Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz házi jogásza lett az új médiacenzor 2013. szeptember 10. kedd 8:07 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz házi jogásza lett az új médiacenzor

Budapest – Karas Monika jogászt választotta meg az országgyűlés a médiahatóság élére. A Jobbik és az LMP nemmel szavazott, a parlament demokratikus pártjai nem vettek részt a szavazásnak nevezett cirkuszból.

A Szalai Annamáriát váltó médiakirálynő életrajzát közölték lapok, s bár a közmédia sokáig megkímélte olvasóit a kellemetlen részek megismerésétől, nem tudjuk nem megemlíteni, hogy Orbán embere a legutóbbi időkig a Hír Tv és a Magyar Nemzet jogászaként működött, azt megelőzően pedig a Csurka István nevével fémjelzett Magyar Fórumnál pallérozódott. Jó iskolái voltak hát Karas Mónikának, demokratikus hagyományoktól sem mentes, szeplőtelen előélete – ezzel a háttérrel ejtőernyőzött kilenc évre a médiahatóság élére.

Ha valaki a Hír TV-nél és a Magyar Nemzetnél, vagy épp Csurka úr kiadójánál szolgál évekig, arról joggal feltételezhetjük, hogy megfelel a poszttal kapcsolatos szigorú elvárásoknak: elfogulatlan, pártatlan, előítéletektől mentes, vagyis, olyan ember, aki minden körülmények között képes a köz érdekeit más szempontokat felülíróan képviselni. Az ne tévesszen meg senkit, hogy Karas Mónika az elmúlt években a Magyar Nemzet és a Hír Tv jogászaként mintegy ötszáz (értsd: félezer) vesztes pert tudhat maga mögött. Ez nem feltétlenül jogászi képességeit minősíti, sokkal inkább arról van szó, hogy eleve vesztett ügyekbe rángatták bele megbízói. Bajnai Gordon ellen több tucat elbukott perrel dicsekedhet, Gyurcsány Ferenc ellen is erősen negatív a mérlege, s mindent összevetve, számos esetben kellett helyreigazítást közölnie a Magyar Nemzetnek, melyekből rendre az derült ki, hogy a lap és Karas Mónika nem mondott igazat.

Pártkatona, parancsra tette. Mert arról tényleg nem ő tehet, hogy a piros nem kék, a fekete nem fehér, és hogy a rosszról még akkor sem lehet bebizonyítani, hogy jó, ha vannak, akik ezt állítják.

Ennyi elveszített per pestiesen szólva sem piskóta, akár kötetbe rendezhetnénk ezeket a helyreigazításokat. Bestseller lenne, a karácsonyi könyvvásár sztárja. Stilisztikailag nem nagy minőség, de a távolról sem karcsú kiadvány sok mindent elmesélne erről a világról, amelyben élünk.

Karas Monika dönt majd tehát a sajtó ügyeiben, élet és halál ura lesz. Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy mit üzen Orbán Karas Monika jelölésével a köznek. Azt üzeni, hogy neki itt már a látszatokra sem kell adnia: nincs erre szüksége, övé itt minden hatalom, nála a pénz, a paripa és a fegyver – mindenki annyit ér, amennyire ő taksálja.

Ezt üzente Orbán Viktor Karas Monika jelölésével a magyaroknak. Vagyis, röviden: kapjátok be, barátaim!

Karas Monika (sic!) pályaképe

Karas Monika 1985-ben szerezte jogi diplomáját az ELTE jogi karán, ügyvédi esküt 1994-ben tett. A Lapkiadó Vállalatnál dolgozott 1985 és 1992 között jogtanácsosként, majd a Hírlapkiadó Vállalat osztályvezetője és vezérigazgató-helyettese volt. 1992 és 1994 között az Esti Hírlap Kiadói Kft., 1993 és 2002 között a Magyar Fórum Kiadói Kft. jogi képviselője volt. A Nemzet Lap- és Könyvkiadónál 2000 óta, a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt.-nél, valamint a Lánchíd Rádió Kft.-nél 2007 óta jogi képviselő.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
A Fidesz házi jogásza lett az új médiacenzor, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Naccerű! Jobbat nem is találhattak volna. Így még véletlenül sem fordulhat elő olyan malőr, amivel a fidesznek ártani lehetne. Mindenkit a megfelelő helyre! Orbán rendesen körbe bástyázta a diktatúráját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. Kívánok neki ugyanolyan hosszú életet, mint az elődjének volt…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  3. Apropó előd: Szalai Annamária Zalaegerszeg díszpolgára lett közben. Kíváncsi lennék, ugyan mivel szolgált rá erre a megtiszteltetésre? A pornólapkiadó-iparban betöltött szerepével? Vagy az eredménytelen médiaipari munkálkodásával?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. Mi a gond? Megfelelő embert a megfelelő helyre. Ez a döntés nem lóg ki a sorból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  5. 500 elvesztett per!
    Igazi szakember, ez kell a fidesznek. A párthűség számít, semmi más mint a bolsevikoknál.
    Ami még mindig érthetetlen, az az ellenzék kussolása. Én a helyükben így hívnám: Karas 500 Mónika, és minden alkalommal a fejére olvasnám azt, hogy mekkora szakember.
    Javasolnám neki szolgálati autónak a Fiat 500-ast.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. van egy nóta, minden jót Mónika! remélem hogy a magas tudasoddal jól szét fogod verni a fityeSSt, sok sikert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. 500 elvesztett per, na és? Ez csak előnyére válik. Kiváló utódja lesz Szalainak, és rendkívül jó vezetője a hivatalnak. Ez a nő ég a bosszú, és bizonyítási vágytól, tehát nála alkalmasabb nincs is eme poszt betöltésére. Most megkapta a kellő hatalmat ahhoz, hogy a hivatal elnökeként, rendeletalkotási jogkörrel mindenkin revansot vegyen, aki ellen elvesztette az ominózus sajtópereket. Nem árt, ha ezután minden ellenlábasa gyakrabban pillant a háta mögé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Nem tudom hogy van, de csupa szemhibás (régen kancsalnak mondták) embert jelöl ez az Orbán (Matolcsy, Egervári, most meg ez a Karas), talán azt hiszi, ezek nem látják, mit csinál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Nem ezzel a holgyel van a problema. Ha O nem akkor talalnak majd mast. A problema a mediatahosaggal van.
    Mi a ???? az a Médiatahóság ? Ez az amit 1848-ban ugyhivtak hogy CENZURA.
    MO elfelejtette az akkori 12 pontot?

    Tenyleg nem vagyok rasszista. MInden nemzetben vannak jo feke meg barmomk is. Ugy tunika azonban a magyarok-nal legalabb a ketharmad barom. (OK legyen 51%), de mit csinal a tobbi ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos