Ronai and Ronai
AMERIKAI

Horvátország legyen a horvátoké 2013. október 3. csütörtök 0:59 | AN

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Horvátország legyen a horvátoké

Zágráb – Szabadságharcot vívunk a magyar multinacionális vállalatok ellen, akik nem riadnak vissza attól, hogy akár vesztegetéssel, saját országukra jellemző korrupció exportálásával szerezzék meg a horvát emberek pénzét. Horvátország legyen a horvátoké, a magyar multik menjenek haza. A MOL horvát üzleteire extraadókat vetünk ki, extraprofitjukat felére csökkentjük, horvát kirendeltségeiket negyedáron államosítjuk.

Mindenki fel fog vonulni velünk szemben. A bülbül-szavú bankárok, a mohó multik, az őket kiszolgáló budapesti bürokraták és persze hazai apródjaik. Olyan hatalmas összegekről van szó, ami már nekik is hiányzik. Az ő szemükben ez már nem csínytevés, ez már a nehéz fiúk klubja. Bármire készek, hogy visszacsinálják, hogy visszaszerezzék azt a pénzt, ami most a magyar családoknál marad.

A magyar multinacionális cégek menjenek haza. Nem leszünk gyarmat! A külföldi benzinkutakat működtető cégeket, különösen a MOL-kutakat nonprofittá kell tenni. Az nem lehet, hogy a horvát embereken a magyar multik  gazdagodjanak. Megfertőzik a korrupcióval a horvát emberek lelkét, kirabolják a horvát családokat, bűncselekményekkel terjeszkednek. Horvátország kifosztását Budapestről a legmagasabb szintről szervezik. A bűnözőket nem adják át a horvát igazságszolgáltatásnak. Ellenkező esetben kiderülhetne, hogy a vesztegetés nem a MOL vezetőjének magánakciója volt, hanem a magyar állam gyarmatosító beavatkozása, és a bűncselekmény szálai Orbán Viktor magyar miniszterelnökig vezetnek.

Nem lehet olyan eszközt elképzelni, amit a magyarok be ne vetnének. Horvátországot és a horvát embereket a volt magyar kommunisták, akik ma magyar nacionalisták, adták a spekulánsok és magyar multik kezére. Ez az igazság. A pufajkát szűrre cserélték, de a mentalitás ugyanaz. Ők azok, akik mindig készen állnak arra, hogy Horvátországot ismét átadják a gazdasági gyarmatosítóknak. A horvát energiacégek legyenek csak a horvátok kezében. Harcot indítunk a rezsi ellen, letörjük a külföldi, magyar tulajdonú energiacégek rabló árait, és arra szorítjuk őket, hogy átadják üzleti érdekeltségeiket a horvátok kezébe. A gáz üzletágat visszaszerezzük a gyarmatosító magyarok kezéből, és kiebrudaljuk őket Horvátországból. Nem hagyjuk magunkat, hogy pofátlan extraprofitjaikkal a horvát emberek elszegényítése árán gazdagodjanak.

Magyarország kenőpénzel szerezte meg a legnagyobb horvát energiacég irányításának jogát, bűncselekménnyel jutottak hozzá a horvát emberek pénzéhez. A bűnöző Hernádi Zsoltot rejtegetik. Igazi haramiák, a magyar kormány nemzetközi bűnszervezetként működik. Magyarország ki akarja szipolyozni Horvátországot. Magyarország fel akarja használni az EU bürokratáit is, hogy a horvát emberek pénzén gazdagodjon. A magyarok saját országukban csökkentik a rezsi árát, Horvátországban növelni akarják, mert ebből akarnak megélni. A megvesztegetés egyik tagját, a horvát hazaáruló Sanadert már 10 évre elítéltük. Egy vesztegetésnek mindig két oldala van. Ha a vesztegetést be tudtuk bizonyítani az egyik oldalon, akkor a magyar bűnöző is kapjon legalább 10 évet, és adja ki a magyar megbízóit.

Horvátország nem hagyja magát, nem vagyunk és nem leszünk Magyarország szolgái. Sem a bankok sem a magyar nagyvállalatok szolgái. A magunk urai vagyunk. Partnerei vagy szövetségesei szívesen leszünk a magyar nagy termelő és szolgáltató vállalatoknak, akik kölcsönös előnyt kínálnak és nem kasszasöprést. Hiszünk a versenyben. Elismerjük a munkát, elismerjük a teljesítményt, de nem ismerjük el a magyar kapzsiságot és a gátlástalanságot.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +70 ( 72 szavazatból)
Horvátország legyen a horvátoké, 4.9 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Itt nem csak szimplan kapzsisag es gatlastalansag volt, hanem tudatos gazdasagi fugges kiepitese az energia szektoron eresztul, amely a kesobbiekben meg jol johetett volna. Egy ordogi terv resze, de szerencsere a horvatok resen voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  2. Akkor még nem is beszéltünk a gyarmatosító Orbán és bandája magánvagyonától ingatlanjairól a környező és távolabbi országokban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. Hmm-hmm, ha most mar rendori ugyekben is nyiltan az Interpol es az EU ellen megy orban, akkor neki tenyleg reszeltek. Mondjuk jatekbol az osszes reges-reg felderitett kulfoldi szamlajat befagyasztjak es/vagy elkobozzak. Akkor milyen kis dacos morci lesz mar a kis barna ember :>

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  4. Horvát-magyar kettős állampolgárként én sem hagyom magam: hallgatok a szívemre, nem szavazok a fideszre.
    A világ összes korrupciós hernyóit meg ell kell taposni, beleértve a húsz-százalékos polgármestereket is!
    Hajrá Horvátország, hajrá horvátok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  5. Szeretem amikor igy visszanyal a fagyi !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (43 szavazatból)
  6. Nagyon jó, saját ócska, populista, demagóg dumájukat ellenük fordítani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  7. Meg a magyar tulajdonan lévő szállodasorokat államosítani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  8. Meg egyébként is:
    Az olajügyek nyilvánosságra hozatala Magyarországon nem divat.
    Nálunk a 85 évre titkosítás a menő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  9. Mit akar Hernádi a mögötte álló macskajancsikkal? Azt hiszi megússza? Ezek menteni fogják a menthetőt, akár őt is beáldozva.
    Aztán majd csak áll, mint Bálám szamara, és nem fogja érteni, hogy hol rontotta el.
    Ma még szüksége van a hatalomnak rá, de holnap már nem biztos hogy úgy lesz. Valahogy Orbánnak igazolni kell a világ előtt, hogy ő mégsem a korrupció barátja.A látszat még fontos neki. Legalábbis a választások előtt.
    Remélem a horvátok gyorsan lépnek,és nem húzzák az időt a választásokig. Mert akkor könnyen eltűnhet Hernádi “úr”. Bárhová van neki letétbe helyezve kompromittáló papiros. A kutyát nem fogja érdekelni, ha ő már nem lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  10. Ez aztán az igazi jó tükör!
    Még mondja azt valaki, hogy külföldön nem ítélik el Orbánt (most már nem csak az európai közösség bármelyik szervezete, hanem újra egy adott ország is).
    Na kedves “valódi ellenzék”! Fel van adva a lecke…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  11. Olvasgattam a hazai hírportálokon ezzel a hírrel kapcsolatban a hozzászólásokat.
    Tőlem tájékozottabb és bennfentesebb hozzászólók azt írták, hogy ez a horvát elfogatás és az Interpol bevonása az EU nélkül nem indulhatott volna el, ha a magyarok eltűrik a pávatáncos sallereit, mások már úgy néz ki, hogy nem!
    Végjáték a Duna mentén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  12. Állítólag a horvát kormány aláírás gyüjtésbe kezd a magyar multinacionális karvalytőke kipaterolásáért, mert meg akarja védeni a horvát családokat az extraprofitot permanensen kitalicskázó MOL-tól. Igaza lett OV-nak, Európa elkezdett bennünket utánozni.
    Ha így megy tovább Európa ellenes szabadságharcunk, újra felállhat a kisantant és elkezdődhet ugyanez Romániában és Szlovákiában is. Na persze, és nem csak MOL van ott, hanem OTP is.
    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  13. Ha OV érdeke úgy kívánja, elengedi Hernádi kezét is, ahogy Pali bácsiét is. A diktátornál nincs barátság, csak haszon elvű kapcsolat. Most azt vizsgálják, melyik változat mit hoz a konyhára, csak az számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  14. Ötös, leülhet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. "tisztelhölgyeimésuraim"

    Fut Bécs felé Jellasits a gyáva,
    Seregének seregünk nyomába.
    /Petőfi 1849/
    Hjraaaaaaaaaaa Magyarorszaaaag! Hajraaaaaaaaaaaa moagyaaaooorok!
    /Orbanini bármikor/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. A fagyi visszanyal esete.A horvátok a saját fegyverével győzik le Orbánt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  17. A kérdés ennél lényegesen nagyobb, mint hogy pusztán arról beszéljünk, Orbánt a saját fegyverével győzik le! Az elsődleges probléma mindjárt az, hogy terjedni látszik itt a balkánon az Orbáni módszer, ez igazán nagy probléma. Másod sorban az állam kissebségi tulajdonos a MOL-ban, rengeteg kisbefektető rendelkezik részvényekkel, ennek ők fogják meginni a levét. Másod sorban ami most történt az nem kötelezi őket semmire. Ugyanis nem tudták konkrétan meg gyanúsítani Hernádit. Aztán ha pedig Horvátok fellépésében bizonyítható, hogy ez nyomásgyakorlás, akkor az életben nem lesz kiadatás. Azt bizonyítani, hogy a MOL adott 10.000.000 eurót az pedig vajmi kevéssé lehetséges, hiszen azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy ilyen ügylet az átutalással történik. De azt sem hogy ezt a Hernádi adta át. Azonban ha ez így folytatódik tovább az sajnos az Orbáni kabinet malmára hajtja a vizet. Ugyanis ha nem változik semmi azzal a Horvátok meg szegnek egy szerződést ami ez esetben lehetővé teszi az INA részvények eladását a Magyar oldalon. Nem olyan rég megakadályozták, hogy orosz befektető cég nagyobb tulajdont szerezzen a Molban, így viszont lehetőség nyílik majd kárpótolni Putyint az Ina részvények Oroszkézbe adásával. Csak hogy, Brüsszel nagyon nem szeretné, ha nőne az Orosz energetikai befolyás közép kelet Európában márpedig az INA orosz kézbe kerülése, megnyitná a kapukat az orosz energetikai cégek előtt, hiszen a Rijekai finomító, valamint a cseppfolyós földgáz fogadó KRK szigetnél stratégia pont jelenleg az európai térség energetikai szektorát illetően. Tehát összefoglalva: Brüsszel nem fog komolyabban beavatkozni ebbe a konfliktusba, az oroszok pedig hajlandóak nagyobb pénzt fizetni ezért a részvény pakettért mint amennyit az valójában ér, így a horvátok negyedáras vásárlása messze kútba esik. Az Oroszbefolyás pedig lefogja söpörni a Horvátok elképzeléseit hiszen ott aztán nem fog semmilyen jog érvényesülni csak az erősebb joga. Szóval nem feltétlenül jó az amit a Horvátok tesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  18. Bár Horvátország se a világ legdemokratikusabb állama, a kapitalizmus építésében ők is hátul kullognak, de ha arról van szó, hogy végre valakik megszorongatják a magyarokat, hát természetesen hajrá Horvátország! Ahogyan hajrá Szlovákia, hajrá Románia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  19. Facebookról:
    “Tarjányi Péter · Ez 179.453 embernek tetszik.
    3 órája ·
    BAJ VAN! NEM KICSIT, NAGYON!!!

    Hernádi Zsolt MOL vezérigazgató helyzete nem egyszerű. Látható, hogy Horvátország komoly lépéseket tett, és el akarja fogni a magyar csúcsvállalat vezetőjét. Nem kérdés, hogy probléma ez Magyarország számára. Nemcsak azért, mert egy honfitársunk életéről van szó, hanem azért mert a MOL hazánk egyik legfontosabb gazdasági szereplője. A horvát hatóságok a médián keresztül azt próbálják sulykolni kommunikációjukban, hogy ez az egész ügy egy vesztegetési bűncselekményhez kapcsolódó valami, mely miatt teljesen „normális” minden lépésük, pl. az INTERPOL felé is. Azonban ez csak látszat. Az ügy mögött egy nagyon komoly horvát belpolitikai válság van (az ügyet ismerő néhány szakértő szerint politikai leszámolás) amelynek keretében hasonlóan megszokott Magyarországi pártjátszmákban „feketítik” egymást a felek és próbálják politikai bűnözőnek bemutatni ellenlábasaikat. Nem kéne, hogy érdekeljen bennünket, magyarokat az egész ügy, ha ez nem befolyásolná azt az elmúlt 13-15 éves gazdasági építő munkát, melynek keretében a MOL a Balkáni régió egyik legmeghatározóbb vállalatává nőtte ki magát. Így a szánalmas belpolitikai játszmák mögött megjelentek olyan multinacionális gazdasági érdekek, melyeknek ez a vita abszolút kapóra jön. Természetesen Oroszország is szeretne a régióba visszatérni, és a régi Szovjet „birodalmi” érdekeit érvényesíteni. Ezen információk tükrében érthetetlen számomra, hogyan hagyhatta a magyar politikai elit (EBBE AZ ELLENZÉKET IS BELEÉRTEM!) odáig fajulni ezt a gazdasághoz kapcsolódó, nemzetbiztonsági problémát, hogy nyílt körözéseken keresztül kvázi kényszeríteni akarnak bennünket olyan lépésekre, amelyeken csak veszíteni tudunk. A fentiekben említett Balkáni gazdasági terjeszkedés sok pénzébe került Magyarországnak. Egy egyszerű INA részvényértékesítéssel ez a befektetés nem térül meg. Sőt, a horvátok is rosszul járnak, hisz az eladás kapcsán velük szemben kimagaslóan magas árat fog kérni a magyar fél. Miközben egy harmadik szereplő pl. Oroszország „röhögve” jut olyan piaci pozícióba, amelyen keresztül akár meg is engedheti magának a drágább részvényárat. Oroszországnak hihetetlen tartalékai vannak. Képes nem években, hanem évtizedekben gondolkodni. Így a megtérülés nekik hosszabb időre is elfogadható. Nem tudjuk, milyen bizonyítékai vannak Horvátországnak az állítólagos vesztegetések kapcsán. Sőt igazán az ügyről sem tudhatunk sokat a titkosszolgálataink által, mert Magyarország eddig ebben az ügyben csak válasz reakciókat mutatott, reakciókat egyáltalán nem. A válaszreakció pedig védekezést jelent, és aki védekezik, nehezebben győzhet. Nem elég lemondani a külügyminiszterünknek egy Dubrovnik-i látogatást, nem elég kommunikációs lufikat puffogtatni, fel kell tárni a valós horvát érdekeket (ha kell kinyomozni!). Feltárni az esetleges háttér alkukat, és bemutatni a világnak, hogy valójában kinek áll érdekében Magyarországot és Horvátországot összeugrasztani. Az ellenzék természetesen hallgat, kivéve Bajnai Gordont, aki annyit mondott, hisz Hernádi Zsolt ártatlanságában. Válaszreakciónak ez elég fakó. Több kellene kedves ellenzéki barátaim! Konkrét tájékoztatás kérése a titkosszolgálat és az ügyészség vezetőitől a helyzethez kapcsolódóan. Terv készítés az ország védelmében. Segítség nyújtás a MOL vezetésének, (halkan mondom, a magyar kormány nem utasíthatja a MOL-t részvény eladásra. A tegnapi bejelentés ezért is BLÖFF! Nyilván a horvátok ezt pontosan tudják.) gazdasági megoldások megtalálásában – állítólag értünk hozzá, sőt ebben vagyunk erősek mi ellenzékiek… -… És összefogás, olyan, mint amit az idei árvízi helyzet kapcsán láthattunk. Mert akkor a természettel szemben kellett összefognunk, most pedig idegen ország(ok) gazdasági érdekeivel szemben. És higgyétek el, ez utóbbi legalább annyira veszélyes ránk nézve, mint egy mindent elsöprő árhullám.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  20. .
    .
    Gets, ill. Tarjányi !
    ˙
    Márpedig a bilit valakinek ki kell borítani. Úgy látszik ez most éppen nem megy másképp, mint megint csak az olaj-bili formájában > Lehet, hogy másképp nem kezdődhet meg a fasiszta Fidesz eltakarítása az ország útjából. Ha nincs zűr, nincs megtisztulás. Még mindig inkább ez, mint hogy ez a sötét bagázs maradjon a nyakunkon, ami később még sokkal többe kerülne…(!)
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. gets (2013. október 3. csütörtök 14:25)
    .
    Tarjányi Péter leveléből: “Több kellene kedves ellenzéki barátaim!”
    — Ez szép, tetszett. Szépen, okosan, magas lóról, ahogyan egy “független” szakértőhöz illik. Tarjányi nyilván pontosan tudja, hogy ebben az országban Orbán nem osztott lapot az ellenzéknek. Viszont széttiport, szétrabolt már mindent. És most Tarjányi azt képzeli, hogy nemzeti katasztrófát faraghat egy megvesztegetési ügyből? A szövege alapján holnap már hazaárulásnak fogja nevezni, ha az ellenzék nem sorakozik fel Orbán mögé, ha nem segít neki. Nem segített már eleget, amikor elment Brüsszelbe tercelni Orbánnak, amikor tagadta, hogy itt diktatúra lenne, amikor Orbánt demokratának (!) nevezte? Mi kéne még? Népfront Hernádi védelmére? Orbánnak — szemben az ellenzékkel — minden eszköze megvan, hogy megvédje az emberét, ha meg lehet védeni. Sőt, láthatólag arra is van eszköze, hogy zsarolni próbáljon a részvények eladásával. Ha kiderül, hogy Hernádi bűnös, akkor ez egyértelműen bűnpártolás lenne, ugye? Amíg meg még a per előtt vagyunk, talán nem kéne zsarolással súlyosbítani az európai körözés elszabotálását. Persze ha Hernádi ártatlan, nyugodtan bíróság elé állhat és tisztázhatja magát. Elég beszédes az a tény, hogy nem ezt teszi. Tarjányi rendőrségi szakértőként biztosan tudja, hogy ez a viselkedés mit sugall a világ bármely rendőrségének. Csak neki nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Hogy a hernádi- bűnöző mit csinált, volt- e 10 m euro, azt nem tudjuk biztosan, mert az azóta szerzett ismereteim alapján ez akár koholmány is lehet.
    .
    De lévén szó balkánról, olajról, háborús övezetbe való, STRATÉGAI LÉPTÉKŰ gazdasági beépülésről, orosz hatalmi érdekekről, kilencvenes évek elejéről (na halljátok, Európa egyik legrettenetesebb koszfészkében, az akkori, háborús Balkánon), stb, biztos, hogy ezt nem lehet megúszni nagyon kemény bűnszervezetbe való beépülés, vagy annak létrehozása, fenntartása nélkül.
    .
    Mindezt állami szinten.
    .
    Tök mindegy, ki volt “akkoriban” a főnök, mert ez évtizedeken átívelő ügy.
    .
    Most néztem meg én is a Tarjányi Péter riportot, és AZ a változat a legjobb magyarázat az egészre. Egy nagy gond van, hogy gőzünk nincs, ki mozgatja az egészet a háttérben. Tipp: orosz bűnözők, és állammaffia, de erre egyelőre még közvetett bizonyíték sincs.
    .
    Akárhogy is, ez az eset NEM a horvátok gazdasági szabadságharcáról szól, hanem egy, még balkáni – kk- európai mércével mérve is rettenetes léptékű korrupciós és szervezett bűnözői tevékenységről, amiben minimum három állammaffia is benne van: a horvát, a magyar, és még egy valaki (alighanem az orosz).
    .
    Érdeklődve várom a fejleményeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos