Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyoldalúsággal vádolják Lendvait 2012. október 13. szombat 23:38 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyoldalúsággal vádolják Lendvait
Bécs – Az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) visszautasította a bécsi magyar nagykövet bírálatát a Nemzeti álmok – Magyarország búcsúja Európától című, a mai Magyarországról szóló dokumentumfilm kapcsán.
.
Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet kifejtette: véleménye szerint a vezérigazgató levelében saját maga ismeri el, hogy a film nem volt eléggé kiegyensúlyozott.
.
Alexander Wrabetz vezérigazgató a nagykövethez intézett válaszlevelében az ORF-törvényre hivatkozott, amely rögzíti az ORF újságíróinak függetlenségét és egyéni felelősségét – jelentette pénteken az APA hírügynökség. Megjegyezte, hogy Paul Lendvai dokumentumfilmje nagy érdeklődést váltott ki a tévénézők körében. Hozzátette, hogy Lendvai Magyarország kiváló ismerője és szakértője.
.
Szalay-Bobrovniczky Vince közölte, köszönettel vette Alexander Wrabetz levelét, a vezérigazgató  azonban a levelében az ORF-törvénynek egy olyan paragrafusára hivatkozik, amelynek a teljesülését ő nem vonta kétségbe. Véleményét a törvény egy másik előírásával, a negyedik cikkelyében foglalt objektív tájékoztatás kötelezettségével kapcsolatban fogalmazta meg – szögezte le. Mint fogalmazott, személyes véleménye szerint ez a kötelezettség nem teljesült a dokumentumfilm esetében. Kijelentette, Paul Lendvai szakértelmét nem vonta kétségbe, ezért a vezérigazgatónak „kár volt erre hivatkoznia”.
.
A magyar nagykövet korábban kifogásolta, hogy a dokumentumfilmben szinte kizárólag a magyar kormány ellenfelei szólaltak meg, a tájékoztatás egyoldalú és igazságtalan volt. Az ORF főnöke nem osztja ezt a nézőpontot. Szerinte mind a dokumentumfilmben, mind pedig az azt követő Club 2 vitaműsorban a magyar kormány képviselői is szóhoz jutottak, egyébként pedig az ORF többször is próbált interjút kérni Orbán Viktor miniszterelnöktől.
.
Az ORF a magyar kormánnyal szemben is „az újságírói tisztesség, hitelesség és szakmaiság alapelveihez igazodik” – írta Wrabetz, aki levelében a magyarországi médiahelyzet miatti aggodalmának is hangot adott. „Vállalatunk alapítása óta tudósít a szomszédos országokban zajló fejleményekről. Ezek megítélésében számunkra mindig az olyan központi európai értékek voltak irányadóak, mint a vélemény- és sajtószabadság” – írta.
.
„Az Európai Műsorsugárzók Uniójában (EBU) számos kollégámmal folytatott beszélgetéseim azt jelzik, hogy a sajtószabadságnak az Ön országában tapasztalt jelenlegi állapota miatt érzett aggodalmakat velem és osztrák kollégáimmal együtt az európai és azon kívüli közjogi intézményekben dolgozó sok más kollégánk is osztja” – fejeződik be az ORF vezérigazgatójának levele.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 26 szavazatból)
Egyoldalúsággal vádolják Lendvait, 4.1 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Na! Erre varjon gombot a 2/3-d!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  2. Egy diktatúrának mindig is fájt az igazság ! Bemutattak titeket is fidesses követ ! Legalább látta a jónép hogy mire vagytok képesek a társadalmi jobbikos selejtekkel ! A vitamüsorban pedig a ti emberetek csak a megszokott es a diktátor által jóváhagyott szöveget fújta ! A világ szégyene kezdtetek lenni ha már nem vagytok azok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  3. Nagyon kellett már nyugaton ez a film, mert a demokráciák kezdenek elálmosodni. Tudjuk, hogy az orbáni diktatúrát sem kezlik kellő súllyal. Az első föllángolások után Brüsszelben is csak tökölődnek a legelemibb szerződésszegéseinken ahelyett, hogy keményebben lecsapnának. Nem mernek szankcionálni, pedig csak az használna ennek a náci maffiának…
    Valahogy úgy vannak, ahogy annak idején Chamberlainék a Hitlerájjal; “ah, mindegy milyen áron, csak békesség legyen”.
    Ezek a beteges pacifisták képtelenek felfogni, hogy a nácizmus – najó legyünk enyhébbek: csak fasizmus – (legyünk még enyhébbek diktatúra, de akkor is olyan mint a kígyó. Ha békén hagyjuk akkor is mar, mert a méreg ott dolgozik benne – ez a természete nekije… El kell taposni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  4. Érdekes ez a nagykövet. Sem az elmúttnyócévet, sem a lovasrohamot, sem a pufajkásokat nem említette. Pedig ezek mindenre jók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  5. Ez a nagykövet HÜLYE!!!
    Orbánt is kérték,hogy adjon interjút. Miért nem élt vele? Csak nem attól tartott,hogy olyat kérdeznek ,amire nem akar válaszolni?
    Ezek azt hiszik hogy ott is kézi vezérlésű a média,a kormánynak megfelelően?
    Már felháborító, hogy bármelyik nagykövetünk csak az ország lejáratásán dolgozik,mert annyi eszük sincs, hogy gondolkodónak tekintsék a a világ közvéleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  6. Czomba Sándor és Vona Gábor együtt avatott egy üzemet Tiszavasváriban.
    Kell itt valamit még magyarázni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  7. Vona is befektetett a tiszavasvári üzembe, azért avatta? Vajon miből telt rá? Vagy nem az ő (és pártja) pénze fekszik benne? Netán valami külföldi multié?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  8. Orbán szerint az osztrákok kilopják a földet!
    Na ez a válasza a filmre, melyben nem kívánt nyilatkozni, pedig ezt a földlopás ügyet ott megemlíthette volna és akkor sokkal több osztrák hallhatta volna, hogy “osztrák ne lopj”!
    Van még valaki, akivel nem akasztottunk bajuszt?
    Mert legutóbb, mintha engedékenyebb hang lett volna Fico-Orbán találkozón, bár később aztán kiderült, kicsit “félreferdítettek”, csak úgy fideszesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  9. Ez a nagykövet nem hülye, csak mindig részeg. Azért olyan pirospozsgás az orcája. A Kedves Vezető megmondja, hogy mit kell visszautasítani és ő visszautasítja, kivéve a potya piát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  10. Teljes valós igazságot tartalmazott a film.De miután egy ittas miniszterelnök énekli ,hogy a kislányokat meghágták, hát ez már a vég..vagy a bárók feléledése.Szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  11. Paul Lendvai tükröt tartott Magyarország kormányzói elé.
    Úgy látszik OV és csapata sosem néz tükörbe, fáj az igazság.

    OV és csapata igyekszik itthon minden valósághű tükröt (médiát) eltüntetni.
    Az ún. közmédiumokban csak a párt sikerpropandáját lehet látni-hallani.
    Közben pedig egyre többen szegényednek el, mennek tönkre, mennek az élhetőbb országokba stb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  12. Láttam a filmet. Értek annyira németül, hogy meg is értettem, ami elhangzott. Reális helyzetet mutatott a film, szomorú, de teljesen reálisat. A helyzet azóta csak romlott.
    Remélem, lesz valaki, aki magyar felirattal felteszi a youtube-ra, hogy mindenki megértse, ami elhangzik.
    *
    Ami ov-t illeti: kértek tőle riportot, hozzászólást, mondotta Paul Lendvai, de a felkérésre ov nem is válaszolt. Nem visszautasította ov a felkérést, hanem válaszra sem méltatta. Az alapvető udvariasságra is képtelen – beszédeiből, mindenféle megnyilatkozásaiból egyértelmű, hogy abban a hitben van, hogy azt csinál, amit akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  13. Azóta mar az ausztriai magyarok is tiltakoznak a film ellen. Javaslom nekik, hogy legyenek magyarországi osztrákok és akkor biztos nem fognak tiltakozni. Könnyű onnan rózsaszín szemüvegen nézni a honi eseményeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  14. Pedig nincs miért tiltakozniuk!
    Újabb adalék a filmhez:
    Orbán: az osztrákok kilopják a földet!
    Czomba és Vona együtt gyáravatóztak!
    Ezek után lesznek olyan osztrákok akik aláírnak a film alkotói ellen?!
    Erre öszintén, nagyon kiváncsi vagyok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  15. Savanyú nekik a szőlő.
    Megis értem.
    Pornográf mariska csak fogait vicsorítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  16. Vince
    Nagy a fejed és vastag a bőr rajta. Honnan szalajtottak ezzel a névvel, Kékessy haverja vagy?
    Majd, ha a magyar köztévében lesz objektív tájékoztatás és minden fél műsoridőt kap, akkor van jogod más országok belügyeibe és tv műsoraiba beavatkozni(illetve akkor sem). Addig pofád lapos maradhat, söprögess saját házad táján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Orbán, jellemét tekintve egty nagyképű hazudozó,akarnok alak.Sok szégyent hoz az országra,de elsősorban azokra akik megválasztották.A nagykövetek pedig külhoni propagandisták.Akik itt élünk ebben az országban jól tudjuk,hogy a film minden kockája igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  18. Trulla
    “Azóta mar az ausztriai magyarok is tiltakoznak a film ellen.”
    .
    Ne hagyd magad megtéveszteni, mert nem az ausztriai magyarok tiltakoznak, hanem a bécsi Collegium Hungaricum kirendelt és kinevezett élcsapata várja el, akik körlevélben kérik a magyarokat, hogy tiltakozzanak.
    Aki nem hiszi, itt a levelük:
    .
    “A csatolmányban a 2012 szeptember 26-án az ORF által sugárzott „Nationale Träume – Ungarns Abschied von Europa?“ című egyoldalú dokumentáció elleni tiltakozás olvasható. Amennyiben Ön egyetért a leírtakkal, kérjük nyomtassa ki a csatolmányt, írja alá és jutassa el személyesen vagy postai úton a következő címek egyikére:
    Collegium Hungaricum (1020 Wien Hollandstraße 4), Dr. Smuk András (1220 Wien, Schafflerhofstr. 157). Október 20-ai Collegium Hungaricumi rendezvényünkön (http://root.techgeek.at/eur/hu/) is átadhatják.
    .
    Amennyiben ismeretségi körében további személyek is aláírják, azt tisztelettel megköszönjük.”
    .
    Mi ez, ha nem szemenszedett orbáni kormánypropanda, határokon átnyúló irányítással?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Azért én remélem, hogy a Czomba-Vona avatás és az osztrákok kilopják a földet nagyobb visszhangot fog kelteni, mint a körlevél az aláírásgyűjtéshez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. Hogy ki lopja el Magyarorszagon a foldeket, ahhoz nem kell Ausztriaban kersgelni; eleeg a kormanypart haazataajaan szetnezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  21. Tegnap még fent volt a YouTubon. Mára eltűnt. Dolgozik a TEK? Beindult a cenzúra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. O.K. megtaláltam, csak én bénáztam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Az a baj, hogy ezeknek fogalmuk sincs róla, mi a szólásszabadság és hogyan kell/lehet élni vele.
    Egyébként meg az újság nyugodtan akár részrehajló is lehetett volna (a szólásszabadságba ez is belefér), mert nem közszolgálati médium, mint Orbán közszolgálati médiái, amelyek köztudottan tisztességes és kiegyensúlyozott módon szolgáltatnak híreket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Bubu64
    A másik Lendvai filmes cikknél – Újabb hullámokat ver a Lendvai-alkotás
    – valaki megnézné, de nem találta meg a neten. Segítenél neki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Kellemetlen, ha a nyaláshoz szokott seggbe belerúgnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Paul Lendvai-interjú a Népszavában 2012. november 25. vasárnap | Bíró Marianna-Lengyel Tibor/Népszava

Újabb hullámokat ver a Lendvai-alkotás 2012. október 15. hétfő

A Die Presse se igazodik már el Orbánon 2012. április 15. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos