Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mesterházy nem szólalhatott meg Sopronban 2012. október 6. szombat 23:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mesterházy nem szólalhatott meg Sopronban
Sopron – A szétvert magyar demokrácia helyén kiépülő diktatúra eddig hivatkozhatott arra, hogy a szabad szólás alkotmányos jogától senkit sem fosztanak meg. Ebből a szempontból fordulópontnak számít, hogy a Magyar Szocialista Párt elnöke – hiába jelezte részvételi szándékát korábban – nem szólalhatott meg helyi tévékben a vasárnapi időközi választás előtt. Vidéken a klerikálfasiszta rezsim képviselői, akik szinte feudális hatalomra tettek szert az elmúlt két évben, már annyira biztosan ülnek a nyeregben, hogy úgy érzik: ezt megengedhetik maguknak.
.
A soproni Pulzus TV-ben azért nem kapott műsoridőt az MSZP elnöke a vasárnapi időközi választás előtt, mert ezzel felborult volna a kampány idején kényesen betartott egyensúly – mondta a televízió ügyvezetője az MTI-nek pénteken Sopronban, Mesterházy Attila sajtótájékoztatójának helyszínén; a Sopron TV ügyvezetője szintén a kiegyensúlyozottság sérelmének veszélyével indokolta, hogy a kampányfinisben nem készítettek stúdióbeszélgetést a szocialista pártelnökkel.
.
Mesterházy Attila elmondta, hogy noha két héttel korábban jelezték, szívesen mondaná el gondolatait az ország dolgairól, mindkét városi televízió azt közölte: későn érkezett a megkeresés. Ennél is nagyobb problémaként említette, hogy a helyi ellenzéki politikusok, köztük a szocialista pártiak, nagyon ritkán jutnak be ezekbe a televíziókba. Szerinte ebben nem a két médium vezetői a hibásak, ők legfeljebb „csak nem akarnak, nem mernek ellenállni a fideszes nyomásnak”, és szükségük van az önkormányzat által adott közpénzekre.
.
A pártelnök élesen bírálta Simon István alpolgármestert és feleségét, Molnár Ágnest, mondván: ahogy az országot, Sopront is egy klán irányítja.
.
„Az látszik, hogy ők ketten elkövetnek mindent annak érdekében, hogy teljes mértékben az uralmuk alá hajtsák ezt a várost, és úgy gazdálkodnak a város dolgaival, mintha az a sajátjuk lenne” – fogalmazott.
.
Mesterházy Attila megjegyezte: korlátlannak gondolt hatalmuk birtokában azt hiszik, mindent megtehetnek, és „ha valakit kirúgnak egy minisztériumi posztról, akkor gyorsan kreálnak neki egy jól fizető állást a kórház élén”. Ezzel arra a szóbeszédre utalt, hogy Molnár Ágnes lesz a soproni kórház vezetője.
.
„Ez nem demokrácia. Ez ugyanaz a típusú gátlástalan hatalomgyakorlás, amit a miniszterelnök az országban tesz, Simicska Lajossal karöltve” – mondta, hozzátéve, Sopron vezetése nemigen lehet büszke működésére, mivel hat év alatt két és félszeresére duzzasztották a város adósságát.
.
Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy nem szólalhatott meg a helyi tévékben a vasárnapi időközi választás előtt.
.
Boronkay Gusztáv, a Pulzus TV-t működtető társaság ügyvezetője azt közölte: azért ment el a politikus sajtótájékoztatójának helyszínére, amelyen a pártelnök kifogásolta a soproni tévék eljárását, hogy tisztázza a helyzetet.
.
Azt mondta: három napja kaptak jelzést arról, hogy a szocialista pártelnök nyilatkozna a csatornának. Magyarázata szerint ennyi idő alatt nem tudták megoldani, hogy a többi jelöltállító szervezet hasonló rangú képviselője is megkapja a megszólalás lehetőségét.
.
Ezzel pedig felborult volna a kampány idején kényesen betartott egyensúly, amelynek eredményeként minden induló ugyanannyi alkalommal, ugyanakkora terjedelemben szólalhatott meg – tette hozzá, jelezve: nyitottak arra, hogy egy most felvett beszélgetést a választás után sugározzanak.
.
Hajnal Sándor, a Sopron TV ügyvezetője elmondta: adójuk évek óta politikamentesen működik, az egyéni választókerületi küzdelemmel annyiban foglalkoztak, hogy egy alkalommal tíz-tíz perces megszólalási lehetőséget adtak minden jelöltnek. Az indulók akkor egy-egy személyt vihettek magukkal a stúdióba, aki megválasztásuk mellett érvelt.
.
Hozzátette: a lehetőséggel akkor a szocialisták is éltek. Ezt követően a csatorna a kampányt a maga részéről lezártnak tekintette; ezt követően érkezett a helyi MSZP megkeresése, hogy a pártelnök nyilatkozna az adónak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 16 szavazatból)
Mesterházy nem szólalhatott meg Sopronban, 5.0 out of 5 based on 11 ratings

  • Hozzászólások(51)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

51 Reader’s Comments

  1. Mint ahogy a köztévé se engedi az ellenzéket szóhoz jutni. Minden reggel odaállitják a Fidesz szócsövét aki aztán nyomja a süket propagandát. Iszonyatos hazugságok hangzanak el, de sokan meg vannak győződve hogy ez a szintiszta igazság. A hülyeségre sajnos nincs gyógyszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos