Ronai and Ronai
AMERIKAI

Maffiásodik a kanadai magyar bűnözés? 2012. szeptember 4. kedd 0:42 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Maffiásodik a kanadai magyar bűnözés?
Ottawa – A kanadai határőrizetet (CBSA) aggasztja a kétes menedékkérelmet benyújtott magyar romák körében tapasztalható „jelentős bűnözői tevékenység”, állította QMI (Québecor Media Inc.) kanadai médiaügynökség a hétvégén a The Canadian Immigration Report weboldalán közölt anyagában.
.
„A bűnügyi nyomozást folytató egységek tájékoztatása szerint az olyan személyek, akik vélhetően a roma közösségből valók és bűnözői tevékenységet folytatnak, a leggyakrabban lefölözéses vagy csekkes csalást követnek el”, idézi a QMI a kanadai szövetségi határőrizeti ügynökség jelentését.
.
„Lefölözésnek” azt nevezik, amikor bűnözők kártyaleolvasó készülékeken elhelyezett adatlopó szerkezetek segítségével olyan információk gyűjtenek be, amelyek alapján hamis bankkártyákat állítanak elő. A csekkhamisítók általában kisebb cégek csekkjeit lopják el és írják át, hogy aztán azokat készpénzre lehessen beváltani.
.
A kanadai határőrizeti szerint a csekkhamisításokról már évek óta tudnak, ám újabban előfordul, hogy a csekkeket a Magyarországra visszatért menedékkérők címére érkezett levelekből lopják ki, és a bűncselekményekhez ezeknek az embereknek a bankszámláját is felhasználják. A jelentés rámutatott, hogy a torontói rendőrség szerint „van arra utaló jel, hogy helyi bandák szerveződnek”.
.
„Amióta Kanada 2008-ben eltörölte a vízumkötelezettséget Magyarországgal szemben, a menekültstátust kérő romák miatt ez az EU-ország a kanadai menedékkérelmek fő forrásává vált”, írta a QMI. Tavaly Magyarországról érkezett menedékkérők több mint 4400 folyamodványt nyújtottak be, amelyek csaknem mindegyikét elutasították, mert a kanadai hatóságok szerint a kérelmezők nem az üldöztetés elől menekültek el. A CBSA jelentése ugyanakkor hangsúlyozta, hogy megállapításai nem az összes Kanadában tartózkodó romára vonatkoznak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Maffiásodik a kanadai magyar bűnözés?, 3.0 out of 5 based on 5 ratings

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Nem mondanám cigányoknak őket.
    Magyarok ők is !
    A mentalitásuk is.
    ( Talán kissé impulzívabban adják elő , dehát minden nemzetiségnek megvannak a maguk sajátosságai.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (31 szavazatból)
  2. Most már amerika is érzékel egy kicsit a problémából. Mondom ezt annak ellenére, hogy lakóhelyemen nincs probléma velük, így nincs is “cigánykérdés”.
    Így itt ők nem cigányok, hanem Kisék, Ráczék, Fűzfáék…stb. És ez ott, ahol nincs velük probléma, így működik. Viszont ha a populációjuk 80-85% – ban társadalmon kívüli életre rendezkedik be, az probléma. Amerikából eddig ez másként látszott. Most demonstratíve van mintakollekciójuk, tanulmányozni a magyarországi problémát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  3. Most akkor odaát ki lehet mondani,amit itt nem?Vagy ők is rasszista-fasiszták?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. 10 ev es politikus is lesz jo nehany.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  5. Geyza!
    Igazad van! De az már helytálló lenne hogy ha azt írnák hogy Orbánosodik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos