Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vendéghy Kornél: Orbán példaképe Erdogan 2013. június 21. péntek 14:16

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vendéghy Kornél: Orbán példaképe Erdogan

 

 Törökország – háttér

(a Huffington Post nyomán)

Törökország nemrég ünnepelte a keresztény Konstantinápoly, a középkori Európa gyöngyszeme, a mai Isztambul elfoglalásának 560. évfordulóját, az ottomán dzsihád kereszténység feletti győzelmének szimbólumát. Azóta a török keresztényeknek mindmáig pogrom, üldöztetés és diszkrimináció a sorsuk. A valaha egymillió keresztény lakosból mára összesen kb. 80 ezer maradt, jól példázva, hogyan működik az iszlám állam és a saria. Az esemény a kemálista kormányok számára a török nacionalizmus ünnepe volt, Erdogan ezt vallási üzenettel fokozta: a muzulmánok számára ez a nap az iszlám győzelme a kereszténység felett. A nap tavaly óta nemzeti ünnep. Erdogan meglebegtette, hogy az Hagia Sophia katedrálist (ma múzeum) működő mecsetté alakítaná át. A hódítás mindmáig folytatódik.

Bár Kemál Atatürk rendszerét általában (és tévesen) a teokráciától elforduló világi államként állítják be, a valóság egészen más: az új Törökország megalakulásának része volt a két és fél millió örmény, szír és görög keresztény (gyakorlatilag a Bizánc bukását túlélt teljes keresztény népesség) lemészárlása. (Erdogan dühödten tiltakozott, amikor a Pápa 2013. június 3-án a törökök által máig hevesen tagadott örmény népirtást – amelynek során a mintegy kétmillió örményből 1,5 milliót lemészároltak – a XX. század első népirtásának nevezte.)

 

Törökország – a jelen

Törökországban a múlt hónapban tüntetés kezdődött, eleinte Isztambul utolsó megmaradt zöldterülete, a Gezi park bevásárló központtá való átalakítása ellen, de hamarosan Erdogan-ellenes politikai tüntetéssé vált. A tüntetés mindvégig békés (még egyszer: BÉKÉS) volt: emberek csendben álltak a Takszim téren.

Tehát nem hugyozták körbe, nem indítottak el tankot a rendőrök ellen, nem uszítottak, nem foglaltak el TV-székházat, nem raboltak, nem volt náluk fegyver, hanem csak ÁLLTAK és nézték Musztafa Kemal Atatürknek, a modern, világi berendezkedésű Törökország alapítójának a portréját.

Az oly demokratikus Erdogan aránytalan brutalitással reagált és ki fogja terjeszteni a rendőrség jogosítványait. A rendőrök vízágyút, könnygázt és paprikagázt vetettek be (a lövedékekkel közvetlenül emberekre célozva). A török NTV televízió szerint baloldali csoportok tagjainak lakásait kutatták át, és mintegy 70 embert tartóztattak le. Előállításuk oka az, hogy „terrorszervezetek tagjai, akik kárt tettek a közvagyonban, államellenes uszításban vettek részt és a rendőrökre támadtak”. Ha ez nem lenne elég, Erdogan a hadsereget is beveti. A török orvosszövetség szerint négy ember halt meg május vége óta a tüntetők és a rendőrség közötti összecsapásokban, a sebesültek száma meghaladja a 7000 főt. Erdogan szerint „a rendőrség visszafogottan viselkedett és kiállta a demokrácia próbáját”.

A tiltakozások Törökország egész területére szétterjedtek. Erdogan (honnan is oly ismerős?) ellenségkép-kreálással reagált: „A nép és az Igazság és Fejlődés Pártja meghiúsította az összeesküvést”, amelyet „külföldi körök”, „árulók és külföldi cinkosaik” követtek el. A tüntetők „„fosztogató banda”, „terroristák”, „terroristák által manipulált” „erőszakos” tömeg. Zafer Caglajan gazdasági miniszter szerint a „nemzetközi kamatlobbi” (egy kormányközeli török lap szerint ez nem más, mint az Opus Dei, zsidó pénzemberek és az Illuminati) 1,5 milliárd dollár megszerzésére konspirált Törökország ellen a török gazdasági növekedés visszafogása céljából.

A magyar reagálás: nagyon helyes, így kell ezt csinálni!

Ez hát az a Törökország, az a török miniszterelnök, aki mellett Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (hosszú kormányzati hallgatás után) oly lelkesen kiállt. Pedig amikor 2007-ben Gyurcsány működő demokráciának nevezte Oroszországot, akkor még ezt mondta: „Aggodalmak vannak a … jogállami fejlődéssel kapcsolatban … tehet-e Magyarország úgy, mint aki ezekről nem akar tudomást szerezni? Igazolhatja-e a pragmatizmus az opportunizmust? A válaszom egyértelműen az, hogy nem.”

Ma már nincs gondja a pragmatizmussal: szerinte „nagy felelőtlenség” és “elfogadhatatlan zsarolás lenne”, ha az Európai Tanács – tiltakozva a tüntetők elleni erőszakos rendőri fellépés ellen – mégsem nyitná az eddig zárolt tárgyalási fejezetet, tovább lassítva az évtizedek óta húzódó csatlakozási folyamatot.

Németh Zsoltnak a törökországi eseményekről ezt volt képe mondani: „Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Törökország működő demokrácia. A jelenlegi kormány élvezi a magyar kormány támogatását. Kiváló együttműködés bontakozott ki a két fél között, és mind a kétoldalú együttműködés, mind pedig a belpolitikai stabilitás megteremtése területén bizalommal vagyunk a török kormány iránt.” A törökök lelkesen viszonozták az elvtársias nyilatkozatott: a török fél biztosította az államtitkárt, hogy az Európa Tanács parlamenti közgyűlésében a török delegáció ellene fog szavazni Magyarország megfigyelés alatt tartásának, mert ezt indokolatlannak tartják, és az Európai Tanács parlamenti közgyűlésére nézve is ártalmasnak vélik, hogy pártpolitikai játékoknak az eszközévé váljon. Ezenfelül Németh aláírt egy Törökország és Magyarország közötti vízumkönnyítési megállapodást is, és megállapodott a magyarországi oszmán műemlékek, első körben a szigetvári török ház helyreállításáról. (Aki nem tudná: a keresztény helyek iszlám vallási épületekkel való beépítése bevett iszlám gyakorlat, lásd pl. a jeruzsálemi templomra ráépített Al Aksza mecsetet vagy a Manhattanben a Ground Zero helyére tervezett gigamecsetet, amely végül meghiúsult.)

Magyarország – a jövő

Azerbajdzsán után újabb szövetségesünk lesz (Zrínyi, hol vagy?!): a politikai/vallási ellenfeleit ellenségnek tekintő Erdogan, aki hatalmának megvédése érdekében SEMMITŐL nem riad vissza. Mindez szó szerint érvényes Orbánra, aki szerint az ellenfél ellenség, és ha teheti, elpusztítja. Orbánra, aki a 2014-es választások „előkészítéseként” markába kaparintott mindent, amivel megszabhatja a végeredményt (Alkotmánybíróság, választási rendszer, Választási Bizottság, a választást lebonyolító számítógépes rendszer, az MSZP kriminalizálása, a szomszéd országokban lévő magyarság kékcédulás választásának előkészítése, és sorolhatnám). Orbánnak a tüntetésre adott török reagálás lelkesítő példakép, a „működő demokrácia” ékes példája.

Ami ma Törökországban történik, jó eséllyel meg fog történni jövőre Magyarországon is a tiltakozó ellenzékkel szemben. Feltéve persze, hogy lesz bennük annyi kurázsi, ész és becsület, mint a török ellenzékiekben. Ha nem lesz – és ennek komoly esélye van –, akkor maradni fog, ami most van: a „működő demokrácia”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +68 ( 74 szavazatból)
Vendéghy Kornél: Orbán példaképe Erdogan, 4.9 out of 5 based on 45 ratings

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Kecskeméti Károly

    Néhány jó pont az EU-nak, hogy EZT a Törökországot nem engedi be a közösségbe. De az elmúlt három év és a mostani Erdogan összeölelkezés után mit kell még produkálnia a magyarországi rezsimnek, hogy az unió elküldje végre a selyemzsinórt az itteni hasonmásnak?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (48 szavazatból)
  2. Az analógia több, mint szembetűnő! :(((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  3. A hasonlóság kevés, bár lényegi pontra vonatkozik: a hatalommal visszaélés, diktatórikus fellépés. Ezen túl mi hasonlít még a két izé között?
    Nem példaképe orbán fasiszta rendszerének Erdogan, hanem alkalmi szövetségese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  4. Az előbb gibegurba néven szóltam hozzá, és ezért most az moderálásra vár.
    Egyre gyakrabban ütök mellé úgy, hogy észre sem veszem.
    Tanulság: ne rám várjatok, ha ütni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  5. Köben eltűnt a moderálásra váró szöveg. Na még egyszer:
    A hasonlóság csak annyi, hogy diktatórikusan működnek, visszélnek a hatalommal.
    Erdogan nem példaképe, csak alkalmi szövetségese a baltás gyilkos cinkosának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  6. Törökországnak semmi helye nincs az EU-ban! Szerencsére a németek nagyon keményen ellenzik az ország EU tagságát! Hazugság, hogy az iszlám békés vallás lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  7. Zsák a foltját megtalálja.
    Horthyéknak Mussolini, Orbánéknak Erdogan.
    Jól mutatnak együtt demokratikuss-ként!
    Nem tudom hogy fér össze a két különböző egyházállami irányzat.
    Talán a vezetés módszereiben akar Orbán hasonlítani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  8. Jó összefoglaló a török eseményekről. Köszönjük Kornél.
    Girbegurba
    Ez is egy hasonlóság a két diktátor között.
    “Az első tüntetés idején az egyik nagy csatorna ahelyett, hogy az aktuális isztambuli történésekről számolt volna be, pingvinekről sugárzott dokumentumfilmet.” A cikkben megtalálod egy igazi ellenzék tevékenységét.
    http://www.metropol.hu/cikk/1051724-a-taksim-teriek-sajat-teveadasa-a-tajekoztatas-kulcsa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. Erdogan 2003 óta miniszerelnök. Az utolsó választáson is állítólag 50% körüli aránnyal nyert. Nem tudom, hogy milyen a választási rendszerük.
    -Kíváncsi vagyok Orbánnál mikor szakad el a húr.
    - A békés tüntetés nagyon jó ötlet.
    -A kurdok miatt sem venném be őket az EU-ba.
    http://konfliktus.index.hu/kurd.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  10. Orbán nem az elvei alapján (mivel nincs) választ szövetségest, hanem, rövid távú érdekei szerint. Ez történt a tibeti ügyben is, mikor a kínai kormányfő Magyarországra látogatott. Ezért adott utasítást a baltás gyilkos kiadatására, és még sorolhatnánk. Reménytelen az elveket kutatni, netán számon kérni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (34 szavazatból)
  11. Erdogan a tüntetések első napjaiban / 2-3 napig / nem engedte meg,hogy a köztévé közvetítse az eseményeket. A Twittert és a Facebookot leállíttatni legnagyobb igyekezete ellenére nem tudta,ezért csak az “Isten verje meg” átokkal sújtotta.Még ma is van olyan ember Isztambulban ill. Törökországban,aki azt sem tudja mi történik! Erdogan elvsztette a “karizmáját”,ahogy az ellenzéki lapok állítják. Négy rendőr öngyilkosságot követett el,lekiismereti okokból.Hatvan ember SÚLYOSAN megsebesült az utcai harcok közepette.Az számít demokráciának,hogy az emberek az utcára vonulnak?Hülyeség.Micsoda butaság Erdoganról mint demokratáról írni!!! Ostoba,aki elhiszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  12. ….”Ami ma Törökországban történik, jó eséllyel meg fog történni jövőre Magyarországon is a tiltakozó ellenzékkel szemben. Feltéve persze, hogy lesz bennük annyi kurázsi, ész és becsület, mint a török ellenzékiekben. Ha nem lesz .-……”
    .
    A végében a válasz: NEM lesz! Vagyunk olyan birkák, hogy nem megyünk az utcára = még békés tüntetésre se jön össze tömeg, hát akkor bunyóra hogy jönne össze!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  13. Nem kellene-e szolidaritásról biztosítania a törökországi tüntetőket minden gondolkodó embernek? Végtére – a török “elmaradottságról” szóló sztereotípiák ellenére – ezek az emberek saját eszüktől tiltakozni kezdtek a középkorba való visszaklerikalizáció ellen, amit viszont pl. Lengyelországban, Oroszhonban, nálunk minden további nélkül tűrnek! Éljen a török tüntető – a gondolkodó fők vele vannak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  14. Burka
    “Micsoda butaság Erdoganról mint demokratáról írni!!! Ostoba,aki elhiszi!”
    .
    Erre az ironikus, ellentmondásos mondatra utaltál?

    “Az oly demokratikus Erdogan aránytalan brutalitással reagált és ki fogja terjeszteni a rendőrség jogosítványait.”
    .
    Vagy Németh Zsolt szavaira?
    „Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Törökország működő demokrácia.”
    .
    Ami a fideszes Németh Zsoltnak demokrácia, az európaiaknak nem az. Az ostobáknak Erdogan demokrata és Törökország „működő demokrácia”. Ami csakis idézőjelben értendő, mert a valóság és a híradások mást, diktatórikus megtorlást mutatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Proaktív,mindkettő lehetne! Valójában Németh Zsolt műveletlenségére utaltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Burka
    Szerintem nem sokan értették pontosan, például én sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Valóban lehet párhuzamot vonni Erdogán és Orbán sok tette között, azonban Orbánnak nincsenek eredményei, nincsen más példaképe, csak önmaga.
    .
    Másoktól lop, lekopírozza azokat a tetteit amelyek éppen az ő alantas céljait szolgálják vagy mentségként felhasználhatóak és jelvényként kitűzheti a zakójára. Hivatkozhat, másolhat, de valójában csakis az önnön ostoba, ön és nemzetpusztító eszelős mániákus vonalát követi. Egy száguldó vonat melyet sem megállítani nem hajlandó, nem is tud, és miről már leugrani sem lehet.
    .
    Ez egy önstílusú, korcs, önelégült, önimádó, testi, lelki, erkölcsi önkielégítő torzszülött, az is volt már arcra is a gyerekkori fiatalkori képein, csak meg kell nézni figyelmesen a természetellenes kellemetlen arcát.
    .
    Mit tehet az ember egy ilyen vonattal? A sínre dobni valamit és kisiklatni. Minél előbb annál jobb. Sérülékeny mint a száguldó vonat, elég egy kisméretű szerelvények megállítására való keréktámasz és már száguld is tovább a semmiibe.
    .
    Orbán más mint Erdogan, Orbán egy gyenge sérülékeny szélhámos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  18. A Háry-cikk óta végre egy jelentős írás a Nyári Szünetben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Magyarország első számú NEMZETI BETEGE ma még kezelhető állapotban van.Ez a cérnaszál bármikor átszakadhat, amikor komoly veszélyt lát a zemberek összefogására.A tüntetők létszáma adja meg a pontos időpontot.
    Ne legyenek kétségeink. A nyálas Németh Zsolt sietett kinyilatkoztatni a kormány álláspontját a török helyzettel kapcsolatban, mintegy jelezve a hazai demokratáknak, hogy mire számíthatnak hasonló esetben.Ha 2006-ban az volt a vélemény (bárki részéről) hogy éles lőszerrel kellett volna a rendet helyreállítani, akkor most,amikor nekik van a kezükben a döntés lehetősége, nem fognak habozni megtenni azt!
    Eddigi ténykedésükkel bizonyították, hogy sok munkát fektettek a célok elérésébe (8 ellenzéki év) ezért vehetjük úgy, hogy egy ilyen helyzet is kellő alapossággal kidolgozásra került.
    .
    Eagle
    Azt mondod Orbánnak nincsenek eredményei? Hát a hívei nem így látják! Az ország, és a gazdaság minden területe NEMZETI-vé tétele, a sajátjai melletti kiállás, és kistafírozás, az mind mind eredmény!!! Bizonyítéka annak,hogy a bölcs, és jóságos atyuska törődik az övéivel!
    Hívei hozsannákat zengedeznek cselekedeteiről!Még a pedagógusok is, akik most lettek Nemzeti-vé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  20. kecskeméti Károly

    Bumburi nagyszerű összefoglalóját kiegészítem két motívummal, mindkettőt említettem már jóval ezelőtt:
    Teljesen érthetetlen módon sem az EU, sem az itthoni szakemberek nem törődnek azzal, hogy VÉGRE világosan megrajzolják, hogyan működik a pénzvilág, a nemzetközi tőke napjainkban. Amíg ez nem történik meg, a rezsim vezérkara és a médiájukban naponta szereplő “szakemberei” eredményesen rögzítik a hazájuk függetlenségéért/szabadságáért érthetően aggódók meggyőződését az ellenünk nyomuló összeesküvésről.
    Nagyon meglepne, ha a Kedves Vezető és környezete vállalna egy nem teljesen egyesélyes választás kockázatát. Amennyiben nő a veszélye a kiebrudalásnak és a számonkérésnek, meglépi azt, amire korábban már utalt, és amit a kétharmada lehetővé tesz. Ez az időpont egyre közelebb, és csak az léphet közbe, ha az EU, illetve az USA végre felismeri, mire készül a “család” egyik tagja, és hajlandó közbelépni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  21. Proaktív,kösz,hogy szóltál! Itt szeretném tisztázni: Törökországban a “műveletlen “szó csúnyának számít,vetekszik a “neveletlen” szóval.Utóbbi jelentése: utcakölyök,bastard,apja-anyja ismeretlen-nem kapott rendes nevelést…stb.Súlyos sértés mindkét szó.Ezt a félreértések elkerülése végett írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Nyári szünet ide, nyári szünet oda, az AN-hez méltatlan, hogy egy szava sincs a most elhunyt Horn Gyuláról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. oldberg
    http://nepszava.com/2013/06/magyarorszag/az-amerikai-nepszava-bucsuzik-horn-gyulatol.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Mellesleg közeli családtagom él Törökországban és azt sem tudta, hogy egyáltalán történt ott valami. Az állami TV nem igazán tájékoztatja őket. Nem ismerős a módszer?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  25. Megtalalja zsak a foljat kölcsönösen egymast tamogatjak a nemzetközi politikaban sulytalan Diktatorok. FideSS ugylatszik csak az eröszakot es zsarnoksagot tudja tamogatni, ha a tüntetök Isztambulban bekesen autokat gyujtottak volna fel, bekesen kirakatokat törtek volna be, bekesen kirablotak
    es felgyujtottak volna a TV- szekhazat, akor FideSS mellejük alt volna.
    Mivel a tütetök kerültet az eröszakot, garazdasagot igy a FideSS a szemkilövö
    kormany melle alt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. *
    A főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a budapesti Kossuth teret ezentúl Taksim térnek fogják nevezni.
    *
    Bár a hasonlóság a két tér között mindössze annyi, hogy mielőtt felavatták volna a Nemzeti Vizesgödröt, ott a nagyúr ezért a mocsárért kivágatott 75, azaz hetvenöt, élete legszebb korát élő, 50 éves, nagy és lombos fát…
    *
    …És akkor, ebben az alattvalóktól hemzsegő országban nem akadt tíz ellenzéki, aki szembeszállt volna a hatalom arrogáns taroló szándékával.
    *
    Sétatér volt, sétatér nincs !!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    .
    Persze ne hagyjuk szó nélkül Erdogan gázai hajókalandját sem. Az is sok mindent elárul a jelenlegi török rezsim külpolitikájáról és iszlamizálási trükkjeiről. Ez vezetett el az izraeli gépek kitiltásához a török gyakorló légtérből…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. A magyar kormány tényleg egy lejtőn csúszik.
    http://propeller.hu/itthon/2726285-partkormany-lejton

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Gyorsan fölrakom, hátha valaki még idetéved: Gyurcsány Ferenc írása a Galamusban:
    http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=218379:alkotmanyos-kerdesekben-nincs-kompromisszum&catid=9:vendegek&Itemid=66

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Szeretném felhívni a figyelmet arra a sajátságos, a magunkétól eltérő (!) tényezőre, hogy a Gezi park nem csupán egy, utolsó zöld területként számon tartott park, de -egy Törökországot ismerő szakértő szerint- az egyúttal az isztambuli baloldaliak és demokraták, valamint a felvilágosult, “européer” fiatalok ismert gyülekező/találkozó helye is! A tiltakozás a park e funkciójától való megfosztását célzó felszámolása miatt vette kezdetét, de az a Gezi park közelében lévő, és méretesebb Takszim téren bontakozott ki.
    E szituációval ellentétben Budapesten nincs találkozó helye sem a baloldaliaknak, sem pedig a liberális demokratáknak. Ha pedig lett volna igény egyáltalán ilyen helyek/kapcsolattartó terek iránt az elmúlt 24 évben, akkor talán határozottabb karaktert és támogatást kaphatott volna az alkotmányos rend és berendezkedés, sőt már az Orbánék által kreált nemzeti-keresztény ármánypárt sem válhatott volna kormányzó párttá a maga szégyenletesen primitív fondorlatosságával és önleleplező propagandájával!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Erdogan – ez a név illik rá ER = férfi nemi szerv, arabul. DOG = kutya, angolul.
    AN(E) = szamár, franciául

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. http://atv.hu/cikk/20130625_et_kompromisszumos_javaslatot_szavazotak_meg_magyarorszag_ugyeben

    ” A monitoring eljárás ellenzői – többek között brit és török képviselők –”

    „Nagyon veszélyes precedenst teremtene ez a határozat. Emlékeznünk kell arra, hogy a magyar kormány szabad és tisztességes választásokon szerezte a mandátumát. Nem a mi tisztünk megállapítani, hogy egy tagállam milyen módon él ezzel a mandátummal” – mondta Robert Neill brit képviselő. ”
    Tudja a kis görcs kinek kell nyalni. Most majd verheti a mellét. Az angolok ugyanazt a hibát követik el amit Chamberlain Hitlerrel szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. „Ez a döntés az Európa tanács legitimitásáról szól. Vajon védelembe vesszük-e az európai jogokat vagy becsukjuk a szemünket olyan tények előtt, amelyek megsértik ezt” – érvelt Mogens Jensen dán képviselő.”
    Ő az igazi demokrata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Kedves bubu64

    Pontosan én is a brit képviselő megnyílvánulásáról akartam írni!
    Mekkora egy szánalmas viselkedés a részéről, az eszem megáll!
    Tudja hogy miről beszél, vagy csak játsza az eszét ?
    De a török képviselőket is meg kell említeni , azok is egy húron pendülnek, valamint az oroszok is :((((
    Ennyi baromságot amit összehordanak és a valós tények pedig ugy hullanak le róluk, mint ruha másról a boldog szerelemben :(((
    Monitoring helyett szoros megfigyelés alá vonja az Európa Tanács Magyarországot ez is fuccsba ment terv lett, ” szoros figyelemmel kísérik” a helyzet alakulását.
    Hát ezzel nem megyünk sokra, ugyanott tartunk ahol elindultunk!
    Csak azt tudom, hogy egyre csak rosszabb lesz a helyzet !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Kedves Sedona!
    Egyik kedvenc oldalam a Progresszív blog. Nagyon sok minden logikus nekem, ahogy kifejtik a történelmi hátterét egyes eseményeknek,a gazdasági kérdéseket. Ez egy régi írás, nagyon tetszett.
    http://progressziv.blog.hu/2012/06/18/ki_nyeri_a_ii_vilaghaborut

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Erdogan egy diktátor. Az AKP (Igazság és Fejlődés Pártja – Adalet ve Kalkınma Partisi) elsősorban Törökország Ankara- Konya- vonaltól keletre élő földmívesek, parasztok pártja. Ez a terület Törökország legszegényebb és kevésbé civilizált területe.
    Első kormányzása idején átíratta a választási törvényt, és ezért szinte lehetetlen a pártját leváltani. Második megválasztása idején a választási törvényt még tovább változtatta természetesen a pártja javára.
    Törökország az elmúlt 5 évben gabona importra szorul, ellentétben a korábbi évekhez amikor volt gabona exportja.

    Erdogan letartoztatott 300 tábornokot és koholt vádakkal ítélte el őket és a tábornoki állományt pártjának vagy pártjához hű emberekkel töltötte fel.
    Eddig 100 valahány újságírót, demokrata személyeket csuktak koholt vádak alapján börtönbe, mert bírálták Erdogan antidemokratikus rendszerét. Erdogan a török szokáshoz híven erősen tagadja az örmény genocidiumot.
    Az ügyészség a török büntetőtörvénykönyv 301-es, „a törökség megsértését” tiltó cikkelye alapján rendszeresen perbe fogja azokat a török értelmiségieket, akik nyíltan beszélnek az örmények által az Oszmán Birodalom utolsó napjaiban elszenvedett atrocitásokról, de ezt a törvényt alkalmazzák azok ellen is, akik Erdogánt a pártját és kormányzását kritizálják. E- törvény alapján bárkire ráhúzhatják a Törökország elleni tevékenységet, ha Erdogan úgy véli a hatalma ellen a demokrácia érdekében emelnek szót, vagy kritizálják kormányzását.

    Erdogan egy korrupt ember. Építőiparban utazik, mint a Fidesznek a Közgép, neki is van egy nagy építőipari cége seregnyi alvállalkozó cégekkel együtt, de mind Erdogán zsebére termel. Ezért épülnek Törökországban ott is autópályák ahol egyébként nem indokolt, mert igen gyér a forgalom. De az állami megrendeléseket kapnak- természetesen. Becslések szerint Erdogan közel 5 millió $-os bankszámlája van Svájcban.
    Felesége kórházakban és gyógyszertárakban utazik Törökországban minden kórház és gyógyszertár Erdogan feleségének érdekkörébe tartozik, természetesen állami pénzek magán zsebébe való kipumpálása a cél. Sikeresen működik.

    Az Isztambuli zavargásnak egyik oka Erdogan újabb építőipari “tevékenysége” mert a Taksim teret át akarja építtetni Erdogan, természetesen a saját zsebének előnyére.

    A Takszim téren megrendezésre került első tiltakozásokkor a tüntetők rendkívül határozott és durva rendőri fellépéssel kerültek szembe és ez vezetett a kormány ellenes demonstrációkra.
    Erdogan a hadsereget lefejezte a rendőrséget pártjához elkötelezett, hü pártkatonákkal erősítette meg és szinte egy párthadsereget alakított ki belőle.

    Röviden ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Erdogannak 12 évvel ezelőtt,amikor még csak polgármester volt,egymilliárd US dollár volt a svájci bankszámláján / Vehbi Koc / ! Sarkozy elismerő szavai 5- 6 évvel ezelőttről,amikor kiderült,hogy Erdogan a kilencedik leggazdagabb politikus a világon: “Ön rendkívül meggazdagodott monsieur ! ” szintén figyelemre méltók !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Citizen! A Taksim tér ékköve Mustafa Kemal Atatürk,a köztársaság alapító szobra ! Biztos vagyok benne,hogy le akarták bontani !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .

    TEHÁT ORBÁN > E R D O G É N <
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. bojkott 2o13.o6.28.
    Kecskeméti Károly 2o13.o6.21.
    Az EU. nem érdemel semmi jó pontot! Ezt a gyalázatos pávatáncot ami itt folyik csírájában kellett volna káros koreográfiának minősíteni és a helyén kezelni. Az Eu karrieristák gyülekezete, lásd Klub rádió!
    Ezt bojkott mondja , aki nagyon szereti a hazáját és igaz demokrata!
    Lehet mínuszolni amíg csak levegőt kapnak!
    A tripla axelek még csak ezután jönnek!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. A 3xbóvlis, pávatáncos Horvátország felvétele mellett kardoskodik.
    Nem lenne ezzel semmi gond, ha nem ő lenne a szószólója, akkor amikor folyton forradalmi harcot kell vívnia az EU-val, miért akar rosszat Horvátországnak?))))))))
    Hát ideje lenne eldöntenie, hogy most akkor maradjunk EU-s tagok, vagy van élet az EU-n kívül is – de leginkább a zemberek hülyítését kellene befejezni ezzel a témával kapcsolatban – is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Csakén !
    .
    Hogy miért harcol Vezérünk Horvátország EU-s tagságáért? Hát csak azért hogy az ő értékrendje szerint a horvátoknak se legyen jobb, mint nekünk az EU-s elnyomásban, meg hogy majd eljátszhassa a kis horvát újonc előtt a nagy magyar patrónust…
    .
    Amúgy ez valami Orbanini és Semmilyen Zsótti féle “keresztény összefogás” katolikus ideájából fakadó álkaritatív akció, a “lengyel-magyar egyet akar” * mintájára. Még az sem kizárt, hogy a nemzetközi “békemenet” eddigi magyar és lengyel személyi állományát immár horvátokkal is kiegészítenék, ami csak abban hibádzik, hogy az osztrákok és a bajorok is katolikusok, mégsem kérnek a mi diktátorunkból, de egyáltalán, diktatúrát sem kívánnak maguknak még a katolicizmus jegyében sem.
    .
    * Főleg a “lengyel magyar közös határ” dolgában > persze, a szlovákok kárára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Mindig mondtam, hogy nehéz élet a narancsosok élete, hol ehhez, hol ennek a fordítottjához kénytelenek tapsikolni!
    Mire is gondolok?
    ET kimondta, hogy 2006-ban a rendőri fellépéssel kapcsolatban nincs semmi gond, Gaudival lenne, de most nem ez volt a téma!))))
    2006. szept. 19-i ogy. jegyzőkönyvben azt rótta fel Nyitrai András fideszes képviselő az akkori rendészeti miniszternek, hogy a rendőrök nem használhatták a fegyverüket a tüntetőkkel szemben!
    Aztán azóta ezt a nyilatkozatról igyekeztek hallgatni, csak a szemkilövetésről és a rendőri brutalitásról beszéltek és mélyen hallgattak a rendőröket ért sebesülésekről!
    Most pedig, mit ad az ég, tetszik nekik Erdogan fellépése a tüntetőkkel szemben!
    Ezekhez igazodni, valójában csak gumigerinccel lehetséges!!!!!!!!!
    Tudom, senki sem annyira vak, mint az, aki nem akar látni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. T. Admin!
    Megoldható lenne, hogy az AN főoldalán a Nyári Szünet II. jöjjön fel a logóra kattintva?
    .
    T. Olvtársak!
    Elérkeztünk a július hónaphoz, az AN szabadságának középső részéhez.
    Mától a “Nyári szünet II.” lépne életbe.
    Ha van rá lehetőség akkor az új témákat, hivatkozásokat ide tegyük fel.
    Ha az AN főoldalán a Cimlapra (a főoldalon a gyorshírek alatt az első kinyitható fül)
    kattintunk és megvárjuk amíg a logó alatti alsó címsorban a NYÁRI SZÜNET II jön be, rá kattintva ott vagyunk..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Augusztus elején még nem lehetett felmérni annak a rövid látogatásnak a jelentőségét, amit Ahmet Davutoglu, török külügymniniszter tett Damaszkuszban. A török diplomácia vezetője – mint utóbb kiderült – Erdogan elnök ultimátumát közvetítette Asszadnak. Törökország követelte a polgári lakosság elleni katonai műveletek azonnali beszüntetését, illetve rövid időn belül a szabad és demokratikus választások kiírását. Az üzenet szerint ez Törökország utolsó figyelmeztetése, és amennyiben Ankara követelése nem teljesül, a török kormány illegitimnek nyilvánítja Asszad rendszerét. A látogatással egyidőben Hillary Clinton amerikai külügyminiszter nyilatkozatot adott ki arról, hogy az USA „a szíriai események ütőerén” tartja az ujját és figyelemmel kíséri a demokratikus küzdelmeket. Szíria viszonylag mérsékelt hangnemben válaszolt, de leszögezte, hogy a demokratikus reformok bevezetése mellett a kormány továbbra is határozottan fellép a fegyveres lázadások ellen. Néhány nap múlva Ankarában összeült a török nemzetbiztonsági tanács, amely politikai, gazdasági és katonai intézkedések tervét vitatta meg Szíriával szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Orbánnak nem Erdogánról kellene példát vennie, hanem inkább Churchillról:
    “Az ellenséget mindig félre kell vezetni, a széles körű közvéleményt is félre lehet vezetni néha a saját érdekében, a szövetségest azonban sosem szabad becsapni!”
    “Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra.”
    2010-ben a választás megnyerése után azt nyilatkozta, hogy most lehet belőle államférfi is….
    Az eddigi ténykedése után, már biztosan nem lehet belőle államférfi – sajnos nagyon eltévelyedett a hatalom megtartásának útvesztőjében, mindannyiunk legnagyobb fájdalmára és a haza kárára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos