Szerencsére megvan a megoldás, magának az apát úrnak a szájából (“straight from the horse’s mouth”): szeretni kell az ellenzéket, attól majd megjavul.
    Ugye, apát úr?
    Az “úr”-at csak viccnek szántam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  2. éhes disznó makkal álmodik. a pedofil papok már a politikai pártokat is gyereknek látják. veszélyesek? hittan oktatás gyerekeknek ezekkel fidesz utasításra? ki akar még orbanisztánban élni az orbánklánon kívül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (59 szavazatból)
  3. Csinos fiú!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  4. A pedofil papoknál sem azt nézték hogy rossz, hanem a javulás reményében (vagy eltusolandó) áthelyezték másik egyházmegyébe.
    Ez az atya is azt a nézetet képviseli.
    Mit számít egy ország tönkretétele? Azért is csak a fidesz! Váltson már nagyobb fordulatszámra, hátha ezt a kijelentését észre sem veszik az arra hivatottak!
    Lélek kufárok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (48 szavazatból)
  5. Hát azt mégsem mondhatta, hogy
    — Mi a katolikus egyház minden templomunkkal és hazugságunkkal a Fidesz mellett ….állunk, mert számolatlanul adja pénzt és a gyermekeitek lelkét.
    Pedig ezt gondolhatta igazi indoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (45 szavazatból)
  6. Jaj, de szép is a felhőtlen hit! Higgyetek emberek! Bárkinek bármit! Mert hit nélkül nem élet az élet, nem ember az ember. Mert például a gilisztának, vagy a tetűnek van hite? Nincs nekije! Na lássátok szümtükkel, hát ezé különb ezeknél az ember, mert van nekije hite. Má amelyiknek van. Mert amelyiknek nincs, az csak vagy giliszta lehet, vagy tetű. Ez így elég világos, nemde? Nekem elhihetitek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  7. Jézus üzeni nekünk 2000 éves távlatból: “Tudom a te dolgaidat, hogy nem vagy sem hideg, sem meleg. Bárcsak hideg lennél, vagy meleg, mivel langyos vagy, kivetlek téged az én számból.” (Jelenések könyve, levél a laodíceai gyülekezetnek)

    Megváltónk tehát még az istentagadókat is különbnek tartja, mint a képmutató álkeresztényeket. Íme itt van egy tökéletes példánya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  8. Ritka bárgyú egy nép a magyar, ez biztos. Hogy lehetne normálisnak nevezni azt az embert, aki egyszerre hisz abban, hogy hamarosan szinte ingyen fogja a lakosság kapni az áramot az energiacellából, de ugyanakkor helyes döntés volt az új atomerőmű is Pakson? Ehhez szerintetek mennyire kell hülyének lenni?
    http://tablet.hvg.hu/kkv/20140318_Szeles_Gabor_lesz_energiacella
    hahaha :-))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (45 szavazatból)
  9. Én nem vagyok istentagadó. Én csak azt mondom, ha Isten akar tőlem valamit, akkor majd biztos fog szólni. Egyet biztosan tudok: én nem kértem sem arra, hogy megszülessek, és arra sem, hogy elpusztítson. A létezésem okát eddig nem közölte velem, az állítólag az ő üzenetét tolmácsoló közvetítőknek pedig nem hiszek. Akkor most én hiszek Istenben, vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  10. Öreg Titán
    hogy hiszel-e istenben az a te magánügyed. de a tolakodó, szociálisan érzékétlen, a hatalomhoz dörgölözö, korrupt, sokszor pedofil és parázna papokkal kiálló egyházból úgy tünik nem kérsz. nem vagy ezzel egyedül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (47 szavazatból)
  11. Mit várhatunk attól, aki az életét arra tette fel, hogy hülyíti a már buta embereket, ebből él, pdig tudja, hogy hazugság minden szava.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  12. Öreg Titán (2014. március 23. vasárnap 10:57)
    Kösz a linket, tanulságos volt.
    Már várom a következő világszenzációt (magyar már volt): a Tápiószentmárton melletti Attila-domb.
    http://www.astronet.hu/tenyek-talanyok/tudomany/valoban-gyogyereju-az-attila-domb-38533/
    Ha ide áll, itt szinte ráz – jelenti ki Nagykáta polgármestere.”
    “(…) emeli ki a természetgyógyász, aki szerint a Kocsi Jánosból áradó természetes őserő is jótékony hatással bír”
    Egy nyílt elmeosztályon minden lehetséges. Pláne, ha az ápolók is ápoltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  13. A római kath. egyháznak Or(k)bánisztánban szinte olyan előjogai vannak mint a francoista vagy salazarista spanyol, portugál fasiszta rezsimekben. Ehhez sok újat hozzátenni nem lehet. A középkori, katholikus, feudális gondolkodásmódon szocializálódott félanalfabéta magyar társadalom többsége nagyjából a primitív iszlámisták intellektuális, morális nívóján áll. Európa “palesztinjai”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  14. Finom verzió! Az apát teljesen eltévedt. Kijelentése, mely szerint a templomban nem politizálhat, de itt igen, még annál is nagyobb marhaság, mint amikor egy politikus azt állítja, magánemberként azt csinál, ami neki tetszik. Eme kijelentése szerint a templomon kívül nem kell ismernie a Szentírást, sőt betartania sem. Ragozni sem érdemes. Elképesztő, hogy mondhat valaki ekkora marhaságot. Persze mondhatjuk, hogy hülyék mindenhol vannak, ám az ember azt gondolná – mondom, hogy finom verzió – hogy a nagy múltú, és tekintélyű egyházak odafigyelnek arra, mit is mondanak jeles képviselőik. A református egyház Hegedűs féle kabaré-perével már megmutatta, milyen keményen lép fel a saját problémás egyedei ellen. A katolikus egyház – bármibe lefogadom – mindezt sokkal elegánsabban fogja elintézni, nem tesz majd az ég világon semmit. Jézus az ilyeneket úgy vágta volna ki a gyülekezetéből, hogy meg sem állnak Rómáig. Hűha! Lehet, hogy pont ez történt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  15. ” a választáson nem az a fő szempont, hogy elégedettek vagyunk-e egy párttal, hanem az, hogy bízunk-e benne. ”
    .
    A bizalom az kontaktus. A hithez és szeretethez nem kell személyes kontaktus, de a bizalomhoz igen. És a bizalomért meg kell dolgozni, azt nem szokták ingyen fellángolásból adni mind a szeretetet és a hitet.
    .
    A Fidesz megdolgozott érte??? Ha valakit biztatni kell arra, hogy bízzon valakiben, egy pártban akkor az azt jelenti, hogy az illető nem bízik valójában és ilyen módon egy párt esetében Dékány András beszéde lefordítva nem kevesebbet jelent, mint, hogy ” szavazzatok Fideszre és próbáljatok bízni benne”.

    ———-
    „az a gyerek, akit szidunk, nem fog javulni, hanem maga is elhiszi, hogy rossz”.
    .
    Attól függ mit rosszalkodik az az úgynevezett ” gyerek “.
    .
    Azon lehet vitatkozni, hogy a rosszalkodás mértékével arányosan szidjuk, vagy szájon vágjuk, attól függően, hogy mit tett, de akármit is tett, szidjuk vagy tanítjuk, azért a felelősséget a tetteiért a gyereknek kell vállalnia. Igen, akkor is ha gyerek.
    Vagy a szülőknek a felelőssége??? Ha igen, akkor viszont a szülőknek kötelessége is gyorsan és keményen megnevelni a gyereket.
    .
    Most már csak egy kérdésem lenne Dékány Andráshoz.
    .
    Tanácsos e gyerekekre bízni egy tízmilliós ország irányítását??

    Mert ha ezt szabad akkor jobb ha Dékány András szépen kifárad a templomból és a helyébe teszünk egy gyereket, prédikáljon ő a gyülekezetnek és megígérjük nem fogjuk szidni.
    .
    Vagy csak képletes volt a hasonlat??? Az mindjárt más. Akkor nem fogjuk szidni csak képletesen szólva ideje, hogy valósan gyakoroljuk szülői, (választói, állampolgári) jogainkat és tegyünk róla, hogy ilyesmi ne fordulhasson többet elő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  16. ˙
    Soha nem volt titok, hogy a katolikus egyház mindig is legreakciósabb, retrográd erők pártján állt.
    Így volt ez a Martinovics perben, 1848-49-ben [ persze az aradi 13 kivégzésekor is, véletlenül sem kelt a párjukra ], vagy 1920. és 1945. között éppúgy, akárcsak ma, az abszolút retrográd fidSS-kdnp rezsim “pártolásában” is…
    .
    (Bocs’ az Orbán barátja … c. cikkhez is ezzel összefüggő kommentárt fűztem – akit érdekel. Horvát vonatkozásban.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  17. Egy pap nem csak akkor pap, ha a templomban prédikál. Akkor is az, ha véletlenül betéved egy vasboltba vagy egy szex shopba vagy ha éppen alszik. Magyarul, nem csak a templomban nem politizálhat, hanem sehol. Elvileg az ő feladata a lélek megmentése a kárhozattól és nem az emberek beterelése Orbán “Nagyseggű” Viktor nyájába. Úgy gondolom, hogy ez az ájtatos manó szereptévesztésben van, vagy egyszerűen csak egy megélhetési pap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  18. Orbán:
    1993 – 1994 : Csuhások térdre, imához !
    2003 – 2004 : Csuhások térdre, a szavazatokért, a közös kormányzásért, mandátumokért ! ( Hát, ez nem jött be…)
    2013 – 2014: Csuhások térdre, az egyházatok állami támogatásáért !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  19. http://nol.hu/belfold/uldoztek-a-bejelentot-1451625
    -
    Kényszerítés miatt nyomoznak Kiss-Rigó püspök ellen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  20. Kiss-Rigó püspök a megye településein bérmáláskor is bejelenti a híveknek sietnie kell focizni, nem a hívekkel foglalkozik. Azon felül bármely papja ellen megy hozzá feljelentés válaszra sem méltatja a feljelentőt. Esetleges kivizsgálás nincs. Ismerős az “alattvalókhoz” a hozzáállás? Az nem a véletlen műve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  21. “Jesus is just alright with me, Jesus is just alright, oh yeah
    Jesus is just alright with me, Jesus is just alright”

    De a kat. egyh. kurvára nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  22. Az egész olyan, hogy hánynivaló.
    Igaz ez sok más fórumukra is.
    http://propeller.hu/itthon/2895252-simay-folytassa-listazast

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. “…„az a gyerek, akit szidunk, nem fog javulni, hanem maga is elhiszi, hogy rossz”.”

    Ès ez a hasonlat ott, spontán jutott az eszébe a gyerekröl és egy politikai pártról vagy készült rá?
    Ha megmaradt volna az ima mormolásnál és hajigálná magára a kereszteket, akkor nem derült volna ki, hogy tökhülye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  24. Koteros Maffia eltakaritasa utan, törvenybe kell iktatni,hogy a fasiszta rezsimmel korabolalt szervezetek, mediak, egyhazak, partok, irok, müveszek, vallalatok nem kaphatnak semilyen allami tamogatast, vagy megbizast.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  25. 1./ Ha a templomon kívül magánember, miért is “jár” neki az “atyám” megszólítás?[Minek nézi az anyját az, aki minden, templomon kívüli papot atyjának szólít?]
    .
    2./ Ha a templomból kilépve leveti papi mivoltát és civillé válik, akkor kettős tudatának is kell lennie.
    Tudathasadásos állapot, ami viszont elmekórtani eset.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  26. Süket duma, hazugság, hogy a templomban nem politizálhat.
    Elvileg nem. Gyakorlatilag politizálnak. Kenetes dumával leöntve. Segítenek a fidesznek az agymosásban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  27. Ez a dékán és bandája az elmúlt 3 évben több (több hektáros, ősparkos ingatlant ) pl: Bp. XI.ker Aga utca!) kapott vissza ingyé’ a fidesstől.!!

    Az országosan vissza kapott ingatlanok értéke kb 15-2O milliárd ft.
    Ennek felét az ingatlan piacokon “kínálják”

    A Zirci apátság úgy rendelkezik több milliárd huf-fal, hogy külföldről is “felnyalják” a támogatásokat…

    A Zirci fő papok olyan nyugati autókkal járkálnak ami alapból 1O milla felett kezdődnek…

    Így már érthető a “hűségük!”
    Pénz beszél, kutya ugat, a karaván halad – a Zirciek pedig, – jól teljesítenek!! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  28. Eagle
    “Azon lehet vitatkozni, hogy a rosszalkodás mértékével arányosan szidjuk, vagy szájon vágjuk, attól függően, hogy mit tett, de akármit is tett, szidjuk vagy tanítjuk, azért a felelősséget a tetteiért a gyereknek kell vállalnia.”
    :
    Ez a mondat nagyon nem oké. Rájössz, hogy miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. Hát……… van aki ördögűzőt hív, én inkább magát, az ördögöt hívom hogy segítsen megszabadulni,ezektől az álszent szarháziaktól. Sőt! Keresztanyámtól,valamint Keresztapámtól megtagadtam a kereszt szó használatát,csak az a gond,hogy két anyám, és két apám nem lehet,de végül is nem gond. Ki az anyád? A katolikus egyház! És ki az apád? orbánc viktor! Kapják be! Seggnyaló barmok! Már okádhatnékom támad,ettől az összmagyar okádalomtól. Egyszerűen undorító!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  30. @proaktiv

    Tudom mire gondolsz, tudtam amikor leírtam akkor is, és vártam is a reakciókat. De azt soha nem mondtam, hogy vágjuk szájon a gyereket, azt mondtam, hogy lehet róla vitatkozni.
    .
    Ellenzem a fizikai erőszakot, főleg gyerekek ellen, de vitatkozni lehet róla főleg akkor amikor a szülő tehetetlen és a gyereken semmilyen ráhatás nem segít. Véleményem szerint, ha már semmi nem segít akkor végképp nem szabad ütni mert akkor már az sem fog , csak rontani. de ezt a kérdést megvitatni és megoldást keresni az szerintem helyes. A legtöbb szülőnek konzultációra lenne szüksége a helyes gyereknevelésről, pontosabban,, hogy hogyan kezelje a gyereket és általában a családi problémáit mielőtt belevág a dologba. ezt nevezem megvitatásnak, hiszen millió szülőket nem lehet szülőképző iskolába küldeni és a statisztika szerint a nemzetközi listán Magyarország vezet a gyerekverésben illetve a verés és ijesztgetés, megfélemlítés eszközeivel történő gyerekneveléssel.
    .
    A felelősség kérdését a gyerekkel szerintem meg kell értetni fokozatosan az életkora függvényében, ahogyan fejlődik és amennyire fokozatosan képessé válik a felelősség vállalásra.
    .
    Az sem jó ha valaki mindenért önmagát hibáztatja azért is amiről vagy ami ellen nem tehet, de azt is meg kell vele értetni, hogy a saját tetteiért felelősséggel tartozik nemcsak mások de önmaga előtt is. Kényes egyensúly, nem könnyű lecke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  31. T. Proaktiv! Természetesen pofán kell vágni. De azt nem kell ,gyermekeinek, unokáinak tudni,hogy miért vágták pofán. Vagy mégis? Félre ne érts, nem kötözködni akarok.Üdv!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  32. T. Eagle! Ne mélyedj el ennyire, a gyermeknevelésbe,mert a vége, uniformizálás lesz. Amúgy ,mindkettőtöknek valahol igaza van. Jól van, most lehet hogy, hülye próféta voltam, akkor bocs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. @vicsi

    .
    Persze igazad van, csak megpróbáltam @proaktiv-nak választ adni, ismerem a hszeit, gondolkodását és értem mi járt a fejében. Ő feltehetőleg erkölcsi oldalról nézve valós családra és valós gyerekre gondolt. Valóban az én hszem is esetleg adhatott ilyen sugallatot.
    .
    Mindamellett van egy szimbolikus értelme is az egésznek, mint az első hszemben is írtam, a “képletesen szólva”. Ez valószínűleg elkerülte @proaktiv figyelmét.
    .
    Ha Dékány András a Fideszt a mi édes gyermekünk hasonlattal illeti és a választópolgárokat szülői szerepbe helyezi akkor ez mégsem azonos szabvány polgári családi állapottal, és ez a ” gyerek ” a Fidesz már régen eljátszotta a “szülői ” szeretetet és bizalmat és ha saját gyerekünket nem is helyes bántalmazni, a Fidesz még képletesen szólva sem saját édes gyermekünk.

    .
    A Fidesz még hasonlattal élve is, csak a ” fogadott gyermekünk ” és ha így visszaél azzal amit a ” befogadó szüleinek ” köszönhet, bizony legfőbb ideje móresre tanítani, és alaposan szájon vágni. Mert ez már nem gyermek többet, ez a gyermek már túlnőtt a szülőkön és fenyegeti őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  34. ˙
    A legfrissebb hiradások szerint mintegy százezerre tehető a papi pedofilia és nemi erőszak áldozatainak száma. Már önmagában ez a szám is egy hatamas teljesítmény. …De majd ezek részlteit nyivánsságra hozni, az lenne csak a jól teljesítés…
    Azonban joggal gondoljuk azt, hogy ez a jlenlegi pápa által indított, tisztázó intézkedés sem jut jobb sorsra, mint a II.János Pál által tett egyszeri “kinyilatkoztatás”, mely szerint “az antiszemitizmus Isten elleni vétek”, sem lelt visszhangra a Katolikus Egyház magyaországi berkeiben, sőt… [Ami például egy-két éve a Bayer Zsolt antiszemita guru, fő-újságíró demonstratív látogatását illeti az esztergomi Ferencesrendi Gimnáziumban, az éppen az ellenkezőjét látszik bizonyítani.]
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. Hazugság elejétől végéig.
    1) Politizálnak a templomokban. A színvonalat, a célt és az értékrendet, meg a választóról való véleményt tükrözi a világítós kulcstartós eset. Legalja.
    2) A keresztény egyház képviselőinek dolga nem a fideszesek szeretete, hanem a többi, némiképp jobban nyomorgó szeretete – ráadásul ez a 9,5 millió ember nem ígérte meg a többinek, hogy képviseli az érdekeit, tehát nem hazudott.
    3) A refik egyenesen a fasisztákkal kollaborálnak, gyilkosokkal.

    Valami borzasztó nagy baj van, ha a Biblia értelmezése ide juttathatta az egyházakat. Ennél a sima nyerész sunyiságnál még azt is jobban megértem, ha elvakult valllásszeretetből fundamentalista valaki, és ez néha inkvizícióhoz meg háborúhoz vezet. (Ez lehet, hüjeség, nem is tudom, hogy írjam…)

    Ezek csak simán a zsebüket tömik. Pénzzel, hatalommal, befolyással, biztos jövővel, és a hívek elvárt tiszteletével. Hányok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. mennyi pénzt tett a rossz gyerek apát uram zsebébe? Aztán apát uram mikor gyógynt utoljára? Aztán tudja e apát uram, h a gyónás sem segit , meg az elmondott imák sem segitenek, majd bizonyára tapasztalni fogja…Mit mond majd apát úr az ördögnek ha találkoznak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Mit mond majd apát úr az ördögnek ha találkoznak?, kérdezte vélemény. A válasz. Már találkoztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Hamarosan megmutatom a találkozást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. két-három alkalommal tőlem is kapott a fiam egy-egy figyelmeztető pofont. nem szégyellem. hálistennek a fiam megköszönte nekem, miután felnőtt, hogy így neveltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. Visszatérve a zirciekre.
    A legnagyobb sumákság ott van, – ha valamit bérbe adnak a visszakapott ingatlanjaikon, azt adományként könyvelnek el.
    Az meg adómentes, ha jól tudom….

    A NAV-nak minden formában tilos “kutakodniuk” a pénzügyi machinációjukban.
    ( a zirci műveknél dolgoztam, -talán ezért tudom?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  41. Öregtitán !
    ˙
    …És mit éreztél amikor megpofoztad a gyerekedet ? Önelégült büszkeséget, hogy azért mégiscsak van a világon nálad is gyengébb ember … ?
    Vagy csak azt, hogy a te gyermeked a tiéd, tehát azt teszel a saját tulajdonoddal, amit akarsz ? Végülis jogos felvetés ez is…
    Ha a gyerek megköszönte azokat a pofonokat, akkor nyilván már a saját gyerekét – az unokádat – pofozza joggal, és ezek a jogos pofonok így szállak apáról fiúra… Milyen szép is ez a “hagymány”… Ugye ?
    Pedig Isten az embert a saját ábráztjának mintájára teremtette, s aki ezt üti meg, az magát a mindenható képét illeti méltatlan erőszakkal…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Kedves Olv.társaim!

    Nézzétek meg a gonosz Magyarországon c. munkámat. Ugyan sajnos csak egy kevésbé jó kép van róla nem látszik hogy horogkereszt van oldalt a figurán,de ebben benne van sűrítve ahogyan látom ma Magyarországot. És nagyon nehéz , mert családtagom tanít, prédikál, és szégyell engem.

    http://www.istenkeramikusa.eu/hu/uj-munkaim
    Kedves Kommentelő társaim!
    Szeretettel ajánlom Nektek új munkáimat, ha van időtök. És nézzétek meg a “””gonosz Magyarországon””” c. munkámat. És amennyire csekély írástudásomból tellett megpróbáltam elmondani a véleményemet. És azt , hogy NE FÉLJ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Jézus mondása: “Tartsátok be az írástudók tanításait a törvényről, de cselekedeteiket ne kövessétek, mert ők mondják, de nem teszik!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Egyházi ejnye-bejnye Hegedűs Lorántnak 2014. március 8. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos