Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fideszesek 1956-ról és máról 2012. október 23. kedd 14:48 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fideszesek 1956-ról és máról
Budapest – Összefogásról és továbbra is folytatott szabadságharcról is értekeztek ünnepi beszédükben a Fidesz ismertebb politikusai. Rogán a fogyasztói társadalom és az individualizmus ostorozására is alkalmat talált, Navracsics azt állította, a magyar közvélemény még mindig nehezen tudja eldönteni, hogyan illeszkedik az ünnepek sorába. Sok volt a szóvirág és a lózung.
.
Tarlós István, Budapest főpolgármestere szerint 1956 nemzetegyesítő forradalom volt, amely valóságos szabadságharcban teljesedett ki, a nemzet ekkor egységes volt és oszthatatlan, ebben volt az ereje.
.
A főpolgármester az 1956-os forradalom 56. évfordulóján kedden Budapesten, a Magyar Rádió épülete előtt, a Fővárosi Önkormányzat ünnepi megemlékezésén azt mondta: „a legújabb időben ismét küzdeni kell az ország megaláztatásának elkerüléséért, a nemzeti minimumért, s most az ellenzék is köteles volna segíteni”.
.
„Legyen nemzeti minimum, ismerjük fel, hogy olykor muszáj egyszerre lépni, ha nem akarunk egyszerre elsüllyedni”, hangoztatta Tarlós István.
.
Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint 1956 üzenete ma az, hogy nincs értelmetlen áldozat, nincs hiába való élet, nincs vesztett ügy, a siker, a győzelem, a felemelkedés azonban csak összefogással, a magyarok „korokon átívelő koalíciójával” érhető el.
.
Rogán Antal V. kerületi polgármester, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerint ma is harcolnunk kell a szabadságunkért, habár egészen másféle harcot kell vívnunk, mint ’56-os elődeinknek. Rogán a Vértanúk terén tartott kerületi megemlékezésen, Nagy Imre mártír miniszterelnök szobránál azt mondta: 1956. október végén az az érzés, hogy együtt van a nemzet, együtt van az ország, mindennél erősebb volt – ez épp az ellenkezője annak, amit a mai világban a legtöbb reklám és általában a fogyasztói társadalomban uralkodó életfelfogás sugall, miszerint „csak magaddal törődj, csak magadnak élj!”
.
.
A polgármester szerint most megint olyan időket élünk, amikor szükség van a nemzeti egységre, ma is harcolunk a szabadságért, amelyet nem erőszak, nem katonák veszélyeztetnek, hanem a pénzügyi kiszolgáltatottság, a gazdasági fenyegetettség, vagyis a válság, amelynek a legfőbb előidézője a gátlástalan individualizmus. Rogán Antal úgy látja, ez a szellem tette tönkre „a jobb sorsa érdemes pénzügyi rendszert, ez adósította el Európa országait, hajszolta adósrabszolgaságba” a magyarokat. A magyar nemzet érdeke a megmaradás ma is, amikor az ismét nemzetközivé vált világ „tartóoszlopai jobban recsegnek-ropognak, mint akár 56 évvel ezelőtt”. Hozzátette, a megmaradáshoz az kell, hogy kiálljunk a saját érdekeink mellett, s ebben nem a politikai táborokhoz való tartozás számít. Rogán úgy vélte, ahogy ’56-ban sem kaptunk segítséget sem Amerikától, sem Európától, úgy ma sem kapunk. Európa ma sem mer szembenézni a válság igazi okaival, ezért nem érti meg erőfeszítéseinket .
.
A köztársasági elnök szerint 56 évvel ezelőtt új fejezet kezdődött a világ történelmében, s újjászületett egy ország. Áder János szerint 1956. október 23-a óta magyarnak lenni annyit jelent, mint a szabadság nemzetéhez tartozni. Azon az 56 évvel ezelőtti őszi napon nemzedékek találtak egymásra egyetlen kimondott közös óhajtásban. Fiatal és lélekben fiatal magyarok milliói mondták ki egy emberként, hogy saját kezükbe akarják venni sorsuk irányítását. Kimondták, hogy szabadságot, demokráciát akarnak. Kimondták, hogy életük árán sem tűrik tovább az önkény és igazságtalanság szocializmus nevében ránk erőltetett kegyetlen rendszerét, melynek tíz- és tízmilliók váltak áldozataivá a 20. században – olvasható az elnök nyilatkozatában.
.
Október 23-ika sok szempontból illeszkedik a nemzeti ünnepek sorába, de mégis más, a „legfiatalabb nemzeti ünnep”, amelyről a magyar közvélemény még mindig nehezen tudja eldönteni, hogyan illeszkedik az ünnepek sorába, mégis a szabadság, a magyar önállóság ünnepe – jelentette ki Navracsics Tibor, Magyarország miniszterelnök-helyettese, közigazgatási és igazságügyi miniszter Szabadkán.
.
„Akkor is tudtuk, hogy a mi szabadságunk nem valósulhat meg úgy, hogy másoktól azt megvonjuk; a mi és Közép-Európa szabadsága csak úgy valósulhat meg, ha minden nemzet szabad lesz”, fogalmazott Navracsics.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Fideszesek 1956-ról és máról, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Tarlós óvodás, a többi szónok legfeljebb kéjes gondolat, vagy még az sem volt 1956-ban, és ezek akrják megmondani , hogy akkor mit éreztek az emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  2. Gyöngyi Péter

    Mit keres Gabriellán,a kokárda? Homályosítson már fel valaki! Azok akik Nagy Imréről évek óta hallgatnak,mint &ar a fűben,azoknak mi köze van,annak a szabadságnak a jelképéhez,aminek az eszményét,lévén 1848 vagy 1956, lábbal tiporják?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  3. Báthory Ödönke

    Nem lehetne a szenátorasszonyt kitakarni a fényképekről? Gyerekek is olvassák az ANt, kérem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  4. „Összefogásról és továbbra is folytatott szabadságharcról is értekeztek ünnepi beszédükben a Fidesz ismertebb politikusai.”
    Szabadságharc? Kié?
    Nincs probléma az összefogásukkal, láthatjuk pl. a nembarátok sorban nyert állami megrendeléseiből.
    .
    Rogán a fogyasztói társadalom és az individualizmus ostorozására is alkalmat talált,
    Biztos nem veszi fel az indexben (ha jól emlékszem) közölt 1,5-1,9 millió forintos havi apanázsát, mert mi a csodára is költené?
    .
    „Navracsics azt állította, a magyar közvélemény még mindig nehezen tudja eldönteni, hogyan illeszkedik az ünnepek sorába.”
    Igaza van. Inkább tiszteletteljes megemlékezésre volna szükség, az akkori események torzításmentes VALÓS történetére, nem önimádó ünneplésre.
    .
    „Sok volt a szóvirág és a lózung.”
    Hozzászoktunk. Ennyire telik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Nemzetegyesítés fidesz-módra: szervezetten, buszokkal szállított bel- és külföldi “békemenet”-elők, osztogatott transzparensekkel, helikopter- és rendőri kísérettel. Továbbá Erdélyből, stb. szállított középiskolások ov szónoklatához (élő pajzs?, bértapsolók?) Továbbá fokozott rendőrségi készenlét Budapesten. (Közbiztonsági védelem? Csak a lakosság érdekében?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  6. Gyöngyi Péter

    Úr Isten! Mennyibe kerülhetett – a mi adónkból – ennek a rengeteg embernek a jelenléte! Bértömeg = Bérelt tömeg. Ahogy nézem,a nyelvét még a szájában tudja tartani. Vajon meddig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Ennek a takonynak már el kellene múlnia az ország életéből. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Mig az Orbáncoknak dagályos szótömeg jött ki a száján,a demokratikus ellenzéknek alkalom volt arra,hogy határozott akaratot nyilvánítson ki Orbán és az egész nacionálklerikális rezsim megdöntésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  9. Ezek után már arra vagyok kiváncsi, megmaradhat-e Nagy Imre
    szobra, ott ahol van? Vagy neki is költöznie kell? Úgy mint Károlyinak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  10. Kedves Gyongyi Peter!

    Ha nem tudnad a kokarda mar regota a fidesz kisajatitoott jelkepe!!!

    Zarkozz fel es ne kerdojelezd meg eme intelligens holgyemeny kabatjat diszito elemeket!

    ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. “ADÓSRABSZOLGASÁG”

    Ez a fapofa tud már valamit, amit mi mégcsak sejtünk.
    Ők az tudják, hogy nem is akarnak IMF hitelt , vagy azt hogy szinte nullára zuhant az esélye annak, hogy megkapjuk. Ebben a szituációban a legjobb védekezés a támadás: Az IMF (meg az EU) a legfőbb bűnbak, és punktum…
    Náluk – ez már hitvallás…

    Az MNB tartalékaira építenek, amelyet – ahogy a fentiekre pont került – azonnal össztűz alá vesznek. A forgatóköünyv már kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Rogánnak még akár igaza is lehetne – ha a kormánya a tetteiben nem nyomná ezerrel a fogyasztás, az anyagi javak birtoklásának mindenhatóságát. Azt, hogy annak van joga, esze, erkölcse, akinek pénze van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  13. (képaláírás a második fotóhoz)
    *
    A BRONZFEJ LEMARADT, MARADT A FAFEJ
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Elgondolkoztató az ‘56-os jelszavak – nem egyszerre, sorrendben – mivé alakultak mára.
    1. aki magyar velünk tart (sajnos megjelent a nyilas egyenruha) igy kezdett vitássá válni, hogy ugyan miről is van szó), ezért jött
    2. Kossuth cimer magyar cimer, minden magyar ilyent visel.
    .
    2012 lett “szép Szentkoronás “eredeti” cimerünk.
    Azt ugyanis (állitólag) a pápa adta Szent Istvánnak.
    (nem Vajk-nak!)….(???????)
    No comment.
    Ma már mindenki láthatja, mit hozott a “MÚLT”.
    Mindenki kiválaszthatja mit szeret.
    Nekem a Kossuth jobban tetszett és tetszik ma is!
    Igy lennénk más kisajátitott, de mögötte más politikai
    célra használt “történelmi” jelképeinkkel is.
    pl a a Franci Forradalom átfestett Kokárdájával is,
    hiszen a mögött is a FORRADALOM VOLT és
    NEM A KIRÁLYSÁG HAGYOMÁNYAI.
    (hogy mernek a koronát kokárdával viselni?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. Nálunk mennyit ér a múlt. Mit is ér ma ‘56 azt a tegnapi “ünneplések” is bizonyitották!
    A látókör teljességéhez azonban jó egy kissé felülről látni az akkori világtörténelmet.
    Kopácsi Judith értékes tanulmánya kissé érthetőbbé teszi.
    http://kanadaihirlap.com/2012/10/23/1956-a-kulisszak-mogott/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Ezeket a polgärokat sem olvasni sem hallgatni nem akarom többe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. “Adósrabszolgaság: a rabszolgaság egyik fajtája az ókorban, amelynek keretében a fizetni nem tudó adós földjét hitelezői lefoglalhatták, őt magát, illetve gyermekeit pedig meghatározott időre rabszolgává tehették.”
    Link: http://users.atw.hu/pekarich/szotar.html#adosrabszolgasag
    “A kereskedelem fejlődésével sok helyen meggyökerezett az adósrabszolgaság jogi intézménye – a hitelező rabszolgájává tette az adóst az adósság ledolgozásáig.”
    Link: http://hu.wikipedia.org/wiki/Rabszolgas%C3%A1g
    “Adósrabszolgaság: a társadalmi függés egy formája, melynek során az ókorban, amelynek keretében a fizetni nem tudó adós földjét hitelezői lefoglalhatták, őt magát, illetve gyermekeit pedig meghatározott időre rabszolgává tehették.”
    Link: http://insula.sjehok.org/toertenettudomany/fogalomtar/68-skor-fogalmak

    “Már látom, ahogy az IMF delegálásában érkeznek a korbáccsal felszerelt rabszolga munkafelügyelők csapatostúl, nyomukban az EU rabszolga kereskedőkkel és hajcsárokkal……” Vagy valami ilyesmivel riogathatják a népet, akik elhiszik ezt nekik, és boldogan békemenetelnek ennek a szánalmas csürhének kedvéért és érdekében. Hogy mikor takarodnak már el ezek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Balogh de nem balga

    Ezt a rihonyát valaki vigye innen, mert amig itt látom, nem tudom abbahagyni a rókázást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Mr. 20%, Kósa – a szemüveges huszár – Debrecen polgija pedig az MSZP-t szeretné eltüntetni, mert fixa ideája, hogy az MSZMP utód pártja.
    Mondja mindezt a NER nevében persze és tudva, hogy a Fideszben lévő volt MSZMP-sekből és volt KISZ-tagokból össze lehetne állítani a pártot…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Sok szék közé esett az LMP 2013. október 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos