Ronai and Ronai
AMERIKAI

Loptak-csaltak a mentőcsomagokkal 2012. október 15. hétfő 23:58 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Loptak-csaltak a mentőcsomagokkal
Washington – Hűtlen kezelés vagy csalás gyanújával csaknem kétezer ügyben folyik nyomozás az amerikai szövetségi hatóságok által a pénzügyi válság idején kiosztott kormányzati mentőcsomagok felhasználásának ügyében, közölte a Washington Guardian oknyomozó portál.
.
A lezárt ügyekkel kapcsolatban eddig csaknem 600 személy vagy cég ellen léptettek életbe megrovást, vagy hirdettek elmarasztaló ítéletet. A szövetségi hatóságok további több mint 1900 olyan ügyben nyomoznak, amelyekkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy szabálytalanul használták fel a gazdaságélénkítésre szánt pénzt.
.
A szövetségi pénzek elosztását csaknem kéttucatnyi kormányhivatal között a Helyreállítási Bizottság koordinálta, amely hivatalos honlapján szeptemberben azt közölte, hogy a szétosztott 840 milliárd dollárnyi kormányzati gazdaságélénkítő támogatásból csak 11,1 milliárd veszett el csalás miatt.
.
Joe Biden demokrata amerikai alelnök erre az adatra hivatkozott a Paul Ryannel, a képviselőház költségvetési bizottságának elnökével folytatott, múlt heti alelnöki vitában, azt bizonyítandó, hogy a kormányzati ösztönző támogatások túlnyomó részét nem pazarolták el.
.
A The Washington Guardian forrásai azonban a folyamatban lévő ügyek sokaságára utalva rámutattak, hogy a 11,1 milliárdos, eddig bebizonyosodott veszteség csak a jéghegy csúcsát jelentheti.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Loptak-csaltak a mentőcsomagokkal, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Azt hiszem nálunk a földbirtok tölti be a mentőcsomag szerepét.
    Persze ez örök időkre kimenti a “nyomorgókat” abból, hogy ne
    felejtsék el kitől kapták.
    HISZEN EZ “VALAMIVEL TÖBB” NÉHÁNY MÁZSA ÉLELMISZERNÉL.
    Igy ezután biztositva vannak, hogy hasonló inséges időkben sem
    haljon éhen az új földbirtokos oligarchia ükunokájának családja sem.
    (ez nem imilyen amolyan pár zacskó liszt, vagy cukor, itt az igéretek földjén)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos