Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Terror Házához vitték Orbán ledöntött szobrát 2013. szeptember 29. vasárnap 21:01 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Terror Házához vitték Orbán ledöntött szobrát

Budapest – A Fidesz által felmondott “szolidaritási szerződés” újrakötését ígérte Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője vasárnap Budapesten, a Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes demonstrációján, ahol aktivisták lelepleztek, majd ledöntöttek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló szobrot.

Bajnai Gordon a Szolidaritás kétéves fennállása alkalmából a budai Váralagút Lánchíd felőli bejáratánál tartott tüntetésen azt mondta: ha győznek 2014-ben, ismét alapelvvé teszik, hogy a többség kötelessége segíteni azokat, akik önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni magukról, a segítségre szorulók kötelessége pedig törekedni arra, hogy kilábaljanak nehéz helyzetükből, munkát keressenek, képzésben vegyenek részt, iskolába járassák gyermeküket.

Hangoztatta: a Fidesz-kormány semmibe vette a szolidaritás eszméjét, és azt a filozófiát követi, hogy “akinek nincs semmije, az annyit is ér”.

A volt miniszterelnök megfogalmazása szerint Orbán Viktor kormányzása embertelen, sikertelen, reménytelen és gátlástalan. Kijelentette, a Fidesznek “immáron papírja van arról”, hogy elcsalta a bajai időközi önkormányzati választást.
Bajnai Gordon úgy fogalmazott: a Fidesz az elmúlt három évben lopott és hazudott, most pedig azért kell csalnia, hogy hatalomban maradhasson. Ki kell azonban derülnie, hogy ki állt a csalás mögött – mondta, megjegyezve, hogy a szálak feljebb vezetnek Zsigó Róbertnél, Baja polgármesterénél is, hiszen Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató segédje a helyszínen felügyelte, ahogy szervezetten szállítják az embereket szavazni.

Az Együtt-PM vezetője azt mondta, “fejétől bűzlik a hal”, elképzelhetetlen, hogy Orbán Viktor ne tudna arról, milyen módszereket vetnek be párttársai.

A Fidesz szombati kongresszusára utalva azt mondta, a Fidesz az új állampárt, “úgy államosítanak, mint a kommunisták, úgy írják át a törvényeket, mint a kommunisták”, és ugyanúgy választják meg – egyetlen ellenszavazattal – pártvezetőjüket is.
Bajnai Gordon azt is elmondta, Orbán Viktorral nincs kiegyezés, a miniszterelnöknek a 2014-es választási vereség után távoznia kell a közéletből, és az embereknek kell új kiegyezést kötniük egymással. Ehhez azonban – fűzte hozzá – előbb “fülkeszabadságharcra” lesz szükség a tavaszi parlamenti választáson, amely szerinte a normális Magyarország hívei és “Orbán-ország zsoldosai” közötti küzdelem lesz.

Kónya Péter, a Szolidaritás társelnöke arról beszélt, hogy a szobor szimbolizálja mindazt, amitől 2014-ben meg kell szabadulnia az embereknek.

Szavai szerint Orbán Viktor olyan Magyarországot épített, ahol nincs sajtószabadság és egyenlőség, csak hűbéri rendszer, ahol „fideszes nyikhajok uralkodnak felettünk”.

Álláspontja szerint Orbán Viktor, Kövér László, Lázár János és Rogán Antal vezetésével elvették az alkotmányos jogokat. Hatalmi gőggel elvették a jobb élet reményét – tette hozzá.

Székely Sándor, a Szolidaritás másik társelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy tüntetni már kevés, és megérett az idő egy új politikai mozgalom megalakítására. Felidézte, hogy pár évvel ezelőtt közös nevezőre akarták hozni a demokratikus ellenzéket, a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal kudarca azonban megmutatta, hogy akkor még nem álltak készen az összefogásra.

A Clark Ádám téren tartott demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor egykori ledöntésére emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt.

A tömeg ezután elindult át a Lánchídon, és a Terror Háza Múzeumhoz vitték a feldarabolt szobrot, ahol a maradványokat felállították. A szobormaradványt az egyik demonstráló ököllel megütötte, volt olyan is aki késsel vágott ki abból egy darabot, és akadt aki ráfeküdt arra. A szobor levágott fejét elvitték a szervezők a Szolidaritás központi székházába.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.8/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 19 szavazatból)
A Terror Házához vitték Orbán ledöntött szobrát, 3.8 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. A szemétdombra kellett volna vinni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (25 szavazatból)
  2. “vitték a feldarabolt szobrot, ahol a maradványokat felállították. A szobormaradványt az egyik demonstráló ököllel megütötte, volt olyan is aki késsel vágott ki abból egy darabot, és akadt aki ráfeküdt arra. A szobor levágott fejét elvitték a szervezők a Szolidaritás központi székházába.” Csak a szobor fejet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (19 szavazatból)
  3. ” Bajnai persze odarondított saját, állítólagos politikai stratégiájának a közepibe is. Mert Orbán Viktor szobrának guruló fejével nehéz lesz meggyőzni a kiábrándult FIDESZ szavazókat, hogy ő lehet az alternatíva. Most akkor mi is van ezzel a húzzunk be középre stratégiájával?

    Azt gondolom, kapkodás és tanácstalanság van. Mert vasárnap délután, ahelyett, hogy produkáltak volna egy nyomorult megjegyezhető mondatot, Orbán fejével kugliztak és azt gondolták hiper kúl a dolog. Hát nem volt az. És ennek az árát nem csak az Együtt-PM fogja megfizetni.


    http://www.hirhatar.hu/blogok/Egy_mondat_kellene

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (21 szavazatból)
  4. “Miért nincs Orbán kolbász? Mert még él a disznó” Vicc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (30 szavazatból)
  5. A szobordöntés videója ebben a cikkben látható, a cikk végén :
    http://www.168ora.hu/itthon/ledontottek-orban-szobrot-clark-adam-teren-118961.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  6. Feleselő

    2013. szeptember 29. vasárnap

    21:04

    “A szemétdombra kellett volna vinni!”

    Oda vitték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  7. Előbb vagy utóbb, de ez lesz a sorsa.Kivívta magának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (23 szavazatból)
  8. A DK a Szabadság hídra legalább ötször ennyit mozgósított. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (28 szavazatból)
  9. Én is amellett vagyok, hogy a szavak már nem elegendőek, de egy ilyen woodoo megmozdulás számomra elég visszataszító. Mennyivel ütősebb lett volna egy 200 ezres néma tömeg, mint egy ilyen kamara előadás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  10. Úgy látom a fidesz ideküldte a fizetett minuszolgatókat. Csak dogozzanak kendtek, dogozzanak, meg kell szolgálni a trafikot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (33 szavazatból)
  11. balfék
    2013. szeptember 29. vasárnap
    22:18 Lehet ez csak a főpróba volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  12. Gedeon
    Akkor az előadás reméljük csak jobb lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  13. Nálam jobban senki nem utálja ezt a szemétládát, de ez a performance nagyon nem tetszett. Muszáj nekünk is lemenni kutyába? ( bocs, kutyák!) Gusztustalan ,izléstelen , nem miattuk,hanem saját magunk miatt.
    Bajnai “komcsizása” se jött be , mint ahogy tavaly október 23 óta semmi sem.
    Mesterházi rezsi rajongása,meg az egész MSZP ugy ahogy van borzasztó.
    A DK meg ne mondjon semmit ,amit ezek most művelnek ,abból inkább maradjon ki. Tényleg ők az utolsó remény( + bokrosék , és a liberálisok,)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  14. Ennek a dolognak semmi értelme nem volt. Magamutogatós, gusztustalan tett. Ehelyett egy nagy tüntetés kellett volna, ahol elfogják a bűnözőket és megszabadítják/juk az országot ettől a sok tahótól.
    Azt nem fogják fel, hogy nem lehet(ne) a választásig várni.
    Tényleg!
    Nem lehetne esély feljelenteni őket Hágában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  15. nem tudom ki hogy van vele de szerintem nagyon gázos volt ez az egész… jól mutatja az “ellenzék” szintjét sajnos. Dopeman megállás nélkül bazmegolt ( értsd.: “énekelt…”) az értetlenül álló idősebb közönségnek Bajnai Gordon mellett aztán meg a miniszterelnökről alkotott szobrot szétszedik, fejét LEVÁGJÁK és azt körbehordozzák a városban. Én sem szeretem Orbánt de nem ezzel fognak szavazókat szerezni. Sőt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  16. Osszes szeplelku es fanyalgo hozzaszolok, egy papirmase babu szettepese csak szimbolikus cselekmeny, a letezo elegedetlenseg es utalat szinpadias manifesztacioja. Igen, a babu Orbant jelkepezte es mindent amit o kepvisel, de az esemeny resztvevoinek nincs se ohaja se kapacitasa nincs, hogy egy valodi szemellyel ugyanazt megtegye. Szoval hatrebb az agarakkal, nem ez a tomeg ostromolta a TV-t, nem ez a tomeg gyujtogatott, nem ez a tomeg lott lesbol a tuzbol menekulo romakra. Ha a kispolgari ketujjal sem erinto finomsagotok miatt tavolmaradtatok, legalabb most a hozzaszolasokkal ne tavolodjatok el a tuntetoktol, akik ertetek es ertem es minden ellenzeki szemely helyett es neveben tettek amit tettek. Ez most nem a nahat, ejnye-bejnye, megilyet meg enugyannem ideje. Tessek szives lenni tamogatni es csatlakozni, minden esztetikai erteku fenntartas es elhatarolodas nelkul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (32 szavazatból)
  17. A főpróba jól sikerült lehet indítani az előadást a valódival. Erős a gyanúm, hogy neki is ez lesz a vége.
    .
    Azon gondolkodom, Orbánnal megesik e, hogy olvassa az ANt vagy bármi mást ami őróla negatívan ír, tud e erről a szoborledöntésről, felfogta e részleteiben is, érti e milyen súlyos az ügy, vagy már teljesen hermetikusan elzárva él a maga kis birtokán, és meglepetésként éri majd amikor szemebe kell néznie néz a végzetével.
    .
    vajon felesége gyerekei olvassák e ezt, próbálják e figyelmeztetni, vagy nem kockáztatják az alapos verést a habzószájú vadbaromtól, ha hozzá mernek szólni.
    Én úgy látom főleg Orbán fényképeit nézve, hogy már túltesz Ceaușescun.
    Nagyon megszaladt a ló a gengszterek alatt. Így vagy úgy, de csak tragikus vége lehet ennek. remélem csak rájuk nézve lesz az és a magyar nép túléli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  18. Egy silány operett volt az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (12 szavazatból)
  19. Az államosított televízió “Ma reggel” műsorában néhány perce megkérdezték Schmuck Andort, mi a véleménye a szobor döntésről. Ízléstelen, durva akciónak minősítette, és aggódik, hogy a hasonló jelenetek lerontják majd a választási kampányok fennköltségét. Felszólította a demokratikus pártokat, nem kifelejtve a FIDESZ-t, de kihagyva a DK-t, őrizkedjenek a hasonló otrombaságoktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  20. Kezdetét vette az Együtt-PM önamortizációja. Szigetvári Viktor csak így tovább?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  21. vontolla
    2013. szeptember 30. hétfő
    07:55
    .
    Szerintem a hatás nehezen kiszámítható. A magyarok többsége elég primitív és fogékony a primitív dolgokra. Ebben állt Orbán sikere, beleérzett és meglátta milyen primitívek, milyen egyszerű, indulatos, rosszindulatú, gyűlölködőek, durvák, udvariatlanok, és mivel ő maga is az előadta magát és sikere lett.
    .
    Orbán felismerte, hogy értelmes, beszéddel, őszinteséggel, jó ízléssel, oktatással, a magyaroknál nem sokra megy. Na nem mintha képes lenne erre, de így önmagát adta és a nép örömmel azonosult vele. Ezért bár valós igaz, hogy ez az akció több szempontból sem a legízlésesebb, de ugyan mikor volt a a magyaroknak jó ízlése. Lehetséges, hogy nekik ez imponál.
    Szerintem érdemes követni a hatást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  22. Bajnainak ezt nem lett volna szabad engedni! Bár most már kezdek kételkedni, hogy egyáltalán ő viszi-e a prímet az Együttben! Viszont van egy olyan érzésem ha ezt az akciót a jobboldal csinálja nem lett volna ilyen felzúdulás és a tömeg is nagyobb lett volna! Ez Bajnai részéről nagy megbicsaklás volt, hogy ebben részt vett,és kárt okozott magának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  23. Eagle
    Szomorúan egyetértve a hozzászólásoddal, a megjegyzésem a saját ízlésemről és nem az akció politikai hasznosságáról, vagy haszontalanságáról szólt. Sajnos ott tartunk még mindig , hogy az alpáriság, a durvaság az erőszak az , ami drága jó honfitársaink ingerküszöbét kicsit is megcsiklandozza. (elnézést a képzavarért, de nem rosszabb a betett lábú fejetlenségnél:-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  24. Szerpent
    Kereplőkkel, sípokkal és vekkerekkel lehetett választásra buzdítani.
    A vekkeres ultimátum a Kossuth téren a sok göcsörtös husángra kötözött órával az olyan felemelő látvány volt?!
    A főzőcske a Kossuth téren?
    De ezzel lehetett választást nyerni….
    -
    Schmuck Andor pedig milyen magasztos kampányról beszél, ahol a fideszes hugyenották és a b közép szerepet kap, ott magasztosságot emlegetni!)))))
    -
    Eagle – nehéz lehet belátni, ám ilyenek voltak a 2010-s, 2/3-s szavazók, náluk minden bejött, amit a vekkeres elkövetett, törtek-zúztak, kukákat gyújtogattak, Kossuth teret amortizáltak….
    Hol van ezektől az ellenzék?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  25. @balfék

    Egyszerűen csak óvatos vagyok már a történtek megítélésével, inkább kivárok egy kicsit. Sajnos honfitársainktól, különösen ezekben a zavaros időkben sok minden meglepő dolog kitelik.

    A hozzászólók érthető módon a józan ész és logika és jó ízlés felől közelítik a dolgokat, azonban ez ellenkezik a magyar nép felfogásával. Nekik ahogy mondod a Woodoo megmozdulások és a Busójárás stílusú közösségi események imponálnak. Szóval bár megvan a véleményem ezekről a dolgokról, inkább kivárok egy kicsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  26. csakén 2013. szeptember 30. hétfő 10:48

    .
    Nem tudom milyen ellenmérget lehet beadni erre a betegségre amit úgy hívnak, hogy magyar mentalitás, de ha nem kap ellenmérget ez a méreg ölni fog. Gyorsan, csendesen, bosszúvágyóan. Nyilván, egyetértünk nem a mostani ellenzék az ellenméreg. huhhh nagy sóhaj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  27. A hülyeség magyar nemzeti tulajdonság. A szobordöntés az 1956-os eseményekre utal. Én ott voltam amikor a hősök terén lévő Sztálin szobrot ledöntötték. A Clark Ádám téren történt szobordöntés nyilván erre az eseményre kívánt utalni. Akkor nem sikerült Józsi bácsi szobrát több ZIL teherautó vontatása mellett anyakára kötött kötéllel ledönteni, ezért vágták el autögén hegesztőkészülékkel a térdben a szobrot, és ezért maradt a posztamensen hosszú ideig a csizma. A népnyelv ekkor keresztelte át a teret csizma térré. A ledöntés után a tömeg sorba állt, hogy leköphesse a földön fekvő nagy vezért. Hangosan ordítoztak, hogy aki már leköpte menjen tovább Később a szobrot szétverték és sokan vittek maguknak emlékként egy darabot. Az én ízlésemtől akkor is távol állt az ilyen szobordöntögetés, sokkal helyesebbnek tartom a nem kívánatos szobrok emlékparkba vitelét. Evvel még annak a lehetőségét is fenntartjuk, hogy később esetleg visszaállításra is kerülhessenek, mert a történelmet mindíg a jelenben hamisítják, meg, néhány száz év elteltével esetleg megtörténhet az események újraértékelése. Persze az ilyenfajta tiltakozások, mint ez a mostani csuti-ellenes, ha nem is túl ízlésesek, de előfordulhatnak. Persze a csutit Sztálinná magasztosítani túlzás, de ha már példát akartak választani, akkor inkább kiválaszthatták volna a Ducét, mint politikai bűnöző hazaáruló csuti egyenes elődjét. Ő ugyanis valóban például szolgált a fideSS korporatív fasiszta alkotmányának és államának létrehozásához. A csuti szobrot, ezért helyesebb lett volna lábánál fogva felakasztani. Tudvalévő ugyanis hogy az orbán-példakép Mussolinivel Így végzett a feldühödött olasz nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  28. csakén 2o13.o9.3o.1o.48
    “,náluk minden bejött”
    Igen, mert az ország azokban csalódott nagyon, akiktől a megtisztulást várta!Lássuk már be!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  29. Nyúl György

    Milyen Hősök tere? A Sztálin szobor nem ott volt ,hanem a felvonulási téren kb a fasorral szemben. Egyébként bevonszolták a Blaháig és ott verték széjjel. Megértem az indulatokat , de EZ nem az én izlésem, arról nem is beszélve ,hogy nagyon sokat árt a baloldalnak. ( a királyi tv ma délben végig ezen lovagolt,sajnos jogosan!) Kónya egy bunkó ,tahó ,mindig is az volt, Bajnai meg a legnagyobb csalódásom, mi az istent akart ezzel a “komcsizással?”
    Normális ez az ember? AKár ő ,akár az Inselburger találta ki ,az hétszentség ,hogy kontraproduktiv. Mi az ,hogy? Nagyon is: De nem olyan nagy baj ez,szerintem még egy-két ilyen húzás , néhány hónap (hét) ,és már mérhetetlen lesz a támogatottságuk. Gyurcsányék most legyenek észnél ,és koratavasszal újra lehet átgondolni ezt az egész ellenzéki izét. Jobb ha még időben derülnek ki ezek a dolgok! Bajnaiékat el kell felejteni,úgy ahogy vannak,bár szerintem ott az történik amit a szigetvári vagy a megbizói mondanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  30. Máté Iván Tibor értékelésével értek egyet az elsőtől az utolsó betűig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. A címhez:
    .
    És mitt tett a szoborral a bandzsa Schmidt? Legalább felállította a fő helyre?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  32. Ma Kuncze vezeti a Megbeszéljük című műsort a Klubrádión és egyfolytában fanyalog a szobordöntésen. Amire én azt a részletet idézném Adytól, hogy
    “Hé jó urak, sok rossz fehér ököl,
    Hát ilyen gyávák a Góliátok ?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Ebben van igazság, csakhogy, hatalmas adut adtak a jobboldal, és a kormány kezébe,amit az ki is játszik majd, és az erkölcsi tisztaságukat is beszennyezték!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. Ilyen radikalis fellepesek kellenek a fasiszta rezsim ellen, mar 2010-ben a sajtoszabadsagert is igy kellet volna fellepni.
    ,,kevesen voltak” Ez egy akcio volt, nem volak ketszaz ezren, de nem Import tüntetök. Remelem a gyavak es passzivak batorsagot kaptak es orszagos demonstraciok követik. Maffia kormannyal aki semilyen szabalyt es törvenyt nem tart be, nem lehet Gentlamentkent fellepni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  35. Az a hívvő akinek OV több (vagy annyi) mint maga az Isten az most mélységesen fel van háborodva.
    Művészi alkotások tucatjaiban történik hasonló Istennel, Jézussal mint ami most OV-t ábrázoló szoborutánzattal történt.
    Ez azt jelenti, hogy szimbolikusan szinte mindenkivel mindent meglehet tenni, kivéve a kedves vezetőt. Azzal nem.
    Ezt fogja erősíteni a tervezett békemenet, ahol több tízezer hívő tesz tanúbizonyságot, hogy neki isteni küldetése van.
    Milyen országban élük? Itt mindenki megzavarodott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  36. Vajon menekülés közben melyik sikátorba ér célba, amikor kirángatják majd a Dáciából!?
    Na és hol lesz akkor a Nagy Nemzetgyűlés, aki majd jól megvédi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  37. oldster

    Ennek még a százszorosát is megérdemli.
    MI NEM ÉRDEMELJÜK MEG !!!
    Kónya meg az egész bagázsa egy hülye, tapló gyülekezet.
    Hogy és miképpen gyurcsányozott ez a szerencsétlen , milyen szánalmas volt az egyenes beszédben. Ez az egész “együtpéem” úgy borzasztó ,ahogy van, a rendőrterrorszemkilövetős és komcsizós dumájukkal. Jó ettől még nem utálom kevésbé a csuti hordát, de akkor is. Bajnai egy makogós-motyogós zsinóron rángatott ,férfiatlan, puhány seggfej. Sajnos.Mindent a Gyurcsánynak köszönhet,most meg eltartott kisújjal nem tárgyal vele. Menjen a francba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Azt sem kellene elfelejteni, hogy Demszky Gábor legtöbb nemzeti ünnepünkön csak esernyővel közlekedhetett!
    Nem határolódtak el a tojásdobálóktól a vekkeresék!
    Országjáró körútján Gyurcsány Ferencet síppal, dobbal, kereplőkkel követték, büszke honleányaink, éveken keresztül!
    Nem határolódtak el ezektől sem!
    Két hete történt, hogy a bíróságon megjelent volt miniszterelnököt inzultálhatták, leköphették – nem határolódtak el ettől sem a kormánypárt részéről, hogy ejnye-bejnye!
    -
    Amely szellemet a vekkeres kiszabadított a palackból és zúdította a csendben tűrőkre, lassan nem a pillangót fogja belőlük sem kiváltani! Oszt jó napot!
    Lássuk már összefüggéseiben a folyamatokat!
    -
    Okt. 23.: cöfröfök beindulnak a 3xbóvlis vekkerest megvédeni, jönnek a kinti bérelt segítőik és a sámándobos-sámántáncos kavalkád majd bebizonyítja, hogy mennyien imádják a pávatáncost, megsimogatják a lelkét.
    -
    Kinek, melyik tetszik abban vehet részt – lehet választani, cirkusz kell a népnek, hát megkapja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  39. Csak emlékeztetőül
    1.)Ég a Gyurcsány ég, 2006-ból:
    http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/23878
    (getsnek köszönet)
    -
    2.)Szobordöntés 2013-ból:
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/09/30/16/Bajnaiek_szobordontese_Demokracia_vagy_gyilkossagra_uszitas_.aspx

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  40. KÖZTÁRSASÁG, szept. 30, 13:30
    “csakén 2o13.o9.3o.1o.48
    “,náluk minden bejött”
    Igen, mert az ország azokban csalódott nagyon, akiktől a megtisztulást várta!Lássuk már be!”
    -
    Belátom!
    Való igaz, hogy én nem csalódtam soha a Fideszben, csak teli a hócipőm már és lassan belőlem sem a pillangót hozza ki a sok mocsok amit elkövetnek….
    -
    2006-s események úgy kezdődtek, hogy Gyurcsány hazudott…..törtek és zúztak mert nehezen viselték a hazugságot!))))
    100 milliós kárt okoztak a Fővárosban, én ezt viseltem nehezen….
    -
    A pávatáncos minden nap belehazudik a képükbe, oszt mégsem haragszanak?!
    Gondolom, mert jó hülyének lenni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  41. Az ember “érzékenysége” mindig akkor jön elő, amikor az “én fenekemet firtatják” … Ez alapvető emberi természet…
    Hiteltelenné pedig akkor válok, ha csak az egyik esetben szólok…!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  42. filmcom
    A kettős mérce….ez most mindennapos történés!
    Vannak akik szeretnék, hogy ne emlékezzük a pár évvel ezelőtt történtekre, de az internetizé segít, ha mi nem is emlékszünk mindenre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Ácsi! Aki nem volt jelen, az most ne ossza az észt, hogy mennyire volt ez hibás, durva demonstráció! Nem látta, nem tudja összességében az egészet reálisan értékelni. Ha annyi fáradtságot sem áldozott, hogy megjelenjen, akkor most milyen erkölcsi magaslatból akarja kioktatni azokat, akik aktívan igyekeztek tenni a diktatúra megdöntése érdekében?
    Igen! Ha ott lettek volna a fanyalgók, akkor az a többmilliós tömeg vasárnap elsöpörte volna nem a szobrot, hanem magát a diktatúrát a szeretett tekintetű fényes vezérrel együtt!
    Sikolt az agyam, amikor Bajnait ostorozzák szerepléséért. Emberek! Bajnai ott sem volt a beszéde után a szobros performansznál! Ezt bizton tudom állítani, mert óriási bosszúságomra a szervezők rutintalansága miatt lekéstem a beszédét, és ő azután már a helyszínen sem volt később. Bár szerintem illett volna a rendezvény többi megszólalóját annyira megtisztelni, hogy őket is meghallgatja. (Bár Dopman nála is kiverte volna a biztosítékot, amint a jelenlevő talán mindenkinél. Azzal próbáltam én is oldani a viszolygásomat, hogy talán vannak olyan fiatal rétegek, akikre ez a stílus hat pezsdítőleg, ezért a toleranciám minden bugyrát fel kellett szabadítanom….) Még azt is megengedem így utólag, hogy Bajnai is Dopman tömény provokációjától menekült el, mert azt nem vállalhatta fel. Igen. Én is talán csak azért viseltem el, mert tömör provokációként kezeltem a diktatúránkkal szemben. Ha a balsorsú utcagyerekekről reppelt volna, akkor egy sort sem “pocsékoltak” volna rá. De előre szaladva, ugyan ez generálhatta a szobor-hadműveletet is. Akkor hiába lett volna ott nem 2000, hanem mondjuk 200.000 udvariasan megjelenő demonstráló, a visszhang az lett volna, – “mi meg 2millióan vonultunk fel a fényességes vezetőnket támogatva”. Végül is belegondolt már bárki is, hogy a Kossuth teret befekáliázó “tömeg” az 100 fő se volt talán? Petőfiék a Nemzeti Múzeumnál se voltak 2millióan! 56-ban 3 építészhalllgató (közülük kettőt nagyon közelről ismerek) írta meg a 12 pontot, (ami akkor még kevesebb volt, csak túlfűtöttek kibővítették még néhánnyal utólag) és párszázas diáksereg indult el a Műegyetemről tiltakozni! A kis tömeg is hatékonyabb lehet radikalizmusával, mint a százszorosa!
    Tehát Bajnai (már utólag biztosan bánja, de) így került bele a kabátlopási eseménybe.
    Szerintem a keménynek szánt beszédeket a végére kell hagyni. Az övé a visszhangok szerint nem volt az. A kommunistázását taktikai okból érthetőnek tartom, bár kétélűnek. Nyilván a rezsim verbális monopóliumát akarja ezzel megtörni, de a rezsim hívöit ez nem hatja meg, a baloldaliakat viszont értetlenségbe taszítja, hiszen a kommunista kifejezést a Kádárrendszerre is kibővítve használták, ami pedig rétegeket máig nosztalgikus melegséggel tölt el.
    A bajnaibeszéd lekésése nemcsak számomra volt több mint bosszantó a rutintalan szervezés miatt, hanem gondolom még szintén sokaknak, akik az lezárt alagúton próbálták megközelíteni a teret, és elég kegyetlen módon az elszántaknak ez esetben törökök módjára meg kellett rohamozni a vár csúcsát, hogy a másik oldalon leereszkedve késhessék le a rendezvény meghatározó részét. Szóval így tudom bizonyítani, hogy Bajnai már semmilyen ráhatással nem volt a tömegre.
    Amikor már mindenki ingerküszöbe alá gyömöszölte a káromkodást az ezzel erősen fertőzött Himnusszal is (ami szerintem szintén csak a rezsim provokációja volt), azután következett a szobros performansz.
    Ebben a kulcsszerep a jelen kor diktátorának nevetségessé tétele, kifigurázása, illetve a részleteken keresztül is demonstrálni a diktátorok közötti párhuzamot. Úgy mint a szobor optikai megjelenítése, a csizmaszinten elfűrészelése, ledöntése.
    A fejrész valószínűleg csak azért esett le a törzsről, mert külön is lett ráfabrikálva. Csak a tolvaj keze lett levágva, utalva Pokornyi Zoltán fideszes képviselő, XII. kerületi polgármester intelmeire, miszerint “AKI KÖZÜLÜNK A KÖZÖS KASSZÁBA MER NYÚLNI, ANNAK LE KELL VÁGNI A KEZÉT!” Nos, ezt az elvárásukat teljesítették előzékenyen, és talán figyelmeztetőleg is.
    A guruló fej különben csak pillanatokig volt a földön, amint utólag a képekből gondolom, Dopman bele is rúgott, de utána nagyon vigyáztunk rá, hiszen a demonstrációnk vizuális kelléke volt. Úgyszint a teste. A levágott kezével együtt a 3 részt, egy menet keretében vittük, kísértük a Horror Házához. Megjegyeztem, hogy Smici Mariskának gyorsan 2 szintet még fel kell rá húznia, hogy a 3 év anyaga beférjen, de úgy tűnik, eddig még nem fogadta meg. Összesen csak a le nem vágott kezéből néhány gombja kíséretében történt egy kis fazonigazítás, de a torzó a fejjel és a kézzel meglepően jó állapotban megúszta.
    Javaslatomra, a későbbiekben elárverezéssel – jótékonysági- és demokratikus célra kerül felhasználásra az értük kapott összeg.
    Ne aggódjon senki! A torzó a birtokomban van! A szelleme még kísérthet a megfelelő pillanatban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  44. KÖZTÁRSASÁG

    csakén 2o13.1o.o1.14.34.
    Kedves csakén, hát pont az a baj, hogy hagyták ezt a bandát”kerepelni”, amikor tehettek volna ellene. Szörnyű, hogy egyoldalon ennyire félreértjük egymást! Fölválalom , bennem a hiba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/330561_szoborsors

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos