Ronai and Ronai
AMERIKAI

A vesztesek győzelmet hirdettek Baján 2013. szeptember 22. vasárnap 23:47 | AN

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A vesztesek győzelmet hirdettek Baján

Baja – A Fidesznek annak ellenére sikerült Baján győzni, hogy olyan minősíthetetlen jelöltet indított, hogy a kampányban még Orbán sem vállalt vele közösséget, és nem utazott el Bajára. Az ellenzéki jelölt pedig annak ellenére veszített, hogy esetében megvalósult a demokratikus ellenzék teljes összefogása (MSZP-Együtt-PM-DK), ennek ellenére a vereségből azt a következtetést vonták le, hogy 2014-ben győzni fognak. Úgy ünnepelnek, mintha győztek volna, az utolsó helyezett LMP is boldog, mert a jelöltje olyan jelentéktelen volt, hogy még a sárdobálásból is kimaradt. Úgy ünnepelnek, mintha ez lett volna a választás tétje.

Az ellenzéki önáltatás csúcspontja, amikor egy választási vereségből azt a következtetést vonják le, hogy 2014-ben győzhetnek és győzni is fognak. Négy év gyalázatos kormányzás, egy diktatúra bevezetése után a teljes demokratikus ellenzék összefogásával induló jelölt veszített, és ebből azt a következtetést vonták le, hogy ven esély Orbán demokratikus úton való leváltására. A vereség oka az, hogy a Fidesz kezében van a tájékoztatás monopóliuma, a legmocskosabb rágalmakkal (pornóügyekkel és utcai drogárusítással) vádolták meg az ellenzék jelöltjét (aminek semmi büntetjogi következménye nincs), az ellenzéki kampánygyűléseket szervezetten megzavarták, és a Fidesz szervezetten szállította a szavazókat. Mindazt elkövették, amire a 2014-es parlamenti választásokon is számítani lehet. Ennek ellenére az ellenzék győztesként ünnepelt, és a vereségét 2014-es győzelemre vetítette ki.

A vereség után kiadott lelkendező közlemények és örömujjongások kabaréba illőek, és olyanok, mintha önmaguk paródiái lennének. Ahogy Mesterházy nyilatkozott, az olyan, mint a székükbe kapaszkodó magyar futballkapitányok nyilatkozatai a sorozatos zakók után:  – “Nagyon kicsi hiányzott! Legközelebb meglesz! Köszönjük minden szervezőnek, aktivistának és a jelöltünknek is!” Ha a kapufa bement volna, kevés hiányzott, nem befelé pattant a labda. Majd ugyanezt lehet mondani 2014-ben is, folytatva a hazudozást. Az Együtt-PM közleménye hasonlóképpen a magyar válogatottak vereségei után kiadott nyilatkozatokat idézi, amelyekben a csúszós talajra, az erős szélre, a puha labdára hivatkoznak: – “Nem volt könnyű ilyen ellenszélben, a folyamatos lejárató kampány közepette helytállni, de Melindának sikerült! Köszönjük neki is, és minden aktivistánknak! Jövő tavasszal még többen leszünk, és együtt sikerülni fog!”

Melindának akkor sikerült volna helytállnia, ha győz. De Melinda vesztett. Erről Melinda tehet a legkevésbé, ő csak azt a hibát követte el, hogy egy fasiszta diktatúrában elindult egy választáson. Ha valaki csak ezeket a szövegeket olvasná, azokból azt hinné, hogy Melinda mindenkit tönkre vert. Ebbe a kórusba állt be egy hasonló hazugsággal Gyurcsány Ferenc is: – “A Demokratikus Koalíció szerint a bajai időközi választás szoros eredménye ismét igazolja a DK következetes álláspontját: teljes ellenzéki összefogás esetén van esély a Fidesz-rezsim elzavarására.” Gyurcsány azt mondja, a vereség újra azt igazolja, hogy van esély a győzelemre. Ezzel szemban a valóág az, hogy a szoros vereség legfeljebb azt igazolja, hogy van esély szoros vereségre. Gyurcsány a “szoros” eredményt (61 szavazat különbség 467 szavazat esetlén nem szoros eredmény) arra használja,  hogy a DK-t bekönyörögje újra azok közé, akik kigolyózták maguk közül, és egy esetleges győzelem esetén Orbánnal akarnak egyezkedni. Néhány nappal ezelőtt Gyurcsány a Szabadság hídon még ugyanezekről az ellenzéki pártokról még azt mondta, hogy “nincs kiegyezés Orbánnal”, mert “aki kompromisszumot köt vele, az bemocskolódik az önkény undorával”.

Az “önkény undora” elmúlt, mert Melinda csak 61 szavazattal kapott ki a Fidesztől. Igaz, a Szabadság híd óta eltelt néhány nap, Gyurcsánynál pedig úgy látszik, hogy a meg nem alkuvás és az elvszerűség egy hétnél többet nem bír ki. A választásokon való részvétellel – akár tetszik, akár nem, akár akarja, akár nem – sikerül belavíroznia magát Mesterházy, Bajnai és Szigetvári mellé az álellenzékbe. Ott már semmi hitele nem lesz annak, hogy “megkülönbözteti” magát tőlük. Abból a pozícióból már Bauer Tamás sem hirdetheti, miben különbözik a DK az MSZP-től és az Együtt-PM-től, és hogy a DK nem fogadja el az alaptörvény és a rendszer legitimitását. A rendszer legitimitását nem lehet megkérdőjelezni azután, hogy elindultak a rendszer által kiírt választáson.

Ha egyszer egy hazugságspirál beindul, akkor nincs megállás. Még az a szerencse, hogy Bajnai Gordon ezúttal azt nem mondta, hogy megint jól túljártak Orbán Viktor eszén, és nem szeretne a helyében lenni. Szinte halljuk ugyanezeket a hazugságokat a 2014-es választások után, hogy nagyszerű volt a helytállás, gratulálnak maguknak, majd legközelebb jobb lesz. Ugyanígy bejelentést tesznek majd a választási visszaélések miatt, amelyeknek ugyanúgy nem lesz semmi következménye. Nem történik semmi azon kívül, hogy legitimálják az Orbán-rendszert, beépülnek kollaboráns ellenzékként a rendszerbe, és az Orbán-rendszert konszolidálják az esztelenségeikkel és a hazugságaikkal. Meghosszabbítják még húsz évre Orbán mandátumát, és négyévente hazudnak majd egy akkorát, mint most Baján.

Az Orbán érdekeit szolgáló ellenzék abban is téved, hogy egy önkormányzati képviselőválasztás eredményeiből országos eredményre következtet, ezt semmi nem indokolja. A Fidesz úgy nyert fél gőzzel, hogy számukra a képviselőtestületi többség szempontjából a választásnak nem is volt tétje. Ezek a nem megsemmisítő verseégek csalik, amelyekkel csapdába csalják az ellenzéket. a parlamenti válastzásokon a Fidesz győzelme nem akkora lesz, mint Baján, ebben biztosak ehetnek. Mindent elveszítenek a részvétellel, és semmit nem nyernek. De hazugság és győzelmet idéző ujjongás akkor is lesz. Majd négy év múlva! És beköltöznek Kövér parlamentjébe, megadják a számlaszámukat, ahova a pénzt kérik utalni. Ténykedésük egyetlen eredménye az lesz, hogy a választásra való készülődéssel, a győzelemről szóló hazugságokkal és ígérgetésekkel két évre leszereltek és megbénítottak minden rendszerellenes megnyilvánulást, mert elhitették azt a hazugságot, hogy Orbánt demokratikus választáson kell és lehet leváltani, és erre kell összpontosítani. Miközben demokratikus választások nem is lesznek. Orbán Viktor köszöni szépen.

A legviccesebb örvendező és győzelmet hirdető a Fidesz-gyanús kreálmány, az LMP képviselője, Vágó Gábor volt, miután így méltatta a megszerzett utolsó helyüket: – “Gratulálok Ikotity Istvánnak a bajai tisztes helytálláshoz. Külön öröm, hogy nem szálltunk be a mocsokkampányba, és a a normálisak maradtunk, miközben a többiek egymás lejáratásával voltak elfoglalva.” Az utolsó hely mellett még egy külön örömöt is elkönyveltek maguknak. Eddigi közéleti szereplésük alapján azt kívánjuk nekik, hogy ez az öröm maradjon meg nekik, és nekünk is külön öröm lesz, ha ezzel a jó érzéssel tűnnek el a magyar közéletből örökre. Ehhez gratulálunk szívből előre is!

A Fidesz a szokásos bűnözői mentalitással és aljassággal kommentálta saját győzelmét: – “Sem együtt, sem külön-külön nem kérnek a választók a bukott baloldalból. (…) A Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy közös jelölt elbukott. Ez egyértelmű üzenet a baloldalnak, az emberek nem kérnek ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.”

Mellettük csupán az szól, hogy akármilyen aljas módon, de ők tényleg nyertek. Ők csak undorítóak. De a vereség ellenére magukat ünneplő ellenzékiek nevetségesek és szánalmasak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 43 szavazatból)
A vesztesek győzelmet hirdettek Baján, 4.5 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Ebbol az latszik hogy nem csak ORBAN nem normalis hanem a tobbiek is /sem.
    Es mint tudjuk: “Vakok kozott felszemu a kiraly”, leforditva a mai helyzetre :
    “Hulyek kozott feleszu a kiraly”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  2. Szomorú látvány ez a kép.
    Telnek az évek, de az emberek nem lesznek bölcsebbek.
    Ez a magyar nép képtelen az önálló, józan gondolkodásra. Ennyire telik: központilag nyomtatott jelszavakkal grasszálni. Erre van kereslet, ez kell a butításra hajlamos magyar népnek.
    A nép hagyja magát, közben az idő nagyon fogy, és a hajó rohamosan telik vízzel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  3. A bojkott győzött! Az AN felhívására a választópolgárok 66% bojkottálta a választásokat…
    .
    A bajai választások bebizonyították, hogy ha elegen bojkottálják a választást, akkor a rendszer elveszíti a legitimitását. A belföldi és külföldi média leleplezte a Fidesz választási csalásait és rámutatott a bajai Fidesz-rendszer illegitim voltára. (Ebben az AN járt az élen :) A Nyugat kétségtelenül felszólítja majd a bajai Fidesz-rendszert, hogy mondjon le és döljön össze…
    .
    Így gondolta, Bartus úr? Meg lehetünk elégedve vagy a következőre hívjunk össze egy még nagyobb bojkottot? Hátha a DK is csatlakozik és akkor még nagyobb sikerünk lesz… 66%-ról felemelhetjük az arányt akár 70%-ra is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  4. A vereség az vereség, mindegy milyen körülmények között születik. Baja példája is azt mutatja, hogy rossz úton jár az ellenzék. Az MSZP semmit nem tanult a szili-katalini magabiztosság biztos kudarcából. Az Együtt-PM a szigetvári-viktori vágyálmokat kergeti, melynek kudarcra ítéltségét jól mutatja, hogy Bajnai bajai kötődése semmit sem jelentett a bizonytalanok megszólításához, szavazófülkékbe csábításához. A DK következetes összefogás-politikája, amely miatt feladja elveit sem hoz semmit a konyhára. Az LMP különutassága eleve a biztos sikertelenség záloga.
    Valóban fel kell tenni a kérdést: demokratikus eszközökkel leváltható-e egy antidemokratikus rendszer? Szabad-e a demokratáknak részvételükkel legitimálni egy nem demokratikus választást?
    A sikerpropaganda azonban vakká teszi az ellenzéki pártokat, s e miatt nem tesznek fel ilyen kérdéseket.
    S még szólni kell azokról a felelőtlen, saját valós helyzetüket sem felismerni képes emberekről, akiket gyűlöletkampánnyal lehet az urnákhoz vinni, hogy szavazzanak az erkölcstelen hazudozókra és gyülölködökre, az általuk kijelölt ellenség ellen. Magyarország ebben teljesít jobban. A felelőtlen populizmusban, az ellenfelek karakterének lemészárlásában és a gyülőletfelszításában. Ez ma Magyarország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  5. Egyértelműen bizonyította ez a választás is, hogyha nem lesz teljes összefogás a baloldalon, és ami a lényeg, míg nincs meghirdetve a programjuk nincs esély Orbán leváltására.
    Nem engedik előtérbe a fiatal, tehetséges embereket, megnézhetjük magukat.
    A második helyen ott fent majd eldönthetik zárt ajtók és a pogácsa mellett , ki lett volna esélyes miniszterelnök.
    Úgyhogy, munkára fel, ha eredményt akarunk elérni, mert ez nem volt az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  6. hunyadi
    Az AN-képviseltette magát a kampányban?Az AN üdvözli az ellenzéki pártok választásba való részvételét?
    .
    Mióta arról ír az AN, hogy nem szabad beszállni egy választásba, mert ezzel legitimálják a fidesz, és Orbán aljasságait?
    Jön megint a ” mi mindent megtettünk, és más a hibás?”
    Nem lehet megérteni, hogy ezzel a rendszerrel csak, és kizárólag szembe menni lehet, és nem vele karöltve hülyíteni az embereket?
    .
    Ha 2014-ben választás lesz, még csúfosabb lesz a vereség! Minden jel arra mutat.Ezt akarják az ellenzéki pártok?
    Más eredmény nem is lehet, ha nem veszik észre Orbán és csapata felkészültségét a saját ocsmány rendszerük legitimálására!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  7. A választások egyik mércéje a részvétel. Ez jelzi, hogy nemigen vannak esélyeink bármiféle változásra. Belesüppedtünk a bamba érdektelenségbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  8. Ezek a bajaiak ugyan mire olyan finnyásak, de komolyan? Vagy igénytelenül ostobák, vagy ennyire tetszik nekik az ebsors?
    Vajon hányan meneteltek állafelcsapva-farkafelvágva a 2008- as Szociális népszavazáson?
    Itt és most itéletet kellett volna mondani az Orbán-rendszerre, nem az ellenzékre. Puszták népe…:-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  9. Botka mar bejelentette, hogy szerinte Gyurcsany miatt vesztettek Bajan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. @hunyadi: Persze, a bajai 66 százalék azért nem ment el, mert az AN ezt írta. Miközben azt a száz embert sem tudom meggyőzni erről, aki itt rendszeresen kommentel. A 66 százalék azért nem ment el, kedves hunyadi, mert vagy magától is volt annyi esze, vagy nem merte már kinyilvánítani a véleményét, és ez is a mi álláspontunkat támasztja alá, hogy ez egy undorító színjáték, vagy ugyanaz a véleménye az ellenzéki pártokról, mint nekem és még sokaknak, és azt mondták, hogy lesz ami lesz, de ezekre akkor sem. Majd megvárják, amíg ezek Orbánnal együtt kimúlnak, és jön egy igazán tisztességes demokratikus erő. Nagyjából Önök ennyire fognak nyerni 2014-ben, vagy még ennyire sem, és ekkora támogatást kapnak ezek a pártok, ami egyébként reményt ad a jövőre, hogy most már nem akarnak pótmegoldásokat az emberek, és nem esznek meg akármit. Most már megvárják, amíg lesznek olyanok, akik mellé oda lehet állni. Ez erről szól. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  11. hagyjuk már a választásokart, itt az ellenzék csak a leeső koncokra hajt
    orbán símán nyeri a következő választást, még csalnia sem szükséges.
    ezt a rezsimet csak forradalommal lehet eltávolítani, de ez még odébb van

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. admin, ennél sokkal prózaibb okok vannak a távolmaradásra, mint amiket felsoroltál. Csodálkoznék, ha a többség nem vesztese az orbáni jogfosztó ámokfutásnak, hiszen összehasonlíthatalanul élhetőbb volt az ország még Baján is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. 2 millió – hétmillió ellenében, ez 2010. óta Magyarország, azt gondolom, hogy ez valami hatalmas és félelmetes sötétség uralma….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  14. A tények és a számok nem hazudnak:
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/22/ijeszto-mereteket-oltott-a-nyomor-az-orszagban/#a3
    Akik pedig már kikerültek a nyilvántartásokból, azokkal aztán tényleg nem foglalkozik senki?
    Egy más példa:
    40 fokban elzárni emberektől a vizet egy olyan városban, ahol svájci pénzből, milliárdos összeggel támogatják a víz-probléma megoldását, ehhez az elzáráshoz pedig még vannak tapsikolók…ez ma a hazánk?!
    És akik ezeket elkövetik még nyerők is lehetnek – az OPNI nem megszűnt, hanem valójában körbekerítette ezt az országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  15. Engedett a Fidesz a Jobbiknak, Ózdon lemondtak a cigányokról….
    - Mert összenő ami összetartozik!
    Ha munkát nem tudnak adni, akkor ejtik őket, miért nem telepítik le ezeket a munkanélkülieket a stadionépítés idejére Felcsútra?! Lenne munka, elfoglaltság, kereset és nem lenne idő másra…..
    -
    http://www.nepszava.hu/articles/comment.php?forum_topics_id=221251&database_id=679028&forum_forbidden=0&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. @ bumburi
    Igen, az AN képviselte magát a kampányban. A média minden kampányban képviseli magát, a 2010-es választásokon is képviselte magát és a bojkott 2010-ben is győzött.
    .
    A karizmatikus publicistáknak van a legnagyobb ráhatásuk az olvasókra. Én például majdnem kizárólag az AN-t olvasom. Egy éve többtíz bojkottra hívó cikk jelent meg, nyártól 3 téma dominál minden cikket: “az ellenzék hazaáruló”, baloldal=jobboldal és bojkott, bojkott, bojkott. Még a legtisztább, gyönyörűen kifejtett rendszerellenes cikkek végén is újra és újra el van ismételve…
    .
    Én nem becsülném le az AN befolyását. Az Orbán-rezsim legradikálisabb ellenzői fordulnak itt meg, akik multiplikátor hatással lehetnek a környezetükre és más fórumokra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Bartus úr,
    Tőlem lehet bojkott! Nem kötődök egyik párthoz sem. Értettem minden gondolatát és látom én is, hogy milyen kábult ellenzék álmodik a hatalom átvételéről.
    DE nagy ritkán elmondom én is a véleményemet.
    .
    Az Ön tehetségével és tudásával én nem pazarolnám az időmet a bojkottra és az ellenzék sározására. 10 éve mindenki csak azt sározza. Olyan cikkek hiányoznak amilyeneket Ön ír már sok éve, amelyek leleplezik a “keresztény-nemzeti” kurzust és összefoglalják a rendszer lényegét. Sokszor véletlenül fedezem fel egy-egy régebbi kiváló cikkét. És csodálattal olvasom!
    .
    Ezeket kellene az AN címlapján hirdetni, összegyűjtve a fontosabbakat egy könnyen elérhető helyen, mint egy tiszta forrást, ahol az egész ellenzék szívesen ihat belőle. Az eltévett bárányokat nem elkergetni kell vagy kiátkozni a nyájból, hanem inkább ide kell csalogatni minél többet, hogy igyanak a tiszta forrásból… Ön egy ideje elriasztja a nyájat, mint egy lelkipásztor, aki átkokat szor gyülekezete fejére.
    .
    Maradok az Ön olvasója, mert tanulni akarok. És még sok mindent tanulhatok Bartus úrtól, ahogy több millióan tanulhatnának még Öntől… Azonban szabadgondolkodó is maradok, aki nagy ritkán mást is gondolkodásra akar bírni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Ezen nincs mit csodálkozni. Az idióta diktátor az “oszt jónapot” végű beszédében már több éve megmondta, hogy választási csalással nyernek, de az ügyés, a főbíró, stb. az ő kezében van, így tettek most is. Az ilyenek elln csak a román példa a megodás : Targoviste.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. Nem tudom, hogy mennyire sikeres Bartus Laci meggyőzése -szerintem annál sikeresebb, mint, ahogy Ő véli-, de elszomorít, hogy egyáltalán így kell lennie.
    A szavazás pártiak
    a: ki(k)ben látják a reményt a győzelemre, és
    b: milyen mozgástérben -gondoljunk a sok aknára, a ciklusokon átívelő kinevezésekre- látják megvalósulni változásokat?
    MSzP? No comment, azaz inkább hahaha, csak a színük más, mint a kormányzóknak.
    Bajnai? Na persze. Nem megbántva, de annyit ér ebben a versenyben, mint futórózsán az edzőcipő. Ő olyan kis kedves úri fiú, klassz lenne valami gyerekműsorba, esetleg vezethetne szív küldi szívesen műsorokat, biztosan nagyobb lenne a támogatottsága a jelenleginél.
    Gyurcsány? Benne néha még fölpislákol valami, de aztán ki is oltja önmaga a tüzet, mellesleg Fletó egyelőre (még) politika hulla.
    Tényleg lenyűgöző kínálat.
    Azt az önámítást sem értem, hogy a rejtőzködők majd biztosan az ellenzék oldalára állnak, csak még kivárnak. Először is már leszarják az egészet, valamint a fönt sorolt kínálatból nem kérnek. Miért is tennék? A demokrácia értelmezése, elfogadása, megélése, megvédése pedig, a lakosság nyomasztóan nagy többségénél nem opció, mivel nem is ismerik és nem is kívánják a demokráciát.,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. A képen látható nyugdíjasokat meggyőzték, hogy biztosan kapnak nyugdíjat, ha kimennek félig holtan is tüntetni. Láthatóan járókeret kell némelyiknek.
    :(((
    Nagy a nyomor, a nyugdíjmegvonáshoz elég csak egy indítvány a kormánypárti frakció tagok valamelyikétől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/hibas_termek_a_2014es_karaktergyilkossagok_elokesziteserol
    Bitó László (Y)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. tisztaszivvel,
    Türelmetlenül várom a sokkal prózaibb okok felsorolását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. tisztaszivvel 07:11

    iteletet mondtak.
    ez az itelet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  24. ja, ez az ellenzek meg ugy hulye, ahogy van.
    Mitol nyereseg a veszteseg? bolondok ezek, komolyan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. Girbegurba, semmiképpen nem azért mert az ellenzék rosszabb mint Orbán.
    Én például kötelességemnek érzem hogy élve a munkásmozgalmak árán és vérén (!) éljek az általános választójoggal és minden szavazásra elmenjek.
    Akik nem mentek el, azok kb. lusták, igénytelenek, nemtörődöm, birkanépség. Immáron negyedszázada ideje felelősséggel gondolkodni a választásokról,népszavazásokról, hiszen elsősorban mi tehetünk arról, miért tartunk itt. Nem más, nem a cigányok, nem a zsidók és nem a szomszéd macskája….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. Csak a végére reagálnék:
    “Ez egyértelmű üzenet a baloldalnak, az emberek nem kérnek ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.”
    Ezt halljuk 3 éve, hogy tönkretették Mo-ot. És ezek a balf@szok (a baloldal) még senkit nem pereltek be hitelrontásért, rágalmazásért és egyéb
    Ráadásul azok mondják azt, hogy tönkretették az országot, akik éppen most teszik tönkre valójában.Gazdaságilag, erkölcsileg, jogállamilag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. tisztaszivvel,
    “semmiképpen nem azért mert az ellenzék rosszabb mint Orbán”
    Nem, valóban nem azért. Sokuk nem látta értelmét, hogy elmenjen szavazni.
    De miért nem mentek el legutóbb? Itt is azt gondolom, hogy “semmiképpen nem azért mert az ellenzék rosszabb mint Orbán”. Hanem azért, mert ha nem is rosszabb, nem elég jó, annyira nem jó, hogy arra sem tudnak szavazni. Nem akartak két nagyon rossz közül választani (és még nem értették meg, mennyire rossz a mostani).
    Nem volt más módjuk a mostani “ellenzék” elleni ellenszenvük kinyilvánítására. Ha rájuk szavaznak, és megnyerik nekik a választásokat, akkor folytatódik ugyanaz a váltórablás. Ezt a fasiszta tombolást pedig nem hitték lehetségesnek. Én elmentem szavazni, és jobb érzéseim ellenére számításból úgy adtam le olyan voksaimat, hogy legalább a 2/3-ot próbáltam megakadályozni. Mint tudjuk, nem sikerült.
    A szavazási részvétel erkölcsi kötelesség és praktikus ésszerűség működő demokráciában (bármily csökevényes is), de értelmetlen a diktatúrában. Aki most elmegy szavazni, az ezzel elfogadja, és elfogadhatónak nyilvánítja ki a NER fasiszta rendszerét, a Köztársaság Alkotmányának megpuccsolását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. Én azt gondolom, hogy a fideszesek mind elmentek szavazni és vittek magukkal még egyet……..
    Csodálkoznék, ha ennek az eredménynek a zárt ajtók mögött tapsikolna a vekkeres!
    A választási törvény agyonvariálása nem azt mutatja, hogy nincs tisztában azzal, hogy nagyon is elszabta a dolgokat!
    Most már csak az a kérdés, hogy tudja-e még továbbra is hülyíteni a vakegereit és a fanjait – na és persze, hogy mi változik az EU politikájában de leginkább Angela Merkel további viszonyulása a bugrishoz!
    -
    Jár-e majd, ami jár, vagy elzárják a csapokat, hogy az EU adózó polgárainak pénzét ne az EU ellenességre, cöfröfös és Piros Aranyos Dunsztosokra szórja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Girbegurba, most olvasom hogy kb. ezren mentek szavazni, a lakosság több mint 37 ezer, ebből a választásra jogosultak is lényegesen sokan vannak annál, hogy ennyire birkák legyenek.
    Mindig azt mondom, hogy az embert nézzék a jelöltben, ne mindig a pártot. Márpedig ez a Melinda emberileg is nagyságrendekkel tisztességesebb politikus lehet, mint a fideszmaffia egyik tagja.
    Azzal, hogy bojkottálják a választásokat jövőre, semmivel sem lesz tisztességesebb kampány és választék 4-8-12 év múlva…csak többen fognak éhen halni és a sajtó is hallgatni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. girbegurba
    1 millió forintos támogatással már indulhat bárki a választáson.
    -
    A Fidesz kamu pártokat hozhat létre (LMP, Jobbik, KDNP-n kívül) és azok legitimálják a választást.
    -
    Ebből következik, hogy ahol megosztottak, mert megoszthatják az embereket, ott nem lehet bojkott, ahol van összegfogás ott viszont nincs szükség bojkottra!
    -
    Csak az emberek bojkottálnak – de ők ezt büntetésnek mondják – amikor távol maradnak a szavazástól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Kedves Hunyadi,
    ha már bibliai hasonlatot hoz, akkor hadd mondjam, hogy én nem a bárányokat üldözöm el innen, hanem a farkasokat. És még mindig túlságosan megengedő vagyok, sokkal inkább ki kellene tisztítanom az AN profilját, de még türelmesen várok. Ez az eset ahhoz hasonló, amikor a nagy kenyérszaporítás után hatalmas tömeg kereste Jézust, és akartak csatlakozni hozzá, és ő elküldte őket. Nem Jézushoz hasonlítom magam, csak a helyzet hasonló. Hacsak az Orbán-bandát vágnám, nagyon népszerű hasznos hülye lennék ezen az oldalon. De én igyekszem az igazságot hirdetni, és nem érdekel, hány embernek tetszik. Úgy veszem észre, Ön bibliaolvasó ember, meg vagyok lepődve, hogy csodálkozik rajtam. Nem a tömeg fog győzni, hanem az igazság. Higgye el, nem jól látja. Én védem ezt a kis nyájat, nem a bárányokat üldözöm el, hanem a farkasokat. Azok néha báránybőrben vannak. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. http://www.hirhatar.hu/hir/harom-valasztas-magyarorszagon
    Szabó Zoltán DK politikus rövid elemzése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Ez a döbbenetes felvétel Baján készült – remélem, hogy Bajnai feljelenti ezeket a fiatalokat, hogy megemlegessék nagypapa korukban is, hogy mekkora hülyére tudta őket venni a Fidesz!
    Ami pénz ezért ütötte a markukat, azt költsék a pervesztésre!
    -
    http://www.noltv.hu/video/5126.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Baja – nem buszoztatott, csak személyautón szállította a szavazókat….a 300 forintos oldanak ez nem csalás!
    -
    http://propeller.hu/itthon/2784485-ott-nyert-fidesz-ahol-idoseket?utm_source=stop.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=Ott%20nyert%20a%20Fidesz%2C%20ahol%20id%C5%91seket%20utaztattak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. gets
    Én úgy látom, hogy hiába minden! Hiába van berakva több helyre minden itt megjelenő cikk, legalábbis ami a választásokkal foglalkozik, valahogy nem értik. Vagy nem akarják érteni!
    Nem hiszem el, hogy még mindig abban érdekeltek, hogy a választásra összefogjanak! Nem hiszem, hogy a normálisan gondolkodó emberek nem értik a leírtakat.
    Olvasom amit belinkeltél. Elemezget Szabó is. Mi a francnak?
    Nem tudják megérteni, hogy nem lehet ezekkel szemben győzni, akár összefogva, akár külön indulva?
    Én úgy látom, hogy senki, érted, senki nem meri meglépni Orbánékkal szemben a választás megtagadását, és kimondását annak, amit B.L. nagyon helyesen lát, és vezet le.
    Nem mernek összefogni egy választás ellenes akcióban. Sőt! Még kimondani sem merik az igazságot! Még Gyurcsány sem!!!
    Amit pláne nem hiszek, hogy Gyurcsány nem érti, hogy ha a választásba belemennek, azzal segítik legjobban az Orbán által létrehozott diktatúrát! Hiszen sokan csatlakoznak hozzájuk, bízva abban, hogy Gyurcsányék egyenes úton járnak, hazugságok nélkül.Az igazság meg az, hogy Gyurcsánynak is tudnia kell, hogy ezzel a választással az ellenzék legitimálja Orbánnak a diktatúráját!Ezt nem fogják megbocsátani neki!!!
    TUDATOSAN VISZIK BELE AZ EMBEREKET A GYALÁZATBA!!
    Miért? És még egyszer kérdezem miért?
    Azért valamiről Gyurcsánynak tudnia kell!
    Amikor az emberek rájönnek erre az igazságra, és rádöbbennek hogy Gyurcsány hazudott, azt már nem bocsátják meg neki! Elindult egy úton, ami sok bántással, és megalázással volt kikövezve. Most kezdenek felsorakozni mögé, és újra bizalmat szavaznak neki, Ő meg egy tévesen értelmezett összefogással tévútra viszi az övéit.
    Szomorú vagyok, hogy ezt teszi. Még van lehetősége a változtatásra, még nem késő.
    Ezt a bajai vereséget is rá csűrölik, ne menjen tovább a többi ellenzéki párttal,mert Ő lesz a legnagyobb vesztes. Meg a követői…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  36. http://www.hirhatar.hu/hir/a-bajai-csalas-bizonyiteka-video

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. bumburi
    2013. szeptember 23. hétfő
    16:25
    .
    Gyurcsány, ha nem érti, nem látja, hogy mi folyik a médiában Orbán és az mszp között, akkor vak, kár volt pártot alapítani a sok okos emberrel együtt, el fognak bukni, és nem fogom őket sem sajnálni!
    Az utóbbi időben (jobb híjján:)) kénytelen voltam TV-t nézni. Elborzadva néztem drágabolgárúrékat, Havast aki képtelen Orbánra haragudni, Vicsekéket akik szót sem érdemelnek, na és tegnap este Szanyit, hát az maga volt a katasztrófa a HIR TV-n Csermely Péterrel.
    Sietett a DK-t alázni és határozottan közölte, hogy megtörtént az összefogás Bajnaiékkal és punktum, ennyi. Csermely olyan boldogan helyeselt, mint ha Rogánnak bólogatott volna. Ráadásul jól megdicsérte a HÍR TV-t, hogy legalább nekik vannak politikai műsoraik. no comment
    .
    Baján, ha tetszik, ha nem kikapott az ellenzék és a jövő évi választáson is ki fog kapni, annyival, amennyivel úgy gondolja a vezér.
    .
    Ezek a pénzéhes, kollaboráns ellenzéknek csúfolt bagázs, az én szavazatomra biztos, hogy nem számíthatnak. Már most tudom, hogy hatökrös szekérrel sem tudnának elvonszolni, hogy részt vegyek ebben a gyalázatban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Most a cikk végén nem ütöttem be a tetszési indexet, mert ismét azt vettem észre, hogy névrokonom be kíván állni a GyF-et lejárató kampányba. Pedig kár. Észre kéne venni, hogy kevés az alternatíva, és GYF valódi ellenfele lehet “szeretett” vezérünknek. Barátian lehetséges felhívni a figyelmet felhívni az elkövetett, folyamatosan elkövetett hibákra, de segíteni kell a demokratikus ellenzéket. Egyesek írják, hogy korán jött vissza GYF. Akármeddig a háttérbe maradt volna egyeseknek az sem lenne elegendő. Nekik javaslom, hogy újra hallgassák meg azt, hogy mit akart, mit akar. Leszámolni a hazugsággal. Ha csak ezt betartja és környezetével betartatja “a Haza fényre derül.” Mellesleg kíváncsian várom, hogy a választási csalás gyanúja miatti feljelentést hogyan kezelik. És még egy dolog. Bár terjeszteni próbáljuk az AN ismertségét, úgy vélem még relatív kevesen olvassák rendszeresen. S lehet hogy Bajára bajosan jutott el az olvasottsága. Ezért én nem mernék következtetést levonni a bojkott lehetőségének felvázolásából. Mint máshol megjegyeztem: a hagyomány nélkül a siker reménye sajnos reménytelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Azt látom ebből a választásból, nemhogy 2/3-os de még egyszerű töbségű baloldali győzelerme sincs sélye az ellenzéknek. Felvetődik a kérdés, hogyha valamelyik párt a bojkottra szervezné a választókat, ki a kutyafüle állna (nem mögéjük, hanem) melléjük. Ha ugyanezt a bátortalanságot, lustaságot, gyávaságot feltételezem a választók részéről, akkor a 66% nem mozduló, nem szavazó+ az adott párt szavazó tábora azonnal meghaladná a 70%-ot. Rögtön lehetne egyből nagy, egységes népi ellenállást hazudni. Ez is csak a valóság elkendőzése lenne, de ötletesebbnek, elegánsabbnak tűnik. Ahogy Hofi mondta: nem buktam meg, csak a jeleshez hiányzott még öt. Abban igazat adok Gyurcsánynak, hogy ideje lenne már őszintén beszélni, csak az a baj, hogy ezt (neki is) következetesen kéne művelni. Ennek hiányában elsősorban a jószándékú embereket csapják be ( ki jobban, ki kevésbé), másodsorban saját szavazótáborukat és saját magukat is. Orbán viszont sokkal jobban hazudik náluk, ebben ő verhetetlen, kár ebben versenyezni vele mert esélytelenek, ahogy a bajai példa mutatj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. hangyácska
    Le vagyok sújtva a tapasztaltak végett! Na nem a bajai választás vesztesége végett…Az előre látható volt.
    Nem térek észhez a pártok elvetemültsége végett. Gyurcsány kezdett kikapaszkodni a gödörből, és most karöltve az Őt gyalázókkal, választásra készül. Eddig is volt kifogásom a meglepő lépései ellen, de ezzel a közös kampánnyal elvágta előttem magát.Azt hittem tényleg vannak elvei, de csalódnom kellett. Pedig ha valakinek nem, akkor neki tényleg nem volt a megélhetéséhez szüksége erre a megalázó kampányolásra, aminek a végeredménye az lesz, hogy nem csak pár ember fogja elítélni, hanem az övéi is mind egytől egyig. Ha csak el nem indult már a DK-ban is a hívők imádókká átvedlése, mint a fideszben.
    .
    Láttam én is a Szanyi interjút. Azt hozta, amit vártam, Csermellyel együtt. Nincs új a nap alatt.Havas, drágabolgár úr maradtak akik voltak.Megvetem mindegyiket.

    A szavazás engem is úgy érint, mint Téged.Maradok piréz, a nagy magyarok között.
    Lehet hogy a választás napján felteszek egy gyászindulót, kinyitok ajtót ablakot, és bömböltetem ( szokásommal ellentétben) a cd lejátszót egész nap, hátha eszébe jut valakinek, hogy most ölték meg végképp a szabadság lehetőségét, és ásták meg a demokrácia sírját.
    ” Isten álld meg a magyart” – minek, ha nem használja az eszét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  41. Jó lenne egy pártot alapítani „EGYIK SEM” PÁRT néven. Ez kerülne a szavazólapok legalsó sorába – biztos lenne a 4/5!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. “Isten, áldd meg a magyart
    Jókedvvel, bőséggel”
    Ez nem azt jelenti, hogy adjon a kaporszakállú jókedvet meg bőséget, hanem hogy az áldást jókedvében és bőséggel adja.
    Hogy mi légyen ez az áldás? Védő kar, víg esztendő.
    Na, meg vagyunk mi áldva bőséggel. Úgy megvédtek minket, hogy csak la! Vígadhatunk. (Sírva vígad a magyar.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Nyuszik vagytok baloldali vezetők?
    Rengeteg téma előtettek hever, de nincs aki felvegye?
    Ilyenekkel kell nekimenni a jobboldali politikusoknak, és állandóan tájékoztatni a választókat:
    “Zsebre dolgoztak a kormánypárti vádlottak?
    – Kiléptem a Fideszből, mert untam már, hogy ők csak olyan beruházásokat szavaznak meg, amikből visszakapnak pénzt – magyarázta P. Elek 68 éves hajdúsámsoni nyugdíjas hétfőn a Debreceni Törvényszéken egy olyan büntetőper másodrendű vádlottjaként, amelynek furcsa módon egyben ő lehet az egyetlen koronatanúja is. ”
    http://nol.hu/belfold/zsebre_dolgoztak_a_kormanyparti_vadlottak_
    Vagy nincs ellenszer a “bukott baloldal”, “libás Bajnai, öszödi böszme”
    meg a többi ellen?
    Hát legyen!
    Az ellenfelet a saját fegyverével, úgy lesz egál, de hát ………….
    Nekem, irány gazdagítani a trafikmutyi kormányt, cigi!

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Ráadásul, ahogy hallom az ellenzék egyetlen kampánytémája az volt, hogy Melinda milyen szép nő. Azért ez elég kevés , nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  45. bruckenbacker kapitány

    Ez már volt a közelmúltban, Lehet Más a Politika, vagyis LMP néven.
    Az eredmény látható.

    Csacsicska Tamás
    2013. szeptember 23. hétfő
    19:45

    Jó lenne egy pártot alapítani „EGYIK SEM” PÁRT néven. Ez kerülne a szavazólapok legalsó sorába – biztos lenne a 4/5!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mikor mond le Mesterházy, Gyurcsány és Bajnai? 2014. április 7. hétfő | AN

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos