Ronai and Ronai
AMERIKAI

Evangelizáció Prohászka születésnapján 2012. október 10. szerda 10:08 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Evangelizáció Prohászka születésnapján
Budapest – XVI. Benedek pápa a II. vatikáni zsinat megnyitásának 50. évfordulója alkalmából, október 11-i kezdettel meghirdette a hit évét, amelyhez a magyar katolikus egyházmegyék saját szervezésű programokkal kapcsolódnak; az új evangelizáció szellemében rendezendő tematikus esztendő 2013. november 24-én fejeződik be – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata.
.
Erdő Péter bíboros a XVI. Benedek pápa által Rómában összehívott püspöki szinóduson képviseli az MKPK-t és a Magyar Katolikus Egyházat. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye főpásztora részt vesz a hit évének XVI. Benedek pápa által celebrálandó megnyitó szentmiséjén is a Szent Péter-bazilika előtti téren csütörtökön délelőtt.
.
A tájékoztatás szerint az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a hit évét egész napos papi találkozó keretében nyitják meg csütörtökön Esztergomban, a Szent Adalbert Központban. A zártkörű eseményen a papok bekapcsolódnak a Rómában zajló liturgiába, meghallgatják Erdő Péter bíboros videoüzenetét.
.
A közleményben az olvasható, hogy a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében már vasárnap megnyitották a hit évét Nyíregyházán, a társszékesegyház búcsúünnepéhez kapcsolódóan. Az ünnepi szentmisét Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi püspök mutatta be, amelynek záró mozzanataként indult útjára a katolikus hitben való egységet szimbolizáló zarándokkereszt, és ez a tervek szerint az év folyamán minden plébániára eljut majd.
.
Ternyák Csaba egri érsek csütörtökön szentmise keretében nyitja meg a hit évét az egri bazilikában. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szintén csütörtöktől a heti bibliaórákat a II. vatikáni zsinatról, illetve a hit évével kapcsolatos témákban tartja. A főegyházmegyében jövő héten missziós vasárnappal nyílik meg hivatalosan a hit éve: a főpásztor a kalocsai Szent József-templomban celebrál ünnepi szentmisét.
.
.
Prohászka alapműve
.
Márfi Gyula veszprémi érsek jövő szombaton a veszprémi Szent Mihály-bazilikában szentmise keretében nyitja meg a hit évét a Veszprémi Főegyházmegyében. A Győri Egyházmegyében ugyancsak csütörtökön Pápai Lajos megyés püspök és az egyházmegye papsága koncelebrált ünnepi szentmisét mutat be a győri székesegyházban a hit évének kezdetéhez kapcsolódóan.
.
Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyés püspök a nyíregyházi belvárosi görögkatolikus templomban a szombat este kezdődő virrasztás keretében, Orosz Atanáz püspök-exarcha pedig vasárnap a miskolci Búza téri templomban szent liturgia keretében nyitja meg a tematikus évet.
.
A pannonhalmi bazilikában Várszegi Asztrik püspök-főapát vasárnapi szentmiséjével, a Pécsi Egyházmegyében pedig a horvátországi Vocinba szervezett szombati egyházmegyei zarándoklattal kezdődik a hit éve.
.
Szerdán a magyar katolikus antiszemitizmus vezéralakja, Prohászka Ottokár püspök születésének 154. évfordulóján előadással és Spányi Antal megyés püspök szentmiséjével nyitják meg a hit évét a húszas-harmincas évek cégéres zsidófalójáról elnevezett székesfehérvári emléktemplomban. Veres András szombathelyi megyés püspök csütörtökön a szombathelyi székesegyházban szintén szentmisét tart, míg Beer Miklós váci megyés püspök egyházmegyei zsinatot hirdetett ez alkalomból csütörtökre, amit szentmisével nyitnak meg.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 10 szavazatból)
Evangelizáció Prohászka születésnapján , 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Nagy Tévedés volt Horn Gyulától, amikor meghosszabbította a magyar állam és a szentszék megállapodását.
    Bebizonyosodott, hogy “nyújtsd a kisujjad, az egész karodat akarja”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  2. Tudott dolog: összenő ami összetertozik. Tolvaj, náci fideSS kormánynak tolvaj, antiszemita, agymosó a propagandagépezete akár “médiának”, akár “katolikus egyháznak” hívják is. A pofátlan klérusnak könnyebb a konc reményében elvtelenül kiszolgálni a hatalom ideiglenes bitorlóit, mint gyakorolni a keresztényi szeret és irgalmasság erényét. Nincs min csodálkozni, ilyenek voltak a múltban is, és lesznek ,amíg csak léteznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  3. Orbánék egyik legnagyobb bűne a keresztény kurzus erőltetése. Értem én persze, hogy meg kell hálálni az egyháznak az “emúttnyócévezésben” való részt vállalását , valamint a templomokban elhangzott választási propagandát. Sajnos a magyar nép már megint bedőlt a populista, és demagóg szóvirágoknak lásd : 2/3. Mindenki elfelejtette az Ezüsthajó KFT. ténykedését, az Országimázs központ működését, és persze a mai napig a legnagyobb kedvencem: Kaya Ibrahim és Josip Tot üzleti tevékenysége. A baloldal legnagyobb hibája, hogy ezeket a ziccereket nem használta ki. Ha ezek az ügyek /sok más mellett/ nem kerültek volna le a napirendről, lehet hogy még mindig demokráciában élnénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  4. Hatalmasok! Szóljatok, ha kifogytatok a nyilas, antiszemita rohadékok ünnepléséből. Ajánlhatok még például egy-két fajbiológust, akiről meg kellene emlékeznetek. Ne kelljen örökké a katolikus egyházmegyékre meg a pápára támaszkodnotok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  5. “A baloldal legnagyobb hibája…”
    Guevara! nem jól emlékszel. Már akkor működött a Fidesz befolyása a rendőrségen, és a Polt vezette ügyészségen. A rendőrség nem találta Schlek Csabát (elfelejtették megnézni a telefonkönyvet), aki nyélbe ütötte az üzletet a nevezett urakkal, a többi ügyben az ügyészség a vádemelési javaslattal átadott dokumentumokra kimondta, hogy nem történt bűncselekmény, a többi ügyben leállította a nyomozást. Ebből az időből származik aranyagyú Simicska híressé vált örök érvényű mondása, hogy mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni. A kvázi baloldali vélemény formálók, bakelit politológusok még egy kicsit dünnyögtek, mismásoltak, majd elült a dolog. Persze a Hagyó, a BKV, stb ügyben a jobboldallal versengve hányták a sarat az MSZP-re. Most amikor sorra dőlnek be az akkori vádak, egyiknek sem jut eszébe tükörbe nézni, sőt a mai napig hülyítik a gyanútlan polgárokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  6. Kalmik
    Egyetértek veled, de én arra céloztam, hogy nem lett volna szabad levenni ezeket az ügyeket a napirendről. A baloldali médiának még mindig ezekről a becsületes fideszes ügyekről kellene írni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  7. Adalék: http://hvg.hu/itthon/20121010_Tarlos_papai_audencia

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  8. Eleg csak ennek a formedvenynek megnezni a pofajat. Az ilyet oszintebb falvakban kapaval-kaszaval vertek agyon, mert latszott rajta a gonosz. Dehat mit varunk a patkanyutat penzelo, kitalalo es fenntarto vatikantol? A legnagyobb szegyen a katolicizmusban az, amit 1910-1960 kozott muveltek, a korabbiakrol es jelenlegiekrol persze nem is beszelve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  9. *
    Értsük már meg, a Katolikus Egyház vívódik, hogy a tömegek szemében a kélezer esztendőn át istengyilkossággal vádolt idősebb testvér, a zsidóság felmentése mégiscsak túl nagy engedmény lenne. Ez náluk nem csak valláselméleti, de inkább a jelen és jővőbeni hatalom kérdése.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Harrach antiszemita, távozzon a közéletből 2012. július 15. vasárnap | AN

Mégsem lesz szobra Prohászkának 2012. június 29. péntek | AN

Prohászka követője a kanadai magyar pap 2011. december 6. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos