Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kirúgták Kunczét a Klubrádióból 2013. október 25. péntek 14:03 Forrás: AN

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kirúgták Kunczét a Klubrádióból

Budapest – Csütörtökön délután különös hírek kezdtek terjedni a demokratikus nyilvánosság kevés megmaradt terepeinek egyikén, az interneten. Ezek a hírek arról szóltak, hogy az egyik legkedveltebb műsorvezetőjétől, Kuncze Gábortól megvált a Klubrádió. Az értesülést aznap este Kuncze is megerősítette az egyik televízióban, majd nem sokkal ezután a Klubrádió közleményt adott ki.

A Klubrádió közleménye: Kuncze Gábor az október 23-i ünnepen a média színpadáról átlépett a politika színpadára. Látványos sikerére  a Klubrádió minden hallgatója és munkatársa büszke lehet. A kampányhoz közeledve a médiumokra még szigorúbb szakmai és etikai szabályok vonatkoznak, mint máskor. A Klubrádióban a műsorvezetők nem résztvevői, hanem közvetítői a politikai versenynek. Másokkal ellentétben mi komolyan vesszük az etikai normákat, ennek is köszönhetően tekintik oly sokan rádiónkat A közszolgálati adónak. Kuncze Gábornak sokat köszönhet a Klubrádió, nemcsak szellemes és felkészült munkatársat ismerhettük meg a személyében, hanem rendkívül fegyelmezettet is. Politikusi fellépésének a ténye és nem a minősége összeférhetetlen a rádiós státusszal, ezért ezen a téren szüneteltetjük a közös munkát. Szurkolunk neki, de visszavárjuk.

Eddig a közlemény, ami a felületes szemlélő, valamint a közéletben járatlan olvasó számára akár korrektnek is tűnhet. Olyan szövegnek, amellyel nincs gond, amellyel alapvetően minden rendben van.

Az ördög azonban ezúttal is a részletekben rejlik. Az, hogy Kuncze felszólal október 23-án az ellenzéki nagygyűlésen, mindenki számára, így a Klubrádió vezetése számára is nyilvánvaló volt. Lehetett tudni, még akkor is, ha a közmédia gyalázatos módon agyonhallgatta az ellenzéki nagygyűlés hírét. Ám épp a Klubrádió volt azon kevés magyarországi médiák egyike, amely hírt adott az eseményről.

Egyfelől tehát álságos a kirúgásnál Kuncze politikai szerepvállalására hivatkozni, lehetett volna előbb is közölni, hogy ebben a sajátos helyzetben a személye nem kívánatos a Klubrádió számára.

Mert sajátos helyzet van, az biztos. Nemcsak úgy általában, de a Klubrádió számára is. Az van ugyanis, hogy most elérhető közelségbe került számukra, amire mindig is vágytak, és ami egyébiránt már évek óta járna nekik: a 92-9-es ingyenes frekvencia. Amelyet már három éve meg kellett volna kapniuk, szemben a mostani fizetőssel. Fél éve pedig jogerős bírósági végzés is kötelezi a médiahatóságot, hogy szerződjön a Klubrádióval az ingyenes frekvenciára.

Most, valamiért napirendre vették a Klubrádió ügyét, hamarosan döntenek róla. Még az sem kizárt, hogy a Klubrádió számára kedvező döntés születik. Persze, semmi sem biztos, de az is benne van a pakliban, hogy ezúttal kivételesen jogkövető lesz a hatóság.

Ezt a rég várt lehetőséget nem akarja elszalasztani a Klubrádió vezetése, ezért kellett Kuncze Gábort kurtán-furcsán lapátra tenni.

Érthető és magyarázható, de nem menthető magatartás. A Klubrádió mostani döntésével ugyanis elfogadja a médiahatóság játékszabályait. Mely szabály úgy törvénytelen, ahogy van, hiszen ha nem az lenne, a Klubrádiónak már évekkel ezelőtt a 92.9-es ingyenes sávon kellene sugároznia.

A Klubrádió most elfogadja, hogy a médiahatóság – esetleg – kegyet gyakorol. Olyan kegyet, ami nem az övé, ami a rádiónak már régóta járna, de idáig törvénytelen módon megtagadták tőle.

Kunczét beáldozták a haza oltárán. Rövidtávon racionális döntés született, hosszabb távon tragikus az, ami történt. A Klubrádióval, ha valóban megkapja a 92.9-es frekvenciát, mostantól mindent meg lehet csinálni. És senkinek ne legyenek illúziói: Orbán Viktor médiatahósága kér majd valamit a 92.9-en műsort adó Pelikán elvtárstól.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (39 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +63 ( 73 szavazatból)
Kirúgták Kunczét a Klubrádióból, 4.8 out of 5 based on 39 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(60)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

60 Reader’s Comments

  1. Kuncze Gabor ki lett rugva, mert kritizalta a Private Club” os osszefogast.
    Erdekes modon Lang Gyorgyi a DK Szabadsag hidi demonstraciojan elkepesztoen kemeny es jo POLITIKAI BESZEDET mondott. Ez nem tunt fel senkinek? Ez nem ellenkezik a radio rendkivul magas etikajaval?
    Az igazsag az, hogy mar nagyon regen irital a Club radio finomkodasa amivel csak a rettenetes Gyurcsany ellenesseguk counterpoint.
    Sajnalom, hogy igy alakult mert most mar nincs mit hallgatnom. Talan jobb is mert vegre ujra zenevel nyugtathatom az amugy ketsegbe esett lelkem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. mester olga (2013. október 26. szombat 10:13)
    “Nekünk szerencsétlen hazafiaknak -a szó szorosabb és nem pátoszos értelmében – nincs lehetőségünk, pénzünk, kompatibilitásunk . Ne taposs ilyen élvezettel a fejünkre!”
    — Új magyar nyelv van kialakulóban. Ezentúl aki azt érzi magáról, hogy gyáva, megalkuvó, már nem tud tükörbe nézni, és kompenzálásként azokat támadja, akik nem gyávák és nem megalkuvóak, azt mostantól ezek szerint így kell hívni: “szerencsétlen hazafi”.
    Akinek nincs kompatibilitása (!). Azért javasolnám egy “Idegen szavak szótára” beszerzését, hogy önsajnálat közben ne beszéljen hülyeséget.
    Maga szerencsétlen hazafi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Nem kompatibilis.
    Most mé?
    Mivan ebben ?
    Pl . a háromfázisú háromnyócvanas dugvilla sem kompatibilis a kettőhuszassal.
    Akkó most vessük meg aki nem kettőhuszas ?
    Neeemmm…
    Kell hozzá csinálni csatlakoztató adaptert.
    Vagy meg kell faragni , hogy bemennyen a zajzatba.
    Olga : megfaragjunk Téged ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  4. Na mire kell az irigyseg? Csak azert mert nehez egy szuszra kimondani a kompatibilibitibast, ebbol meg szeles korben elfogadott szo valhat. Kazinczy Ferenc sem mondana maskep. Egy eleten at fokuszoltunk, mostmar tudom, hogy inkabb fokuszalni kellett volna, talan nem is lenne szuksegem szemuvegre. A kompatilibili lehet, hogy a versenykepesseg hianyara utal?
    Mert akkor nem is akarok vitatkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Sajnos bizonyos körülmények miatt egész nap a
    klubrádiót hallgatom.Rettenetes !! Szinte minden műsorából
    süt a kötelező irányhoz alkalmazkodás. Egy magát ellenzékinek
    valló rádiónak ki kellene állni bizonyos elvek mellett. Ehelyett
    dől belőle a sumákolás. Persze a sok szájtépő hol francban találna
    magának másik -nem fárasztó- munkahelyet.
    Amikor elkezdték a koldulást, gondoltam én is beszállok a támogatásba.
    De soha többé ilyen hülye gondolatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Vannak sebek, amik soha nem gyogyulnak. A magyar nyelv sok ilyen sebbol verzik,es minden helytelenul hasznalt vagy ertelmebol kiforgatott idegen szo amit a valasztekossagra torekvo tevelygok beszonek a mondataikba, fajdalmat okoz mindenkinek, aki erzekeny ennek a kulonleges nyelvnek a minosegere.
    .
    A hatvanas evek vegen tortent, ott voltam, amikor a hivatalosan hangzo kompetens beszivargott a nyelvbe. Akkor ertelmileg helytelenul ott az illetekest valtotta le, ami talan azert vesztette el a hitelet, mert valami tanacstagi divat folytan mindenhol egy el-betuvel ejtettek ki azt a szot.
    .
    Jonapotkivanok, kompetens elvtarsat keresem. Hazon kivul van. Akkor most ki a kompetens? A szo igazi ertelme senkit nem zavart, a kompetens karriert csinalt, es a kozelet csaknem valamennyi szintjen letjogosultsagot nyert.
    .
    Az AN olvasasa kozben orommel tolt el, hogy a hozzaszolok nagy tobbsege ugyel a nyelvtani szabalyok betartasara, a stilus tisztasagara, es meg Bartus Laszlot is kritika erte a Torogg Szultan nyelvert.
    .
    Jolesik tudni, hogy mi libsi-bibsi idegenszivuek komolyabban vesszuk es jobban orizzuk a magyar nyelvet, mint a pitykes dolomanyos magyarkodo, nemzetkedo uj uri bagazs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Gyerekek, sikerült 44 mínuszt összeszednem. (Kuncze ügyében!) Úgy szeretnék rekordot javítani, elérni az 50-et ! Segítsetek! DDDDDDDDDDDDDDDDDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Giap 2013. október 27. vasárnap
    Nem vagy egyedül a versenyben! Én 56 -ból mínusz 44 -re állok. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Lehet, hogy akkor bohócban te is jobban szereted Chaplint, mint Kunczet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Nem olvastam el a hozzászólásokat, de “jé, Kunczéról kiderült, hogy politizál”? Nem kéne ez a szemforgató, képmutató meghökkenés. A volt belügyminisztert beveszik műsorvezetőnek, aztán alaposan meglepődnek, hogy nem marad a mikrofon mögött. Mi ez már???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos