Ronai and Ronai
AMERIKAI

Peking nehezen viseli a kritikát 2012. október 16. kedd 23:24 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Peking nehezen viseli a kritikát
Sanghaj/Washington – A Zsenmin Zsipao kínai pártlap szégyennek nevezte, hogy az amerikai elnökjelöltek a kampány részeként Kínát támadják, a Hszinhua hírügynökség kommentárjában pedig úgy fogalmaz: a világ vezető hatalmát irányítóknak fontosabb témákkal kellene foglalkozniuk.
.
Kínát támadja a két amerikai elnökjelölt, a kelet-ázsiai országot hibáztatva a gyenge gazdasági teljesítményért és a magas munkanélküliségért is, s azt állítják, a kínai vállalatok Amerika nemzetbiztonságát veszélyeztetik. Mindezt azért, hogy szavazatokat nyerjenek – írja kedden a Zsenmin Zsipao internetes kiadása. A cikk szerint „azok a politikusok, akik folyton csak bűnbakot keresnek vagy buták, vagy gyávák”. Az pedig, hogy hazugságokkal az amerikai szavazók megnyerhetők, azt mutatja, baj van a rendszerrel, s az amerikai politika szégyene, a világ számára pedig leendő bajok előszele – véli a pártlap.
.
A Hszinhua szintén igen élesen fogalmaz keddi kommentárjában, megemlítve, hogy az amerikai politikusok választási időszakban hajlamosak Kína-ellenes retorikára, majd a választások lezárultával szélsebesen megváltoztatják véleményüket. Ez a kaméleon-politika komoly komoly sebeket üthet a kétoldalú kapcsolatokon, melyek nem gyógyulnak be maguktól – fogalmaz a Hszinhua. Mindez elsősorban az Egyesült Államokat károsíthatja, Kína ugyanis az amerikai vállalatok legjövedelmezőbb piaca, s a kelet-ázsiai ország terjeszkedése – melynek a Kína-ellenes hangok csak ártanak – komoly üzleti lehetőségeket és munkahelyeket teremt az amerikai emberek számára.
.
A politikusoknak népszerűségük növelése helyett elsődlegesen országuk társadalmi és gazdasági problémáinak valós okát és az arra való megoldásokat kellene keresniük – javasolja a Hszinhua. Ehelyett – mint a hírügynökség fogalmaz – a republikánus elnökjelölt, Mitt Romney hangos Kína-kritikus szerepében próbál feltűnni, s azt a régen cáfolt állítást hozza fel újra, hogy Kína árfolyampolitikájának következtében csökken a munkahelyek száma Amerikában. Obama elnök pedig attól félve, hogy lemarad a Kína-ellenes versenyben, az utóbbi időkben protekcionista lépések sorával állja a kínai termékek és beruházás útját.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Peking nehezen viseli a kritikát, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Kína pedig jó alkalmat lát értékrendje legitimálásában – hihihi. … :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Valo igaz, ki kellene vonni a technologiat kinabol, vagy hagyni a fenebe, es otthon allitani elo a termekeket. Igaz dragabb lenne az eloallitas, de megszunne a munkanelkuliseg, es fellendules kovekezne be hosszabb tavon. Aztan kina megnezhetne magat a sok felsobbrendu kinaival egyutt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  3. Kéne vagy nem, a valamit gyártó cégeknek kifizetődőbb Kínába vinni a technológiát. Nekik aztán édesmindegy, hogy kínai vagy más állítja elő termékeit, lényeg, hogy a profitjuk minél több legyen. Másik nem elvetendő dolog, hogy ott nem kell környezetvédelemre költeniük, mint esetleg az otthoni gyártás során

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A kínaiak bekérették az amerikai diplomatát 2012. augusztus 6. hétfő | AN

Peking tiltakozik bankja szankcionálása miatt 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos