Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kétsebességes Európáról beszélt a belga kormányfő 2012. szeptember 23. vasárnap 0:31 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kétsebességes Európáról beszélt a belga kormányfő
Brüsszel – Az eurózóna 17 országának szorosabb integrációjáról beszélt péntek este a Brüsszeli Szabad Egyetemen a belga miniszterelnök a felsőoktatási tanévnyitó alkalmából elmondott, Európa jövőjéről szóló beszédében – jelentette a belga hírügynökség.
.
„Manapság politikai értelemben a huszonhetek Európájáról beszélni puszta illúzió”, jelentette ki Elio Di Rupo, aki úgy véli, a 27 tagállam nehezen tud egyetértésre jutni. A belga miniszterelnök külön kiemelte az Egyesült Királyság egyes kérdésekben tanúsított ellenállását – írta a La Libre Belgique és a Le Soir belga napilap szombati száma.
.
„Ez az illúzió erős elvárásokat támaszt, amely hatalmas csalódásokat okoz, ez pedig szörnyű Európa-ellenes érzéseket táplál”, figyelmeztetett beszédében Belgium szocialista miniszterelnöke. Di Rupo szerint mivel a 27 ország nehezen jut egyetértésre, Európában túl szerény és alaposan megkésett intézkedések születtek a válság kezelésére, ezért a politikai integrációt az eurózóna 17 országának kellene folytatnia.
.
A politikus úgy látja, egyedül a megszorítások nem húzzák ki Európát a kátyúból. Példaként említette, hogy Írország, Portugália, Spanyolország és Olaszország is erőfeszítéseket tett a költségvetés kiegyensúlyozására, ám ez mégsem nyugtatta meg a piacokat. A kormányfő kijelentette, a jelenleg vérszegény európai gazdaság beindításához a múlt század harmincas éveiben, Franklin Roosevelt elnöksége alatt Amerikában végrehajtotthoz hasonló európai New Dealre van szükség.
.
Elio Di Rupo sürgette, hogy az Európai Központi Bank a lehető leghamarabb váljon olyan intézménnyé, amely a legvégső esetben hitelezőként működik, amint azt szerinte az Egyesült Államokban a jegybank szerepét betöltő Fed is teszi. Ezen túlmenően a belga kormányfő szót emelt amellett is, hogy az eurózóna országainak egyes adósságaiért az övezetnek közösen kellene helytállnia.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 6 szavazatból)
Kétsebességes Európáról beszélt a belga kormányfő, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Ahogy az varhato volt lesz egy belsokoros es egy kulsokoros EU. Azonban nem 17 hanem csak 12 tagallambol fog allni a belso kor. a kulso kor pedig szerintem gyakorlatilag onallo eletet fog elni es leszakd atpolarizalodik oda ahoz a politikai eroterhez amelyik neki eppen szimpatikus vagy amelyikhez tud.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Ha a rückvercet is beleszámítjuk, akkor van az három is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Elkerülhetetlen, hogy a nyilvánvaló széthúzás szervezetileg is megnyilvánuljon. Az UK igazából nem is nagyon akar tag lenni,
    van egy csomó ingatag hígeurópai, ezek se benne, se kívül,
    a csehek és a magyarok meg csak a markukat tartják, miközben politikailag ott tesznek keresztbe, ahol tudnak.
    Meg kell húzni a határvonalat, és belátni, hogy a SZU felbomlása utáni bővítés nagy része kudarc. Olyan, mint az arab tavasz, csak lassabb – a vallási és nacionalista fanatikusok a helyi maffiákkal együtt tönkrevágják még a részben működő országokat is. Az Unió pedig gyenge, nem tudja megvédeni ezeket az országokat önmaguktól.
    A volt szoci államoknak egyszerűen nincs helyük az Unióban, képtelenek integrálódni a nyugati rendszerbe. Ki kell őket zárni az Unióból, menjenek vissza félázsiába. Legközelebb akkor próbálkozzanak, amikor szilárd demokratikus rendjük lesz. Sohanapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  4. Lássuk be barátaim!
    Korai volt az EU kibővítése anno – velünk különösen az volt…, mégis talán ez lesz a mi, a demokraták szerencséje. Bár, ki tudja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Lesz egy fejlett, gazdag országokból álló csoport, és lesz egy másik, azokból az országokból, akiket kár volt felvenni, mert csak akadályozzák a többi fejlődését. Nem elvárható mondjuk a németektől, hogy finanszírozzák azokat, akik inkább lebontani kívánják a közösséget. Sajnos kizárni senkit nem lehet. Kilépni meg nem érdemes. A renitensektől meg kell vonni a támogatások többségét. Magyarország mindíg elszenvedte eszetlen szabadságharcaiért a büntetést. A monarchia szétveréséért megkapta Trianont. A mostani unió ellenesért pedig kapja a leszakadást, a nyomort. A falkaforradalomért, a demokratikus közösségből való kilépésért, a tákolmányért nem is érdemel mást. Aki okos és teheti az most menekül el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. Ezt most Orbán előre látta, vagy pont ő idézte elő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Igen, a centrum alapjàraton, a periféria rükvercben, kedves Bàthory Ödönke, egyetértek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Merkel: kétsebességes Európa épül 2012. június 7. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos