Ronai and Ronai
AMERIKAI

KDNP: január 19. legyen a magyarországi németek emléknapja 2012. október 16. kedd 23:31 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KDNP: január 19. legyen a magyarországi németek emléknapja
Budapest – Kereszténydemokrata és fideszes képviselők azt kezdeményezik, hogy január 19-e, a németek elhurcolásának kezdete, legyen a magyarországi németek elhurcolásának a napja.
.
A kisebbik kormánypárt közleményében felidézte, hogy 1946. január 19-én indult el az első olyan deportálóvonat, amely németeket szállított. A magyarországi német nemzetiségieket a kollektív bűnösség igaztalan vádjával üldözték, kisemmizték, majd hazájuk elhagyására kényszerítették – írták.
.
A javaslatot indokolva kifejtették: az emléknapról szóló – négy KDNP-s és három fideszes politikus által jegyzett indítvány – a magyarok és az itt élő nemzetiségek egymást gazdagító együttélésének fontosságára hívja fel a figyelmet.
.
„Az igazság – akár ismételt – kimondása, a meghurcoltaknak és elűzötteknek járó tiszteletadás minden nemzetnek feladata és kötelessége. Különösen igaz ez a többségi nemzet és a nemzetiségek közösségei kapcsolatára. Ezek hozzájárulnak a nemzetiségi önismeret és a nemzetiségek önbecsülésének kialakításához, megerősítéséhez” – zárul a kommüniké.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 8 szavazatból)
KDNP: január 19. legyen a magyarországi németek emléknapja, 4.7 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. A háború utáni abszolút igaztalan “lakosságcserék” és túllövéseik jó időre mérgezték meg Közép-Európa levegőjét. :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. gets:
    .
    - Történelmi ősellenségek, egymás ellen népirtó háborúk sokaságának művelői ki tudtak békülni, fel tudták dolgozni saját történelmi hitványságaikat. Pl. angolok, skótok, walesiek, franciák, spanyolok, hollandok, németek, zsidók, stb, stb.
    .
    Közép- Kelet Európa, de főleg magyarsztán számára ez valahogy lehetetlen.
    .
    Hol a hiba?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (20 szavazatból)
  3. A befejezésre egyetlen helyes válasznak csak az Európai Egyesült Államok megalkotása látszik. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (20 szavazatból)
  4. Az ám, de Közép- Kelet Európa nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (15 szavazatból)
  5. Figyu!!!!!!!!
    Az én családom kb. felét 1946-ban “deportálták”.
    Miért érzem úgy, hogy Ők jártak jobban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  6. gets
    Pontosan, hiszen a népek úgy összekeveredtek, hogy erre csak ez lehet a megoldás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  7. Úgy tűnik, kellenek azok a német szavazatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  8. De kár, hogy az én családom nem pattant meg, pedig csak úgy 300 kilométert elég lett volna arrébb menni, nyugat felé… még németül is tudtak. Fene egye meg… :((((
    .
    Na mindegy, majd én pótolom a dolgot, legalábbis, remélem, bejön. De én nem 300 kilométerrel megyek messzebb, valamivel több.
    .
    Magyarsztán… de szeretném ezt neked egyszer valahogy “meghálálni”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (17 szavazatból)
  9. Csak emlékeztetőnek:
    .
    HORTHY MIKLÓS 1939. november 3-án Hitlerhez írt levelében külön kiemelte, milyen nyereség volna Németországnak, ha megkaphatná a „mi derék svábjaink”-at, „akiket mi mindig nagyon szerettünk, bizonyára a legjobb gazdák és mezőgazdasági dolgozók valamennyi repatriálásra tekintetbe jövő közül”
    .
    GYÖNGYÖSI JÁNOS külügyminiszter (FKgP) 1945. május 16-án jegyzékben jelezte Vorosilov marsalnak, hogy 300 ezer németet szándékoznak kitelepíteni.
    .
    HORTHY MIKLÓS 1945. május 19-én az angol királyhoz írt levelében leszögezte: “Leghőbb vágyunk lenne megszabadulni a német nemzetiségû magyar alattvalóktól, akik a leghálátlanabbul viselkedtek.”
    .
    NAGY IMRE belügyminiszter (MKP) 1945. december 22-én terjesztette elő a kitelepítési alaprendelet tervezetét a minisztertanácsnak.
    .
    Id. ANTALL JÓZSEF (FKgP) vezette a Népgondozó Hivatalt, amelyet 1945-ben a kitelepítés lebonyolítására állítottak fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  10. A nemét lakosság állattenyésztés – földművelési és élet-kultúrája – a kitelepítéssel – úgy fejeződött le, mint amikor levágják a napraforgó fejét. Talán, azon túl még az is, hogy akik helyüket átvették, termelési eszközeiket használniuk kellet volna, azok legtöbbjének fogalma sem volt, hogy a kaszának melyik végét kell kézbe venni. Olyan embertelen borzalom volt /megéltem/, mikor ölre menve veszekedések folytak a javak birtokba vételéért.
    Ez a szörnyűség 1938-ban Hitler és Sztálin megegyezésének titkos záradékában íródott le.
    Ma már történelem, és nem sokan vagyunk, akik emlékszünk e szörnyűségre. Az nagy kár, hogy a háború után az újjáépítésben ezek az emberek, Németországot gazdagították tehetségeikkel.
    Ma már nem kell, nem szabad erre visszaemlékezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  11. Eldrad

    Soha a németet a francia úgy utálja mint egy végterméket .Látom naponta..De viszont is így van a német gőgös,pökhendi, lenéző..Látszat ez a szerelem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos