Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán a maga bunkó módján gratulált „Angelának” 2013. szeptember 23. hétfő 5:47 Forrás: AN

 • Hozzászólások(66)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Orbán a maga bunkó módján gratulált „Angelának”

Budapest, Berlin – Két választás volt vasárnap, az egyik Magyarországon, jelesül Baján, ahol az ellenzék majdnem nyert, azaz valójában veszített. A másik Berlinben, ott nem volt csalás, csak normális egymásnak feszülés, itt Angela Merkel kancellár pártja nyert. Orbán Viktor videóüzenetben gratulált a német kancellárnak.

A magyar miniszterelnök a Fideszben szokásos tahó stílusban, “Brahms: Magyar táncok. Küldöm Berlinbe Angela Merkelnek” című videón tegeződve szól a német kereszténydemokratákhoz és a kancellárhoz. Már a megszólítás is felér egy diplomáciai baklövéssel: Kedves Angela, nagy örömmel fogadtuk itt a híreket Budapesten arról a diadalról, amit a most befejeződött német választáson arattatok”.

A nyugati világban, és mindenhol, ahol normális politikusok élnek, nem kedves Angela, hanem Frau Merkel a megszólítás. Orbán és a Fidesz Magyarországában ez is másképp van, a magyar miniszterelnök úgy beszél a német kancellárral, ahogyan a Fidesz-KDNP idehaza, Magyarországon beszél a nőkkel és a nőkről. Lekicsinylően, fölényesen, modortalanul.

Mondhatta volna szebben kis lovag! Persze, hogy mondhatta volna, de akkor az nem ő lett volna. Egyszer már nevezte a német kancellárt szegény Merkel asszonynak, az sem volt sokkal jobb. Meg amikor bunkó módon arról beszélt a rádióban, hogy még egyszer nem kérünk a német tankokból.

Most meg gratulál „Angelának”. Erre mondják Pesten, hogy nem őriztek együtt libát annak idején, Sőt. Soha nem őriztek együtt semmit, nincs egyetlen közös pont sem az életükben.

Angela Merkel, ha humoránál van, jót röhög Orbán üzenetén, de az sem kizárt, hogy undorodva rosszkedvűen tolja félre a zsebdiktátor szavait.

Ahogyan Orbán ír, az, őt minősíti. A nőnek a konyhában a helye, két mosogatás és főzés között esetleg szülhet néhány gyereket. Ha meg rosszat szól, akkor jön a vak komondor, igazi magyar kutya, át lehet esni rajta bármikor.

Ezt üzente Orbán Viktor az ő kedves Angelájának. Nem csodálkoznánk, ha postafordultával egy udvarias hangú válaszlevél érkezne. Kedves Viktor, leveledet megkaptam, menj te a jó bús…

… az utolsó szó magyar fordításban „p” betűvel kezdődik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (100 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +113 ( 141 szavazatból)
Orbán a maga bunkó módján gratulált „Angelának”, 4.5 out of 5 based on 100 ratings

Címkék:, , , , ,

 • Hozzászólások(66)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

66 Reader’s Comments

 1. Megvan, hogy miért “Angéla”! Idősebbek még emlékeznek a ” Szabó családra”, a rádió hatvanas évekbeli “Barátok Köztjére”.Végtelenített műsor volt éveken át.Abban szerepelt egy bizonyos Angéla és most visszajöttek a gyerekkori emlékek.Ott ült az Orbán család a rádió előtt és hallgatták a Szabó családot, benne Szabó bácsit és Angélát.Az volt a kultúrprogram.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (13 szavazatból)
 2. Közt=közt

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -3 (3 szavazatból)
 3. Képaláírás: Köpd már ki a rágót Viktorka!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +6 (12 szavazatból)
 4. Azért az szép, hogy Orbán márnemtudommelyik samesza szerint Merkel nyerése örömhír, mert a Néppártot erősíti, míg Gyurcsány szerint szintén örömhír, mert Merkel felelősségteljes politikus (valami hasonlót mondott).
  Akkor ez egy vin-vin szittyuésön.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (3 szavazatból)
 5. Van-e olyan, aki azt hiszi,hogy orbán bukása 2014-ben a Néppártban vagy a CDU-ban letargiát vált ki?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (11 szavazatból)
 6. Hungarian citizen

  Hajaj, egy heten belul ott fog Merkel elott hason kuszva labnyomot csokolgatni. HIaba kezdett kemenykedni a nemet valasztas elejen, abban bizva, hogy bukik Merkel, most majd megtanulja mi a palya annal a gerinces lenynel, aki nem igazan toleralja, hogy amikor ezer baja van, meg egy ilyen kis szarhazi pincsi kutya is a bokaja korul kapdosson a nagy tomegben. Muveletlen, proszto bugris parasztja vegleg elvagta magat a nemeteknel.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (21 szavazatból)
 7. Az ominózus köszöntő…
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/328680_ujra_sirva_vigadhatunk_orban_videouzenetet_kuldott

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 8. bumburi (2013. szeptember 24. kedd 06:19)
  Sajnos a német fordítás legalább egy helyen pontatlan:
  A fordító — nyilván zsigerből — javított Orbán rettenetes megszólító mondatán, mert ezt írta: “Liebe Frau Bundeskazlerin Angela MERKEL”.
  Pedig Orbán ezt mondta: “Kedves ANGÉLA kancellár asszony!”
  Ez valami akkora bunkóság, hogy szó nincsen rá. (És hogy ez a nyomakodó bizalmaskodás biztosan átmenjen, a végén megismétli: “Gratulálok, kedves ANGÉLA!”).
  Ezután Orbán megelőlegezte saját jövő évi győzelmét, mert így folytatja:
  “…hogy az előtTÜNK álló években közösen keresSÜNK orvosságot közös hazánk, Európa súlyos bajaira.”
  Végül pedig talp alá valót húzat Merkelnek. Láthatólag legszívesebben eljárna vele egy csűrdöngölőt.
  Háááááát… Nem jó mostanság magyarnak lenni, de Németországban különösen nem.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +22 (22 szavazatból)
 9. A VAK KOMONDOROK házának tájáról csak ilyen üzenet születhet!
  -
  A sallerosztogatótól, annak a Dunsztos levélírójától mást nem is várt Angela Merkel, gondolom nem érte nagy meglepetés ezzel az üzenettel, még a csuhajja azer hiányzott…..OSZT JÓ NAPOT!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
 10. Nihil admirari. Balkán.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +2 (2 szavazatból)
 11. orbán mamelukjaival sikerült összefutnom berlinben, tegelen a transitban hétfö reggel, amikor az airberlin bp-i járatára vártak, azok után, hogy statisztáltak merkel gyözelméhez a helyszínen. én éppen stockholmból malagába repültem egy kis szabadságra. nem akarom sajnáltatni magam, de mi tagadás csak a látványukkal beleköptek ezek förmedvények a szabadságom elejébe. rogán-gyürk-gulyás gergely, akiknek a nevüket is tudom, valamint néhány no-name lihegö vette öket körül rogánnén kívül. kiégett, meggyötört emberek benyomását keltették. szétszóródva ültek kis klikkekben. alig szóltak egymáshoz is.
  undor, amit éreztem.
  megdöbbentö volt látni, hogy ezek semmiben nem különböznek szekeres, kisspéter és egyéb jól ismert elhasznált magyar politikusoktól. röhejes, hogy azek a magyar fiatal demokraták.
  sajnálom, hogy arra nem voltam képes, hogy kihasználjam az alkalmat és legalább annyit közöljek velük higgadtan, hogy jövöre nem itt, hanem a börtönben fogtok ülni. a kedves vezetövel az élen.
  ha mindenki ilyen pipogya lesz, mint én voltam a reptéren, akkor lehet, hogy a börtönükböl nem lesz semmi?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +13 (15 szavazatból)
 12. “…hogy az előtTÜNK álló években közösen keresSÜNK orvosságot közös hazánk, Európa súlyos bajaira.”
  Hát erről van szó. A tavaszi parlamenti választások már le vannak zsírozva. Ezért nincs értelme a baloldali részvételnek. Fontos lenne, hogy bojkottálják a választásokat, nem kellene indítani jelölteket, hadd nyerjen a fidesz, mert hiszen akkor is nyer, ha veszít. Meg kellene kímélni az országot és a jelölteket egy mindent elsöprő lejárató, mindent bemocskoló választási hadjáratnak. És akkor a nyugat is jobban oda figyelne, és észrevenné, hogy nem mindenki támogatja ezt a diktátort.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 13. Hogy köszöntené az angol királynőt? Hello Liz? Bicskén hallottam először azt a megnevezést egy viselkedésformára, hogy “csutibunkó”. Szóval ez az :)

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +10 (12 szavazatból)
 14. ORBAN MINDIG BUNKO MARAD! O NEM EGY INTELIGENS FELVILAGOSULT EMBER O PONT AZ ELLENKEZOJE!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +9 (9 szavazatból)
 15. Nem ennek a cikknek kellett volna adni az “Ismét akcióban a Tahó-frakció” címet?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +3 (3 szavazatból)
 16. A QuamuLeaks-en olvastam, mekkora megkönnyebbülés volt a FIDESz vezérkarban.
  Szerencsére nem azt a levelet küldték el amit akkor írtak, mikor a bírókat nyugdíjazták.
  Valahogy így hangzott.
  .
  Mi, mint Kádár érában szocializálódott megbízható káderek, volt funkcionáriusok, már megritkítottuk bíróink sorát.
  Drága Angélám, te mint Walter Ulbricht, Erich Honecker NDK-jában szocializálódott leányzó, miért nem húzol el a vérbe?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán hallgat és retteg Putyintól 2014. március 2. vasárnap

Verte apja Orbánt, mint a répát 2014. január 20. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos