Ronai and Ronai
AMERIKAI

Peresz: Irán „nyílt háborút” folytat Izrael ellen 2012. július 24. kedd 10:18 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Peresz: Irán „nyílt háborút” folytat Izrael ellen
Jeruzsálem/Atlanta – Irán „nyílt háborúban” áll Izraellel – jelentette ki hétfőn a CNN-ben Simon Peresz izraeli elnök, aki szerint a Teherán által támogatott Hezbollah libanoni terrorszervezet áll az izraeli turisták ellen Burgaszban elkövetett terrortámadás mögött.
.
Peresz hangsúlyozta: hogy Izrael „elegendő” megbízható hírszerzési információval rendelkezik ahhoz, hogy a Bulgáriában elkövetett merényletet Iránhoz és annak szövetségeséhez, a Hezbollahhoz kösse. Az izraeli elnök hangot adott meggyőződésének, hogy „az Izrael elleni nyílt háború” részeként további támadásokat is terveznek.
.
Egy nappal korábban Binjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a CBS amerikai televíziónak úgy nyilatkozott, hogy az iszlám köztársaság és a libanoni terrorbanda az elmúlt két év során huszonnégy országban tervezett merényleteket izraeli és nyugati célpontok ellen, egyebek között Thaiföldön, Grúziában, Indiában, Görögországban és Cipruson. Ezek nem mindegyikét sikerült végrehajtani.
.
A kérdésre, vajon a bulgáriai pokolgépes támadással és más merényletekkel nem az iráni atomtudósok megöléséért kívántak-e bosszút állni, Peresz kijelentette, hogy azokért a gyilkosságokért Izrael sohasem vállalta a felelősséget. Megjegyezte ugyanakkor, hogy Izraelnek jogában áll megakadályoznia állampolgárainak meggyilkolását.
.
„Mi nem kezdeményezzük a terrort. Nem teszünk ilyet. De az önvédelem minden nép joga és kötelessége”, mondta az izraeli elnök. Peresz rámutatott, hogy Izrael politikája inkább a megelőzésre, mintsem a megtorlásra épül.
.
Az elnök szerint ha valakiről elegendő információ áll rendelkezésre, hogy civil életeket szándékozik veszélybe sodorni, akkor az illetőt nyilvánvalóan meg kell akadályozni ebben. Peresz felhívta a figyelmet, hogy az Egyesült Államok jelentések szerint mintegy 3 ezer ember ölt meg a terroristák búvóhelyeire robotrepülőgépekkel, drónokkal mért csapásokkal.
.
Szíriával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy Izrael kénytelen lesz lefoglalni az arab ország vegyi fegyvereit, ha felmerül annak a veszélye, hogy Básár Asszad diktátor Izrael ellen akarja bevetni őket, vagy hogy az arzenál terroristák kezére jut.
.
A kérdésre, hogy meddig menne el Izrael a szíriai vegyifegyver-készlet „biztonságba helyezésének” ügyében, Peresz azt válaszolta: addig, amíg az megszűnik veszélynek lenni.
.
Peresz egy nappal azután nyilatkozott a CNN-nek, hogy Izraelben megemlékeztek arról a tizenegy sportolóról, akiket negyven éve, az 1972-es müncheni olimpia idején palesztin terroristák meggyilkoltak. Az államfő, anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna, elmondta: Izrael elővigyázatossági intézkedéseket tett, hogy atlétái a pénteken kezdődő londoni olimpián ne válhassanak célpontokká.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 9 szavazatból)
Peresz: Irán „nyílt háborút” folytat Izrael ellen, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Most kezd csak igazán élessé válni a helyzet.Én még azon se lepődnék meg ha ellenállás nélkül beengednék sziria területére azokat a haderőket akik meg akarják dönteni a rendszerét és akkor veti be a vegyi fegyvereit.Ez a baj a tömegpusztitó fegyverekkel hogy azokat nem csak más ország ellen lehet bevetni hanem saját országán belül is ha ezt a taktikát válassza.Ez olyan lenne mint a japán kamikázé pilóták akikkel ilyen megfélemlitéssel própálták elvenni a kedvét az amerikai katonának a további harctól.Ezzel számolni kell irán esetében is mert mi van akkor ha saját területükön vetnek be nukleáris fegyvereket mondjuk kiszámolják a lehetséges veszteségeket egyes területeken ahol veszélyes sugárérték alakul ki de pont azon a területen lennének a stratégiailag fontos dolgok.Ilyen helyre melyik amerikai katona menne harcolni ha tudja hogy nem tér vissza élve?Ez persze csak az én agymenésem de MEGTÖRTÉNHET.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  2. “A kérdésre, vajon a bulgáriai pokolgépes támadással és más merényletekkel nem az iráni atomtudósok megöléséért kívántak-e bosszút állni,” – mármint Irán×Hezbollah – “Peresz kijelentette, hogy azokért a gyilkosságokért Izrael sohasem vállalta a felelősséget.”
    Akkor, ha jól értem, elkövette, csak nem vállalta értük a felelősséget? Vagy csak megint a szokásos ostoba szóhasználattal van dolgunk, és Peresz inkább azt mondta, hogy azokért a gyilkosságokért nem Izrael felelős, és nem tehető felelőssé, és nem vállalja magára, mert nem ő követte el.
    Felelelősnek lenni valamiért, vagy vállalni a felelősséget valamiért, még az sem ugyanaz, hát, még ha nem is felelő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  3. Kiigazítás:
    Felelelősnek lenni valamiért, vagy vállalni a felelősséget valamiért, még az sem ugyanaz, hát, még ha nem is felelős azért a valamiért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. Az nem újdonság, hogy az iráni rezsim Izrael ellen van, pár évtizede ez megy, de azért Peresznek van vastagon bőr a képén, ahogy kimagyarázza országát az iráni állampolgárokkal szemben elkövetett merényletek esetén. Tudjuk, a cél hogy Iránnak ne legyen atomfegyvere (így komolyabb térségbeli befolyása se), ezért logikus, hogy annak elérését leginkább biztosító rendszereket és személyeket kell akadályozni illetve megölni, de hogy a Genfi-egyezményt megsértve ne tekintse az atomtudósokat civileknek, az már tényleg nagyon durva. Az menti meg az izraeli kormány megoldását attól, hogy maffiaszerűnek címkézzem, hogy szomszédjai semmivel se jobbak, sőt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (17 szavazatból)
  5. Baromságokat beszélsz Amin Bej.
    De már mexoktuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  6. Geyza:

    Tudod, a hozzád hasonló alul tájékozott propagandazabálónak már nem egyszer leírtam, hogy nem vagyok antiszemita vagy Izrael-ellenes, csak egyszerűen tovább látok az orromnál, mint ti. Nem érdekel, hogy zsidó és demokrácia, ha ugyanazt követi el, mint ellenségei. Csak egy érdekes gondolatjáték; japán nacionalisták miért nem vadászták le az amerikai atombomba megalkotóit? Persze tudom, az amerikai megszállás és a vereség okozta letargia miatt szinte lehetetlen lett volna ezt kivitelezni, de nem tudok arról, hogy egyáltalán bármilyen formában megbosszulták volna Hirosimát és Nagaszakit. Hogy ez miért furcsa? Azért, mert ebben az esetben ugye be is vetették az atombombát, míg Irán esetében még kész sincs (legalább is ha hinni lehet a nyugati hírszerzésnek és az iráni ellenzéknek). A zsidó állam nem attól retteg, hogy Irán tényleg lebombázza, hiszen az teljesen tisztába van vele, mekkora ellencsapást mérhet nemcsak ő, de az USA is rá, hanem attól, hogy saját nukleáris arzenáljának fenyegető-kényszerítő erejét veszíti el. Persze erre azzal kontráz a fajtád, hogy Irán kerek-perec kimondta és kimondja ma is, mit kíván tenni, de mind tudjuk, hogy a Szovjetuniónak is volt atomfegyvere, ugyanúgy Amerika és szövetségesei ellen hangolta saját és csatlósainak népét, mégis ő húzta a rövidebbet, eltűnt a történelem süllyesztőjében. Irán is nagyon jó úton halad afelé, hogy a külföldi hadsereg helyett saját lakói fogják kivégezni a mollakráciát, így aztán ha kész is lesz valaha az atom, a piros gomb előtt már nem ez az elmebeteg rezsim fog állni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (15 szavazatból)
  7. Animebj, asszem Geyzának fokozottan igaza van. És miért gorombáskodsz? Föl nem foghatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  8. Hát igen Animebj én páldául nem látok el az orrodoig sem. Igaz nemrég vettem egy jó távcsövet 20-140x a zommja tényleg brutál.

    Visszatérve a cikkre, Peresz-t nemeredetiben hanem fordításban olvashatjuk magyarul. Tudom hogy a magyar szinkron világhírű (de azt is tudom hogy csak a magyarok szerint), ennek ellenére akkor hibák vannak a magyarított angol filmekben hogy már nem is igazán nézem ha szinkronizált. (Nem a nyafogó magyar akcentust akarom kifigurázni, ahol a magyar hang probálja utánozni az amerikai hanglejtést és emiatt a nők nyafognak a férfi hangok meg olyanok mintha homokosok lennének).
    Nem amikor a what’s up ,what is up – mi van / mi a helyzetetet “mi van föl”-nek adnak vissza a magyarban akkor elgondolkozik az ember.
    Szóval ha az ember tisztán akar látni akkor bele kell olvasni az eredeti nyilatkozatokban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  9. Az amerikai atombobávalkapcsolatban csak annyit hogy 40 éven át mosták az agyunkat hogy milyen lelketlen dolgo volt az imperialisták részéről , és tulajdonképpen csak erő demonstráció volt a z oroszok felé bla bla bla.

    Ha csak valaki kicsit is belekukkantott az akkor japán hadsereg kegyetlen , a magyar fasiszták pl Csatáry-t is meghalladó kegyetlenkedéseibe, ahogy kezelték a leigázott szigeteket vagy a hadifoglyokat, az minden erővel azon lett volna hogy ezeket az állatokat állítsák meg.

    Megjegyzem hogy amikor Japán hadüzenet nélkül elpusztította Perl Harbor-t akkor aláírták maguknak a halálos itéletet. Abban az időben nem tudtak szinte semmit a rádióaktiv sugárzásról és a bombák gyors háboró befejezését segítették elő. Tudod amikor az egér felbosszantja az oroszlánt, az oroszlánnak nemlehet megtiltani hogy ne használja csak az egyik mancsát vagy a fogait.

    Nem akarok az ausztrál hadifoglyokról, vagy a női fogoly táborokról írni de utána lehet nézni. Az atombomba sok amaerikai katon aéletét mentette meg, és hát ugye nemük akarták a háborút…

    Ugyanez a helyzet az araboknál, beugatnak Izreaelnek, rakétáznak aztán amikor Izreal VÉGRE vissza üt akkor nyafognak és rohannak az ensz-hez meg mindenhova.

    Ki az a hulye aki az erősebbel packázik ?

    Luk 14:31 Vagy valamely király, mikor háborúba megy, hogy egy másik királlyal megütközzék, nemde leülvén elõször tanácskozik, hogy tízezerrel szembeszállhat-é azzal, a ki õ ellene húszezerrel jött?
    Luk 14:32 Mert különben még mikor amaz távol van, követséget küldvén, megkérdezi a békefeltételeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  10. Taotológia
    .
    ““A kérdésre, vajon a bulgáriai pokolgépes támadással és más merényletekkel nem az iráni atomtudósok megöléséért kívántak-e bosszút állni,” – mármint Irán×Hezbollah – “Peresz kijelentette, hogy azokért a gyilkosságokért Izrael sohasem vállalta a felelősséget.”
    Akkor, ha jól értem, elkövette, csak nem vállalta értük a felelősséget?
    .
    Nem tudom mi nem érthető ezen.
    .
    Lehetséges az, hogy pl. Izrael valamilyen fegyveres testületének vagy titkosszolgálatának volt tagjai követnek el olyasmiket, amiket eseleg senkivel nem egyeztetnek előzetesen. Azaz hazafias magánakcióról van szó. (Nyilván nem véletlenül, egy alkalomra összeverődött egy-két emberről lehet szó.) Tehát a bekövetkezett esemény Izrael államnak is “meglepetés”, olyan értelemben, hogy semmilyen szintű részvétele nem volt a dologban, , sőt (legalábbis hivatalosan) biztos tudomása se volt arról, hogy mi készül. Ekkor felelősséget sem vállalhat az esetért úgy, mint egy kellőképpen konspirált, de valójában a megfelelő “hivatalos” izraeli szervek által előkészített és végrehajtott cselekményért. Az állam, ugye, az állam tetteiért vállalhat utólag is felelősséget.
    .
    (Nem vagyok ismerős az ide vágó izraeli viszonyokban, így a feltevésem csak logikus spekuláció lehet.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  11. taotológia:

    “Baromságokat beszélsz Amin Bej.
    De már mexoktuk.”

    Gondolom, ez nálatok a tisztelet jele. Én csak ugyanazt a stílust adtam vissza, amivel engem büntetnek eltérő álláspontom miatt. Ahelyett, hogy normálisan leírta volna, miért nem ért egyet velem, inkább a könnyebb utat választva személyeskedett. Ez ám az értelmes vitapartner, nála már csak a kuruc.infó lehet rosszabb, és sajnos az A. Népszava nem egy cikke lett a náci szennyhonlaphoz hasonló hozzászólásokkal megtöltve (pl: legutóbb, az amerikai cserkészszervezet homofób álláspontját leközlő cikk). Amúgy Te se írod le, miért gondolod így, tehát nem fogom újra lekörmölni gondolataimat.

    CommonSense

    A II. világháború egy teljesen más világ volt. Ma elborzadunk egy ostromlott város több ezer vagy tízezer ártatlan áldozata miatt, de anno elfogadott, sőt nyilvánvalóan szinte kötelesség volt (akár bosszúból) a “bombázó-álom” nevében a földdel egyenlővé tenni egész városokat akár náci, akár japán, akár szovjet, akár jenki volt a támadó fél. Az atombomba is ezt a célt szolgálta, csak az volt benne a pláne, hogy szemben az előző fegyverekkel, ez egymaga tarolt le városokat. Én csak azért vettettem fel példának, hogy bizonyítsam, miért kellhet szerintem Iránnak az atom.

    Marcus Aurelius:

    “Azaz hazafias magánakcióról van szó.”

    Értem, tehát ha Én egy megátalkodott gyilkosnak adok egy tízezres, és ő abból vesz egy olcsó pisztolyt (vagy inkább kést), majd amint lehet az első embert, akivel szembetalálkozik, megöli, Én nem lehetek felelős a bűntettért. Ez akkora marhaság, hogy kezeltetni kéne Téged! Melyik titkosszolgálat ne értesítené országának vezető erejét arról, hogy ellenségének egy fontos képviselőjét van mód el tenni láb alól, tehát ha nem is kérünk rá engedélyt, csak szólunk, hogy megyünk és tesszük, amit jónak látunk. Őszintén szólva a zsidó államnál már a terrorista is becsületesebben áll ehhez, mert ő is a védtelen civilekre megy rá, de legalább nem tagadja le tettét. Igen, számomra az iráni tudósok ugyanolyan védtelen civilek, mint a pizzériába vagy diszkóba lévő tinik is, nincs semmi esélyük arra, hogy testőrség vagy önvédelem nélkül megmentsék saját életüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  12. Marcus Aurelius “Az állam, ugye, az állam tetteiért vállalhat utólag is felelősséget.”
    Nem értem, mit nem értesz azon, amit te magad is állítasz.
    Az vállalja a felelősséget, aki azt mondja, oké, elkövettem, állok elébe a tettemért járó büntetésnek. Aki nem vállalja a felelősséget, az meg azt mondja: elkövettem, na és? Engem ugyan el nem kaptok, tehettek egy szívességet.
    Na most akkor Peresz (Izrael) elkövette és nem vállalja a felelősséget, vagy nem követte el, tehát nem felelős? A kettő között ugyanis óriási a differencia.
    #
    Animebj, megtisztelő, hogy nekem tulajdonítod Geyza lényeglátó summázatát, és tényleg, én is írhattam volna, de sajna, nem enyém az érdem. Azt meg fölösleges lenne leírnom, hogy miért gondolom én is így, mert roppant előzékenyen te leírod helyettem. Minek ismételjem minden szavadat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  13. taotológia
    2012. július 25. szerda
    07:25
    .
    Nem értelek.
    .
    Azt írod: “Az vállalja a felelősséget, aki azt mondja, oké, elkövettem, állok elébe a tettemért járó büntetésnek. Aki nem vállalja a felelősséget, az meg azt mondja: elkövettem, na és?”
    .
    Az állam mint jogalany, az állam által előkészített, megszervezett és végrehajtott eseményekkel összefüggésben tényleg mondhatja, hogy: “oké, elkövettem, állok elébe a tettemért járó büntetésnek.” Vagy legalábbis kiterítem a kártyáimat, lásatok tisztán. De szerinted mondania kéne akkor is, ha az elkövetők legfeljebb polgárai az államnak, de egyébként egy olyan akciócsoportot alkotnak, amely teljesen a maga szervezésében, tehát az állam (állami szervek, az államot képviselő személyek) előtt is titkolva (esetleg pont azért titkolva, mert az állam nem nézi jó szemmel az efféle partizánakciókat) tevékenykedik?
    .
    Önfejűen, a tevékenységüket az állam előtt is titokban végzők tetteinek eredményére miért mondanák az állam hivatalos képviselői, hogy “…oké, elkövettem, …”, most már tényleg lehetnél szíves megmagyarázi.
    .
    A baszk terrorista szervezetek tagjai ugyebár spanyol állampolgárok voltak. Néha, az állam előtt titokban tartva, terrorcselekményeket hajtottak végre. Ezek után szerinted a Spanyol Államnak, mint jogalanynak ki kellett volna jelenteni, hogy “oké, elkövettem, állok elébe a…” csak azért, mert az elkövetők a Spanyol Állampolgárai voltak? (Tudom, hogy egy vonatkozásban sántít a hasonlat, de abban, amelyben én szemléltetési céllal használom, abban megáll.)
    Szerintem te is érzed, hogy egy nyilvánvaló dolog fölösleges túlragozására késztettél. Minek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  14. Marcus Aurelius, számtalanszor találkozni különféle merényletekről szóló híradásokban azzal a fordulattal, hogy a merényletért ez vagy az a (terror)szervezet vállalta a felelősséget. Én viszont azt mondom, hogy ha vállalta volna a felelősséget, akkor bűnbánó pofával önként bevonult volna a börtönbe, vagy a bitó alá. De mert ilyesmiről szó sincs, nyilvánvaló, hogy NEM vállalta a felelősséget, legföljebb magára vállalta az elkövetést. Én csak erről (vagyis egy ostoba szóhasználatról) beszélek, te már a baszk szeparatistáknál tartasz, nem csoda, ha fölösleges túlragozásokba bonyolódsz, anélkül persze, hogy arra bárki is késztetne. A te sarad, vállald érte a felelősséget, ne engem okolj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  15. taotológia
    .
    Mit is írtál tegnap 145:55-kor?
    Azt, hogy “… a gyilkosságokért Izrael sohasem vállalta a felelősséget.”.
    .

    Ezt írtad. Benne Izrael nevét, nagy betűvel. Tehát az államról, az államtól elvárható, vagy nem elvárható vállalásról írtál.
    Én is az államtól elvárható vagy nem elvárharó további lépésekről írtam.
    Miért nem maradtál ennél?
    A cikkcakkjaid öncélúak, átlátszóak, “cselesek”. (Fölöslegesek is, szerintem.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  16. Animebj
    2012. július 25. szerda
    05:13
    .
    Azt írod: „Melyik titkosszolgálat ne értesítené országának vezető erejét arról, hogy ellenségének egy fontos képviselőjét van mód el tenni láb alól,…”
    .
    De kedves olvasótársam: itt kettőnk közül csak te beszélsz az állam (mint többek között nemzetközi jogalany) által kontrollált titkosszolgálatról. Míg én hangsúlyozottan olyan akciókról állítottam ide egy feltevést, amelyeket az elkövetők minden hivatalos szférához fűződő kapcsolat nélkül, azok előtt is titkolva, tehát MINDEN HIVATALOS SZFÉRÁHOZ FŰZŐDŐ KAPCSOLAT NÉLKÜL, AZOK ELŐTT IS TITKOLVA hajtanak végre.
    .
    Ilyeneket írtam tegnap 02:51-kor: „…Izrael valamilyen fegyveres testületének vagy titkosszolgálatának volt tagjai követnek el olyasmiket,…” tehát NEM JELENLEGI, AZAZ A KORÁBBI HIVATALOS KÖTELÉKÜKBEN AKTÍV, HANEM V.O.L.T. tagjai…te nem szoktad elolvasni azt, amire reagálsz?
    Mert akkor a következő sorban ezt is olvashattad volna: „Azaz hazafias magánakcióról van szó.”
    .
    Ilyen magánakciónak vehetjük pl. a néhány évvel ezelőtti, közismert magyarországi romagyilkosság-sorozatot. Magánakció. Még békés államban is előfordul, ugye, mint nálunk is, akkor nem csoda, hogy egy politikailag annyi feszültségtől terhes térségben is adódhat efféle, mint amilyen a közel-kelet.
    Ezek után ismét kifejezem az értetlenségemet afölött, hogy te arra figyelmeztetsz, 05:13-as hsz-edben, hogy egy titkosszolgálat azért értesíteni szokta az őt fenntartó államot…
    .
    (Légy szíves válasz előtt figyelmesebben olvasni. Bár már én is estem felületes olvavás hibájába, emberi dolog, de azért küzdjünk ellene :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  17. Marcus Aurelius, nem én írtam. A cikkíró írta. Én idéztem. Te félremagyarázod.
    Megy ez nekünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  18. Marcus Aurelius

    Figyelmesen elolvastam, de akkor se tudom elképzelni, hogy ilyen súlyos döntést, mint amilyen egy ellenséges ország kiemelt civil állampolgárának megölése is, teljesen titoktartásra kötelezz. Még az 1972-es müncheni mészárlás megtorlása is felsőbb utasításra történt, most talán nem kellett volna figyelembe venni a vezető politikai elitet? Vagy talán csak arról van szó, hogy csak mondjuk csak mondjuk a visszafogottságot, a szankciók hatásainak bevárását, de azért gyilkoljuk le akit érünk. Ez nem “hazafias magánakció”, ez közönséges merénylet, ennyi. Persze mint korábban is írtam, Izrael olyan helyzetben van, hogy nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy apró országának biztonságát az ENSZ-re és a Nyugatra bízza, ki kell használnia Amerika védőbástyájának szerepét addig, amíg a nagyhatalom ereje saját önhibája miatt végleg alább nem hagy a Közel-Keleten.

    A cigány sorozatgyilkosságokat pedig nyilvánvalóan morális beakasztásként említetted, ezzel szimplán lenácizva engem. Ez gondolom újfent az érdemi vitázás egyik ismérve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. A világban támadják egymást a népek.
    Mi nem megyünk sehova. Egymást támadjuk.
    :)
    Tényleg ez a hozzáállás a célravezető?
    Egységet kéne kialakítani inkább.
    Még jól jöhet.
    A véleménykülönbség pedig sosem bűn.
    A jó vitából tanul mindkét fél.
    És lehet, hogy különbség sincs csak ugyanazt a dolgot két különböző nézőpontból világítjátok meg,
    A normális megbeszélésnek több értelme van.
    “szeretkezz, ne háborúzz”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  20. Animebj
    2012. július 25. szerda
    17:10
    .
    A cigányok ellen elkövetett gyilkosságsorozatot szemléltető példaként hoztam fel, hogy valami konkrét dolog is segítsen egyértelműsíteni, mire gondolok.
    Nem vettem észre, hogy eme gyilkosságok és a te erre vonatkozó, feltételezhető álláspontod közötti bármi összefügést érzékeltettem volna.
    .
    ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  21. Animebj
    .
    Talán rájöttem valamire.
    .
    10:50-kor azt írtam: “Ilyen magánakciónak vehetjük pl. a néhány évvel ezelőtti, közismert …” stb, ld négy poszttal feljebb. Ebből a mondatból már nem véletlenül maradt ki az előző mondatban még szereplő “hazafias” szó.
    .
    De Izraelre visszatérve: az esetleg megszülető iráni atombomba (reméljük, soha nem lesz olyan) olyan extrém fenyegetés, ami elég lehet ahhoz, hogy a zsidók etikai aggályainak határai ne pont ott húzódjanak, ahová mi, fűtött, néha hűtött szobáinkban internetezgetve azt képzeljük.
    Most szigorúan magánvélemény jön: egy, az atombomba fejlesztésében hasznos iráni atomtudós kinyírása a mostani helyzetben, abszolúte hazafias cselekedet, akárkivel-mivel is egyeztettek vagy nem egyeztettek az elkövetők.
    De ezzel mindenki a szabad választása alapján vagy egyetért, vagy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  22. Marcus Aurelius:

    A cigány-sorozatgyilkosságokat az állami erőszak minden formájától független emberek követték el, míg az iráni atomtudósokat levadászók már az állam titkosszolgálatában tartoztak, és gondolom a fizetésüket nem drogcsempészetből, prostitúcióból, vagy más illegális tevékenységből szerzik.

    Ami pedig a jogosságot illeti, én is leírtam, hogy mivel a zsidó államnak nincs igazi szövetségese a térségben ahhoz, hogy gondtalanul foglalkozzon saját belügyeivel, mint ahogy teszi ezt pl: Magyarország, ezért a merényleteit ugyan nem hasonlíthatom össze teljes egészében a Hamász, a Hezbollah vagy Irán tetteivel, de objektíven szemlélve attól még azok fognak maradni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. taotológia
    és mások, akik fecsegnek, fecsegnek felelőtlenül, amit számukra a demokrácia és ennek a lapnak a szabadsága és felfogása biztosít.

    Hogy ki, kinek a nevében cselekszik, hogy milyen akciókat ki vállal, vagy nem vállal el az nagyon nehezen definiálható, de könnyen lehet politikai indíték el nem követett dolgokra válaszként, de akár nyílt provokáció is.

    Szállasi hatalomra jutása után sok derék egyszerű Magyar érezte úgy, hogy feladata segíteni az ország zsidótanítását. Civil létükre – összefogva a spiclikkel, házmesterekkel, nyilas pártszolgálatosokkal – járták a zsidó lakásokat, összegyűjtötték azokat akiket ott találtak, levitték őket a Duna partra és a vízbe lőtték őket, vagy a téglagyári bevagonírozásban segítettek honfitársaikat koncentrációs kivégző táborokba juttatni. Az eltávolítottak lakásait és ingóságait magukévá tették, és mint a sajátjukat használták.

    1945 után az elfoglalt lakásokat kibombázottként használták tovább, és sürgősen kapcsolatokat keretek az új rendszerrel, hogy szolgálatokat tehessenek, és pozícióik megmaradjanak.

    Természetesen néhányan népbíróság elé kerültek, és kivégezték őket, vagy börtönt kaptak. Ezeket mostanában rehabilitálják, és leszármazottaikat kitüntetik, emlékműveket emelnek számukra, hiszen a „Magyar nép tisztaságáért” haltak meg, vagy szenvedtek börtönt.

    taotológia! Válassz! Kit tartasz felelősnek?
    - Horthy Miklóst?
    - A zsidótörvények élharcosait?
    - A Szovjet csapatokat? (Akiknek mi üzentünk hadat!)
    - A szövetséges hatalmakat? (kiknek mi üzentünk hadat!)
    - Imrédit?
    - Szállasit?
    - A papokat akik a felszereletlen magyar katonákat isten nevében búcsúztatták mikor a frontra mentek? (Szapucsek bíboros)
    - A papokat akik a „Magyar nép tisztaságáért” harcra buzdítottak civileket?
    - A népbíróságok vezetőit?
    - Kommunistákat?
    - A jogtalan rehabilitációért a kormányt?
    - A buta és félrevezethető, mindenre kapható embereket?
    - Az iszlámot az öngyilkosok kinevelésért?
    - És végül, de nem utolsó sorban Önmagadat? Aki felkészületlenül locsog?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  24. Keresztes S.
    2012. július 26. csütörtök
    09:56

    :))))))))))))))))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Keresztes S.
    2012. július 26. csütörtök
    09:56
    Én csak magyar vagyok – nem Magyar – de régen olvastam ilyen kiváló rezümét az eddigi locsogókról. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    :(((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. Kedves Gets!
    Köszönöm.
    A magyart abban az értelemben használtam nagy M betűvel, ahogy azt a magyar televízió egy onanisztikus műsorában az egyébként mindenre használhatatlan és tehetségtelen fjú titán hatalmas ordítással adja a főnökei, és nyilván az állam miniszterelnökének tudtára: MAGYARORSZÁG SZERETLEK! (Egyébként fut is a szekere, mert most a Balatonnál eszik és iszik ingyen!)

    Nyilván ez ellensúlyozza azt a tényt, hogy országunkat egyre kevesebben szeretik, és ha tehetik külföldre távoznak dolgozni, lakni, élni!
    Más kérdés, hogy a magyarnak lenni egészen más fogalommá vált mint ahogy az a normális időkben volt. Most Isten Áldotta Magyarok vagyunk, a Pápa áldásával, Papjaink szorgos útmutatásával, mindenkinél okosabbak, műveltebbek, amit Attilának, Horthynak, Egyházaink vezetőinek, de elsősorban a Pápának köszönhetünk, hiszen vallásban a hit, egyházban a Magyar Nyelv! (Igen és sok Magyarnak máshol is van a nyelve, amitől néhányan jobban boldogulnak is, ahogy azt fasiszta, kommunista elődeiktől jól eltanulták.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Keresztes S.
    2012. július 26. csütörtök
    09:56
    ~
    Összetévesztesz valakivel. Segítek:
    ÷
    taotológia
    2012. július 24. kedd
    14:55
    “… Peresz inkább azt mondta, hogy azokért a gyilkosságokért nem Izrael felelős, és nem tehető felelőssé, és nem vállalja magára, mert nem ő követte el.”
    Ha te ebből a locsogásból azt olvasod ki, hogy én robbantottam ki a második világháborút, annak minden máig ható következményével együtt, akkor megérdemled, hogy soha más meg ne dícsérjen, csak azok, akik most megdícsértek ezért a “kiváló rezümédért”.
    Én egy félreérthető, ezért helytelen újságírói szóhasználatról beszéltem, ti meg a szövegértésre való képtelenségetek miatt falkába verődve már bennem látjátok megtestesülni a fasizmust magát, hát…
    Mégis mit műveltek, fogatlan vén bolondok? Nem szégyellitek magatokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  28. Mellesleg:
    Irán nukleáris programjának a lassítása önmagában nem szolgálja Izrael Állam érdekeit, viszont a megsemmisítése érthető okokból célja, miután ezt a nukleáris erőt használná Irán – a hivatalos iráni nyilatkozatok szerint – Izrael „eltörlésére a föld színéről” .
    Izrael pontosan tudja, hogy az iráni nukleáris program megvalósításában mely országok és azon belül kik vettek részt. Így azt is tudja, hogy az urán dúsítása már rutin feladat amelyet folyamatosan végeznek az Irániak. Azt is pontosan tudják, hogy a magfegyver technológiai megvalósítására már minden előkészület kész, tervek és minden mechanikai munka elő van készítve.
    Mind ezért inkább érdeke Iránnak egy öngyilkos robbantóval provokálni Izraelt, mert ezzel a tömegeket jól lehet befolyásolni.
    Azt se felejtse el senki, hogy a Közel Keleten még legalább 4 – 5 országnak érdeke az Iráni program leállítása Izraelen kívül is!
    (Sajnos úgy tűnik, hogy sem Oroszországnak, sem Kínának ez nem érdeke, hanem ellenkezőleg…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

Izrael: elmaradott az iráni haderő 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos