Ronai and Ronai
AMERIKAI

A hazaszeretetről papolt Áder újévi köszöntőjében 2014. január 1. szerda 16:20 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A hazaszeretetről papolt Áder újévi köszöntőjében

Budapest – Közhelyektől hemzsegő, semmitmondásokban bővelkedő beszédet mondott Áder János újév alkalmából. Az államfői beszédektől persze nem szokás túl sokat várni, hiszen ezek amolyan ünnepi alkalmak, hogy a legfőbb közjogi méltóság megnyilvánuljon az ő népe előtt. Ám Áder mostani beszédét még ebben a megközelítésben is sokáig nehéz lesz alulmúlni. Volt persze pozitív oldala is a köszöntőnek: az államfő szövegét tavaly után már másodszor jelnyelvre fordító Weisz Fanni most is nagyon szép volt.

Az “életörömmel megélt hazaszeretet” fontosságát hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök újévi beszédében, és egyúttal arra is emlékeztetett, hogy 2014-ben már a hetedik szabad választáson íródhat tovább az ország szabadságának legújabb kori története.

Az államfő újévi köszöntőjében azt mondta, az új év a magyarok életének egy újabb hófehér, még tiszta lapjaként áll, amelyet “idén is teleírunk saját szavainkkal, saját történeteinkkel”. Huszonöt évvel ezelőtt a szabadság volt az első szó, amely erre a lapra került, annak ellenére, hogy még idegen katonák állomásoztak az országban és nem voltak szabad választások.

“Mi, magyarok mégis úgy döntöttünk, szabadon akarunk élni, szabadon akarunk lélegezni, szabadon akarunk dönteni arról, miként rendezzük közös dolgainkat” – hangsúlyozta.
A köztársasági elnök szerint huszonöt évvel ezelőtt “ki tettel, ki gondolattal, ki félelem nélkül kimondott szavakkal, ki pedig a szívében táplált reménnyel vált részévé a sok évtizedes diktatúrát lebontó változásnak”.
“Történelmünk 2014-es esztendejének lapjára egy szót most én is szeretnék felírni, egyetlen szót: a hazaszeretet szavát” – mondta az államfő, hozzátéve, a “nagy szavak pátosza helyett az életörömmel megélt hazaszeretetre” gondol.
Ez egyszerű kimondása annak, hogy szülőföldünk éppúgy a sajátunk, mint “szüleink vére az ereinkben”. A hazaszeretet egyszerre jelenti egymás tiszteletét és önmagunk elfogadását, továbbá mindannak megbecsülését, amit “eleink ránk hagytak, amit közösen őriztünk meg, és amit az utánunk jövőknek szeretnénk továbbadni”. A hazaszeretet azt is jelenti, hogy a mai magyaroknak van mire büszkének lenniük. “Van mire vigyáznunk, van mit gyermekeinknek továbbadnunk, van hazánk, van múltunk és van jövendőnk, van miért őrizni szívünkben a reményt” – sorolta.
Az államfő hangsúlyozta, “hazaszeretet nélkül nem volna hazánk”. Ahogy a Himnusz, a magyarok közös története, szabadsága és függetlensége se lenne – tette hozzá. Hazaszeretet nélkül “kultúránk, tudományunk, megannyi világraszóló teljesítményünk” sem létezne, “nem volna nyelv, amelyen magyarul vallhatnánk szerelmet, és amelyen magyarul szólíthatnánk édesanyánkat” – mondta.
Áder János beszédében külön köszöntötte az édesanyákat és a 2013-ban születetteket, valamint a 2014-ben születőket. “Örömtelien sokan vannak velünk, akik egy új gyermek, egy új testvér, egy új unoka, egy új családtag érkezésének örömével vagy reményével vágnak neki az előttünk álló esztendőnek” – fogalmazott.
Az államfő kiemelte, hogy ahogy egyik év a másikba fordul, “úgy adjuk át az élet fonalát nemzedékről nemzedékre”. Saját és közös életünkét, melyet mindennél erősebb szálakból, szerelemből, szeretetből, gondoskodásból és felelősségből fonunk össze. Ebből áll közös történelmünk, “millió és millió élet szőtteséből”. Ez a szőttes ezer és ezer szállal köt össze bennünket egymással, az időben előttünk járókkal és az utánunk születőkkel.

Az újévi köszöntőt – már második alkalommal – a siket és nagyothalló nézőknek az államfő mellett álló Weisz Fanni fordította jelnyelvre.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 13 szavazatból)
A hazaszeretetről papolt Áder újévi köszöntőjében, 4.2 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Hatalmas prosztó volt, hol volt az EU-s zászló? Csak a pénzük kell? Ha az EU nem adna pénzt 2 hét alatt államcsőd lenne. De én már azt sem bánnám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (49 szavazatból)
  2. Ha szeretnék a hazát, akkor ennyi gonoszságot nem követnének el és nem járatnák le pávatánccal, sallerosztással és a szégyenteljes nem leszünk gyarmat szöveggel egy bérelt menettel megtámogatva.
    Bugrisok és szégyent hoznak ránk!
    Elítélik az itthoni kisebbséget, mert azok csak a pénzt várják!
    De ők mennyivel különbek a kisebbségtől, hiszen ők sem akarnak mást csak a pénzt, az ezer milliárdokat és persze szabályok nélkül.
    A Jobbikra is ez vonatkozik – az EU zászlaját égetik, a pénzére viszont igényt tartanak az EP-s parlamenti képviselőik.
    (Szegedi Csanád jattolt Nováknak… ócska emberek kerülhettek oda is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  3. bruckenbacker kapitány

    http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/01/igy-telik-orban-viktor-elso-napja-az-evben-foto/#a3

    érdemes a kommenteket olvasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  4. khmmmm… portál hozta a szavait címlapon…
    volt ott egy komment, mit csináljon a mijével…

    like

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  5. Áder ábrázatja nekem mindig Jancsó Miklós csendőr figuráit juttatja az eszembe. Már csak a kakastollas kalap hiányzik a fejéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  6. KORDON
    BLUED
    Igen, van annyira prosztó, mint anno a csendőrök voltak.
    Milyen szép is lenne, ha igazat beszélt volna.
    Szégyenkezem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  7. Igen bennem óriási a SZABADSÁG iránti vágy … Ezért TILTAKOZOM a fidesz ellen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  8. Egyébként mit is akart ezekkel a facebookos közhelyekkel mondani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  9. Nagyjából egy percre engedtem be a szobába, megjegyzem az is sok(k) volt. A hangjával nem hagytam megnyilvánulni.
    Azt a mérhetetlenül ostoba, fenyegető ördögpofát….
    Ólomhiánya van ennek is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  10. *
    A Himnusz után, amint megjelent, lelőttem… – a távírányítóval…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  11. BUÉK Mindenkinek itt is.:-) Nos, én azt gondolom, hogy a beszéd olyan volt, amilyen. Elvégre a legtöbbet hozta ki a lehetőségekből, ugyanis már csak az maradt neki, hogy igazat szóljon, ha mer.:-) Másodsorban…. Nem vettétek észre, hogy a végén koccintott Weisz Fannival, és lazán elnézett mellette? Milyen ember az, aki koccintáskor nem tud, vagy akar a másik szemébe nézni? (Ez csak költői kérdés volt:-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  12. Egy nulla, miért is kell beszélni róla….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  13. rémálomfő vagy rémállamfő ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  14. Eletörömmel megelt hazaszeretet…!
    A mondatot valszeg egy közepszeru reklamszakember irta. A magyar reklamokban hemzsegnek a rövid mondatokba zsufolt, eröltetten tudalekos mondanivaloju okossagok, ugy mint:

    A hofeher tisztasag ragyogasa…
    A csillogo fogsor ude lehellete….

    Közkivanatra meg kitalalok ilyeneket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  15. Mint tudjuk, Ader “ur” nem egy szoszatyar ember, tovabba mosolytalan eletehez is jol illett volna ha roviden kimondja az igazat:
    Diktaturabol -25 ev atmenet utan- ujdiktaturaba taszitotta valt ez az orszag!
    Hala erte a koleszos szobanak: a Vikinek, a Lacinak, a Janinak, a Lajosnak es a Tom(p)inak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  16. Dr Lakatus Eduárd

    Áder hozza magát, mint mindig. Legyen szó Györgyi Kálmán félrerakásáról, vagy egy újévi szentbeszédről. Szegény Fanni. Még nem tudja, de lassanként kiüt majd rajta a narancsbőr. De ez már egy másik pokoli történet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  17. Dr Lakatus Eduárd

    Még valami: Áder el, Weisz Fanni maradhat. Mentor nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  18. A haza szempontjából dr schmittpalko sem volt rosszabb. Amaz számításból volt képes mindenre ez meg kötődés okán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. Hazaszeretet: mit szeressek ebben az országban? Azt, hogy rettegve kell kimennem minden nap, hogy vajon miért fognak megbüntetni? Vagy azt, hogy egy erdőbe se lehet már elmenni kirándulni, mert agyonlőnek? Vagy azt, hogy nem tudom, mi vár rám holnap, lesz-e munkám, tudok-e enni adni a családomnak vagy megfagyunk a sötétben, esetleg az utcán? Azt, hogyha keresek két forintot, abból csak 1 az enyém, a másikat elveszi tőlem az állam? Azt, ha beteg vagyok, akkor gyógyítás helyett várólistára kerülök? Azt, hogy megáshatom a saját síromat és belefekhetek, miután elvégeztem egy sírásó tanfolyamot?
    .
    Hát én rohadtul utálom ezt az országot, szégyellem magam, hogy magyarnak születtem, pedig tudom, hogy nem nekem kellene szégyenkeznem emiatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  20. Életörömmel megélt hazaszeretet…?
    Hoppá,oppá, akkor hát valami ilyet láttam a minap egy önmagát eléggé elkábított polgártársam orcáján amikor kitántorgott a Gyöngyvirág eszpresszónak titulált sarki iszoldából,engem majdnem fellökve… Már,már elnézést akartam kérni tőle, merthogy sajnos útban voltam…,amikor fennhangon és határozottan és meggyőződéssel a hangjában azt mondta,

    ” Komám, ugye tudod, Itt már nemzeti a szar is ? “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  21. Ez a fotó szimbolikus is lehet, amint Áder koccint a siket Weisz Fannival. Körülbelül ilyen szintű párbeszédet folytatnak az ország népével. Mindenki mondhatja a magáét, amiből ők semmit nem hallanak meg. Hogy egy fidesz “klasszikustól” idézzek a helyzet jellemzésére, és a vezetői hozzáállásra: “A kutya ugat, a karaván meg halad…”
    De hogy hova, azt senki nem tudja megmondani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  22. Egyébként pedig ocsmány álszent hazug dolog a hazaszeretet üres frázisával vagdalkozni azoknak, akik legalább 7 millió magyartól lopták el a jelent, és a jövőt.
    Hogyan szeresse valaki a hazáját, ha a haza gyűlöli őt, és ezek mellet a nevében nap, mint nap köpik szemen a magukat nemzetinek kikiáltó címeres gazemberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  23. Én elösször azt hittem hogy a Bagi-Nacsa müsora megy, ez egy komplett parodia volt,tövig benyalva Orbánnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  24. commandante@ Ezek nem csak a jelent és a jövőt lopták – lopják, hanem a múltunkat is. És rögtön teljes a kép. :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  25. gigi60
    Mondjuk az csak korlátozottan sikerülhet. A történelem könyveket átírhatják. Nekem volt olyan tankönyvem, amiből az év eleji első órán kihúztuk az egyharmadát, majd a második órán a második harmadot, a maradékra azt mondta a tanárunk, hogy azzal meg nem érdemes foglalkozni. De az én személyes élményeimet, múltamat és tapasztalataimat bizony még ezek a lopásban jeleskedő szarháziak sem tudják elvenni. Ha mindenki kiállna legalább csak saját magáért, és mondjuk a múltjáért, máris nem itt tartanánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. Felszegett fejjel, pökhendin, fenyegetőn hazudozott hazaszeretetről. A hazában van az a cca 8millió ember, akinem a jövője romokban miattatok, Áder. Tetesd lejjebb a súgógépet legközelebb, te álszent farizeus, akkor hátha kevésbé tűnsz pökhendinek, és többen benyalják, úgyis ez az egy érdekli a pártodat valójában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. “bruckenbacker kapitány 2014. január 1. szerda 17:04″
    Fészkes fekete fenét sem érdekel, hogy a csúti rém hogyan is tölti első napját ez évben.
    Szívesebben nézném az utolsó napjáról készült tudósításokat. Még ez évben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. Ader(xar)jankonak meg Orbannak a hazaszeretet valojaban csak a Hatalmuk szeretet jelenti az o kis ujmagyar fideszorszagukat amibe alig 1 millioan tartoznak Orbanek vazallusai maffai bandaja es elvakitott JOBB oldali hiveik!

    de a tobbi 9 millio akik nem szeretik Orbant es a FideszMaffiat azok mar nem Magyarnak szamitanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  29. Áder egy tökfej. Csak pillnatnyilag a benne lötyögő víz Orbán gátjai között szabja meg a főcsapásirányt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Már félek az ünnepektől,mert ilyenkor előbújnak ezek a képmutató, élősködő paraziták,mint Áder,hogy a többi diszpintyről most ne essen szó.Mégis mit gondol ez a búvalb@szott alak,hogy elfelejtjük a frakcióvetetői gyalázkodásait,aljas csalását a közt.elnök választásnál,asszisztálását ehhez a jelenlegi fideszes országkirabláshoz? Hogy volt fideszes vezető politikusként elvállalta a közt.elnöki címet,az nagyobb aljasság,mit az,amit az a félhülye Schmitt művelt.Ócska cinkos lett.
    Ez az ember beszél szeretetről,hazaszeretetről kínosan ostoba emelkedett stílusban?Hogy nem sül le a pofájáról a bőr!!
    De a legnagyobb bűne az,hogy ezt a csinos jeltolmács hölgyet is belekeverte ebbe az évzáró katyvaszba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Káder János parancsra tette 2014. február 11. kedd

Áder megint aláírta, ez a dolga 2014. február 10. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos