Ronai and Ronai
AMERIKAI

Felfüggesztett parlamenti kapcsolatok 2012. szeptember 5. szerda 19:40 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Felfüggesztett parlamenti kapcsolatok
Budapest/Jereván/Los Angeles – Az örmény törvényhozás szerdai ülésén nyilatkozatot fogadott el arról, hogy parlamenti szinten felfüggeszti a hivatalos kapcsolatokat Magyarországgal. Eközben tiltakozó megmozdulást szervezett szerda délutánra a Los Angeles-i azeri és magyar főkonzulátus elé több amerikai örmény ifjúsági szervezet.
.
Az örmény képviselők szerint a hivatalos magyar szerveknek tudniuk kellett arról, hogy ha átadják Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa meggyilkolása miatt életfogytiglani börtönbüntetését töltő Ramil Safarovot, akkor ő kiszabadul, és ez ösztönözni fogja az etnikai alapú bűncselekmények végrehajtását az örmények ellen.
.
Az örmény törvényhozás egyben felszólított minden demokratikus értékekhez igazodó országot, hogy ítélje el a Magyarország és Azerbajdzsán között Safarov átadásáról létrejött megállapodást.
.
A Facebookon az Armenian Youth Federation (Örmény Ifjúsági Szövetség) nevű szervezet által köröztetett felhívás szerint a megmozduláson, amelyet a Ramil Safarov azerbajdzsáni katonatiszt kiadása és kegyelemben részesítése elleni tiltakozásként szerveznek, öt amerikai örmény ifjúsági szervezet vesz majd részt. A magyar és az azeri képviselet, több más ország főkonzulátusával egyetemben, ugyanabban a toronyépületben található.
.
.
Los Angeles Moszkva után a legnagyobb örmény lakossággal rendelkező város Örményországon kívül. A 2000-es amerikai népszámlálás adatai szerint a dél-kaliforniai nagyvárosban és annak körzetében csaknem 170 ezer örmény élt, ami akkor az egyesült államokbeli örmény származásúak 43 százalékát jelentette.
.
Az amerikai népszámlálási hivatal két évvel ezelőtt 475 ezerre becsülte az országban élő, teljes egészében vagy részben örmény felmenőkkel rendelkező lakosok számát, de nem hivatalos becslések szerint ez a szám elérheti a másfél milliót is.
.
Adam Schiff kaliforniai demokrata párti képviselő az Armenpress örmény hírügynökség jelentése szerint mély aggodalmát fejezte ki a tettét beismerő gyilkos megdöbbentő kiadása miatt.
.
„Magyarország, ahol Safarovnak az életfogytiglani büntetését kellett volna töltenie, magyarázattal tartozik a nemzetközi közösségnek az igazságszolgáltatás szörnyű felforgatása miatt”, hangzott a képviselő közleménye az örmény hírügynökség szerint.
.
Az Armenspress arról is beszámolt, hogy Bred Sherman és Howard Berman kaliforniai, valamint Frank Pallone New Jersey-i demokrata párti képviselő is elítélte a magyar és az azeri hatóságok közötti megállapodást, és azt „a nemzetközi jog és erkölcsiség normáira, valamint a regionális békére és biztonságra mért súlyos csapásként” minősítette.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 11 szavazatból)
Felfüggesztett parlamenti kapcsolatok, 4.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Német Zsolt most nyilatkozta, hogy tudtak erről a lehetőségről. Mármint hogy hősként fogják fogadni…
    Akkor mit vakít a fidesz???Már meg sem beszélik, hogy egyforma legyen a kommunikációjuk egy adott témában?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  2. Majd orbánék megint békemenetet szerveznek ellentüntetésnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  3. Nagy volt a dilemma, hülyének látszani vagy megmutatni a gátlástalanságukat?
    Az első mellett döntöttek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. Talán annak jobban örülnék, ha nem a kapcsolatok, hanem a parlamentünk egésze lenne felfüggesztve (ki így, ki úgy) az új választások kiírásával a 2010-es törvények szerint. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  5. Mindent megtehetnek következmények nélkül ,ez az ország már nem az emberek országa hanem az övéké saját törvényekkel, és mindenhol hűséges apparátussal.Következmények nélküli ország lettünk senki nem kérdezi meg , ki a felelős ezért , mindenki elfogadja a miniszter és csürhéje hazugságait.Nem szeretném ha a gyerekeim ilyen hazug emberek által képviselt országban nőnének fel,ahol kormányszintre emelték a mellébeszélést és a paraszt vakítást.Orbán egyetlen érdeme,hogy megutáltatta a magyart a magyarral szemben ,az országot meg az egész világgal szemben,hát szerintem ez nem egy nagy politikus erényei hanem egy elborult elme munkássága.Nincs egy ember ebben az országban aki fejbe baszná egy tojással , nekem ez fáj a legjobban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. A TV 1 úgy hazudik mint a vízfolyás. A Hiradónak nevezett , javarészt kriminalizált hazai esetekkel foglalkozó műsorában. A három külföldi hírecske kapcsán amit beadagolnak a ” hülye félázsiaiaknak ” !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. Simonyi András, volt washingtoni magyar nagykövet:
    .
    Diktatúrák követségeinél szoktak tüntetni, nem a magyarnál
    http://fn.hir24.hu/vilag/2012/09/05/diktaturak-kovetsegeinel-szoktak-tuntetni-nem-a-magyarnal/~~fokusz
    .
    Orbán Baltazárnak sikerült félázsiai megoldást találni:
    európainak erkölcstelen, ázsiainak nem elég dörzsölt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  8. Ezek az amerikai szentárok is “mérlegelték” annak súlyát, amit Orbán művel.
    “Megmérettél és könnyűnek találtattál”
    120992
    Kétlem,. Egyetlen szélsőjobbos ellentüntető sem volt a Kossuth téren. Pedig eddig egy ellenzéki tüntetésről sem hiányoztak. Kivéve persze, ha azeri vendégtüntetőket hozatnak. De onnan egy kissé költségesebb, mint Lengyelországból. És emigrant lehallgatott szövege alapján az útiköltség térítésről sem lehet szó
    http://szendamondja.wordpress.com/2012/09/05/no-comment-26/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. gets
    Én ennél jobban örülnék annak, ha lenne annyi esze a fidesznek, hogy benyújtanak egy konstruktív bizalmatlansági indítványt Orbán ellen, és megneveznék az új ME jelöltjüket Bajnai személyében. Az talán még vissza tudná rántani az országot a szakadék széléről, mielőtt ez az elmebeteg belekormányoz bennünket!
    nakadzsi
    milyen tojás? Félmillió éves dinó, vagy pici aranyos, kibiztosítható?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. nakadzsi
    a talált legnagyobb fosszilis dinoszaurusz- tojások futball-labda méretűek.
    tojás pedig van német, amerikai és japán is.
    http://cod-duty-mesterek-ol.mindenkilapja.hu/html/18239606/render/granatok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. A csini sapkás a kis szalagocskával a peremén, ajtót berúgó TEK főnök 2002 júliusában szükségtelenül erőszakoskodott egy gyanúsítottal. Úgy, hogy vigyázzanak a Pongrácz Gergely, Szaljosán és Horthy etnikumúak !!!!
    .
    “Orban does not have anything like the SS to help him. Hitler was a first rate monster. He hired first rate helpers. Orban is a second rate monster. He hires third rate helpers.”
    .
    Oszt jónapot !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. ov elintézte a romániai magyarokkal is, szerintem nem hisznek már neki. Most elintézte a lengyelekkel is a kapcsolatát. Azok se fognak jönni mellette tüntetni. Szűkül a kör: A fidesz tagok és az orvosok mikor ébrednek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Budapest ismerje el Hegyi-Karabahot 2012. szeptember 27. csütörtök | AN

A baltás gyilkos – és ami az ügy mögött lehet 2012. szeptember 26. szerda | AN

Gulyásdiplomácia: Miért kellene Orbánnak lemondania? 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

A magyarok az azeri kormányt hibáztatják 2012. szeptember 14. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos