Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Sólyom Aszófőn 2012. augusztus 10. péntek 11:03

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Sólyom Aszófőn

Hát ez most olcsó poén lenne elnök úr. Túl olcsó poén lenne, ha sorolnám „múltak bűneit”, elnöki legalizálásának bizarr körülményeitől a tévéostrom napjaiban nyújtott független, kiegyensúlyozott és alkotmányos „helytállásáig.” Addig, hogy öt év alatt finoman szólva „túl sokszor tévesztett ütemet.” Ha forradalmi hordák gyújtogatják, dúlják a belvárost és a középületeket, terrorizálják az erőszakszervezeteket, mégiscsak ki kellett volna állni a forma és tartalom szerint törvényesen választott, bár tehetetlen, kormány mellett. Emlegethetném, hogy megválasztásának dicső aktusát később utódjának választott, brutális hangütéséről ismert kollégája „rendezte le” a lépcsőfordulóban, olyan alkotmányos eljárás keretében, amelyből tényleg csak a nuncsaku és a gumibot hiányzott.

Ezek régi történetek.

Szerepét öt évig játszotta és bőven eljátszotta. A baloldalinak mondott (balfék) kormányok különlegesen utálkozó és hiperaktív ellenzéke (de nem ellensúlya!) volt. Lehet, hogy így is volt helyes. Lelke rajta. És most új szelek fújdogálnak. Olcsó poén lenne elnök úr, ezeket piszkálgatni. Mert a harcát megharcolta, díját megszolgálta, s napnál világosabb, hogy Orbán nem akart maga mellé (elé) állítani egy önhöz hasonló, szekánt, kukacoskodó, alkotmányvédő mizantrópot, aki a legkisebb mértékben is eltér a „jó iránytól.”

Talán ön döbbent meg legjobban, mikor tétova ajánlkozásait 2010-ben fagyos csend fogadta.

Szomorú, hogy életműve, a „néma alkotmányozás” bonyolult, egyensúlyokra kihegyezett rendszere látványos gyorsasággal omlott össze. Olcsóság lenne tetemre hívni önt az alkotmányosság hullájához, mert félő, hogy – mint a radványi sötét erdőben Bárczi Benő vére – kis hazánk sebei buzogni kezdenek.

De azért ki kell mondani elnök úr, kár a gőzért. Politikai ditirambusai, melyeket az aszófői falunap keretében hintett el alkotmányrombolásról, jogtiprásról, szikes talajra hullnak. Magyarországon nincs, vagy nem működik demokratikus kontroll, jog-érzékeny értelmiségi közvélemény. Magyarjaink a működő alkotmány törvényes önmegsemmisítését a legkevésbé se bánják. Ezzel a kinccsel (ha az), rosszul sáfárkodott. Útonállók kezére adta. Vonuljon nyugalomba elnök úr. Élvezze pályadíját. Az alkotmányosság „arany alkonyát.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +45 ( 49 szavazatból)
Buják Attila: Sólyom Aszófőn, 4.8 out of 5 based on 32 ratings

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Ez ügyben feltétlenül a balfékek közé sorolom Mandur László urat, az adott elnökválasztást akkor levezénylő házelnök helyettest. Nevezett politikus miután mindenki számára világosan láthatóan (!) bebizonyosodott, hogy csaltak, felrúgták a titkos szavazás szentségét, bejelentette, hogy a szavazás érvényes volt…- pedig hatalmában lett volna érvénytelennek nyilvánítani ezt a nyilvánvaló skandallumot.
    Mandúr ezzel nagyobb kárt okozott a demokráciának, mint annak előtte és azóta összesen művelt. Én akkor azt gondoltam, hogy vagy olyan buta, vagy olyan gyáva, vagy titokban fideszes… tessék választani, bár már úgyis mindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  2. Újra és újra leírom: Az orbánfasizmusért orbán viktor a felelős. Az lenne a felelős az alkotmányosság összeomlásáért, aki a legtöbbet tette annak létrehozásáért és megszilárdításáért, aki még most is megpróbál utóvédharcokat folytatni? Azt kérjük számon egy emberen, hogy miért nem mindenható? Sólyom alternatívája Szili Katalin volt. Álmomban ne jöjjön elő! Ezért még a “súlyos jogtiprást” is megérte vállalni. Egy volt köztársasági elnök, amíg eszénél van, nem teheti meg, hogy ne nyilvánítson véleményt. Sólyom László, akit jobbról balról egyaránt lesajnálnak, megszólal egy falunapon, és mégis mindenki ezzel foglalkozik. Hát nem érdekes ez? Áder meg mondhat, amit akar, nem lényeges. Lehet, hogy Sólyom László mégiscsak Valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (28 szavazatból)
  3. emigrant,
    Az biztos, hogy inkább valaki, mint Áder.
    Ezzel együtt is alkalmatlan volt a demokrácia védelmére, mert jobban féltette azt az MSzP-től, mint a fize$$-től vagy a jobbiktól, és politikailag félre húzott. Azt nyilván helyesen látta, hogy az MSzP egy bűnszövetkezet, csak azt nem látta vagy nem akarta látni, hogy a másik oldal még elvetemültebb bűnszövetkezet. De az is lehet, hogy eleve lehetetlent vártunk el tőle, mert nem volt (és nincs) olyan tömörülés, aminek tagjai komolyan vennék a demokráciát és a jogállamot.
    Más feladat egy demokratikus hagyományú jogállamban ragaszkodni a törvény betűjéhez és szelleméhez, mint egy olyanban, ahol a törvény maga is ferde, és az állampolgárok nincsenek tisztában a jogállam működésével. A mi esetünkben az alkotmányvédőknek aktívabban kell politizálniuk – de nehéz megfelelő arányban keverni az eljárási rend és az írott betű tiszteletét az elvárások kinyilvánításával és új szabályok alkotásával. Szerintem Sólyom rosszul mérte fel a helyzetet, rosszul politizált. Bartus László ennél sokkal súlyosabb ítéletet mond, és igaza lehet – nem tudom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  4. emigrant: teljesen félreértelmezed a helyzetet. Olvasd el még egyszer Buják cikkét. Minden mondata igaz, amely arról szól, hogy Sólyom mit tett, és – ami talán még fontosabb – mit NEM TETT meg akkor, amikor Orbán alkotmányos puccsának “előkészületei” zajlottak. Az orbánizmusért nem (csak) Orbán felelős, hanem mindenki, aki elősegítette azt, vagy (ilyen-olyan szándéktól vezérelve) tétlenségével asszisztált ennek az ocsmány rendszernek a létrejöttéhez. Sólyom a baloldal iránt érzett elvakult gyűlöletétől vezérelve (megengedem, hogy szándékai ellenére) egyik szellemi szülőatyja volt Orbán rendszerének. Felelőssége MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN! A másik súlyos gomd vele, hogy tudós alkotmányjogász létére két évbe tellett, amíg “leesett nála a tantusz”… Miért nem 2010 nyarán-őszén emelte fel a szavát a jogtiprás és a demokrácia szétverése ellen? Akkor még (talán) hiteles lett volna. De ma??? Mostanra már minden gondolkodó (és nem elvakult, agymosott hívő) számára világos, mi történt ebben az országban az elmúlt, valamivel több, mint 2 év alatt: Most egyszeriben a derék exelnök is megvilágosodott? Nagyapám azt szokta ilyenkor mondani: “Ne csináljunk bohócot az Úristenből!” Sólyom úr megmérettetett, és könnyűnek találtatott. Ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  5. Emigrant! Sólyom nem valaki, hanem valami. Egy nagy rakás szemét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  6. Sólyom Lászlót csalással választották meg és visszaélve elnöki pozíciójával, a 2/3-os Fidesz fő propagandistájává vált. Mikor a Fidesz megrendezte a 2006-os gyújtogatásokat – a “forradalmat” amit Kerényi Imre már 2005-ben készített elő – Sólyom a Fidesz-maffia oldalán állt, annak egyik főnökévé vált (nem számít, hogy később félreállították).
    .
    Mégegyszer Kerényi Imre 2005. november 21-i beszédéből:
    “és Párizsban égnek az autók! És ez egy döntő jel! […] Aki szereti a hazáját, az lépjen be a polgári körök hadseregébe. Az a cél, hogy 8-12 éves periódusban nekünk kell uralkodni. Nekünk, a történelem uralkodó országának vissza kell szerezni a hatalmat. Ha ők győznek, forradalmat kell csinálni.” – http://index.hu/belfold/forr1220o/
    Egy köztársasági elnökről – akinek minden állami hivatal és minden információforrás a rendelkezésére állt – nevetséges azt állítani, hogy nem tudott semmiről.
    .
    Minden kínálkozó alkalommal ezt a jómadarat le kell leplezni!
    Azért ne támadjuk mert Orbán ellen fordult? Dehogynem! Minél jobban támadjuk annál hitelesebb lesz ő a jobboldalon és annál inkább árt Orbánnak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  7. Sólyom,egy senki! Láttam egyszer két testőr között lépkedni,hááát……,a testőrök igen,azok valakik voltak,de Sólyom? Azt néztem,hogy ki lehet a két kétméteres és napszemüveges ürge között ! Egy Senki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  8. Sólyom a Kádár idejében lelépett, diszidált. Majd visszajött és osztotta az észt, a jogállamiságról. Kiszolgálta Orbán valamennyi ország romboló tervét. Abban reménykedve majd Ő lesz örökös elnök. S mi lett belőle egy lefizetett , az intelligens emberek által -bizony lesajnált szánalmas öregember akinek műve pár hónap alatt a szemétdombon végezte. Most sem mer Sólyom nyiltan beszélni Orbánt birálni, mert remeg. h elveszik házát , 100 milliós keretét, és a havi illetményét. Ezért a birálatában kis kapuként beleszőtte a baloldal birálatát, miközben a baloldalt amennyire lehet csak támadta. szememben Sólyom egy nagy nulla, simlis karrierista aki a Kádár rendszerben is minden kedvezményt igénybe vett. Akkor milyen önéletrajzot irt magáról??? Mutassa már be valaki, biztos valahol meg van még.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  9. Sólyom Lászlóról – több éve – készült egy kiváló tanulmány, az ELTE berkein belül. A szerzője hölgy. Ismeri valaki a tanulmány címét és fellelhetőségét a neten?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. Peterfix.-nek adok igazat.
    Mert nem kell ragozni a kérdést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Érdekes, hogy ha Sólyommal kapcsolatban akár csak megengedő hangnemben szólalok meg, mindjárt ledorongolnak a saját elvtársaim. Én személyesen ismerem ezt az embert. Nem szemét. Ezt visszautasítom. És mi sem áll tőle távolabb, mint holmi elvakult gyűlölet. Az az ember, akit a szeretet légköre vesz körül, még testőrei is szerették, pedig úgy gondolom, ez nem feltétlenül jellemző a szakmára. Semmilyen szerepe nem volt az orbáni hatalomra jutásban, még kevésbé az utána következő pusztításban, melynek én magam is áldozata lettem. Ebben a 2006-os eseményeknek sem volt semmilyen szerepe. Az mszp-szdsz koalíció szánalmas teljesítménye tette lehetővé a nagyarányú (53 %) győzelmet., amely a program nélküli párt ölébe hullott., és ezt senki sem, legkevésbé a köztársasági elnök tudta volna megakadályozni. De vegyük Sólyom megválasztását. A derék, és biztos parlamenti többséggel rendelkező koalíció képtelen volt egy saját maguk számára is elfogadható jelöltet kiállítani. Szili Katalin. Röhej! Kit érdekelne, hogy mit mond Aszófőn, vagy akár New Yorkban? Itt ásták el magukat , inkább szavaztak az utált ellenzék jelöltjére, mint a magukéra. Aztán beledöfték a kést saját miniszterelnökük hátába. (Jó, hogy nem jégcsákányt.) Mindent megtettek saját lejáratásuk és bukásuk érdekében. (Vagy talán még annál is többet..) És a mostani teljesítményük? Inkább hagyjuk! A másik oldalt nézve: Ma már könnyű okosnak lenni, de ezt a rombolást még én se tudtam volna orbánról feltételezni, pedig én nem felejtettem el előző dicstelen országlását, mint oly sok választópolgár. Nem is szavaztam rá. De nem volt kire. Mindenkinek egy szavazata volt, nem kétharmad, vagy negyven százalék. Úgy nem lehet kampányolni, hogy kikapunk, de azért ne kapjunk ki nagyon, valaki azért ránk is szavazzon! Orbán jó fasiszta módjára visszaélt a demokrácia adta lehetőséggel. Megjelent az Öszvér, és ezt Harry Seldon sem látta előre, nem volt rá kidolgozott alkotmányos védelmi formula.
    Hogy Sólyom eladta volna magát? Mint volt alkotmánybíró ugyan miféle egzisztenciális problémái lehettek volna? Hatalom? Ki ne tudná, hogy az elnöki “méltóság” a leggyötrelmesebb kötöttségekkel járó, kellemetlen szolgálat, legalábbis annak, aki komolyan veszi., a tényleges végrehajtó hatalom teljes hiánya mellett? És mégis ki tudta használni a legkisebb lehetőséget is. Persze, akinek egy NATO radar jobban melegíti a szívét, mint a bazsarózsa, az ne értsen velem egyet. (Tényleg, akkor most kié a természetvédelem? Baloldali, vagy jobboldali dolog? Nézzük csak meg orbán és hű csatlósa, egyben élő paródiája, illétlen zoltánka hogyan pusztítja most el a magyar természetvédelmet. Vagy ebben egyetértenek a két oldal politikusai? Mi szól hosszabb távra? A bazsarózsa, vagy a radar?) Sajnálom, hogy népszerűtlen vagyok, jólesne a taps, ezt a gyengémet még színész koromból hoztam magammal. Én Sólyom Lászlóval nyilvánvalóan nem állok egy politikai platformon. De akkor is kimondom (nem, mintha egy segédmunkás szava bármilyen fontossággal is bírna): Ha a fideSS és az emeszpé közül kell választani, akkor én inkább Sólyom Lászlót választom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (15 szavazatból)
  12. És még annyit: Ha nem lettek volna a zavargások, a kossuth-téri cirkusz, kordonbontás, és sok egyéb áruló, sokakat visszariasztó jel, csak csendben maradtak volna fideSSék – jellemző, hogy erre is képtelenek – győzelmük még nagyobb arányú lett volna. Persze nem számíthattak arra a mélyrepülésre, amit az emeszpé- eszdéesz páros magától is bemutatott, ahogy a gazdasági válságra sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  13. Egyet érve ezzel a véleménnyel, azért nem szabadna azt kritikát sem elhanyagolni, amelyet Sólyom tett, Aszófőn!! Ugyanis ezzel Ő is bizonyítja, hogy nem a “bal-liberális ellenzék” ármánykodás CSAK az, amit kritikájukban megfogalmaznak! Ugyanis jó részt , ÖSSZECSENG ezzel a Sólyom kritikával! Csakhogy sokkal régebben és sokkal erőteljesebben hangoztatták már! Szerintem meg valamilyen hatása lehet azoknál a jobboldali demokratáknál (ha vannak még ilyen kis hazánkban?), akik valóban féltik Orbántól a demokráciát, a jogállamot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  14. Persze ne felejtsük el SCHIFFER mai “ökopárt-elnök, mint az akkori Véderő, bocs Védegylet nevű egyszercsak előkerült állítólagos demokratikus kituggyamicsoda oszlopos tagjának kiemelkedő szerepét SÓLYOM László beajánlásában. Így blöffölték be a köztudatba azt, hogy ő a mi környezetet óvó jóságos, “zöld elnökünk”. Hány, és hány bazsarózsa köszönheti neki, hogy ismét bátran a NATO radar nélküli égre vetheti vidám tekintetét. Hány és hány az ember ettől a rengeteg szemenszedett hazugságtól…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  15. Helyesbítés: “ökopárt-elnök”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. emigrant
    “Ma már könnyű okosnak lenni, de ezt a rombolást még én se tudtam volna orbánról feltételezni, pedig én nem felejtettem el előző dicstelen országlását, mint oly sok választópolgár.”
    .
    Nem nagy érdem, hogy nem láttál a színfalak mögé. Mások tudták, mi várható, mert a baljós előjelek fölöttébb árulkodtak. Emlékezz csak vissza, mi mindenre voltak képesek. 2006 nyarától farkasordító módon viselkedtek ellenzékben. Akik több forrásból is tájékozódtak, tudták, hogy Orbánéktól semmi jóra nem lehet számítani.
    .
    Aki nem tudta, mi mindenre képesek, azok a Babarczy Eszter-Kéri László naiv klub tagjai voltak. Olvasgasd Debreczeni József korábbi írásait, meg fogsz lepődni, hogy évekkel korábban megírta, mi várható Orbántól. Minden meglátása bejött. És nem csak Debreczeni látta tisztán, milyen lakosságellenes és országromboló változtatásokra készül Orbán, hanem mások is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  17. emigrant: azt írod, Te személyesen ismered S.L.-t. Én csak a szavait és a tetteit ismerem, de azt nagyon. Azt mondod, ő nem elvakult gyűlölködő. Hááát… amiket (és ahogy) mondott, 2006-ban, az nem erről tanúskodik. Minden mondatából áradt a baloldal zsigeri gyűlölete! (Megígérem, visszamenőlegesen is kigyűjtök néhányat ezekből, hátha felismared Te is a gyűlölködést). Ami viszont még ennél is lényegesebb: ha Te komolyan hiszed, hogy (idézem) “semmi szerepe nem volt az orbáni hatalomra jutásban”, akkor Te – jobb esetben – vak vagy! Rosszabb esetben elfogult, és akkor enyhén fogalmaztam. Nem akarom ismét leírni, mit csinált és mondott Sólyom 2006 őszén, amikor a Fidesz által felbérelt csőcselék napokig az utcán randalírozott, szétverte és felgyújtotta a fél várost. Az, hogy Te őt szeretereméltónak gondolod, az a Te magánügyed. Én – és velem együtt nagyon sokan – csak egy öntelt, kevély, hiú, dacos és pöffeszkedő öregembert látnak, aki az elnöki hivatalért semmi perc alatt sutba vágta az elveit, és gondolkodás nélkül beleült egy olyan székbe, amit Áder & Co. egy szégyenletes és mocskos színjátékkal toltak az ülepe alá. Ez nem jelenti azt, hogy riválisáról, Sz.K. asszonyról ne lenne – más okokból – ugyanilyen lesújtó véleményem. Tudod, emigrant, én egyáltalán nem örülök annak, ha egy ilyen pozícióra két szarkupac közül lehet csak választani! A szar akkor is szar, ha kicsit kevésbé büdös, mint egy másik szar… Ami pedig a köztársasági elnöki hivatal “gyötrelmes” és “kellemetlen” voltát illeti: nos, ezen csak hahotáznom kell! Az elnöki poszt – különösen Magyarországon – formális, leginkább protokolláris teendőkre terjed ki. Akinek ez “gyötrelmes és kellemetlen”, az ne vállaljon ilyet! Mindjárt megszakad a szívem, szegény Sólyom, kénytelen volt 4 évig gyötrelmes módon bejárni a világot (69 országban járt), és holmi kellemetlen díszvacsorákon részt venni… jujj, de sajnálom szegényt.

    A NATO-radar kontra bánáti bazsarózsa ügyben pedig egy korabeli viccet idéznék Neked. Lélekszakadva ront be Sólyom irodájába a kebinetfőnöke: “Elnök úr, van egy rossz és egy jó hírem!. Először halljam a rosszat – mondja Sólyom. Elnök úr, dél felől egy terroristák által elfoglalt repülőgép mélyen behatolt az ország területére, rázuhant a paksi atomerőműre, amely felrobbant, nukleáris katasztrófahelyzet van! Ez nagyon nagy baj – mondja Sólyom. És mi a jó hír? Elnök úr, az összes bánáti bazsarózsa túlélte a támadást!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  18. Observer: Nem kell mindenben egyetértenünk. Ha formális és protokolláris a poszt, akkor mit számít, hogy Sólyom mit tett és mondott elnökként? Ha tudnád, hogy az ilyen díszvacsorákon milyen rossz, jellegtelen, se íze, se bűze kajákat szoktak felkínálni, nem irigyelnéd annyira ezért az elnököt. A bazsarózsás “vicc” hülye demagógia, ezt magad is beláthatod. A paksi atomerőművet minden radar ellenében is eltalálhatja bárki, aki komolyan gondolja Pl. engedéllyel repül be a légtérbe, mint magánturista. De nem adok több ötletet. Szerintem egyébként nem gyűlöli a baloldalt, csak utálja az emeszpét. Tulajdonképpen undorodik. És ezzel nincs egyedül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (14 szavazatból)
  19. Szerényen megemlíteném, hogy a Zengőn nem azt tervezték hogy kiirtják a bazsarózsákat, hanem a meglévő utat akarták felújítani és kicsit kiszélesíteni. Ha jól emlékszem arról is szó volt, hogy az útban lévő virágokat átültetik. Ez a történet nem arról szólt, hogy bazsarózsa vagy radar, hanem arról, hogy az akkori kormánynak ne sikerüljön semmi. Ezért csináltak akkora hisztériát körülötte. Ha ma akarnák, gond nélkül megépítenék azt a radart. Sólyom mint magánember elment túrázni a Zengőre, ezzel is jelezte véleményét. Nem hiszem el, hogy intelligens ember lévén nem látta, hogy valójában miről van szó.
    Dzsentri-szerű „úriemberként” annyira utálta (és utálja most is) a baloldalt, hogy minden tőle telhető módon keresztbe tett a kormányoknak. Csöndben volt viszont akkor, amikor az újjáéledő nyilas csőcselék masírozott az ablaka alatt. Nem szólalt meg amikor a cigánygyilkosságok voltak, bár kötelessége lett volna. Akkor is a kormányt tette felelőssé, amikor a söpredék felgyújtotta a fél várost. Most is csak azért kritizálja Orbán rendszerét, mert pofára ejtették, nem kapta meg remélt második elnöki ciklusát. Miért csak most szólalt meg, miért nem 2010-ben, amikor elkezdődött ez az ámokfutás? Mostanra esett le neki a tantusz? Számomra –legyen bármilyen okos ember is- már hiteltelen amit mond. Csöndben volt amikor szólnia kellett volna és most beszél, amikor már semmi haszna nincs.
    Attól hogy az elnöki poszt hazánkban csak formális, még el lehetett volna látni jól is, lásd Göncz Árpád példáját. Ő tíz évig, három ellentétes kormány alatt végezte munkáját, mindenki megelégedésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  20. emigrant: egy vicc sose lehet hülye demagógia, ugyanis vicc. A demagógia pedig korántsem vicc. Abban egyetértünk hogy nem kell egyetértenünk. Egy szóval nem írtam, hogy irigylem szegény elnököt (a mindenkorit) a díszvacsorákért, nem tudom, ezt a következtetést miből vontad le… A lényeg picit elsikkad nálad. No de nem vagyunk egyformák (vagy legalábbbis mindenki másképp egyforma, copyright by Mérő László), és ez így van jól. Embert egyébként nem eszek, naponta háromszor mosok fogat, és akkor sem fogom S.L.-t tisztelni (szeretni aztán végképp nem), ha a birnami erdő felmegy Dunsinane dombjára. Ami pedig előfordulhat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  21. Szundi: helyettem (is) írtad… Sok + neked!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  22. Szundi: Hát, én tényleg nagyon tisztelem és becsülöm Göncz Árpádot, és nagyon jó szívvel emlékezem az ő elnökségére. De hogy ezzel mindenki így lenne, azt nem gondolnám. Ezek szerint keveset beszélgetsz “jobboldali” emberekkel. Valakik csak megszervezték ellene a beszédét megzavaró füttykoncertet. És emlékezzünk a Törpapázásokra is! Maradjunk annyiban, hogy sokak megelégedésére végezte munkáját, akik közé mi is tartozunk.
    A természet nem kert, hogy a virágokat ide-oda ültessük benne. Az áttelepítés szakmai nonszensz, szaporodik az magától, ha hagyják, és mindenütt előfordul magától is, ahol megfelelők a körülmények. Ahol meg nem, oda hiába ültetik. A természetvédelem információkat véd, és egy ilyen információ egy konkrét növényfaj konkrét helyen és időben történő előfordulása. Röviden ennyit. A HM egyébként minden engedély nélkül felépített egy radart a Bükkben, a nemzeti park kellős közepén, és jogszerűtlenül kiadott engedélyek alapján egy baromi ronda, és feleslegesen monumentális lehallgatótornyot a Zemplénben. Valahol megálljt kellett mondani, és rámutatni, hogy semmi nem indokolja a honvédelmi létesítmények kivételezettségét, a szükséges, szakmai és társadalmi egyeztetések szokásos el- és kikerülésének bevett gyakorlatát. Javaslom, hogy szeretteidet névnapjukon kis csokor radarral köszöntsd föl!
    Observer: ez akkor is demagógia. Sajnálom, és viccnek is elég gyengécske. Mellesleg, háborús helyzetben nem az atomerőmű lesz az első célpont, hanem a radar, és másodszorra már gond nélkül eltalálják az erőművet is. Békében pedig mint említettem, a radarok nem védenek meg a terrorakcióktól. Ha nem irigyled az elnököt az “utazgatásaiért” és a díszvacsorákért, akkor minek említetted? Szeretni persze nem kell, lehet, hogy nem is igényli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (13 szavazatból)
  23. Sólyommal mindig is két baj volt: amit csinált (pl a vakondokos választás elfogadása) és amit nem csinált (kéz nemfogás, ablakon nem kitekintés,
    eddig nem szólás).
    Jellegzetes jobboldali ember, az összes ezzel járó fóbiával és defekttel.
    Ez a beszéde nem nekünk, hanem a jobboldalnak szólt. Ha lesz hatása egyáltalán – akkor ott lesz. És talán segíti a hatást, hogy a baloldal ennyire egyöntetűen nem esik hasra tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. emigrant
    “A HM egyébként minden engedély nélkül felépített egy radart a Bükkben, a nemzeti park kellős közepén, és jogszerűtlenül kiadott engedélyek alapján egy baromi ronda, és feleslegesen monumentális lehallgatótornyot a Zemplénben. Valahol megálljt kellett mondani, és rámutatni, hogy semmi nem indokolja a honvédelmi létesítmények kivételezettségét”
    .
    A felsorolt radarok a körkörös határvédelemhez nem elégségesek. Többnyire az égtájak szerinti védelem biztosítására telepítik, és Sólyom bazsarózsa-akciója után a déli határ védelme kimaradt.
    Egyébként én is ismerem személyesen, ami nem akadályoz meg abban, hogy a realitásérzékem alapján mégis Observerrel és szundival értsek egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. Observer! Igazad van! És akkor még nem is említettük, hogy egy JOGÁSZ-nak legalább fel kell ismernie a törvénytelen cselekedetet. Sólyomnak ez nem sikerült a kordonbontásnál sem, pedig az már jelezte, hogy a fidesz köp a törvényekre. És nem hagyta ki most sem a baloldal, és ezzel nagyon sokunk lefitymálását sem. Mi is csak “lármázunk” szerinte. Végülis mit kellene tennünk, körbepisálni a Kossuth teret? Még azt sem képes felismerni, hogy mi betartjuk a törvényt, a fidesz még a sajátjait sem. És neki csak “a stílus” szúr szemet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  26. emigrant 2012. augusztus 11. szombat 19:41
    Szia a földim. Sajnálom hogy nem éltél 1944. június. 2.-án.
    Amikor abban a “szerencsében” részesültem, hogy délelőtt
    10 óra környékén Szolnok bombázását, éjjel 11 óra környékén
    Püspökladány bombázását átélhettem. Szolnokon hzinkat
    érte találat. Ladányban a vasút másik oldalán a régi Csenki
    óvodára esett hozzánk az egyik bomba és egy menekülőt is eltalált.
    Csak azért próbálom feleleveniteni, mert ha te is átélted volna
    remélem másképpen vélekednél.
    Minden jót !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Tisztelt Emigrant!
    Sajnálatos módon tudomásul kell venni, hogy a civilizáció amelyben élünk, óhatatlanul együtt jár a környezet valamilyen mértékű károsításával. Ha ez önnek nem tetszik, ne használjon áramot, mosóport, ne telefonáljon, ne közlekedjen autóval, stb., mert ezek mind-mind káros dolgok. Ha van a közelében erőmű, nyugodtan tüntessen ellene. Ezt csak ezért mondom:
    „Javaslom, hogy szeretteidet névnapjukon kis csokor radarral köszöntsd föl!”
    Köszönöm a bölcs tanácsot.
    Ezzel a radarral tucatnyi régit lehetett volna kiváltani és nem kizárólag katonai, hanem összevont légiirányítási feladatot látott volna el. Ilyen egyébként működik már hazánkban. Háborúban lehet célpont, de a terroristák nem úgy háborúznak mint a hadseregek. Viszont éppen ezért kell hogy az irányítók lássák a teljes légteret, ne legyenek vakfoltok. Akár tetszik, akár nem, erre szükség van.
    A szakmai egyeztetések egyébként megvoltak, ezért jelölték ki megfelelő helynek a Zengőt. A társadalmi egyeztetés egy ilyen katonai-szakmai vitában pedig abszurd ötlet. A Mici néni a 2/B-ből meg a Józsi traktoros a szomszéd faluból piszkosul kompetensek ám a légvédelem-légiirányítás témakörében, a Feri buszvezetőről már nem is beszélve. Pláne néhány feles után. (Érdekes, ezek a lelkes környezetvédők miért nem tesznek valamit akkor, amikor pl. télen egész erdőket tarolnak le a fatolvajok? Olyankor senki sem láncolja magát a fákhoz, igaz akkor nem buli mert hideg van.) Ilyen témában a legjobb beszólás egy lelkes „környezetvédőtől” volt az épülő M0-ás témájában, amikor azt találta mondani, hogy az útépítő szakemberek helyett kérdezzék meg a helybéli értelmiséget, a költőket és írókat, majd ők megmondják merre legyen a nyomvonal. Remélem Ön azért nem süllyed ilyen mélységekbe. Egyébként a Zengőn van egy kilátó, mit gondol, az építésekor az anyagokat a hátukon vitték fel az akkori környezetvédők? A közeli TV adótoronyról már ne is beszéljünk, azt valahogy megszokták a helybéliek.
    Ennek az egész hisztériának semmi köze nem volt a bazsarózsához és ezt Sólyom is pontosan tudta. Ahogy nem épült Cegléden gumigyár, Sukorónál kaszinó, ahogy leszavazta a jónép a vizitdíjat, ahogy tüntettek bármi ellen, amit az akkori kormány csinált, ez mind olyan dolog, amiknek semmi köze nem volt a környezetvédelemhez, az állam és az emberek érdekeihez, csak és kizárólag az akkori ellenzék pillanatnyi céljaihoz, a minél rosszabb annál jobb stratégiájához kötődtek. Sajnos hamis szólamokkal, féligazságok hirdetésével sok embert sikerült becsapni és felhasználni ehhez. Biztos vagyok benne, hogy Sólyom intelligens emberként pontosan látta és értette ezt, mégsem tett ellene semmit. Pedig hányszor szólhatott volna, de inkább hallgatott és beszélt akkor, amikor nem kellett volna.
    Egy gerinces ember már akkor felállt volna, amikor úgy választották meg mint őt. Erre nem mentség, hogy akkor jött volna Szili. Remekül utazgatott szerte a világban, képviselve a –mit is? Csuklóztatta a szoci kormányokat, kiszolgálta Orbánt, segített megágyazni ahhoz az ámokfutáshoz, ami most van. Ha nem is akkora a bűne mint az utódjának, mindenképpen hibás. Most pedig sértődött úriemberként nyilatkozgat, mert azt hiszi hogy amit mond, az számít valamit. Akkor kellett volna beszélnie, amikor még volt súlya annak amit mond, amikor még volt tekintélye hogy odafigyeljenek rá. Amikor még államfő volt, mert most már csak egy a sok közül. Érdekes az is, hogy miközben Orbánék rombolását bírálta, azért nem bírta megállni hogy az előző kormányoknak is odacsapjon egyet, mintha azoknak bármi köze lenne ahhoz, amiről beszélt. Hab a tortán, hogy ha már elvállalta hogy államfőként a nemzet egységét testesíti meg, akkor nem lett volna szabad még közvetve sem beszállnia a pártpolitikába, pláne nem olyan látványosan undorodva az egyik féltől, ahogy ő tette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  28. Emigrant!
    .
    Már megbocsáss, de te magad is azt írod, hogy Sólyom egy szemét, amikor kijelented, hogy “Nem szemét, ezt visszautasítom.” Vagyis visszautasídod, hogy nem szemét… hehehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  29. Egyébként mi sem bizonyítzja jobban a szemétségét, mint amikor elhatározta, hogy csak úgy provokatíve átrándul Esztergomból Párkányba Szentistván szobrot avatni a szlovákoknak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  30. Szundi:
    Véleményedhez még csak annyit:
    A katonai titkos létesítményekben szoktak teremni a legvédettebb virágok , mert azokat kerítés választja el a külvilágtól és nincs járkálás a kerítésen belül.
    Tehát hazugság volt a bazsarózsákra való hivatkozása . Egyszerűen csak kettő dolgot akart Sólyom:
    1 : jól betartani az MSZP.-s kormánynak
    2 : népszerűsíteni önmagát , címlapra kerülni, amerikaiul: egy kis publicity
    -
    Emigrant:
    Hát lehet hogy igazad van , lehet hogy magánéletében roppant szeretetre méltó ember ez a Sólyom , azonban ahogy elbánt a Parlamentben amikor kitüntetést kellett átadnia Nagymaros zseniális tervezőjének ( persze nem Nagymarosért hanem a több párszáz munkájáért ) AZ undorító volt !
    Ahogy nem fogott vele kezet…undorító szemét eljárás volt. Akkor útáltam meg és jöttem rá miféle ember is ez a Sólyom ! Nem fog kezet egy jómagyar emberrel , amikor az illető életének egyik fénypontjához érkezett el !
    Aztán meg jól tudjuk :
    A pokolhoz vezető út is jószándékkel van kikövezve !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  31. Kordon Blőd: Én nem azt írtam, amit idézel. Az én szövegem: Nem szemét. Ezt visszautasítom. Lehet persze fordítva is érteni, ha nagyon akarja valaki.
    Proaktív: A Zemplénben – a Kánya-hegyen – nem radar van, hanem lehallgatótorony. Az nem a bombázóktól véd, hanem a … mitől is? A körkörös védelem kifejezést utoljára Für Lajostól, minden idők legbutább politikusától, a magyar gárda zászlóanyjától hallottam.
    Túlavasúti: “A katonák mindig az előző háborúra készülnek.” Ezt most nem tudom, kitől idéztem. A háború elkerülése nem katonai, hanem politikai kérdés. Ha bombázni akarnak, radarokkal együtt is bombáznak, ezért találták ki a lopakodó bombázókat, elektronikus hadviselést, stb.
    Mindenkinek: Ha minden engedély rendben volt a Zengőn, akkor miért nem építették föl azt a rühes radart? Megijedtek egy szikár öregember turistabotjától, és néhány habókos zöldmozgalmártól? Mi ellen nem tiltakoznak manapság? Mi volt a valódi ok? Tudja valaki? Nyilván nem a kormány lelkiismerete. Vagy kupleráj volt a kormánypártokon belül, és az ember ettől még csak ne is viszolyogjon? A köztársasági elnök minden külföldi útját a külügyminisztérium szervezi. Miért szerveztek neki, ha nem képviselte az állam érdekeit? Miért nem határolódtak el nyilvánosan szlovákiai “magánakciójától”? Miért hagyták annyiban a kordonbontást? Miért nem indítottak eljárást? Hányan szurkoltak a kormánypártokon belül az ellenzéknek? És végezetül: ki, vagy kik árulták el a pártjukat? Ki lopta el, és csempészte át az ellenségnek az öszödi beszéd hangfelvételét? Netán az egész kormányzás olyan ingatag volt, hogy egy madárka – konkrétan egy sólyom – is ki tudta billenteni az egyensúlyából? Nem lehet, hogy Sólyom László tevékenységének csak a szánalmas kormányzás tükrében van ekkora jelentősége?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  32. proaktív
    Azért elég lesújtó képet festett Lengyel László is a Fortinbras királyságban és Fortinbras-ügyben is, aki azokat elolvasta, annak sem lehettek illúziói.
    emigrant
    Aki még mindig “szánalmas kormányzás”-ozik, Orbán szánalmas teljesítményének a tükrében, az ne csodálkozzon, ha narancsmámorban fetrengőnek tartjuk. Egy dolog naivan rácsodálkozni az orbánjárásra, hogy “de hát nem is ilyen dakota-lovat akartam” és más dolog még mindig a szakadék felé tolni a szekerüket!
    És amit számon kérsz a Gyurcsány kormánytól – miszerint miért nem erővel kényszerítette ki a radart – az a diktatúrák, tehát Orbán szokása. Gyurcsány olyan volt, amilyen az adott lehetőségek között lehetett, de vitathatatlanul demokrata maradt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. emigrant, szánalmas – saját elvtársai ledorongolják, ha Sólyom Lászlóval megengedő….Hogy lehet megengedő valakivel, akinek az ablaka alatt a gárda gyülekezhetett?!
    Erről azóta is hallgat a Bazsalaci! Eszem megáll és ácsorog!
    Én ilyen megengedővel nem lehetek “elvtárs”…., mert kikérem magamnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Kekec: Én lehet, hogy narancsmámorban fetrengek, de nem tudom, hogy következik ez abból, hogy Gyurcsány kormányzását szánalmasnak tartom, (de nem személyesen Gyurcsány, hanem pártja és az eszdéesz miatt.) Hát minek tartsam azt a teljesítményt, aminek következménye a fideSS 53 %-a lett? És tegyük hozzá a derék nyilasok percentjét is! Gyurcsánynak nem kikényszeríteni kellett volna a radart, hanem felépíteni. Persze, ha rendben volt az előkészítés, amit a magyar viszonyokat ismerve erősen kétlek. Valószínűleg az volt a baj, hogy erőből és titkolózva akarták megcsinálni (a HM szokása), és amikor rájöttek, hogy nincs is elég erejük, akkor elkezdtek kapkodni. Gyengeséget mutattak, és ettől még gyengébbek lettek. Egyébként nekem már rég nincsenek semmiféle illúzióim.
    csakén: és ki adta ki az engedélyt a gárdagyűlésre? Nem volt nemzetbiztonsági szolgálat, aki megakadályozta volna, hogy a főváros idegenforgalom által legfrekventáltabb helyén ez a szégyen – Körkörös Lajos személyes asszisztenciájával – megtörténjen? Hol van az a jogszabály, amelyik a köztársasági elnököt közterület-használati engedély kiadására jogosítja? Állt volna ki az ablakba, hogy leöntse őket egy lavór vízzel? Elmulasztotta a nyilvános tiltakozást. Lelke rajta! De hogy ő lenne ezért, és a később történtekért a felelős? Na ne beszéljünk szamárságokat!
    Na jó, akkor legyünk polgártársak! Az elvtárs egyébként is amolyan molyrágta kifejezés.
    És még egy utolsó kérdés: Miféle világ volt az, ahol a Közgép megnyerhette a Margit-híd felújítását? (Csoda, hogy még áll!) Hol is vannak az árulók? Kik fetrengenelk narancsmámorban már egy jó ideje? Nekem, a pártonkívülinek mindenemet elvette az orbánfasizmus, és most bontják az életművemet is. És nem és nem látom ebben Sólyom László felelősségét! Legalábbis nem inkább, mint valamennyiünkét, akik mind-mind hozzátettük a magunk kis megalkuvó szalmaszálát, hogy így történhessen. Most pedig essünk egymásnak, tagadjuk meg és ki egymást, mert nem értettünk egyet egy ember megítélésében. Turáni átok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  35. @Kordon Blued 01:23
    Igazán nem akarok kekeckedni, de Sólyom László nem Esztergomból indult Párkányba a Szent István szobor avatására, ha jól emlékszem 2009 (?)-ben, hanem Komáromból Komarnoba, vagy ha magyarosan tetszik Révkomáromba.
    http://szoborlap.hu/szobrok/fotok_44/6044_(yq1dy)_szent_istvan_lovasszobra_revkomarom_gyorfi_lajos_2009_7.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. Kedves emigrant! A hozzászólók között egy sem akadt, aki Sólyom megítélését illetően Veled értene egyet. Ez semmi esetre sem azt jelenti, hogy a többség dönt, és nekünk automatikusan igazunk van. De a helyedben azért elgondolkoznék a többiek érvein… Csupán a személyes érzelmeidet hangoztatni – nos, ez egy kicsit kevésnek tűnik. Katonai kérdésekben (bocs) nem vagy kompetens. Én sem. De a bazsarózsák sem… A radart, mint támadásmegelőző (védelmi) eszközt az egész világon alkalmazzák. Mindenki hülye lenne???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. emigrant
    “A körkörös védelem kifejezést utoljára Für Lajostól, minden idők legbutább politikusától, a magyar gárda zászlóanyjától hallottam.”
    .
    A körkörös védelem szerintem közismert hadászati kifejezés
    A zászlónyás elszólásod aranyos. Már csak azt kellene eldönteni, hogy Für Lujzika, vagy Für Lajosné lett a zászlóanya? Egy Lajos aligha lehet bámilyen anya, még bálanya sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. És a kedves, nagyrabecsült, – a kiállást igénylő ügyekben hallgatag – elnök úr távozásakor egy közel 200 milliós villát kapott a hálás magyar néptől .Emlékezetem szerint az alkotmánybírósági távozását követően is kiutaltak egy ” szerény” hajlékot neki. Gondolom azt visszadata. Gazdag ország ez na!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Sólyom úrtól először önkritika, aztán jöhet a kritika….akkor tán még hiteles is lehetne! Statisztált Orbánék vágtájához, az ország amortizálásához!
    Késő, nagyon késő a megszólalása, ezzel önmagát akarja felmenti, de nem fog sikerülni! Akik kiábrándultak a Fideszből (az ő megszólalása nélkül is) sokan vannak, akik pedig még mindig tapsolnak, na ők ezután is megmaradnak, magnak! A sok variálás a választással kapcsolatban már mutatja, fideszék tisztában vannak azzal, hogy demokratikusan már nem győzhetnek, hát variálnak, számolgatnak, törvényeket tákolgatnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Solyom emerkéből most a sérelem hangja szólalt meg.2010-ben azért nem hllatgta a hangját,mert abban reménykedett,hogy ő lesz továb bra is az elnök,és tovább szolgálhatja a FDESz-t.Valóban nagyon “könnyünek találtatott”.Ő egy tipikus értelmiségi,aki a marxizmus tanitása szerint INGADOZÓ.Az ilyen emberek mindig aazt keresik,hogy hogyan maradhatnának a husosfazék közelségében.Ha valóban olyan okos ez az ember,mostg hallgatna,mint a sz.. a füben.Kedves Obsever:minden szavaddal egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Solyom emerkéből most a sérelem hangja szólalt meg.2010-ben azért nem hllatgta a hangját,mert abban reménykedett,hogy ő lesz továb bra is az elnök,és tovább szolgálhatja a FDESz-t.Valóban nagyon “könnyünek találtatott”.Ő egy tipikus értelmiségi,aki a marxizmus tanitása szerint INGADOZÓ.Az ilyen emberek mindig aazt keresik,hogy hogyan maradhatnának a husosfazék közelségében.Ha valóban olyan okos ez az ember,mostg hallgatna,mint a sz.. a füben.Kedves Obsever:minden szavaddal egyetértek.Ami pedeig a radar kérdését illeti,Solyom embernek,mint a FŐPARANCSNOKNAK nem a radar ellen kellett volna tüntetni-e,hanam mellette és meggyözni mindenkit a radar szükségességéről.Ő nema főparancsnoki minőségében járt el,hanem körmány ellenzékeként tetszelgett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Solyom emerkéből most a sérelem hangja szólalt meg.2010-ben azért nem hllatgta a hangját,mert abban reménykedett,hogy ő lesz továb bra is az elnök,és tovább szolgálhatja a FDESz-t.Valóban nagyon “könnyünek találtatott”.Ő egy tipikus értelmiségi,aki a marxizmus tanitása szerint INGADOZÓ.Az ilyen emberek mindig aazt keresik,hogy hogyan maradhatnának a husosfazék közelségében.Ha valóban olyan okos ez az ember,mostg hallgatna,mint a sz.. a füben.Kedves Obsever:minden szavaddal egyetértek.Ami pedeig a radar kérdését illeti,Solyom embernek,mint a FŐPARANCSNOKNAK nem a radar ellen kellett volna tüntetni-e,hanam mellette és meggyözni mindenkit a radar szükségességéről.Ő nema főparancsnoki minőségében járt el,hanem körmány ellenzékeként tetszelgett.Kétszinü pasasként viselkedett és nem a köztársaság elnökeként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Observer: Nem mindenki hülye, de az állandóra telepített radarok igazából csak a polgári légiforgalom ellenőrzésére, irányítására valók. Háborúban mozgó célpontokat kell felmutatni, azt még csúzlival is nehezebb eltalálni. Ilyenek pl. az AWACS repülőgépek. Mindig fontos az informális redundancia, azaz az átfedés, ezért kedvezőbb több kisebb hatósugarú radar telepítése, melyek részben átfedik egymást. Ennyit a hadászatról, és Magyarország körkörös védelméről a 14 tankunkkal és néhány feltankolt vadászgépünkkel. Dicsőség ennek a seregnek FŐPARANCSNOKÁNAK lenni. Csak Albánia meg ne támadjon minket! Akit egyébként érdekel a hadtörténet, és a haditechnika fejlődése következtében a védelmi doktrinák és eszközök fejlődése látogasson el Bermudára, ahol több, mint ötven erőd őrizte az 50 négyzetkilométernyi szigetet, és soha nem támadták meg. (Az elsőt éppen négyszáz éve építették.) Egyik pillanatról a másikra váltak teljesen haszontalanná az irgalmatlan pénz- és munka befektetése árán létrehozott építmények és fegyverzetek. Pl. amikor Krupp elkezdte az acélöntést, a hatalmas RML ágyúkat egyszerűen beledobálták a tengerbe. (Irodalom: Edward Cecil Harris: Bermuda forts.) Sólyom Lászlót nem személyes érzelmeim alapján próbálom megítélni, és legalább egy másik emberrel állok közös platformon, Tamás Gáspár Miklóssal. Nem zavar, ha sokaknak más az álláspontja. Változatlanul úgy gondolom, hogy Sólyom súlyos tévedésben van, amikor az általa megnevezett jelenségekben nem látja a fasiszta diktatúra egyértelmű arcát. De ezzel meg ő nem áll egyedül. Valami ellen egyébként úgy is lehet küzdeni, hogy nem nevezzük nevén. Persze úgy nehezebb, és a szövetségesek közötti közös platform kialakítása is problematikusabb. A demokráciát mindenesetre fontosabbnak vélem holmi szemantikai viták tisztázásánál. Az olyan ügy, amiért az ördöggel is szövetkeznék – mondanám, de ezt a példát Churchill már elsütötte a megfelelő szituációban és szövegkörnyezetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos