Ronai and Ronai
AMERIKAI

Equilor: Magyarország még az idén megállapodhat az IMF-fel 2012. szeptember 19. szerda 0:20 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Equilor: Magyarország még az idén megállapodhat az IMF-fel
Budapest – Magyarország még az idén, november körül megállapodhat az IMF/EU-val – mondta Szántó András, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágvezetője. A megállapodással akár évi nettó 400 milliárd forintot is megtakaríthat az ország hosszabb távon a kedvezőbb hozamszintek miatt – ismertette. Hozzátette, hogy a megállapodásnak köszönhetően a jegybanki alapkamat még az év végéig 6,25 százalékra csökkenhet, az euró árfolyama 280-290 forint között mozoghat, ez utóbbi függ a nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulattól is.
.
Az Equilor Befektetési Zrt. elemzői 0,8 százalékos recessziót várnak idénre, és mindössze 0,9 százalékos növekedést jövőre. A szakértők szerint szükség lehet a jövő évi költségvetés kiigazítására, mivel a kormány az idén 0,1 százalékos, jövőre pedig 1,6 százalékos GDP-növekedéssel számol, amely a legoptimistább becslés a piacon.
.
Az Equilor elemzői szerint idén az éves átlagos infláció 5,5 százalék, jövőre pedig 4,4 százalék lesz, míg a GDP-arányos államháztartási deficitet 2012-ben 3,0 százalékra, jövőre 2,9 százalékra várják.
.
Szántó András és Kuti Ákos, az  Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője úgy ítéli meg, hogy jelentős, mintegy 500-600 milliárd forint bizonytalan tételt tartalmaz a jövő évi költségvetési törvényjavaslat. Véleményük szerint ezek közé tartozik egyebek mellett a Magyar Nemzeti Bankra kiterjeszteni kívánt tranzakciós adó mintegy 116 milliárd forint összegben, illetve az adóbeszedés hatékonyságából származó 160 milliárd forint.
.
Az Equilor elemzői egyúttal túlzottnak tartják a jövő évre kalkulált 100 milliárd forintos kamatkiadás-csökkenést az IMF/EU- megállapodás  hatásaként, az elektronikus útdíjból beszedni tervezett 75 milliárdos tételt, valamint az alapvető élelmiszerek esetében tervezett 60 milliárd forintos áfacsökkentést. Emellett úgy vélik, jelentős kockázatokat tartalmaz a önkormányzati támogatások tervezett, több százmilliárd forintos csökkentése, amit a feladatok központi átvételével indokol a kormány.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Equilor: Magyarország még az idén megállapodhat az IMF-fel, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. A cikk az egyik vélemény, de van másik::
    http://hirek.msn.mainap.hu/gazdasag/iden-mar-nem-lesz-imf-megallapodas-36913/
    a kormányban incs államférfi akinek az ország érdeke fontos, nem a harácsolás.
    Itt a felső tizezer érdeke számit. Közülük is az oligarcháké. Nekik mindent szabad.
    Nekik nem érdekük a megállapodás, hiszen nem akarják, hogy lapjaikba nézzenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  2. A képen a felirat:

    “2012 :Western Banks”
    -
    Ja, a rohad kis utálatos Western Banks ahol a Fideszesek tartják a lopott pénzeiket mert azoknak van a legtöbb gyakorlatuk az ilyen típusú bankszámlák kezelésében.
    .
    Fujj, de undorító, mennyivel jobbak a magyar bankok, akik feltételek és kamat nélkül adják a kölcsönöket boldog boldogtalannak, nem kérdeznek semmit, nem szabnak feltételeket, nem akarnak nyereséget termelni. Hát igen, van mit tanulniuk tőlünk.
    -

    Az IMF kölcsön pedig egy átok ugyebár, mert azt is vissza kell fizetni és elég dörzsöltek, van eszük és eszközük hozzá, hogy behajtsák a pénzt, ezért tőlük felvenni kockázatos. Nehogy azok a szemetek kiszagolják Orbán és a Fideszesek titkos bankszámláját amin több pénzt van mint amit IMF kölcsönként felvesz, és rossz fát tegyenek a tűzre ha nem karja visszafizetni a kölcsönt.
    -
    Mellesleg az IMF kölcsönökbe több ország tönkrement és megint több ország talpra állt és meggazdagodott. Tőlük függ. Olyan mint egy éles kés, lehet vele csodálatos szobrot faragni és le is vághatja az ujját ha ügyetlen és nem tud vele bánni.
    -
    Orbán mindig vágyott a hatalomra de a lelke mélyén félt mert tudja magáról, hogy valójában nem ért hozzá. Hadonászik az éles késsel, távol tart magától vele mindenkit és vigyáz, hogy nehogy megint megvágja magát, mert nagyon is jól emlékszik, hogy az tud fájni is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  3. Az országnak szüksége lenne a hitelre. Kérdés mire akarja használni orbán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. ovi szabadságharca nem ért véget – nem lesz megállapodás. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  5. Hogy a cövekbóvlis mennyit röhöghet magányában, hogy egy éve már orránál fogva tudja vezetni a fél világot – még mindig azt találgatják, mikor állapodnak meg az IMF és a csontvázkereső?!
    Sohanapján-kiskedden, de mondhatjuk azt is, május 40-ben!!!!!!!!
    Hogy az országnak és a benne élőknek mire lenne szükségük, arra magasról, nagyívben tesznek – mindenki ott a Parlamentben!
    Kicsit többet juttatni az embereknek, valamivel többet befizetniük a gazdagabbaknak – ki foglalkozik ezzel?
    Ha márciusban lenyúlják a tartalékainkat, akkor megint jön egy kis osztogatás, a nép beájul, aztán 2014-ben bebetonozzák az osztogatót, aztán majd fosztogathat tovább!
    Ilyen eccerű, kár hogy okos emberek egy éve képesek beugrani és találgatni!
    Kordonbontóék jókat röhögnek, van is min – oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  6. A sok mostani fizeSS-duma esetleg azt is fedheti, hogy tevéék mégis készítettek egy hitelkérelmi dokumentumot, amiben felvázolnak egy gazdaságpolitikai elképzelést. Akkor lehet IMF-megállapodás (persz csak ha az IMF tarthatónak ítéli az abban szereplő tervet).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  7. *
    Vezérünk és kancellárunk nem akar megegyezni. Pontosabban, tisztában van azzal, hogy amennyiben az IMF/EU figyelembe veszi azt a katyvaszt, amit az ő politikája – gazdaság és társadalom politikája egyaránt – fémjelez, akkor ő nem részesülhet a hitel áldásaiból. Ezért aztán megpróbál úgy tenni, mint ha neki nem is lenne fontos az a fránya segítség, s közben riszálja pávaszemes farok tollazatát és igyekszik egy laza világfit alakítani, miközben lerí róla a tyúkól kicsinyes színtelensége.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. A minap Ungár Klára, az egykori fidesz alapító idézte föl azt a vitát, amikor ők távozásúkat megelőzően, ketten Fodor Gáborral egy Fidesz gyűlésen követelték, hogy ” h o l . v a n a . s z é k h á z p é n z” . és Kövér meg többiek tiltakoztak a “cégek” felolvasása ellen, ami a közvélemény előtt azóta is titok maradt…
    Tulajdonképpen így és ezzel kezdődött . a . f i a t a l . d e m o k r a t á k . gazdaságpolitikája, immár húsz éve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  9. Mit gondoltok kedves olvtársaim ki a szerzője ennek a részletnek?
    *
    “…a . j o g . pusztán önkényesen megállapított és . v á l t o z t a t h a t ó .
    p a r a n c s h a l m a z…”
    *
    Elárulom: Orbán Viktor és Kövér László fiatal demokraták.
    Ők . m á r . a k k o r, 1987-ben így tervezték a jövő jogállamát és alkotmányosságát. Tudták, hogy csak a hatalmat kell üstökön ragadni … oszt annyi.
    Hát nem hányingerkeltő?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  10. De, hányingert keltő, ahogy Tarlós is, mert nem az a lényeg, hogy mi történt a Vitézy körül, és igenis az adózókra is tartozik, hanem az, hogy ki merészelt szivárogtatni!
    Az őszödi szivárogtató derék ember volt, a mostani megbánja, hogy megszületett….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Már többször leírtuk, csak ismételni tudjuk: hülyéknek nem adunk hitelt. IMF.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Mo. megállapodhat….és vajon miért is nem teszi?!
    Ki az a vaksi, aki nem látja, hogy egy éve már, hogy megállapodhatnának, sőt nem kellett volna kipaterolni a hárombetűst, oszt nem lenne már 1000 milliárdos lyuk az agyonmódosított zöccségvetésben!!!!!Egyébként egy éve mi vagy ki az akadálya a megállapodásnak?!
    Ezt verik rá most a zemberek millióira, négymillióan a létminimumon, ki lesz ezért a felelős?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Így van, valóban megtörténhet, hogy létrejöhet a megállapodás még az idén, csak előbb azt kell eldönteni, melyiküknek illik alkalmazkodni a másik feltételeihez. Hazudniképtelen – Baltás Viktormihálygyőző (szabadságharcos) minden bizonnyal hajlandó megállapodni, amint az IMF feltétel nélkül kapitulál.
    Valami teljességgel érthetetlen(???!!!) okból az IMF ragaszkodik ahhoz, hogy azt a pénzt, amit kölcsönad, vissza is akarja kapni.
    Oly érzésem van, csak akkor higgyük el a belátható időn belüli megállapodást jósló hírt, ha közös sajtóközleményen kürtölik világgá, hogy az IMF már elhiszi a kölcsön visszafizetésére tett ígéreteket.
    Addig azonban azt is vonjuk kétségbe, amit Orbánék kérdeznek.
    Persze, csak akkor, ha kényelmetlen már birkának lennünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Varga Mihály legeslegújabb nyilatkozata: nem arról van szó, hogy mi feltétlenül meg akarunk állapodni. Miután a levél elment az IMF-nek és az EU-ba is.
    Nos, szerintem, aki ezek után még csak kezet is fog ilyen genyókkal, az kérdezze meg kezelőorvosát és gyógyszerészét is!
    Nem csak a 2/3-t, nemcsak a magyar népet, nemcsak az ellenzéket, de a világot is hülyének nézik – néha úgy érzem nem is alaptalanul….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Elvileg még nem kizárt a kompromisszum 2012. október 27. szombat | AN

Begurult Budapestre az IMF 2012. október 25. csütörtök | AN

Orbán Viktor fejezze be a hazudozást! 2012. október 15. hétfő | AN

A médiakampány megállapodási szándékra vall 2012. október 13. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos