Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vendéghy Kornél: Tüntetések és betiltások 2013. április 10. szerda 16:42

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Orbán a rendőrégnek adott közvetlen utasítással (ilyennel 2006-ban Gyurcsányt vádolta, és  megengedhetetlennek tartotta) betiltotta a jajdemégmennyirenemgoj motorosok által tervezett provokatív antiszemita felvonulást. A kormány honlapján olvasható indoklás szerint „az Élet menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát”.

Ezek szerint máskor, más felvonulók emberi méltóságát szabad sérteni. (Már megint a zsidók jártak jól…) Az orbáni iránymutatás világos és egyértelmű: (1) a náci megmozdulás lényegével Orbánnak semmi baja, teljesen rendben lenne, csak rosszkor akarták megtartani, akkor, amikor Orbánnak kényelmetlen lett volna; és (2) ne a törvényekre hagyatkozzanak, mert a törvényi tiltásokat eddig sem tartottuk be és ezután sem szándékozunk betartani. Csak a kezemet figyeljék. Feltartott mutatóujj: nana, most nem; passzívan lógó kéz: mehet.

Ráadásul ifjabb Hegedűs Lóránt református főnyilas testvér is megmozdulást, mégpedig „antibolsevista és anticionista népgyűlést” szervez a Zsidó Világkongresszus napjára, azt követelve, hogy a kongresszus „ítélje el az 1919-es és az 1945 utáni judeobolsevik keresztyén- és magyarellenes terrort, annak zsidó vezetőit”, és fel akarja szólítani a zsidóság képviselőit, hogy „mindennemű közösséget szakítsanak meg” az általa faji megkülönböztetéssel és népirtással vádolt „cionista állam hivatalos képviselőivel”.

Namármost – még hosszú gereblyével sem hozzányúlva ehhez az orbitális baromsághoz és mocsokhoz –  ez egy echte antiszemita, nyilas megmozdulás. Pontosan olyan, mint a jajdemégmennyirenemgoj motorosok által tervezett. A szélsőjobb láthatóan mindenképpen frontális támadást akar indítani a kiváló támadási alkalomnak tekintett Zsidó Világkongresszus ellen – ha az egyik kísérlet nem sikerül, majd lesz másik, vagy harmadik, vagy negyedik.

A rendőrségtől nem várható el a törvények önálló betartatása, hiszen különben maga tiltotta volna be már a motoros-felvonulást is, amely számos, még érvényben lévő törvényt sért. De nem tiltotta be, mert félt, hogy mit szólna ehhez Orbán (és ezzel indirekt módon igazolta, hogy az Orbán-rezsim minimum nácibarát). Szerencséjére az ifj. Hegedűs tervezte provokáció  egyértelműen az orbáni tiltás hatálya alá esik, tehát arra hivatkozva (és elfogadva a törvényellenes direkt utasítást) bátran betiltható.

Viszont egyáltalán nem zárható ki, hogy a betiltással frusztrált szélsőjobb – amelynek láthatóan feltett szándéka, hogy ez a nevezetes nap ne múljon el náci „esemény” nélkül – a tiltás ellenére megszervez egy, de inkább több utcai eseményt. A csőcselék létszámából adódóan (lásd 2006) bőven van elegendő utcai harcosa és szimpatizánsa több párhuzamos eseményre is.

Ha ez bekövetkezik, akkor Orbán, az öncsinálta deus ex machina, minden magyarok vezére, a nép jótevője, a zsidók jóságos védelmezője nehéz döntésre kényszerül.

Ha a rendőri fellépés csak tessék-lássék módon szerez érvényt a tiltásnak, azzal Orbán egyrészt gyengeséget mutat (nem tudta érvényesíteni a tiltását), másrészt csak még jobban feltüzeli a szélsőjobbot, amely pontosan értené a gyengeség okát (szeretlek, de most erényem tiltja), harmadrészt pontosan abba a kínos helyzetbe kerül, amelybe nagyon nem akart kerülni.

Ha teljes keménységgel lép fel, feldühíti a szélsőjobbot és további – immár nem kényes napokra tett – náci megnyilvánulások sorára számíthat. (Az nem számít, hogy ezzel szélsőjobbos szavazatokat veszít, mert a „választás” eredménye csak tőle függ.)

Nincs jó döntése.

Egyetlen jó döntése lehetne: ha egyszerűen a hatályos törvények alapján (és NEM saját führeri akaratával) betiltaná a náci szervezeteket. Mindet. Akár gyalog járnak, akár motoron. Ez az a jó döntés, amelyet nem fog meghozni.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +34 ( 36 szavazatból)
Vendéghy Kornél: Tüntetések és betiltások, 5.0 out of 5 based on 25 ratings

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Ugyan-ugyan! A kivezető út ott van, épp csak ki nem böki mindenki szemét: április 20 tudvalevőleg Orbán előző életének születésnapja, PUFF, arra a napra rendezhetnek valamely Budapesti vagy környékbeli parkba MÉLYMAGYAR borocskás bográcsozást a fújtiszta sumérok. (Az osztrák és egyébként vegetáriánus-absztinens Gitler tiszteletére. Mental illness level: infinity…)
    Szerintem ez is lesz. (Orbán uis nem fog lemondani a rohamistáiról.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Kecskeméti Károly

    A kormányzat egyre gyalázatosabb közömbösségét és késői, langyos reakcióit a nyilas idők nyílt restaurációjával kapcsolatban ajánlatos összevetni a FIFA szigorúságával. A focipályákon felbukkanó rasszista jelenetekre súlyos pénzbüntetések, üres nézőterek elrendelése, illetve a mérkőzések azonnali leállítása a válasz. Hogyan lehetséges ennyire más megítélése a történéseknek, ha azok egy egész országot érintenek?!?
    Az Európai Unió illetékesei észrevehetnék végre, hogy Magyarország, különösen a jelenlegi hatalom bűnös részvétele miatt immár olyan fertőző gócpont, amelynek gyógykezelése nem várhat tovább. Ostoba könnyelműség azt hinni, hogy csak a költségvetési fiaskók igényelnek beavatkozást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Ez az eset jól mutatja a hatalmat megragadó pávatánc-csoport álságosságát az antiszemitizmus tekintetében. Kettősbeszéddel bátorítják a szélsőséges nézetek terjesztését, alaptanterrvbe iktatnak antiszemitákat, színházat adnak az újnáciknak, kitüntetik az őrült antiszemita, nacionalista eszmék terjesztőit, újratemetést szerveznek, Horthy és turul szobrokat állítanak, stb., s ha Orbán úr úgy gondolja, hogy valamilyen érdekből be kell avatkozni, akkor törvények ide, törvények oda, közvetlen utasítást ad a rendőrségnek. Egy jogállam nem így működik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. KÖZTÁRSASÁG 2o13.o4.1o.
    Bizony akinek eddig kétsége volt, hogy diktatúra van, az most talán felébredt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. Ez is a pávatánc része.
    Csak most túl ment minden határon.
    És senki nem vonja komolyan felelősségre!
    Senki nem szólítja fel lemondásra!
    Senki nem nevezi annak, ami!
    A csőcselék meg ettől új erőre kapva, mindig egy lépéssel beljebb van a céljához.
    Mi lesz ennek a vége?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  6. bumburi! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Deviánsan lejtett pávatánc ez az egész !!!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. Orbán “úr” elkésett!
    Szerintem mindennel.
    A “felvonulás” meg lesz tartva, ifj. Hegedűs meg gyűlést hívott össze.
    A feladat adva van.
    “Hogyan merjék vissza a szart a lóba.”
    A fenébe, majd elfelejtettem, az utcák még mindig csendesek, a láda meg egyre keményebb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Nem szabad elfeledni “miként alkotják a honatyák a törvényeket ÁLTALUK
    ELŐZŐLEG MEGHOZOTT TÖRVÉNYEK ALAPJÁN.
    .
    MINEK IS HOZTAK ILYEN TÖRVÉNYT, HA SAJÁT ÖRVÉNYEIKET IS GYŰLÖLIK.
    Gyakran hosszú vitának látszó lázas semmittevés után jön egy “jóember”, aki
    a jóváhagyó szavazás előtt az utolsó pillanatban nyújtja be a Révai Nagylexikon
    utolsó utáni fejezete terjedelmének megfelelő módosító javaslatát. Természetes
    ennek józan ésszel ellentétes tartalmáról már egyhangúan, vita nélkül kell
    szavazni. Törődik is ezzel valaki, hogy ez miként illeszthető be a már elfogadott
    jogszabályok közé.
    .
    Ennek következtében áll elő olyan helyzet, ami után Holle Anyó tudná megoldani
    Gordiusz Csomóját, de az olyan, hogy a JÓISTENNEK IS GONDOLKOZNIA KELL
    a megoldhatóságon.
    ERRE JÖN VIKTOR “POFA BE” EZT ÉN MOST ÍGY AKAROM! és megoldódott.
    (a jogászok meg csak vitatkozzanak, nekik az a dolguk, a döntés az uralkodóé)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. *
    Tegnap Bolgár úr ismét hitet tett az “egyelőre még nem diktatúra” doktrína mellett, egy betelefonálóval lezajlott vitája során. …És ezt rendkívül felemelt hangon hangsúlyozta. Az illető erre vissza is húzódott, pedig addig jól érvelt amellett, hogy diktatúra van…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. *
    Ha jól hallottam, idősb Hegedüs Lórántot, úgy posztumusz valami magas állami kitüntetésben részesítették.
    Így oldható meg a junior náci pap közvetett javadalmazása és ösztönzése, hisz ki merne szót emelni a néhay református püspök (szerény) kitüntetése ellen ?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Sok+++++++++++++++”KORDON BLUED”-höz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. KORDON BLUED
    “Ha jól hallottam, idősb Hegedüs Lórántot, úgy posztumusz valami magas állami kitüntetésben részesítették.”
    :
    Nem állami kitüntetés, hanem a Magyarok Világszövetsége tünteti ki valamilyen összejövetelen, amit még csak bejelentettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos