Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vona a Fidesz tagjaként kezdte a Jobbikban 2012. december 1. szombat 18:28 | AN

 • Hozzászólások(17)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share
Vona a Fidesz tagjaként kezdte a Jobbikban

Budapest – Vona Gábor, Szálasi legjobb tanítványa, a magyar hitlerista párt elnöke Orbán Viktor és a Fidesz köpenyéből bújt ki. A Wikipedián található életrajza szerint Orbán hívta meg saját polgári körébe, ebből csak akkor távozott, amikor a Jobbik alelnöke lett. Vona 2001-ben tagja lett a Fidesznek, és a Fideszt képviselte a Jobbikban. A Fidesznek szüksége volt a Jobbikra, mert a polgári körökbe gyűjtött radikálisoknak túl liberális volt a Fidesz hivatalos politikája. Közben a Fidesz elfoglalta a Jobbik térfelének nagy részét, és jelenlegi célja az, hogy a hitlerista Jobbikot még jobban a szélre sodorja, hogy saját szélsőjobboldali identitását a politikai középre pozícionálhassa. Ehhez nyújt segítséget a Hit Gyülekezete és a vasárnapi náciellenes tüntetés. Németh Sándor és a demonstráció résztvevői a Jobbik eddigi programját Orbán pártjával behúzza középre, ez az álantifasiszta tüntetés célja.

A legtöbb köze a Fidesznek van a Jobbikhoz, miután Vona politikai pályája azzal kezdődött, hogy Orbán Viktor meghívta saját polgári körébe, a Szövetség a Nemzetért Polgári körbe. Orbán ezt mondta a kör tagjairól: “A Szövetség a Nemzetért alapító tagjai a leköszönő miniszterelnök szerint nemcsak figyelemre méltó múlttal rendelkező értékes emberek, hanem egy-egy meghatározó szervezetet is maguk mögött tudhatnak, emellett gyakorlati érzékkel rendelkeznek, “képesek megmozgatni több millió embert”. Az “értékes emberek” egyike volt Vona.

A Jobbik ifjúsági mozgalom feladata volt kezdetben, hogy összekapcsolja a Fidesz és a MIÉP szavazótáborát. Ezt írta a Magyar Narancs: “Tapasztalataink szerint a 2002-es választás előtti időszakban az egyetemeken a Jobbik fontos szerepet játszott a jobboldali érzelmű fiatalok aktivizálásában, a Fidesz és a MIÉP közötti határok elmosásában: az általa szervezett rendezvényeken rendszeres meghívottak voltak mindkét párt vezetői, továbbá a 2001-től a közélet meghatározó szereplőivé váló jobboldali publicisták (bár utóbbiakat a Fidesz-, Fidelitas- és MDF-szervezetek is szívesen látták).”

A Jobbik vezetésében Vona Gábor a Fideszt képviselte. Ezt írta a korabeli Magyar Narancs: “Az ifjúsági szervezet vezetésében a Fidesz sem maradt képviselet nélkül: Vona Gábor alelnök nemcsak a pártnak, de 2002-től az Orbán Viktor által létrehozott Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek is tagja volt.”  Ekkor még a Fidesz az “egy a tábor, egy a zászló” jelszót követte, a Jobbik pedig ebben igyekezett segíteni, és az egész jobboldal közötti átjárhatóságot biztosítani.Később nyilvánvalóvá lett, hogy a Fidesz nem tud egyszerre megfelelni a centrumpárti igényeknek és a radikálisabb jobboldali szimpatizánsok elvárásainak, ezért a Jobbik az utóbbi felé mozdult, Vona Gáborral együtt, és a Jobbik párttá válásával az volt a cél, hogy ezt a két tábort két külön tömörülésben fogják össze. A Fidesz mérsékelt politikájával szemben így vált szereppé a Jobbik kritikája, amelyet a polgári körök radikálisabb tagsága is képviselt. Ezzel egy maradt a tábor, de kettő a zászló. A Fidesz később egyre inkább jobbszél felé tolódott, a második Orbán-kormány már szinte a Jobbik programját valósította meg, a különbségek mosódnak el. Miközben a cél az, hogy a Jobbik által lefedett szélsőjobboldalból minél többen visszatérjenek a Fideszbe, a Jobbik pedig már csak a nyíltan hitleristák gyűjtőpártja legyen, a Fidesz a szélsőjobboldali programja mellett is megkülönböztethesse magát a nácizmustól. Gyöngyösi provokációja ezt a lehetőséget teremtette meg.

A Narancs szerint a Jobbik megalakulásakor a Fidesznek még az MDF-Fidesz-Jobbik, a háromosztatú jobboldal volt az érdeke, ezt Stumpf István fogalmazta meg. Ebből a hármasból 2010-ben kivégezték a feleslegessé vált MDF-et a Hit Gyülekezete segítségével, amely ezért egyházi státuszt kapott az azzal járó kedvezményekkel együtt. A Fidesz újabb manőverében, amikor a Jobbikot még jobban szélre tolja, ugyancsak a Hit Gyülekezete nyújt segítséget, méghozzá azzal, hogy a Fidesznek lehetővé teszi, hogy a hitleri ideológiát a liberális balközéppel együtt ítélhesse el, és saját szélsőjobboldali programját a politikai középre pozícionálja. Ezt úgy tudja megtenni, hogy az álellenzéki ATV tulajdonosa, a Hit Gyülekezete átjárást biztosít a baloldalhoz, miután tőle függ a baloldali politikusok szereplése, és a baloldali médiaelit megélhetése. Ezért a segítségért a Hit Gyülekezete lehetőséget kapott arra, hogy a katolikus egyházhoz hasonlóan részt vegyen az iskolabizniszben, amely százmilliós bombaüzlet az egyházi iskoláknak járó támogatások révén. Ennek érdekében szerveződik a Fidesz által irányított “náciellenes” megmozdulás Mesterházy, Bajnai és Rogán fellépésével.

Vona a Fidesz tagja volt. Orbán Viktor hívta be a polgári körébe. A Jobbik vezetésében a Fideszt képviselte. A Fideszből akkor lépett ki, amikor a Jobbik párttá alakult, és Vonát alelnökévé választotta. Később Vona lett a párt elnöke, elfoglalta a Jobbikot, és kiszorította azokat, akik korábban a Jobbik teljes függetlenségének hívei, és fideszellenesek voltak.

A Jobbik és a Fidesz, Vona és Orbán közötti súrlódások látszólagosak, és ne tévesszenek meg senkit. Az anyapártok és szélsőjobboldali szervezeteik együttműködése mindig konfliktusokkal terhes. Hitler nemzetiszocialista pártja számára az SA például rendkívül fontos és hasznos szerepet töltött be, de feszültségek mindig voltak, végül a vezetőit le is gyilkolták.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 27 szavazatból)
Vona a Fidesz tagjaként kezdte a Jobbikban, 3.7 out of 5 based on 20 ratings

Címkék:, , , , ,

 • Hozzászólások(17)
 • Print Friendly and PDF
 • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

 1. A rohamcsapatokat mindig eltüntették(Sztálin is így csinálta) amikor a feladatot teljesítették és mielőtt a vezér ellen fordulhattak volna. Mindig jött egy újabb generáció a régi helyett. Jó írás és logikus.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (19 szavazatból)
 2. Orban kezeben van a jobbik 2006 -os oszi esemenyek ota! O penzeli oket !!! Orban uralkodik a jobbik felett is!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (26 szavazatból)
 3. Nekem ez már a jobbik megalakulásakor meggyőződésemmé vált. Túl átlátszóak a történések,sajnos sokan nem akarják tudomásul venni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (25 szavazatból)
 4. Mi van zseb nácik, itt vagytok megint?10-esével rakjátok a minusz jelet, mert ez így nagyon necces. Kevés…

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -4 (28 szavazatból)
 5. Bumburi (ma, 19:12), teljesen igazad volt a meggyőződésedben, ahogyan ma is. Ha nem lett volna egyetértés köztük kezdetben, nem hívta volna ov abba a polgári micsodába, amelyiknek maga is tagja volt. Az egyetértésük később is meglehetősen nyilvánvaló volt.

  Vona addig ugrál, amíg ov utasítja az ugrálásra, vagy ameddig ov engedi, hogy ugráljon.
  Lehet, hogy az egész parlamenti akció is ov agyszüleménye volt. Lehetséges, hogy ezért nem is siet elítélni a jobbikos akcióját. Mindenféléről beszél, erről az ocsmány jobbikos akcióról miért nincs egy szava sem?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (22 szavazatból)
 6. Hát nem visszataszítóak ezeknek a primitív kis játékosoknak a taktikázásai a hatalomért, az erődemonstrációért, a vagyonért? Lopás, csalás, taktikák, tönkretétel, kinyírások – ennyi tartalma van az életüknek, és még egy kis szotyolaköpködés? Közben a láncos kutyákat kiengedik, az ordas eszméket fölélesztik, hogy a társadalmat még inkább emlékeztessék a kiszolgáltatottságra, sérülékenységére? Miféle pöcegödörből bújtak ezek elő?
  Miféle pöcegödör van ezeknek az intellektusuk és a szívük helyén?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +4 (22 szavazatból)
 7. Egy kérdés:
  “Az SA például rendkívül fontos és hasznos szerepet töltött be, de feszültségek mindig voltak, végül a vezetőit le is gyilkolták.”
  .
  Ez a náci SS, ugye (nem SA)?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -6 (10 szavazatból)
 8. b 23:54 “Ez a náci SS, ugye (nem SA)?”
  Az SA (=Sturm Abteilung magyarul Roham Osztag) volt a barnainges banda, akit utcai és más erõszakra vetettek be Adolfék. A [feketeinges] SS (=Schutz Staffel, magyarul védõ személyzet) elõször Hitler (és a náci vezetés testõrei) volt, amibõl aztán párthadsereggé “nõtt ki”. Tehát mindkettõ náci szervezet volt. Az SA (akkor kb 3 millió taggal) 1934-ben több hatalmat akart és tovább akarta vinni az u.n. “forradalmat”, a hadsereg és az ipari mágnások ez ellen voltak. Hitler nem akarta elveszteni ezek támogatását, ezért 1934 nyarán az SA legénységét nyaralni küldte; a legfelsõbb vezetõségét pedig az SS által agyonlövette. Ez volt az u.n. Röhm (az SA fõparancsnoka) putsch, máskép nevezve a “hosszú kések éjszakája. Ezekután az SA csak árnyéka lett önmagának és semmiféle jelentõs szerepe nem volt.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (12 szavazatból)
 9. “Az SA például rendkívül fontos és hasznos szerepet töltött be, de feszültségek mindig voltak, végül a vezetőit le is gyilkolták.”
  .
  A hasznos hülyék kilátásai azóta sem javultak.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -2 (10 szavazatból)
 10. És ehhez asszisztál ma Mesterházy és Bajnai!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: +1 (11 szavazatból)
 11. Leo Klein
  2012. december 1. szombat
  18:48
  “Orban kezeben van a jobbik 2006 -os oszi esemenyek ota! O penzeli oket !!! Orban uralkodik a jobbik felett is!!!”
  .
  2006-ban közösen garázdálkodtak az utcán, ma nem fognak.
  Úgy látszik annak idején az öszödi-beszéd súlyosabb tetteket kívánt, mint ma az immár 2 éve tartó politikai mizéria!!!

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -3 (9 szavazatból)
 12. utsó.mondat:
  *
  “…végül a vezetőit le is gyilkolták.”
  *
  Igen mintegy ezret “a hosszú kések éjszakáján”, tökéletes szervezettséggel.
  – A rendszeretet ugyebár…
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (10 szavazatból)
 13. ‘b’
  *
  Még egy kicsit forgasd a történelem könyvet, ha van ilyened ebben a témában…
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -3 (9 szavazatból)
 14. neveletlen!
  *
  Mi az, hogy nem siet elítélni? Nem is akarja, és nem is fogja elítélni, hisz saját magát köpné szemen…
  *

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (8 szavazatból)
 15. Zázrivecz orbánc emlőin nevelkedet. (Fujj!)

  “Fidesz és Jobbik jegyesek.
  Minden külön értesítés helyett.”

  Emlékezzünk csak: anno ‘98-ban orbánc RÖGTÖN összebútorozott azzal a Torgyánnal, aki előbb kizárt a koalíciós partnerek közül.
  Nem lehet kétségünk afelől, hogy adandó alkalommal készséggel fogja zázriveczet (ismét) a keblére ölelni.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: 0 (8 szavazatból)
 16. KORDON BLUED /2012. december 2. vasárnap 09:31/
  Tudom, hogy ov nem fogja elítélni sem a jobbikos szövegeket, sem magukat a jobbikosokat. Nem siet, azt írtam. Ha sietett volna, már megtette volna, mert megtehette volna (már rögtön az elején), hogy elítéli, amit a jobbikosok csinálnak.
  Minthogy egy tőről fakad ez a bagázs vele és a fidesszel, hiszen a fidesz egyik részéből önállósította magát (az is lehet, hogy ov választotta le a fideszről ezeket, mert kényelmetlenné váltak számára).
  Emlékszel ov szövegére, amikor azt mondta, hogy “óvó szeretettel figyeli” őket?

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -1 (5 szavazatból)
 17. A csodafegyver bemelegítése

  Olvastam egyszer, hogy a jobbik a Fidesz csodafegyvere ,legalábbis annak vélik. Ezér nem lépnek fel ellene határozottan , csak verbálisan s ezért nem tiltják be.
  Mert velük lehet közhangulattá tenni mindazt amit a Fdesztől első hallásra a társadalom nem fogadna el.
  Ma példáúl a Fidesz-Jobbik nagy parlamenti összekacsintása jegyében a Jobbik vetette fel azt a gondolatot, melyet már szép csendben elkezdtek bevinni a köztudatba. (Martonyi, Pelczné stb)

  Nevezetesen, hogy ez az Eu már nem az amihez népszavazással csatlakoztunk. Önállóságunk feladására akarnak kényszeríteni bennünket. Nem volna- e itt az ideje, hogy Eu-s tagságunkat újra népszavazásra bocsássuk-kérdezte a jobbikos.

  A válasz az volt, hogy a kérdés teljesen jogos. Ez az EU már nem az amibe beléptünk, tényleg nem a jó irányba mennek a dolgok. Ma a Fidesz-Jobbik teljesen azonos álláspontot képviselt ebben. De – mondotta Orbán – még próbálkozzunk belülről olyanra formálni amilyenként mi elképzeljük. ( És aztán Gyurcsán kilépett az MSZP-ből és megalakította a DK-t :) ) Már elnézést a hasonlatért de ott ez volt a menetrend. Rájött belülről nem megy: És ha Orbán is erre a következtetésre jut, ha nem kap pénzt az uniótól? Mikor jut el ide? Hetek, egy-két hónap? Hogy aztán az EU-tól megszabadulva a Jobbikkal karöltve és szimbiózisban felépíthesse a maga diktatúráját?

  Innen már csak egy lépés a népszavazással való kiléptetés. Mert gyűlöletkeltésben profik, hiszen tíz éve csak ezt csinálják.

  A csodafegyvert beindították. Mert szükség van rájuk, ezért nincs Jobbik ellenes politikai karantén a részükről, ezért nincs betiltás, ezért nincs a náci kijelentések elitélése, hanem csak hogy mindenkit megvédünk. Mint a magánnyugdíjpénztárat és még minden mást.
  A jól hangzó semmi !
  Tettek kellenek már. S ki kell a tetteket kényszeríteni.
  Gyorsan amíg nincs késő.

  VA:F [1.9.3_1094]
  Értékelés: -2 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos