Ronai and Ronai
AMERIKAI

Izraelbe disszidált a Hezbollah tagja 2012. október 13. szombat 23:11 | AN Forrás: Ynetnews

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Izraelbe disszidált a Hezbollah tagja
Bejrút/Jeruzsálem – Az al-Arabíja jelentése szerint a 29 éves Hasszán Fáhesz lépett meg azt követően, hogy kihallgatták, mert felmerült a gyanú vele szemben, hogy a zsidó államnak dolgozik. Lehet, hogy így is volt.
.
Akár Izrael beépített embere volt, akár nem, biztosnak tűnik, hogy soha életében nem térhet már vissza az övéi közé a libanoni síita Hezbollah terrorszervezet egyik vezető technikai igazgatója. Hasszán Fáhesz a libanoni-izraeli határt lépte át, aktatáskájában különféle, az izraeli hírszerzést módfelett érdeklő titkos dokumentumokkal, térképekkel, továbbá azzal az ötmillió dollárral, amit az al-Arabíja szerint ellopott a terrorszervezettől. A jelentést egyik oldalról sem erősítették meg.
.
.
A telekommunikációs mérnöki végzettséggel rendelkező Fáhesz az Irán által támogatott bűnszervezet operatív kommunikációs hálózatának létrehozásáért és üzemeltetéséért volt felelős. A banda fegyveresei egy hónappal ezelőtt letartóztatták a bejrúti repülőtéren, és – négy másik Hezbollah-taggal együtt – sikkasztással, valamint Izraellel való kollaborálással vádolták meg. Utóbbi a terroristák szemében az elképzelhető legsúlyosabb bűncselekmény, amiért kínhalál jár. Általában az elkövető hozzátartozóit is kiirtják.
,
A letartóztatásra állítólag az iráni hírszerzés figyelmeztetése után került sor. 2009 óta száznál több libanoni állampolgárt hurcoltak el a kollaborálás vádjával.
.
Nem világos, miként kerülhetett ki Hasszán Fáhez a Hezbollah kínvallatóinak karmai közül, és főként hogyan tudott ezek után iratokat és pénzt magával vinni. Elképzelhető, hogy megszökött a fogságból, és korábban elrejtett dokumentumokhoz fért hozzá menekülés közben.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 14 szavazatból)
Izraelbe disszidált a Hezbollah tagja, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Megnézném amint a Hezbollah vezetőit hogy üti meg éppen a guta. Hasszán a kasszán. Most akkor alijázott? Lesz neki állampolgársága is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Ügyes srác!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. Vagy talán szándékosan szöktették át Izraelbe, kémkedni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Gyurka46
    2012. október 14. vasárnap
    08:23
    Ugye ez vicc volt? Gondolod a MOSZAD épp Sabbatot tart? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Az az 5 millió dollár elég lesz neki nyugdíjas koráig.
    Irán,meg majd küld a terrorszervezetének újabb 5 milliót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. Ha meg kiderül,hogy kémkedni küldték,vagy terror csoportot szervezni,akkor elkobozzák a pénzét,és megvédik 30 évig a börtönben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Azért óvatosan kezelni a hírt, mert igaz ugyan, hogy megjelent az izraeli sajtóban is, de semmilyen hivatalos, izraeli forrás nem erősítette meg. A forrás csak az Al-Arabia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Én se látok más forrást, ellenben pár éve olvastam a Szerelmem Tel-Aviv c.könyvet, amiben volt egy palesztin besúgó, akit a zsidók behoztak a hidegről, aztán úgy tűnt be akar illeszkedni, de persze csak kamu volt az egész, mert ő ugyan nem készült semmire, de neki kellett elterelni a figyelmet arról a nagy balhéról, amit csinálni akartak. Közben persze a túloldalon is rájött egy értelmesebb palesztin rendőr gádzsi,hogy egy ilyen többszörös átverés zajlik, aminek csúnya vége lesz, ezért az ENSZ-en keresztül próbálja megakadályozni a nagy balhét.Olvassátok el, eszméletlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Pentagon: a bulgáriai támadás a Hezbollahra utal 2012. július 22. vasárnap | AN

Fel akarják perzselni Szíriát? 2012. július 22. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos