Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sztrájkolnak a tanárok Chicagóban 2012. szeptember 11. kedd 10:06 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sztrájkolnak a tanárok Chicagóban
Chicago – Csaknem 30 ezer tanár és az iskolák kisegítő személyzetéhez tartozó alkalmazott kezdett sztrájkba hétfőn Chicagóban, miután kudarccal végződtek a javadalmazásuk és a minősítésük ügyében tíz hónapon át folytatott tárgyalások.
.
Chicagóban negyed százada nem sztrájkoltak a pedagógusok.
.
A munkabeszüntetés miatt csaknem 700 iskola mintegy 400 ezer tanulójának felügyelete vált bizonytalanná a tanítás idején az Egyesült Államok harmadik legnagyobb iskolakörzetében.
.
A rendőrség megerősítette utcai jelenlétét, és mivel csak 144 tanintézmény biztosít korlátozott idejű nyitva tartást, több tucatnyi civil szervezet és egyházi intézmény megnyitotta kapuit a gyerekek előtt.
.
Az iskolaévet egyes chicagói iskolákban szeptember 4-én nyitották meg, máshol 13-án kezdődik a tanítás.
.
A vasárnap megszakadt tárgyalásokon az iskolafelügyelet és a pedagógusok szakszervezete egyebek mellett a túlóradíjban, a munkahelyi biztonság, a minősítés és a minőségi prémium kérdésében sem tudott megállapodásra jutni egymással.
.
A sztrájk meghirdetése előtt néhány perccel a chicagói iskolatanács olyan megoldást terjesztett elő, amelynek értelmében a következő négy év során egy átlagos tanár jövedelme 16 százalékkal növekedne. A szakszervezet elismerte, hogy a tárgyalásokon több engedményt sikerült elérnie, egyebek között azt, hogy 500 tagját visszavették állásba.
.
A munkabeszüntetés a választások előtt alig két hónappal kellemetlen helyzetbe hozta a kampánybeszédeiben az oktatás fontosságát hangsúlyozó Barack Obama elnököt, aki a jelenlegi tisztségébe történt megválasztása előtt a Chicagót is magában foglaló Illinois állam szenátora volt, korábban pedig jogot oktatott és közösségi érdekképviselet szervezője volt a nagyvárosban. Chicago polgármestere tavaly február óta Rahm Emanuel, aki a Fehér Ház kabinetfőnöke volt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Sztrájkolnak a tanárok Chicagóban, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Obama erre reagál? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Itt is sztrájkolhatnának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Véget ért a chicagói pedagógussztrájk 2012. szeptember 20. csütörtök | AN

Mi baja ifjabb Jesse Jacksonnak? 2012. július 10. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos