Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Szőke Feri 2013. március 10. vasárnap 1:12

 • Hozzászólások(168)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Szőke Feri

Nem Szőke Feriről szeretnék írni, hanem arról, amit Szőke Feri megtestesít. Elöljáróban annyit, hogy ha igaz, amit Szőke Feri mond, hogy őket senki nem hívta a Fidesz székház védelmére, és semmilyen hivatalos minőségben nem voltak jelen, akkor a Fidesz-székház udvarára nemcsak az alkotmányos rendért tüntetők hatoltak be jogszerűtlenül, hanem Szőke Feri és társai is. Azzal a különbséggel, hogy az alkotmányos rendért tüntetők valóban békések voltak, Szőke Feri és társai viszont fizikailag inzultáltak másokat, és gátolták őket a szabadságukban. Valami furcsa oknál fogva a Fidesz nem sérelmezte azt, hogy Szőke Feri és társai jogszerűtlenül behatoltak a magánterületükre, ezt csak azokkal szemben kifogásolták, akik emberi jogaikra kívánták felhívni az egykori liberális párt figyelmét. Bűnözőkkel nincs problémájuk, csak jogvédőkkel. Ha úgy teszünk, mintha komolyan vennénk Selmeczi Gabriella cinikus süteményes gesztusát, akkor Szőke Feri és társai azokat inzultálták, akiket a párt süteménnyel akart megvendégelni. Mi az oka, hogy ezt a Fidesz nem kifogásolja?

A kérdés költői, de azért érdemes az erre vonatkozó ismereteket összegezni. A Ferencváros valamikor egy sportegyesület volt, amelyben a sporttevékenység volt a meghatározó foglalkozás. A Fradi az ország legnépszerűbb futballcsapata volt. A kilencvenes években azonban egy puccs történt a Fradi körül. A hírhedt ferencvárosi 2-es szektor átvette a belső hatalmat. Egy ideig az egyesület sporttal foglalkozó vezetői harcban álltak a bűnözői szervezettel, de az erősebbnek bizonyult és győzött. A hatalomátvétel úgy történt, hogy a 2-es szektor bűnözői bevontak játékosokat maguk közé, elfoglalták és terrorizálták az öltözőt, majd az egész egyesületet. A csapaton belüli embereik vezére Simon Tibor volt, aki sajnálatosan, de jellemző módon végezte életét, köszönhette ezt annak, hogy milyen társaságba keveredett. Sokan emlékezhetnek arra, hogy az edzőket életveszélyesen megfenyegették, lemondásra kényszerítették, az autóik gumiját kiszúrták, ha nem engedelmeskedtek a 2-es szektornak, és például nem azt a csapatot játszatták, akiket ők akartak.

Varga Zoltán barátom volt, pedig nem álltunk egy politikai oldalon. A futball szeretete kötött össze bennünket. Varga Zoli politikailag azon az oldalon állt, amelyre a Ferencvárost az MDF-kormány idejében tolták: a kommunistázó jobboldalra, majd a szélsőjobbra. Az MDF az 1994-es kampányzáró gyűlésén avatta a szélsőjobboldal és a bűnöző mentalitás szentélyévé az Üllői úti stadiont. Szimbólumává lett az antiszemita, hungarista ideológia és az alvilági bűnözés összefonódásának. Ha mond ez valamit: „Magyar Magyarországot” követeltek, ne „idegenek” kormányozzák az országot. „Idegenek” alatt persze a balliberális pártokat értették, akiket „zsidóként” kellett dekódolni. A dekódolással nem volt baj, a stadionban a náci, hungarista szélsőjobb díszpintyei foglaltak helyet. A 2-es szektor testesítette meg a szervezett bűnözés és a nyilas ideológia sajátos keverékét, összefonódását: innen “indult a vonat Auschwitzba” a meccseken, és az alvilági bűnözők központja lett a klub.

A szélsőjobboldali előretörés hozta helyzetbe a 2-es szektort, amely a durvasága és a szervezett bűnözésben játszott szerepe mellé kapott egy ideológiát. Hazafiak lettek a verekedő, kábítószerkereskedő bűnözők. Varga Zoli cseppet sem állt távol a jobboldali ideológiától, sőt, ha az MTK szóba került, nehéz volt nem észrevenni az alig burkolt zsidózást. Az ideológiai hasonlóság ellenére Vargát a 2-es szektor nem fogadta be, mert őt a játék érdekelte, a labda, a sport, a munka, és nem a maffiakapcsolatok. Varga Zoli elmesélte, hogy a csapatából kihagyta a 2-es szektorral kapcsolatban álló játékosokat, mert kábítószert fogyasztottak, és az erőnlétük is leromlott. Az edzéseken habzott a szájuk. A 2-es szektortól kapták a kábítószert. Varga Zolit és a többi fradista sportembert ez a társaság kiebrudalta a Fradiból. A „Varga Zoli disszidál” című könyvemben azt írtam, hogy a „Ferencváros egy kicsit mindig tükörképe volt a magyar társadalomnak. Aki látta a Fradit, látta a magyar valóságot”. Ez most is így van. A Fradi ma nyilas és maffiaközpont, ahogy ez az országra is jellemző lett.

Ejtsünk néhány szót a 2-es szektorról. A 2-es szektor tagjai az alvilágban keresték a megélhetésüket. Pénzbehajtással, kábítószerterjesztéssel foglalkoztak. A magyar alvilág keresztapáinak dolgoztak, tolvajok, gyilkosok és kábítószer-kereskedők emberei voltak. Az ukrán-orosz maffia megjelenése a magyar alvilágban új “rendet” teremtett, majd később felbomlott a maffiabéke. A kábítószert ellenző régi vágású bűnözők szembekerültek az oroszokkal, és az alvilág fiatalabb generációjával, akik a nagy bevétel és a nagyobb fegyveres erő bűvöletében az oroszok mellé álltak. Ezek közé tartozott Boros Tamás és Seres Zoltán. Mindkettőjüket megölték később. A Fradi 2-es szektor vezetői Seresnek dolgoztak, aki az orosz maffia egyik alvezérének, Leonid Sztecurának alárendeltségébe tartozott. Nem kis fajsúlyú bűnözőkről van szó, hanem az alvilág legkeményebb magjáról, ahol az emberi élet értéke a nullával volt egyenlő. Ez a szervezett bűnözői csoport magyar, szlovák, ukrán és orosz bérgyilkosokkal volt tele. A maffia különböző szintjein szolgáltak a 2-es szektor vezető személyiségei és tagjai. Ezek közé tartozott Szabó Ferenc, akit Szőke Feriként ismernek, és aki az alvilág egyik pénzváltójának, az „Olasz Misi” néven ismert bűnözőnek a meggyilkolásában való részvételért ült tíz évet. Azért, hogy érzékeltessük ennek a társaságnak a szellemiségét, felidézzük, hogyan ölték meg „Olasz Misit”: a három elkövető egyike hasba lőtte, utána egy erdőbe vitték, zsákot húztak a fejére, majd kétszer fejbe lőtték. Ebben a gyilkosságban való részvételért ítélték 14 évre Szőke Ferit, aki ebből le is ült tíz évet. Ez az ember védi a Fideszt az alkotmányos jogokért tüntetőkkel szemben, és a Fidesznek ez ellen nincs szava. Ellenkezőleg: elégedett.

A Fradi az ukrán-orosz maffia befolyása és ellenőrzése alá került. Ők adták a védelmet, s ez ugyanolyan volt, mint a maffia védelme általában: védelmi zsarolás történt. A Fradi védelmi pénzt fizetett azoknak, akik fenyegették. Seres emberei bekerültek a klubba, a felső vezetésbe is, közük lett a pénzügyekhez. A Fradiból eltűnt pénzek egy jó része az orosz maffiához és magyar alvezéreikhez vándorolt. Seres nevezte ki Hypóst a 2-es szektor élére, Seres állt a biztonsági főnök mögött. A 2-es szektor vezetői a nagybani piacról kerültek ki, ez volt Seres működési területe. A nagybani piac drogelosztóként működött, innen került az Üllői útra a kábítószer, amelyet a stadionban is terjesztettek. A 2-es szektorhoz tartozó személyek szerezték meg a büfét, az interneten található írások némelyike felveti, hogy egyes büfék az Üllői úti stadionban kábítószer elosztóhelyek voltak. A csapat öltözőjéből beszerveztek embereket az éjszakai életbe, a Citadella körül csoportosultak néhányan, egyeseket az ukránok később kifosztottak. Még Nyilasi Tibort is belekeverték a Kisbandi-féle gyémántügybe, és alig tudott kikecmeregni belőle.

Az orosz maffia, annak magyar kapcsolatai, és a magyar törvényhozás jelentős mértékben részt vett az olajügyekben. Az olajszőkítésnek volt fideszes leágazása is, hogy mást ne mondjunk, Tóth Béla volt fideszes kampánymenedzser és gazdasági tanácsadó szerepe  ismert a Monon Kft. révén. Az ukrán-orosz maffia Sztecura-féle szárnya Boros Tamást és Seres Zoltánt felhasználta az alvilági háborúban, de minden valószínűség szerint Boros és Seres kivégzése mögött is ők állnak. Az Aranykéz utcai robbantás bombamaradványait (ahol Boros volt az áldozat) a rendőrség összehasonlította a Seres Zoltán elleni sikertelen bombamerényletnél használt bombával, és az 1998-as választások előtti politikai jellegű robbantássorozat maradványaival. Megállapította az azonosságot. Valamennyi esetben a szálak Jozef Roháchoz vezettek, aki közismerten az ukrán-orosz maffia bérgyilkosa volt, és ahhoz a szárnyhoz tartozott, amely a 2-es szektor fölötti ellenőrzést gyakorolta. A minden bizonnyal politikai megrendelésre készült robbantássorozat és az ezt követő belpolitikai instabilitás enyhén szólva nem az MSZP-SZDSZ koalíció érdeke volt, hanem ellenfelei érdekeit szolgálta. A képet bonyolítja, hogy az oroszok magyar ellenlábasai, akik szintén gyakorlottak voltak a kézigránátdobálásban, a Fideszhez húztak, mert ott reméltek védelmet, és a Fidesz mellett álló rendőri vezetőkkel álltak szoros emberi és üzleti kapcsolatban. Még a Fidesz Lendvay utcai székházánál is robbant bomba, aztán az első Orbán-kormány hivatalba lépése után a leszámolásos merényletek, a robbantások és a kézigránátdobálások varázsütésre megszűntek. A 2-es szektor tagjai ennek az alvilági háborúnak voltak a kiszolgálói, a Boros-Seres és ukrán-orosz csoportosulásnak voltak a végrehajtói és “katonái”. A Fradi ezeknek a kezében volt. Drogterjesztők, zsarolók, pénzbehajtók, végrehajtók. Az alvilág alja.

A 2-es szektor egyik központja a Simon söröző volt. Ebből a díszes társaságból jön Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. A 2-es szektor maffiája az oroszok módszereit követte, és a különböző funkciók szerint rétegződött. Voltak verőlegényei, gyilkosai, kábítószerterjesztői és üzletemberei, sőt „értelmisége” is. Ez utóbbiak közé tartozott Kubatov Gábor, aki középiskolát végzett ugyan, de felsőfokú oktatási intézmények hallgatója is volt. Hypóshoz és Szőke Feriékhez képest magasan kvalifikált értelmiséginek számított. Kubatov nem tagadja, hogy a 2-es szektor tagja volt, jó viszonyt ápolt velük. Legutóbb akkor beszélt erről, amikor alig egy éve Simon Tiborról nevezték el a 2-es szektort. A 2-es szektor idővel szervesen beépült a Ferencvárosba, üzletileg belefolyt a játékosok eladásába, a maffia összefonódott a klubbal, a legalsó szinten a 2-es szektor – vagyis az alvilág – vette át a Fradi biztonsági feladatait, maga Hypós lett a biztonsági főnök. Közismert, hogy Magyarországon a biztonsági cégek az alvilági csoportok fedőszervei. Ezzel megtörtént a politikai felvilág és a maffia összefonódása is.

Már az első Orbán-kormány idején létrejött az intézményes kapcsolat a Ferencváros, annak kemény magja és a kormány között. Torgyán miniszter és klubelnök csak pénzkifizető strómanja volt a kormánynak. Orbán Viktor 2006-ban, nem sokkal a tévészékház ostroma előtt “hazament”: beült a 2-es szektorba, hogy learassa a befektetése gyümölcsét. A közelmúltban napvilágra került diplomáciai táviratok arról számoltak be, hogy a 2006-os zavargások (államcsínykísérlet) idején személyes összekötő vitte a megrendelést a Fidesztől a Fradihoz. Amikor Kubatov lett a Ferencváros elnöke, akkor emelkedett kormányzati szintre a 2-es szektor és a mögötte meghúzódó alvilággal való kapcsolat, hogy a hatalom érdekeit kiszolgálják. Hálából ezért építenek tízmilliárdokért az adófizetők pénzéből új stadiont nekik. A belpolitikai feszültség és bizonytalanság szítását szolgálták 1998 előtt a kemény mag tagjai, ezt a koreográfiát használta fel a Fidesz a 2006-os államcsínykísérletkor, amely végül hamvába holt. A magyar társadalom további sokkolását szolgálta a koreográfia tökélyre fejlesztése, a romagyilkosságokat megelőző jobbikos menetelések és gárdista provokációk, amelyek mindig kísértetisen jól időzítettek, és ahol a résztvevők összetétele nagy átfedést mutat a futballstadionok maffiaközönségével. A sorozatgyilkosságok elkövetői abból a városból és abból a kemény magból jöttek, amely most szintén új stadiont kap. Ha a T. Olvasó veszi a fáradságot, különös dologra bukkanhat: a debreceni egyetemistákat megfenyegető “erős emberek” korábbi szórakozóhelye és kedvenc időtöltése nem a véletlen műve. A Loki kemény magjából támadtak a kormányt bíráló egyetemistákra.

Kubatov Gáboron keresztül a politikai és a kormányzati hatalom formálisan is eggyévált az alvilággal, amelynek csak egyik megnyilvánulása, hogy a 2-es szektor gyilkosságért elítélt maffiózója megy a párt székházát megvédeni. Végül is a Fradiban nem történt semmi más, mint ami az egész országban: a politikai és a gazdasági maffia megszerezte a totális uralmat. Mint Szőke Feri elmondta: „A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat ebben a nehéz helyzetben is támogassam!” A régi szép időkben Szőke Feri és társai az éjszakai élet mocskában tapicskoltak, és valamelyik kupleráj befenyítésére küldték ki őket, nem pedig az alkotmánymódosítás vitáját döntötték el izomból. A maffiózók az életük nagy részét éjszakai bárokban töltötték. A 2-es szektor révén az alvilág a Ferencvárost ugyanerre a célra alakította át. Az éjszakai szórakozóhelyeken a prostituáltak szórakoztatják őket, a Fradi futballistái ugyanezt a funkciót töltik be: az alvilág bűnözőinek szórakoztatását látják el. Ha egyszer valaki azt mondja, hogy a 2-es szektor nem kívülről zsarolja és terrorizálja a klubot, hanem teljes mértékben elfoglalják, és ők adják az elnököt is, azt a kilencvenes évek elején még senki nem hitte volna el. Azt pedig különösen nem, hogy a maffiából az elnöki székbe kerülő ember a kormánypárt pártigazgatója is lesz egy személyben. A kormánypárt szóvivője és kommunikációs igazgatója pedig nemcsak hogy nem takaríttatja el a pártszékház közeléből azt a mocskot, amely állítólag hívatlanul érkezett, hanem konstatálja, hogy Szőke Feri és társai a rendőrök asszitálása mellett teszik a dolgukat. A pártigazgató pedig közleményt ad ki, amelyben megadja a felhatalmazást valamennyi fideszes objektum hasonló védelmére.

A 2-es szektor bűnözőinek ma öntudatuk van, a „nemzeti oldallal” azonosítják magukat, tevékenységüket a haza szolgálatának tartják.  Az ő intellektuális színvonalukon áll a nyilas ideológia, amely a Fidesz politikájának is a burkolt lényege lett. Az alvilág és a hungarizmus összetartozó fogalmak, nem véletlen, hogy egy gyilkosnak tetszik a gyilkos ideológia.

Kubatov 2002-ben lépett be a Fideszbe, és talán nem véletlen, hogy neve egyelőre nem a rákgyógyításról, hanem a választási csalásokról híres. Nem volt nehéz a futballbolond Orbán közelébe és bizalmába férkőznie. Egy év múlva már a Fidesz soroksári elnöke, 2004-től a Fidesz egyik elnöki megbízottja és koordinátora. A 2006-os választásokon  már a „mozgatásért” felelős megbízott volt, és ehhez megvan a hálózata. Mint tudjuk, 2010-ben már a “mozgatás” nagyon jól sikerült, amelynek 2009-ben a pécsi időközi polgármester-választás volt a főpróbája, mint arról a nyilvánosságra került hang- és képfelvétel is beszámolt. A kommunisták a kékcéduláikkal elsőáldozók voltak ehhez képest. A Fidesz Kubatov Gábor pártigazgatón keresztül remekül használhatja a 2-es szektorból örökölt szervezett struktúrát és mozgósítási gyakorlatot. Az alvilág úgy működik, mint egy hadsereg. Fegyelmezettségre és engedelmességre épül. Nem véletlenül hívják úgy az egyes alvezérek embereit, hogy „katonák”. Orbánnak már a maffiafőnökökhöz hasonló “katonái” is vannak.

Azt mindenesetre nehéz lenne megmagyarázni, hogy a 2-es szektor eminens tagja ugyan a Fidesz „mozgatásért” felelős embere, de amikor a Fradi huligánjai mintegy spontán megrohamozták az MTV székházat, akkor ahhoz semmi köze nem volt a mozgatásért felelős embernek, aki a Fidesz vezérkarával is, a szurkolóknak nevezett maffiózókkal is szoros kapcsolatot tartott. Közismert, hogy az egyes szurkolói csoportok vezérei ellentmondásos viszonyban, de kapcsolatban állnak egymással. Nem egyszer léptek már fel közösen rivális csapatok „kemény magjai”. A 2006-os zavargások mögött nyilvánvaló volt a szervezettség, és egyértelmű, hogy melyik párt céljait szolgálták. Budapest felgyújtásáért felelnie kellene azoknak, akik ezt a háttérből koordinálták és irányították. Orbán Viktor szabadságharcosoknak nevezte a rendőrségre támadó köztörvényes bűnözőket, és az Astoriánál tartott Fidesz-gyűléssel kevés híján utcai puccsot hajtottak végre a focihuligánok, akik csak kívülről látszanak szurkolóknak, civilben az alvilág prominens tagjai. Kövér László volt titokminiszter alapos munkát végzett, otthagyta alvó ügynökeit a kulcspozíciókban. Nem véletlen, hogy a köztársaság és a demokrácia titkosszolgálata nem volt képes leleplezni, letartóztatni és bíróság elé állítani nemcsak a végrehajtókat, hanem a megbízókat sem. Egészen véletlenül a televízió székház ostromába keveredett Urbán Flórián edző is, akit fél évvel az ostrom után Orbán futballcsapata, a Felcsút edzőjének szerződtettek. Ugyanezért az RTL Klub kommentátoraként kirúgták. Felcsúton ez nem kizáró ok volt, hanem érdem. Urbán honnan tudta, hogy oda kell menni, és egy sportember ezt vállalhatja?

Az elmúlt napok történései világossá tették, hogy a Fradinál semmi nem változott. Szőke Feri is oda tért vissza, ahonnan tíz évre bevonult a börtönbe. Kubatov – aki egy személyben a Fidesz párt igazgatója és a Fradi elnöke – Szőke Ferit nem tanácsolta el a klubtól azután sem, hogy kiderült: büntetett előélete miatt nem lehet hivatalosan a fradista biztonsági cég tagja. Informális „koordinátorként” a Fradi pályán gyülekező alvilági alakok és Kubatov közötti „kapcsolattartás” lett a feladata. Szőke Feri azt akarja elhitetni, hogy mielőtt a Fidesz székházához ment „rendet” tenni, nem beszélt a Fradi elnökével, aki mellett „koordinátor”, és aki a Fidesz pártigazgatója. Kubatov pedig azt akarja elhitetni, hogy semmi köze nincs az alvilág mozgósításához, miközben Szőke Feri akciója után körlevelet írt, hogy hasonlóan szervezzék meg a Fidesz irodáinak védelmét.

Szőke Feri, miután „minden kérés nélkül” megtisztította a Fidesz-székház udvarát, úgy nyilatkozott, mint egy politikus: senki nem kérte fel. Nem Kubatov Gábor küldte, hanem szeretett pártja iránti aggódás vezette, hogy akár 3 év börtönnel fenyegetett bűncselekményt végrehajtva is segítse a hazát. Börtöntől emiatt nem kell tartania, a rendőrök nem tették szóvá, hogy az orruk előtt bűncselekmény történik. Nyilván nem felejtették el sem ők, sem a főnökeik, hogy a Parlament rendészeti bizottságát (a rendőrség munkáját felügyelő testületet) a fideszes Kocsis Máté vezeti, aki – egyébként – a Fradi alelnöke. Addig rendőrök, amíg Kocsis akarja.

Ha igazak a hírek, hogy a Fradi biztonsági szolgálatán keresztül és talán más jogcímen is Szőke Feri és emberei pénzt kapnak a Ferencvárostól (Szőke Feri havi négyszázezret keres?), akkor azt tekinthetjük a Fidesztől kapott fizetésüknek, amelyért ellenszolgáltatással tartoznak. Az alvilági banditák a Fidesz zsoldosai. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy a Fradi állami cégektől és a közvagyonból kapja a pénze egy részét, akkor egy pénzmosás közbeiktatásával az adófizetők pénzéből tart fenn a Fidesz egy alvilági katonákból álló rohamcsapatot. Ez szükség esetén bevethető a demokráciáért tüntetőkkel szemben, vagy a hallgatói jogokat követelő diákok ellen. Kopasz kábítószeres bűnözők jelennek meg spontán, hogy megvédjék a „nemzeti ügyek kormányát” és a „nemzeti ügyek miniszterelnökét”. Mindez jól mutatja, hogy Orbán kicsoda, és kikhez tartozik. A mostani stratégia azt mutatja, hogy nem a rendőröket vetik be, nehogy számon lehessen kérni, amikor a Fidesz a rendőrség intézkedésével szemben a rendbontók mellé állt. Úgy tesznek, mintha Orbán és a Fidesz e vitákon kívül állna. Ha verekednek, akkor majd jön a jó Fidesz, aki rendet tesz. Ezért a rendbontók verőlegényeit uszítják a békés tüntetőkre, az alvilágot állítják a demokratikus jogokat követelőkkel szemben, mintha ezek egymással vitáznának. A Fidesz csak hozza a süteményt.

Ki gondolta volna, hogy Orbán Viktor valaha erre a szintre süllyed? Gyilkosok és rablók kapitánya, alvilági csőcselékre támaszkodik az emberi jogokat követelő fiatalokkal szemben a Hősök tere egykori szónoka. Mondhatnánk, hogy maffiával és bűnözőkkel szövetkezik Magyarországa kormánya saját népe ellen. De szó nincs erről. A maffia nem kívül van, hanem belül. Ez a párt maga. Szőke Feri a saját pártját megy megvédeni. A pártigazgató a bűnözők társa. A rendőrségnek a magánterületről minden illetéktelen személyt el kellett volna távolítania, ha a tulajdonos szerint jogtalanul tartózkodik ott. Szőke Ferit és csapatát is elő kellett volna állítani, de ők nem voltak idegenek. A bűnözők a Fidesz-székház udvarán otthon voltak. A 2-es szektor nemcsak a Fradiba, de a Fideszbe is beolvadt.

A Fidesz nem egy klasszikus maffia, amelynek megvannak a megvett politikusai, a pénzügyi szakemberei és a végrehajtó emberei, de az államhatalmon kívül áll. A Fidesz ennél sokkal rosszabb. A Fidesz olyan maffia, amely maga birtokolja az államhatalmat. De tolvajok, rablók és gyilkosok gyülekezőhelye is, akiknek megvan a maguk szerepe a párton belüli munkamegosztásban. A fehérgalléros bűnözők mellett ott van a klasszikus alvilág. Fidesz és Orbán kormányzása kompatibilis Szőke Ferivel. Stílusában és színvonalában az alkotmánymódosítások Szőke Ferivel azonos szinten vannak. De ennél is többről van szó. Orbánék Kubatovval és Szőke Ferivel egy pártban vannak, a köztörvényes bűnözők pártfeladatot hajtanak végre. Kopaszok vannak a Fideszben. Megértük ezt is. Hol vannak a gyilkos Szőke Ferihez képest a kisgazdák és az MDF operett skinheadjei, akik kifütyülik Göncz Árpádot? Orbán Viktor a hierarchia tetején áll, szorosan együttműködve a politikai és kormányzati szintre emelkedett maffiával: ő megrendel, azok pedig végrehajtanak. Orbán Viktor a saját bűnözői csoportjának párt- és miniszterelnöke. Nem ismeretlen ez a világtörténelemben, előbb-utóbb börtönben végzik, vagy adócsalásért, vagy a nőügyeik miatt. Ám elődeik képtelenek voltak arra, hogy megszerezzék és egy kézben tartsák a gazdasági, végrehajtói és törvényhozási hatalmat. Ez az unortodox, magyar maffia lényege. A “független” Alkotmánybíróság végső lerohanása és a totális hatalom megszerzése hétfőn történik meg az alkotmány negyedik módosításával.

Orbán lezüllesztette az országot a Balkánnál is alacsonyabb színvonalra, mert bűnözők martalékává tette az országot, a kormányzási stílusa pedig a 2-es szektort idézi. Ne felejtsük el Selmeczi Gabriella idétlen röhögcsélését a süteményekkel, amely a magyar nép megvetése. Amikor majd jó szokásuk szerint a félázsiai magyarok, akik az ő híveik, megint embereket lógatnak a villanyoszlopra, majd jusson eszünkbe ez a kínos röhögés. Akik bemásztak a kerítésen, azok nem bűnözők, de nem találtak megfelelőbb megoldást, hogy figyelembe vegyék őket, és elmondhassák a véleményüket. Ők soha nem fognak bántani senkit. De akik sósavat akarnak önteni az arcukba, azok egyszer megelégelik a hazugságokat. Ha nem hallgatnak a jogvédőkre, akkor olyan országot építenek, amelyben azok is rosszul érzik majd magukat, akik ma sósavat öntenének a honfitársaik arcába. Ezektől pedig a Szőke Feri sem fogja megvédeni őket, hacsak nem ő maga lesz az első, aki átdobja az ágon az első kötelet. Nem olvasnak klasszikusokat? Mindig így történik.

Újra megalázták a jogaikért tüntetőket a sütikkel, és a leplezetlen cinizmusukkal készítik elő a saját katasztrófájukat. Az a fiatal lány, akit Szőke Feri húzott ki a Fidesz udvarából, és nem tudta, hogy a miniszterelnökének köszönhetően egy gyilkos kezében van, Orbán Viktornak teszi a legnagyobb szívességet, amikor a demokrácia és a jogállam hiányára figyelmezteti. Ahol ezt lebontották, ott katasztrófa következik, amely majd először a diktátort temeti maga alá. Ahol nem lehet tárgyalni, ott az erőszak veszi át a terepet. Megvolt ezek főpróbája 1998 előtt, 2006-ban és a 2010-es választások előtt is. A Fidesz szélsőjobboldali „béketüntetői” és a 2-es szektor alvilági bűnözői között vannak azok, akik előbb-utóbb vagy a szelíd, de bátor bölcsészlánynak a vérét ontják, vagy a megbízóikét. A történelmi tapasztalatok nem sok jót ígérnek.

Szőke Feri, mint a pisztoly a színházi dramaturgiában, megjelent a színpadon.

Pápai Gábor rajza

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (263 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +356 ( 388 szavazatból)
Bartus László: Szőke Feri, 4.8 out of 5 based on 263 ratings

 • Hozzászólások(168)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

168 Reader’s Comments

 1. Érdemes megjegyezni, hogy minden már az MDF idejében kezdődött!
  “a kisgazdák és az MDF operett skinheadjei, akik kifütyülik Göncz Árpádot”
  “a Ferencvárost az MDF-kormány idejében tolták: a kommunistázó jobboldalra, majd a szélsőjobbra. Az MDF az 1994-es kampányzáró gyűlésén avatta a szélsőjobboldal és a bűnöző mentalitás szentélyévé az Üllői úti stadiont.”
  .
  Ugyancsak az MDF élesztette újra a Horthy-kultuszt, a rablók és gyilkosok kultuszát. Antall József néhány nappal az újratemetés után személyesen helyezte el koszorúját a rablógyilkosok vezérének kriptájában. Az MDF-ből származott a MIÉP és onnan származik a Fidesz és a Jobbik bázisának legnagyobb része.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +31 (53 szavazatból)
 2. Az Orbán-maffia fasiszta ideológiája és összefonódása az alvilági bűnözéssel egybeillik főnökeik, a Vatikán és az Opus Dei ideológiájával és alvilági összefonódásával:
  “az Opus Dei a pénzügyei intézésében nem válogat az eszközökben. Céljainak elérése érdekében a szélsőjobbos szabadkőműves páholyokkal (a spanyol P1, az olasz P2 és a francia P3), a maffiával és az alvilággal is együttműködött.”
  .
  Robert Hutchison arról számolt be, hogy az Opus Dei utáni kutatásai közben számos váratlan, idő előtti vagy erőszakos halálesettel találta szembe magát: “Az áldozatok között van … egy volt spanyol külügyminiszer, hat bankár, … egy bíboros, aki az ellen szólalt fel, hogy az Opus Dei a pápa személyes prelatúrájává váljon és egy pápa, aki kiállt a születésszabályozás mellett.”
  János Pál pápa 1978-ban csupán 33 napig volt hivatalában, aztán váratlanul meghalt. … A pápa holttestének boncolására nem került sor, ezt egy Opus Dei-s bíboros akadályozta meg. … Ezután választották meg Karol Wojtylát, akinek uralkodása alatt a Vatikán gyakorlatilag az Opus Dei kezébe került

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +16 (30 szavazatból)
 3. Viszonyítási alapként jó lenne ismerni például a NOL vagy az MNO naponkénti olvasottságát is. Lehet, hogy elbújhatnak?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (5 szavazatból)
 4. Nem, dehogy, ez csak nalunk szamit jo eredmenynek.

  VN:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 5. Hunyadi

  Néhány hete ugyanezt irtam le ,szinte szóról szóra. Ami ma van azt 100%-ig
  Antall inditotta el és a fidesz tökéletesitette Néhány régi MDF név:
  Király B.Izabella, G. Nagyné Maczó Ágnes,Bogár László, Csurka, Nahlik,
  Csúcs, Makovecz, Balsai, Lezsák,Salamon, Font ,Horváth Balázs, Raffay,
  Für,Dénes J., Szabó Lukács, Grosics,Boross, Matolcsy, Pállffy G.,Sólyom, Mádl
  Húúúh,nem semmi. No comment.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +48 (54 szavazatból)
 6. Kedves Bartus László!

  Én is arra gondoltam, hogy jó lenne ezt a cikket angolul is feltenni. Kiegészítve azokkal a megdöbbentő képekkel, amelyeken Szőke Feri kopasz barátjával egy békés demonstrálót vonszol el a helyszínről. Ezt a cikket a nyugati világgal is meg kell ismertetni, hogy pontosan lássák, hogyan működik Orbán maffiája. Ilyen tisztán és érthetően nem fogják sokan mások leírni az összefüggéseket, pláne nem angolul.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +59 (71 szavazatból)
 7. Lesz még Magyar Köztársaság!

  Kedves Bartus László!

  Egyetértek az előttem szólóval, kérném, tegye fel a cikket angolul, és esetleg a Kubatov listáról szóló Fideszes videót is linkelje be ugyanabba a cikkbe én pedig elolvastatom a Financial Times bp-i tudósítójával.

  Lehet, hogy érdemes lenne csak a külföldnek angolul írni egy cikket:

  1. Rövidített leírás + videólink: A Fidesz és Kubatov választási csalása, linkelve a 19 perces saját Fideszes belső használatra szánt kampányfilmje,vagy annak egy rövidebbre vágott videó változata, csak a legfelháborítóbb részekkel: a Fidesz székházból indulnak, Kubatov saját arcával mutatkozik, bemennek a pécsi Fidesz irodába, Fideszes EP parlamenti képviselők részvételével zajlik a csalás, bemondják, hogy a család minden tagjáról kell adatokat gyűjteni, illetve, hogy úgy kell tenni, mintha a hat héttel későbbi EP választásra kampányolnának, nem a mostani magyar időszaki választásra, a legfontosabb, bemutatni a vonalkódos kartotékot, amin neve, címe szerepel mindenkinek és a hangot, amelyik elmondja, hogy ilyen kartoték MINDENKIRŐL van!

  2. Szőke Feri Facebook oldala és nyilatkozata: magától ment oda, Kubatovnak semmi köze ehhez.

  3. Fotók, ahogy Szőke Feri áll a lányok mögött fenyegetően, illetve ahogy cipeli ki az egyik lányt.

  Más: nagy hatást tett rám a 2006 augusztus 20.-i viharral kapcsolatos értelmezése. Nekem ma hajnalban volt ilyen érzésem: nem vagyok nagy és elkötelezett Republic rajongó, csak szeretem néhány dalukat, de a Republic énekesének március 11-i szívmegállása számomra hasonlóan jelzésértékű: Bódi László Cipő, a Republic, azaz a KÖZTÁRSASÁG énekese és arca, hasonlóan a Magyar Köztársasághoz, már évek óta komoly problémákkal küzdött, február 15-én kómába esett, és március 11.-én meghalt, csakúgy, mint a Magyar Köztársaság, amelyet orbán patkány végzett ki, előre megfontolt szándékkal!

  Minden erőmmel azon vagyok, hogy minél több embert kimentsek magammal, mielőtt összedőlne az ország és/vagy kitörne a még teljesebb terror és/vagy lezárnák a határokat.

  Vigye el az ördög orbánt! Most!

  Lesz még Magyar Köztársaság!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +55 (65 szavazatból)
 8. “Megélhetési rettegőknek neveztük és kinevettük azokat, akik látták és szóltak.”
  (Kakuk György)
  http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=196588:egyeduel-elbukunk&catid=9:vendegek&Itemid=66

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (6 szavazatból)
 9. Minden igaz szóról szóra! Ám egyet kifelejtettünk! Sem az előző sem az azt megelőző kormányok nem voltak különbek! Ha esetleg kitörne egy “polgárháború” az bizony nagyon szomorú lenne, de életképes! A Magyaroknak egytől kéne megszabadulniuk, azok pedig a politikusai! Mi a jó abban, hogy volt egy szar, és lecseréltük szarra? A választások ma Magyarországon /de azt megelőzően is/ arról szóltak, hogy ki a legkevésbé szar! Azokat választotta meg a nép! De ma már az ellenzék is egy nagy rakás szar! Mivel lenne jobb megint a kevésbé rosszra szavazni! Nem egyszerűbb egy polgárháború, és vesszen a férgese? Milyen választás az, ahol mindig a kevésbé szarra szavazunk, és nem azt mérlegeljük, hogy ki mit tudna tenni értünk, és a gyerekeink jövőjéért? Erről a Magyar történelem során valahogy mindig megfeledkezett a politikai elit! Csak szar van és nyakig gázolunk benne! Érdemes lenne ezen is elgondolkodnunk! kell az a tisztító tűz! Nagyon!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (25 szavazatból)
 10. Az a baj h a demokratáknak nincs egy karizmatikus vezetője. Így nem lehet választást nyerni. A baloldal már lélekben feladta a harcot. Vicc h a 2milliós Budapesten csak néhány száz,v max. néhány ezer ember megy ki tüntetni a Diktátor ellen. A közvéleménykutatások is torzak az emberek félnek, főleg vidéken, és ezek a torz adatok is csak erősítik Orbánt!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +19 (21 szavazatból)
 11. Végül is a Fradiban nem történt semmi más, mint ami az egész országban: a politikai és a gazdasági maffia megszerezte a totális uralmat. Mint Szőke Feri elmondta: „A Fidesz Magyar Polgári Párt elkötelezett híveként, erkölcsi kötelezettségemnek tartottam, hogy pártomat ebben a nehéz helyzetben is támogassam!” A régi szép időkben Szőke Feri és társai az éjszakai élet mocskában tapicskoltak, és valamelyik kupleráj befenyítésére küldték ki őket, nem pedig az alkotmánymódosítás vitáját döntötték el izomból. És hol van ebben Pinter Sandor?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +15 (17 szavazatból)
 12. pepe
  ….vicc, ha a 2 milliós Bp-n csak néhány száz, max. néhány ezer ember megy ki tüntetni….
  Itt van a probléma gyökere, mert soha nem hallom, hogy Spanyolországban, Görögországban, Olaszországban az ellenzék toborozta a tüntetéseket, amik pillanatok alatt több százezresre duzzadnak!
  Amikor jött az Éhségmenet senki nem tépte le a molinót, hogy hataloméhség…
  A 4 milliónyi létminimumon tengődő, a befuccsolt hitelesek, akiknek az utcára kerülés napokon belül valóság lesz – hol vannak és hol vannak mellőlük a támogatók?!
  El kell olvasni a Kilakoltatások cikknél a hsz-ket – oszt mindjárt tisztul a kép!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +21 (23 szavazatból)
 13. Ide is kiíírom, mert itt releváns:

  Laci! Amúgy igen kedves Rádi Antónia nem a te tollaiddal ékeskedik? Pld. itt:
  http://hvg.hu/hvgfriss/2013.11/201311_eronek_erejevel

  Nagyon sok információt gyakorlatilag szó szerint vett át “Szőke Feri” c. írásodból! How come? HVG.hu-nál (nem összetévesztendő a HVG-vel!) is dívik a plágium?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (0 szavazatból)
 14. Kedves Bartus László!
  Kérem engedélyezze, hogy lefordítsam németre!

  Üdvözlettel:
  KHA

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (4 szavazatból)
 15. Kedves KHA,

  ez egy nyilvánosan megjelent cikk, bárki lefordíthatja, csak annyi a kérésem, hogy a fordítás pontos legyen. BL

  VN:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +5 (7 szavazatból)
 16. gyáva népnek nincs hazája, egye meg minden bunkó aki olyan hülye volt hogy rájuk szavazotta maga szarát, a haverok persze élik világukat,, a jónép meg éhen döglik, ez a mai magyar valóság. azért bízok én még a szebb jövőben, jön még a kutyára kamion. . amúgy meg kellemes szép gránát, és alnamentes húsvéti üönnepeket kívánok minden kedves honfitársamnak. üdv: Vilibátyó

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (1 szavazás)
 17. Nagyon szomorú vagyok, hogy ez az ország Orbán uralma alatt ilyen mélyre süllyedt. A második világháború története nem szolgál tanulságul primitív és tanult, mégis gondolkozásra képtelen honfitársaimnak- embertelen és szégyentelen emberszabásúnak látszó, magukat magyaroknak nevező barbároknak. Szégyenkezem miattuk és félek- féltem a mai fiatalokat.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +7 (7 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos