Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány Ferenc levelet írt az örmény elnöknek 2012. szeptember 5. szerda 20:12 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány Ferenc levelet írt az örmény elnöknek
Budapest/Baku/Jereván – A magyar hatóságok által Bakunak kiadott azeri katonatisztről egyeztetett telefonon az azeri külügyminiszter az amerikai külügyminiszter-helyettessel hétfőn folytatott beszélgetése során – közölte az azeri tárca szóvivője. Levélben fordult Örményország elnökéhez Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a kiadatási üggyel összefüggésben, tudatva Szerzs Szargszjánnal: sajnálattal értesült arról, hogy a magyar kormány kiadta egy örmény katonatiszt ellen Budapesten elkövetett brutális gyilkosság azeri elkövetőjét Azerbajdzsánnak, a lépést elfogadhatatlannak tartja.
.
A beszámoló szerint az azeri katonatiszt kiadatása, átszállítása Magyarországról Azerbajdzsánba volt a fő témája Elmar Mammadyarov és William Burns megbeszélésének.
.
Ennek során – mint az egyik helyi beszámolóban olvasható – a bakui diplomácia vezetője értetlenséggel fogadta az Egyesült Államoknak a kérdésben elfoglalt álláspontját. Kijelentette, minden regionális probléma alapja az, hogy Örményország azeri területeket tart megszállva. Szavai szerint Ramil Safarov ügyét a karabahi kérdéskörrel, a megszállt azerbajdzsáni területekkel összefüggésben kell vizsgálni. Hozzátette, hogy a (karabahi háborúban) éppen az azeri népet érte etnikai tisztogatás.
.
A külügyminiszter az AzerTaj állami hírügynökség jelentése szerint kijelentette: Azerbajdzsán számára nem világos az Egyesült Államoknak a kérdésben elfoglalt álláspontja.
.
„A magyar hatóságok elfogadhatatlan, megalázó, az örmény néppel szemben tapintatlan, a regionális érzékenységeket pedig súlyosan félreértő döntést hoztak”, értékelte a történteket a Demokratikus Koalíciót vezető politikus levelében.
.
Gyurcsány Ferenc azt írta az örmény elnöknek, hogy az eset széleskörű felháborodást váltott ki a magyar közvéleményben, melynek következtében tiltakozó demonstrációk kezdődtek Budapesten.
.
Jelezte, hogy az azerbajdzsáni kormány az ő miniszterelnöksége alatt is több alkalommal kérte Magyarországtól a gyilkosság elkövetőjének átadását, „kellő, az elítélt szabadon engedését kizáró garanciák hiányában” azonban kormánya a kérés megtagadása mellett döntött.
.
Hozzátette: egykori miniszterelnökként szeretné biztosítani az örmény elnököt és népet arról, hogy a magyar kormány lépésével ellentétben, rengetegen osztják az azeri bűnelkövető kiadatásával és annak azerbajdzsáni kezelésével kapcsolatos örmény aggodalmakat.
.
Magyarország a múlt pénteken adta ki Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Ramil Sahib Safarovot, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek, őrnaggyá léptettek elő, új lakást adtak neki, és visszamenőleg kifizették a bérét.
.
Szerzs Szargszján örmény elnök még aznap Jerevánban bejelentette, hogy országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal; az első hírek még a kapcsolatok megszakításáról szóltak. Az örmény külügyminisztérium ugyancsak a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztését említette nyilatkozatában.
.
Vasárnap, kétnapos késéssel Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hivatalába kérette és diplomáciai jegyzéket nyújtott át Vilayat Guliyevnek, Azerbajdzsán budapesti nagykövetének. Ebben arról tájékoztatta, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését az örmény katonatársa meggyilkolása miatt elítélt azeri férfi kiadatása ügyében.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 21 szavazatból)
Gyurcsány Ferenc levelet írt az örmény elnöknek, 5.0 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Jo latni, hogy vegre emberek vannak kint, es tuntetnek!!!
    Veletek vagyok!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  2. Az elemző véleménye:
    http://www.168ora.hu/landingpage/gyurcsany-karmentest-hajtott-vegre-101992.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  3. A DK elsőként mozdult a kármentésre. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  4. Egy – az örményeket jól ismerő – vélemény:
    http://www.168ora.hu/blogblokk/az-ormeny-fiasko-101898.html
    ” többen, akikkel a napokban beszéltem azt kérdezték tőlem hogyan hagyhatjuk, hogy ez az ember tovább vezesse az országot? Az ő logikájuk szerint nekünk van felelősségünk abban, amit Orbán Viktor csinált, és nem elegendő ehhez ezerpárszázfős facebook „sorry Armenia” csoportokat lájkolgatni. Milyen érdekes, hogy a magyar jobboldal (szavakban) legerősebb vára az erkölcs, a tartás, a morál. És ott ahol ezek még jelentenek valamit, ott egyértelmű a képlet. Ez az ország akkor őrzi meg, akkor nyeri vissza arcát, ha nem tűri meg magán többé azokat, akik ilyen szégyenbe hozták az országot.

    És tudom, a méreg beszél belőlem, a személyes szégyenérzet, amit érzek napok óta, de azt kell mondjam, lassan körvonalazódik annak a világnak a képe, ami felé Orbán Viktor a mi csendes hallgatásunk vagy legalábbis halogatásunk közepette viszi az országot. A keleti szél azt jelenti, hogy kilép az európai civilizáció intézményes kultúrköréből. Mindent lebontott vagy kiüresített, ami eddig oda tartozott és hatalmi technikáiban, megnyilvánulásaiban, stílusában a keleti despoták mintáit követi. Ebben a csapatban azonban igen kezdő játékos, a nála láthatóan jóval okosabb és a műfajban régebb óta otthon lévő azeri elnök átejtette a palánkon. Ezt fogják tenni velünk a kínaiak is (majd ha lesz időm, egy külön bejegyzésben leírom hogyan verte át Kína az orbánosan arrogáns szingapúri ex-miniszterelnököt) és valószínűleg hamarosan jönnek majd más játékosok, akik megérzik, hogy új balek ült a kártyaasztalhoz.

    Mi pedig fizetjük a számlát a játszmákhoz..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (44 szavazatból)
  5. Igen, csakhogy ezt a lépést a sunyi csapatnak, a fidesz kormánynak kellett volna meglépni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  6. Bocs, de ez a maréknyi nyugdíjas nem tud làzba hozni !
    ‘88-ban és ‘89-ben màrcius 15-én csakugyan tömeg volt, elszànt tömeg, én legalàbbis úgy éreztem 20 évesen.
    Persze egy yukót vagy egy kokàt megérdemel, legalàbb kimozdult valaki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  7. Gyurcsány leveléről pedig Tatjana levele ugrik be Anyaginhez:
    “Én írok levelet magának – Kell több? Nem mond ez eleget?”
    De, eleget mond nekünk, hogy Orbán képtelen a súlyának megfelelően kezelni, hogy lejáratta az országot, a magyar nevet , és nem ő írta meg azt a levelet, amely a SAJÁT lépését mentegette volna.
    Na: ez IS a különbség egy államférfi és egy almacsutka között – akit egy azeri despota megrágott és kiköpött!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (44 szavazatból)
  8. “A keleti szél azt jelenti, hogy kilép az európai civilizáció intézményes kultúrköréből. Mindent lebontott vagy kiüresített, ami eddig oda tartozott és hatalmi technikáiban, megnyilvánulásaiban, stílusában a keleti despoták mintáit követi.”
    .
    B.L. ezt már tavaly megírta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  9. A csini sapkás a kis szalagocskával a peremén, ajtót berúgó TEK főnök 2002 júliusában szükségtelenül erőszakoskodott egy gyanúsítottal. Úgy, hogy vigyázzanak a Pongrácz Gergely, Szaljosán és Horthy etnikumúak !!!!
    .
    “Orban does not have anything like the SS to help him. Hitler was a first rate monster. He hired first rate helpers. Orban is a second rate monster. He hires third rate helpers.”
    .
    Oszt jónapot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. http://wp.me/p2BNDT-e8
    Állítólag orbán lemondott. Lehet, hogy ez kacsa, a cikk viszont érdekes. Jól rezonál a nepszava.com ebben a témában írt híreire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Astaroth
    Bárcsak igaz lenne!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Megértem, hogy nem tetszik a hozzàszólàsom, de ipponhoz 100 ezer ember kell, harakirihez pedig 200 ….. !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Miért nem kérdez már rá valaki ott a Parlamentben, hogy a ke. (Savanya) mikor fog állást foglalni ebben az ügyben!
    De a KDNP-s hívőket is meg kellene kérdezni, hogy mi a véleményük, keresztényi együttérzésük hova van elásva? Úgy látom, hogy mélyen, ott a gyökerek tájékán….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Nőtt a DK népszerűsége a szakítással 2013. szeptember 11. szerda | AN

Gyurcsány az ellenzéki összefogásért 2012. október 23. kedd | AN

Október 23: a rendszert végképp elsöpörni 2012. október 4. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos