Ronai and Ronai
AMERIKAI

A 4-es metrónál is eltüntetik a hajléktalanokat 2014. január 29. szerda 13:11 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A 4-es metrónál is eltüntetik a hajléktalanokat

Budapest – Tarlós István, Budapest főpolgármestere ott folytatja, ahol gyakorlatilag abba sem hagyta. Amit nem látunk, az nincs – így szól a főpolgármester politikai hitvallása, s ebből következik, hogy a hajléktalanok a 4-es metró környékén is nemkívánatos személynek kinősülnek.

Korábban az ételosztást lehetetlenítette el a Tarlós úr , s bár most kijelöltek hat helyet, ahol ételt lehet osztani, ezek a helyek egyelőre titkosak, nem tudni, hol lesznek.

Amit tudni lehet az annyi, hogy módosította az életvitelszerű közterületi tartózkodást tiltó rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A határozat szerint jogellenes lesz az életvitelszerű tartózkodás a 4-es metró átadása után a Kelenföld vasútállomásnál lévő, Etele téri aluljáróban is. A további közterületekről november 14-én már döntött a közgyűlés.

Az MSZP módosító javaslatot nyújtott be, amelyben azt indítványozta, hogy a főpolgármester folytasson tárgyalást a polgármesterekkel, és minden kerületben jelöljenek ki olyan közterületet, ahol lehet ételt osztani. Az indítvány nem kapott többséget.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 12 szavazatból)
A 4-es metrónál is eltüntetik a hajléktalanokat, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Tarlós “urat” és a fideszes kerületi vezetőket ősszel el kell távolítani a posztjukról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  2. Az mszp módosító javaslatot adott be….
    Ennyi telik tőlük?
    A legnagyobb ellenzéktől?
    Bölcsibe kérték már a felvételüket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (26 szavazatból)
  3. Hajléktalanok, másképpen gondolkodók, romák, zsidók…. a fideSS épít nekik is “stadionokat”, szögesdróttal körbevéve, őrtornyokkal a sarkukban, nehézgéppuskával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  4. Az ételosztást és a hajléktalanokat a szőnyeg alatt kell majd keresnünk, ahová besöprik őket, mint problémát. Lassan azért csak kezd púposodni a derék textília. Miféle politizálás ez? Beleillik abba a modellbe, amit oly gyakran emlegetek: a Parlament ablakából egyáltalán nem látszik a tornanádaskai cigánytelep. Ennek megfelelően gondolkoznak róla a honatyákok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. Tényleg ez a legfontosabb, ezeknek a szerencsétleneknek az elzavarása.
    Mert ami nincs szem előtt az nincs.
    .
    .
    Viszont. Múlt héten már kaptam egy hírt, de nem akartam igazából publikálni, mert csak egy helyről jött.
    Most már látszódik az egész, bár ezt is próbálják “eltüntetni”, mert ami nem látszik, az nincs.
    .
    Szóval: Magyarország a csőd szélén megint. Államkötvényeket nem lehet eladni. Puhatolóznak az IMF-nél a hitel ügyében, de ezek után nehéz ügy lesz.
    A birkáknak majd be lehet adni, hogy “gyurcsányahibás” meg “szabdságharca nemzetközibolsevikokellen”, csak az IMF-nél emlékeznek még a pávatáncra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. Nagyon szomorúnak mondhatni elkeserítőnek tartom, h egyes felmeresek szerint csak Budapesten 6000 hajlektalan van. Az mar eléri egy óriásfalu v kisváros méreteit. Viszont azert megjegyezendo; Aki sokat jon megy pesten fokent gyalog v bkv-val annak nem kell bemutatni metrok aluljaroit. Szet van szarva hugyozva szemetelve az egesz. A csovesek isznak, keregetnek neha agressziven. Turistak ezt latjak hat Istenem nemerdekel. De hogyan engedjem el a 12 eves lanyomat iskolaba v edzesre ha tudom h ilyenekkel vannak tele az aluljarok/metrok? Nem mellesleg a demokratikus nyugaton ugyanugy elzavarjak oket ha ilyen helyeken tanyaznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  7. Ki olvasott mostanában híradást megfagyott hajléktalanokról? Utoljára talán novemberben olvastam, érdekes módon, azóta nem.
    Hihető, hogy az utóbbi napok éjszakai mínuszait mindegyikük túlélte?
    Hihető, hogy jobb lett a kondíciójuk és emiatt sikerült életben maradniuk?
    Hihető, hogy nem hiányzik nekik az a tányér meleg étel, amihez eddig hozzájuthattak?
    Esetleg a városból, az aluljárókból elűzött hajléktalanok megfagyott holttesteit a tavaszi kirándulások alkalmával lehet majd Budapest szépséges erdeiben megtalálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Bojkottáljuk a 4-es metrót… Az egyik legnagyobb rablás az utóbbi 25 évben, amely városfejlesztési szempontból amúgy is vitatható szükségességű. Azoknak az ezer milliárdoknak máshol is lett volna helyük. Például a hajléktalanok, éhezők segítésére; a leharcolt tömegközlekedési eszközpark fejlesztésére, kátyútalanításra; a közterületek élhetőbbé, vonzóbbá tételére ( pl:. zöld területek növelése ); amely utóbbit nem a hajléktalanok üldözésével lehet elérni… Ezekhez nem kell ilyen észjátszó zöld elempés, mit tudom én minek lenni, hanem egyszerűen csak normális, civilizált demokratának is… A hajléktalanokba való bele nem rúgáshoz meg embernek is elég lenni… No de ilyet megfogalmazni, túl nagy, elrugaszkodott igény magyar körülmények között,,, Féreg egy ország ez úgy ahogy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. nem a négyes metróval van a baj, hanem a hozzá kötödö felfoghatatlan mértékü korrupcióval. a négyes metró árából az ötös, de lehet, hogy a hatos metró is megépíthetö lett volna egy normális országban. egy 2 milliós “világvárosban” 10 metróvonal sem sok.
    eltelt 25 év a rendszerváltás óta. ma a frissen egyetemet végzettek és fiatalabbak egész életükben ebben a korrupciós fertöben éltek, azt tanulhatták meg, hogy egyedül a korrupció és a csalás révén lehet gazdagodni magyarországon. és hogy a “politikus” van legközelebb a tüzhöz, vagyis a pénzhez. a normális polgári foglalkozással csak elszegényedni lehet magyarországon. belegondolni is nehéz, hogy az eltorzított lelkü, sivárrá tett “mai” fiatalok, hová fogják még zülleszteni magyarországot. akinek egy élete van az ezt már nem várja meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. A hegyen lakom, a kozelben CBA kozért van, sőt nagyobbrészt ebben a kerületben mindenhol az van.
    A CBA előtt egy hajléktalan váltott műszakban gyógykezelésre kéreget, – majd időnként látványosan – megjelenik három kigyúrt honpolgár, és kiürítik, a perselyét.
    Na, fiókák: volt ilyen jelenség az átkosban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. bumburi
    2014. január 29. szerda
    13:39

    Igazad van!
    Le kellene söpörni a flaszterról azt a csürhét, amelyik megkérdőjelezi, embertársai élethez való jogát, de azt az ellenzéket is, aki nem üvölti bele az emberek képébe, hogy ugyanolyan gyáva senkik vagytok, mint akire azt mondjátok, hogy gyáva senkik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. http://nepszava.hu/cikk/1009247-nem-tudni-hol-oszthato-legalisan-etel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Szilassz
    2014. január 29. szerda
    17:17

    Nem kérdőjelezem meg gondolataid létjogosultságát, de akkor talán, annak a hatóságnak, aki ezt az intézkedést meghozza, talán arról is kellene intézkednie, hogy ezek az emberek fedelet és kenyeret kapjanak, legalább az élet jogán, és nem kellene a támogatást azoktól elvonni, akik ezeknek az embereknek, fedelet és kenyeret nyújtott, amikor szükségük volt rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Gyöngyi Péter
    Ne érezd sértve magad, nem Neked szántam.
    Az azért felháborító, hogy az mszp-nek csak ennyire telik! Ez is csak választásra készülve!!!
    Azt ne mondd,hogy ettől többet nem tehetnének!
    Azt ne mondd hogy 4 év alatt csak ennyire futotta!
    Írni a jó meleg irodájukból a hajléktalanok érdekében egy módosító javaslatot!!!
    A POFÁM LESZAKAD!!!
    Legalább már Te ne bosszantanál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  15. http://index.hu/bloghu/dinamo/2014/01/29/_legyen_jobb_a_gyerekeknek_i_resz_honnan_indul_t_unk

    Míg Balog Zoltán miniszter libaerőleves és lúdgégetésztával kezeli a gyermekszegénységet, addig a 2009-es 21%-ról 2012-re 26%-ra nőtt a szegénység a gyermekek körében. Körükben 130 000-en alultápláltak, és több mint 40 000 biztosan az éhezők táborában van. Érezték a politikusok is, hogy a kérdés kezelése nem várhat, és az Országgyűlés már (pontosabban csak) 2007-ben elfogadott egy erre vonatkozó stratégiát. Hogy milyen eredményre vezetett és hogy mi lett és lesz a gyerekekkel, arról háromrészes sorozatunkban szólunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. A hatalom, cinikus és kegyetlen játékot űz velünk. Azok ellen fordít, akik a legvédtelenebbek. Ez a rasszizmus alapja. Átrendezi az ország gazdasági és politikai struktúráját, amelynek következményeképp, emberek jutnak arra a sorsra, amelyről itt és most beszélünk, majd azt mondja, így jártál, ennyit érsz, és tényleg, szerencsétlen ennyit ér, de emberek vagyunk mi, hogy ezt tűrjük? Szilasz, abban igazad van, hogy félted a gyerekedet, de egyre azért jó ha gondolsz, holnap esetleg tőled félhetnek ugyanígy, mert ma léphetnél ez ellen a kegyetlen közöny ellen, de nem lépsz, mert annyit is ér, és természetesnek tartod a döntések sorozatát úgy, hogy nem kéred számon másokért, a hatóságon, hogy az élethez mindenkinek joga van, és ha másképp nem boldogul az adott közösségnek kell a minimális élet jogát biztosítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Bumburi, olvasd már el amit írtam!!!!!
    Te totálisan félreértettél.
    Már meg ne bántódj, de élvezed, hogy állandóan belém kötsz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Azt hiszem, hosszú időre levonulok innen.
    Elegem van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  19. Gyöngyi Péter
    Elborult az agyam, és tényleg félreértettelek. Ne haragudj, és bocsánatot kérek. Újra olvastam amit írtál. Már ott is mást látok, ahol nincs is más. Még egyszer bocs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Gyöngyi Péter!
    .
    Sajnálnám, ha akár csak egy kis időre is levonulna innen.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. A közterület kisajátítása per definitionem nem lehet megengedett sem árusító bódé, sem pártiroda, sem lakás céljára. Kivétel lehet átmenetileg a hajléktalan, amíg másképp nem gondoskodnak róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Gyöngyi Péter írja:
    “és nem kellene a támogatást azoktól elvonni, akik ezeknek az embereknek, fedelet és kenyeret nyújtott, amikor szükségük volt rá!”
    Hát igen, itt kezdődik. Amikor a hatalom minden eszközt megragad arra, hogy ellehetetlenítsen, tönkretegyen egy csapatot, nevezetesen Iványi Gábort és egyházát, amelyik szinte egyadül vállalkozik arra, hogy a legelesettebbeken segítsen.
    Ha nem lehet állami program a hajléktalanok, és más, a nyomorszínt alatt élő emberek nota – bene: honfitársaink, magyarok!!! – támogatása, akkor mindent meg kellene adni annak az egyetlen szervezetnek, amelyik erre a feladatra önként, emberrségből, a krisztusi felebaráti szeretet nevében vállalkozik. Ezzel szemben az Orbán banda totális háborút folytat Iványiék egyháza ellen.
    És ez az ördögi gonoszság sem elég, hogy a magyar átlagpolgár legalább fölhördüljön!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. Ez a kép, több mint szívszorító!
    Ez a fotó, maga a gyalázat.
    Az Orbán rendszer gyalázata.
    Tarlós, úgy gondolja, ha nem látjuk, akkor nincs is.
    Úgy gondolja, ha nem látjuk a kígyózó tömegeket a meleg ételért, akkor nincsenek éhező emberek!
    Ha eltünteti az utcáról az embereket – éhező és hajléktalan – bár nem kerül neki pénzbe, akkor bátrabban üvölthetnék dicshimnuszukat,a megszállásuk alatt tartott médiákban.
    Ezt a fotót,plakátok erdejével kellene szétszórni – mint elrettentő példa – ennyit érünk!
    Hogy-hogy a közterületekre, választási kampányban nem rakhatnak ki pártok plakátokat?
    Aki nem néz oda, tényleg ennyit is ér, de aki még azt sem engedi, hogy ezek az emberek, legalább az anyaföldre lehajtsák a fejüket, az nem érdemli meg az életet!
    Az információtól fosztanak meg – mint érző embert – mindannyiunkat, és az ellenzék, jóllakottan, ül a valagán, és hagyja ezt!!!!!
    Pedig ha a Fidesz és KDNP komolyan venné Jézus tanítását, akkor ezt nem mernék megtenni, bár én nem vagyok vallásos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Az igen enyhe januári időjárás dacára 12-en szenvedtek kihűléses halált Magyarországon. Velük együtt 88-ra emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma tavaly ősz és 2014. január 26. között – jelentette a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.

    Közterületen, azaz a szabad ég alatt 25 embertársunk lelte halálát, fűtetlen otthonukban pedig ugyancsak 25-en hűltek ki. További 38-an kórházba szállításuk közben, vagy kórházba kerülésük után hunytak el, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

    A Magyar Szociális Fórum ismételten arra kérte a közszolgálati média irányítóit, hogy szakítsanak évek óta tartó közönyös magatartásukkal, és adjanak hírt az idén is pusztító fagyhalálról, mert ezzel maguk is mozgósítják a lakosságot a fokozott odafigyelésre. Az MSZF meggyőződése szerint a szolidaritás életeket menthet meg. Döbbenten tapasztaljuk, hogy az állami szerkesztőségeknek megtiltották, hogy foglalkozzanak a fagyhalál esetek számának és összetételének alakulásával. Minden erőfeszítésünk ellenére nem oldották fel a cenzúrát. A kormány irányítása alatt álló média négy év óta nem ad hírt a tömeges pusztulásról. Az emberi jogokért küzdő szervezet felidézte a 4 évet felölelő adatokat máig bezárólag. Eszerint

    2010-2011 telén több mint 400-an fagytak meg,

    2011-2012 telén 330-an szenvedtek fagyhalált,

    2012-2013 telén csaknem 300 fagyhalál eset történt,

    2013-2014 telén eddig 88-an távoztak az élők sorából kihűlés következtében.+++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A CBA üzletlánc és a neonáci mozgalmak 2014. január 17. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos