Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vádalkut kötött Arbabsiar 2012. október 17. szerda 23:13 | AN Forrás: MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vádalkut kötött Arbabsiar
Washington – Vádalku keretében bűnösnek vallotta magát kedden New Yorkban az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy Teherán megbízásából Szaúd-Arábia washingtoni nagykövetének meggyilkolására készült.
.
Az 57 éves, iráni származású, kettős (iráni és amerikai) állampolgársággal rendelkező Manssor Arbabsiart tavaly szeptemberben vették őrizetbe, majd októberben azzal vádolták meg, hogy az iráni biztonsági szervek megbízásából merénylet elkövetésére készült Adel al-Dzsubeir nagykövet ellen.
.
Arbabsiar korábban még ártatlannak vallotta a magát az ellene felhozott vádakban, nevezetesen abban, hogy részt vett egy terrorcselekmény elkövetésére és egy külföldi hivatalos személy meggyilkolásra irányuló összeesküvésben.
.
A Texasban élő férfi megpróbált Mexikóban másfélmillió dollárért felbérelni egy általa kábítószer-kereskedőnek vélt FBI-ügynököt, hogy a megfelelő időben robbantson fel egy, a szaúdi diplomata által kedvelt washingtoni éttermet, amelyet az amerikai kongresszus tagjai is gyakran látogatnak.
.
Az összegből végül 100 ezer dolláros foglaló érkezett külföldről egy manhattani bankba. A tervezett merénylet nem jutott el abba a szakaszba, hogy az összeesküvők a végrehajtáshoz szükséges robbanóanyagokat is beszerezzék.
.
Washington szerint a merényletterv mögött az iráni Forradalmi Gárda Kudsz Erő nevű, különleges műveletekre szakosodott alakulata állt. Teherán kitalációnak minősítette a vádakat.
.
Arbabsiar perében az ítélethirdetés január 23-án várható.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Vádalkut kötött Arbabsiar , 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Irán elősegítené a szíriai béketárgyalásokat 2012. augusztus 9. csütörtök | AN

Megint iráni halászokat mentett Amerika 2012. január 11. szerda | RR

Obama: „Irán meg fogja fizetni az árat” 2011. október 14. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos