Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hitler szövetségesét éljenzik a magyarok 2012. július 1. vasárnap 12:53 | AN Forrás: Bloomberg

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hitler szövetségesét éljenzik a magyarok
Csókakő – Magyarországnak új hőse van, olvasható a Bloomberg Newsban. Városok és falvak szobrokat állítanak, utcákat neveznek el Horthy Miklósról, aki Hitler oldalán belevitte az országot a második világháborúba. A portál tudósítása még az előtt készült, hogy Csókakőn felavatták volna a kormányzó szobrát.
.
A Horthy-szobor alapja már áll az 1383 fős Csókakőn, a Budapesttől egy órányira lévő, szőlőskertekkel teli faluban. Az alkotást június tizenhatodikán leplezik le a tizenharmadik századi vár maradványai alatti parkban.
.
Azóta, hogy Magyarország négy éven belül a második válságát éli meg, mindenütt felbukkannak radikalizmus és annak szimbólumai az aprófalvaktól a Parlament budapesti neogót épületéig, ahol a második legnagyobb ellenzéki párt a nacionalista Jobbik. Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi kölcsönt szerezne kapni azt követően, hogy a tavaly a bóvlikategóriába értékelték le a magyar államadósságot.
.
„Ahol gazdasági problémák vannak, ott feszültség van emberek és csoportok között”, jelentette ki a 47 éves Bognár Gábor, Csókakő polgármester-helyettese. „Ha nem hagyjuk, hogy az emberek egy szoborállítással kieresszék a gőzt, akkor nem fognak itt megállni.”
.
Miközben a vezetés mindenütt a gazdasági felfordulásból próbál kikeveredni, a nacionalizmus ebből Európa-szerte előnyt húz. Magyarországban az a különleges, hogy zsidó csoportok és politikai elemzők azzal vádolják Orbánt: a radikális programok egy részét beemelte a saját politikájába. Ezt a vádat a kormány tagadja. A 49 éves Orbán elítélte a múlt hónapban megélénkült antiszemita támadásokat, amelyek a Mazsihisz zsidó szervezet a „Magyarországot elöntő gyűlölethullámnak” nevezett.
.
Ajánlott olvasmány
.
A múlt hónapban a kormány a második világháborús Országgyűlés egyik tagja, Nyirő József könyveivel bővítette ki az ajánlott olvasmányok listáját. Nyirő szövetségese volt Szálasi Ferencnek, a fasiszta Nyilaskeresztes Párt volt vezetőjének, akit háborús bűnei miatt kivégeztek. A Holokausztban több mint 500 ezer magyart – jobbára zsidókat – gyilkoltak meg a budapesti Holokauszt Emlékközpont szerint.
.
Kövér László házelnök, aki Orbán mellett az uralmon lévő Fidesz társalapítója, újratemetési szertartást szervezett Nyirő számára Észak-Románia magyar kisebbségek által lakott részén, az író szülőföldjén. A május huszonhetedikei ceremóniára végül Nyirő hamvai nélkül került sor, mivel Románia megtiltotta az újratemetést. Románia „nem fogadja el az olyan emberekkel, évfordulókkal kapcsolatos megemlékezéseket, akik románellenes, antiszemita és fasisztabarát viselkedésükről híresültek el”, mondta június másodikai beszédében Victor Ponta miniszterelnök, aki bocsánatkérést követelt Orbántól.
.
Orbán „végtisztességi ügynek” tartja Nyirő újratemetését, ami pedig könyveinek a tananyagba való befogadását illeti, „ez egyértelműen irodalmi munkásságának” köszönhető, közölte Giró-Szász András kormányszóvivő kérdésekre küldött, június 12-i válaszában.
.
Rákényszerített gondolkodás?
.
Mesterházy Attila, a legnagyobb ellenzéki csoport elnöke június másodikai közleményében kijelentette: „Az, hogy a jelenlegi kormány nyíltan azonosítja magát egy, a fasisztákkal együttműködött rendszer ideológiájával, Európában egyedülálló. Az pedig, hogy megpróbálja ezt a fajta gondolkodást a nemzetre is rákényszeríteni, megbocsáthatatlan.”
.
.
Orbán, aki a 2010-ben megszerzett kétharmados parlamenti többségével a legerősebb miniszterelnök a kommunizmus bukása óta, kétszínűen reagál; egyes támadásokat elítél, miközben a radikális program egy részét politikájába integrálja, állítja Juhász Attila, a budapesti Political Capital elemzője.
.
„A Fidesz érzékeli, hogy a Jobbik komoly rivális, és megpróbálja azzal kifogni a szelet a vitorlájából, hogy programja egy részét átveszi”, mondta Juhász. „Ezzel az a probléma, hogy megerősíti azt a szélsőséges ideológiát, ami a Jobbikot élteti.”
.
Májusban az összes szavazásra jogosult körében huszonkét százalékra csökkent Orbán pártjának támogatottsága, ami a legalacsonyabb több mint egy évtizede; áprilisban még huszonhat százalékon álltak a Medián közvélemény-kutatónak a HVG hetilapban június hetedikén publikált eredményei szerint. A Jobbik, amely honlapja szerint „radikális módszerekkel” operál, a harmadik volt 11 százalékkal. Nem közöltek hibahatárt vagy egyéb részleteket.
.
Megzavarodott választók
.
A válaszadók harmincnégy százaléka, és ez tizenegy év óta a legmagasabb arány, nem tudja, kit támogasson, s a Medián szerint ez Magyarországon „az általános kiábrándulás súlyos következménye”.
.
„Teljes mértékben alaptalanok a kormány elleni vádak, miszerint elfogadna vagy bármikor elfogadta volna a radikális, az antiszemita és hergelő tartalmú kijelentéseket”, közölte Giró-Szász, hozzátéve, hogy a kabinet „szilárdan visszautasítja a rasszizmus, az antiszemitizmus, a diszkrimináció és a megfélemlítés valamennyi formáját és azokkal szemben határozottan fellép”.
.
Giró-Szász a paramilitáris csoportokat betiltó kormányintézkedésre hivatkozott, törvényekre, amelyek értelmében bűncselekmény a Holokauszt és a kommunista éra bűneinek tagadása, valamint álláspontja bizonyítékául hozta fel a zsidókat a deportálástól mentő svéd diplomata, Raoul Wallenberg életével kapcsolatos megemlékezéseket.
.
Vannak radikális magyarok, akikhez nem jut el az üzenet. A 90 éves Schweitzer József főrabbit „Minden zsidót utálok!” felkiáltással inzultálta egy férfi a lakása előtt az utcán, szemben Európa legnagyobb zsinagógájával, jelentette június 5-én a Mazsihisz zsidó szervezet.
.
Videobizonyíték
.
Egy nappal korábban „mocskos zsidó ribancnak” titulálták és leköpték a Népszabadság riporterét, aki egy budapesti taxisdemonstráció alkalmával. Az eseményről videofelvétel készült, amit a lap a portálján közzétett.
.
Holokauszt-emlékműveket, zsidó temetőket dúltak fel, antiszemita és cigányellenes graffitik jelentek meg egy incidenssorozatban, miután egy férfi vörös festékkel öntötte le május 16-án Horthy Miklósnak a délnyugati Kerekiben felállított szobrát, amelyre „Tömeggyilkos, háborús bűnös” feliratot is akasztott; az erről készült fotó megjárta a Facebookot, majd a magyar médiát.
.
Orbán azt írta szülővárosa, a Budapesttől nyugatra lévő Székesfehérvár zsidó vezetőinek, hogy „fájdalommal és felháborodással” töltötte el a helyi zsidó temető feldúlása, jelentette június 4-én az MTI hírszolgálata.
.
A polgárok megvédése
.
Egy nappal azután, hogy Schweitzer főrabbit inzultálták, a kormány közleményben jelentette ki, hogy megtesz „mindent a gyűlölet hangjainak elnyomására, amelyek nem egyeztethetők össze az európai normákkal”, és megígérte, hogy „valamennyi polgárát megvédi az ilyen támadásoktól”. Áder János ugyanaznap azt mondta, „nincs más választásunk. Mások mocskát nekünk kell eltakarítanunk.”
.
Egyes zsidó szervezeteknek ez nem elég.
.
„Nap mint nap támadják a zsidókat, s míg a miniszterelnök azt mondja, megvédi a zsidó közösséget, mi ezt nem érzékeljük”, közölte telefonon Verő Tamás budapesti rabbi. „Ha ellene van az intoleranciának, akkor miért olvastat gyerekekkel olyan szerzőket, akik ilyen gyűlöletteljes ideológiát képviselnek?”
.
A zsidó közösség, amelynek létszáma 120 ezres lehet a tízmilliós országban, nem a radikálisok egyedüli célpontja. A Jobbik a 2010-es választások előtt ígéretet tett arra, hogy letöri a „cigánybűnözést”.
.
Történelmi egyenruhák
.
Vona Gábor, a párt 33 éves elnöke 2007-ben paramilitáris csoportot alakított, amelynek tagjai romák lakta falvakban és kisvárosokban járőröztek, mondván, a rendőrség nem áll a helyzet magaslatán. A csoport egyenruháját a történelmi Árpád-ház piros-fehér sávjaival díszítették, így emlékeztetve a nyilaskeresztes rezsim által használt szimbólumra.
.
.
A Jobbikra 836 ezer 774 ember szavazott a 2010-es választásokon, ahol 5,1 millió voksot adtak le; a párt meghétszerezte a 2006-os eredményeit. Akkor egy másik radikális párttal közösen indultak, de egyetlen mandátumhoz sem jutottak.
.
Az eredményüket nagyban javította a magyar gazdasági hanyatlás, amelyhez fogható mértékű az Európai Bizottság előjelzése szerint az euróövezeten kívüli kelet-európai országok közül éves mértékben egyben sem várható idén. Orbán politikája – benne a magán-nyugdíjalapok államosítása, a beruházók riogatása, az államadósság leértékelése – nyomán arra kényszerült, hogy a Nemzetközi Valutaalap segítségét kérje, miközben az államkötvények hozama januárban meghaladta a tíz százalékot.
.
A munkanélküliség február és április között 11,5 százalékos volt, azaz megközelítette a két évvel ezelőtti 11,8 percentet. Ez a ráta a Jobbiknak előnyös, mivel a párt „a relatíve képzettekre és jobb módúakra” számít támogatóként, mondta Juhász a Political Capitaltől. Ezek azok a polgárok, akik most tartanak munkájuk elvesztésétől és attól, hogy nyomorba süllyednek, mondta.
.
Virágzó rózsák
.
Csókakőn, ahol vörös és sárga rózsák nyílnak a Városháza épületénél, miközben fiatalok néptáncot gyakorolnak, a városi tanács – amely az uralmon lévő párt polgármesteréből és hat függetlenből áll – egyhangúan fogadta el a Horthy szoborral kapcsolatos polgári kezdeményezést.
.
„Miért kellett volna ezt a kezdeményezést megakadályoznom?”, kérdezte Fűrész György polgármester, akinek számos csókakőihez hasonlóan van egy kis szőlője a hátsó udvarban. „A magyar társadalomnak fel kell nőnie, és el kell fogadnia, hogy az emberek különböznek.”
.
Nem minden helybéli ért ezzel egyet. Horthyt, aki Hitler segítségével kapta vissza az első világháborúban elveszített magyar területek egy részét, az 52 éves, épp a kocsibeállót tisztogató Csizmarik György szerint „nem kéne pozitív hősként feltüntetni, mivel ő vitte bele az országot egy vesztes háborúba”.
.
Náci megszállás
.
Magyarország a húszas években, Horthy uralmának első esztendejében kvótákat hozott a zsidókkal szemben a felsőoktatásban, és ezzel az ország Európában elsőként hozott antiszemita törvényt az első világháború után a Holokauszt központ szerint. Horthy huszonnégy évre rá mondott le, 1944 októberében, amikor az ország náci megszállás alatt volt. Abban az évben, május és július között 437 ezer magyart küldtek haláltáborokba.
.
A radikális történelmi figurák reneszánsza része a magyarok identitáskeresésének, akiknek a kommunizmus alatt azt mondták, „tabu minden, ami a második világháború előtt történt”, véli Lánczi András, a kormánynak politikai tanácsokat adó budapesti Századvég Alapítvány elnöke.
.
„Az emberek össze vannak zavarodva, sok a gyűlölködés, demokráciánk pedig nem úgy tűnik, mintha kezelni tudná ezt”, mondta Lánczi. „Ez egy dilemma: tolerálhatjuk-e az intoleranciát?”
.
A magyar társadalom megkérdőjelezi Horthy szerepét, a kormány pedig „nem akar beavatkozni ebbe a történelmi vitába, mivel tudományos kérdésnek tartja azt”, mondta Giró-Szász.
.
Csókakőn a piros-fehér Árpád-házi lobogó a magyar zászló mellett lobog. Horthy szobrát egy Nagy-Magyarországot ábrázoló, az ország területének az első világháború után elveszített kétharmadára emlékeztető fekete gránitlap elé állítják.
.
„Az emberek mindig küszködnek a szimbólumokkal”, mondta a 22 éves Bognár Kata, aki barátjával igyekezett a néptáncórára. „A Horthy-szobor tényleg megosztotta a várost, de én nem hinném, hogy a szobor bántana bárkit.”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 22 szavazatból)
Hitler szövetségesét éljenzik a magyarok, 4.9 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Elobb utobb lebontjak nem kell ennek a helyes kis falunak a negativ reklam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  2. Giró Szász is átesettmár a nagy műtéten, Ő is segget csinált a szájából, de még így sem képes olyan folyékonyan, és pirulás nélkül hazudni, mint a Szijártó pubi.
    Ami a Horthy kultuszt illeti: sokkal több magyar ember ítéli el, mint amenyien támogatják, ezért a cim rendkívűl bántó. Kérem, hogy ezentúl ilyen témákban minden esetben legyen már a címben, hogy egy hangos kisebbséről szól a történet. A cikk címét valahogy így tudnám elfogadni:
    “A Magyarok egy törpe, de bántóan hangos kisebbsége Hitler csatlósát éltei.”
    Ez felelne meg a valós helyzetnek. A tisztességes többség nevében a megtévesztő címet visszautasítom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (66 szavazatból)
  3. Egyszerű népeknek egyszerű program és retorika. Jól illusztrálja ezt a Jobbik parlamenti képviselőcsoportjának iskolázottsága és bűnözői hajlamú képviselői. Nézzük meg a Kárpátia és Magozott cseresznye együttesek dalainak szövegét. Üldözött, de hős magyar, 100% magyar, nagyon magyar. Pálinka, sör oszt annyi a kultúra. Addig se kell azzal foglalkozni, hogy mi zajlik az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (42 szavazatból)
  4. Nem elég körültekintő és pontos cikk sajnos – a forrásai nem igazán hitelesek. :(
    http://demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/dkhirek/2853-dk-fapados-szalon-konferencia-horthyrol-video
    10 előadás + 1 “kerekasztal” beszélgetés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  5. Ne utasitsd vissza. Sajnos a lejobb barataim is zsidoznak; nem mehetek mindenknek neki, hatha idokozben maskeepen
    latjak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (17 szavazatból)
  6. Csókakő eddig kedvenc kirándulási uticélunk volt. Ezentúl nem lesz. Itt olyan emberek élnek, akik tisztelik, szobrot állítanak annak, aki közel egymillió honfitársunk vesztét okozta.
    A piros fehér zászló pedig csak a többi történelmi zászlóval együtt Árpád-házi lobogó.
    A magyar zászló mellé tűzve, azt megalázva, lefokozva csak nyilas zászló. Mert nem az Árpád-házi, hanem a nyilas eszméket hirdeti.
    Szégyelljék magukat a csókakői lakosok, hogy ezt engedték, támogatták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (61 szavazatból)
  7. Öreg pg ++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  8. Ex navy!
    Isten orizzen attol,hogy osszeugrasszalak a barataidal…….de….nyugodtan leb@szhatsz egy nagyot….a jo baratoknak…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  9. A magyar mindig is ” lovasnemzet”.-nek tartotta magát.
    ( Csak tudnám mi miatt. A többiek is pont annyira tudtak / tudnak lovagolni , ha nem jobban.)
    Ennek ellenére , vagy talán emiatt , mindig át szoktunk esni a ló túloldalára :
    A Második Vilháb idején nekünk túl kellett teljesítenei a ” hadbalépést ” az oroszok ellen. ( A Wehrmachtnak csak púp volt a hátán a szerencsétlen magyar ” haderő ” )
    A zsidók deportálásában is túl kellett teljesíteni azt amit a németek akartak. Egy maroknyi náci jött ide a ” zsidókérdést megoldani ” és maguk a németek lepődtek meg a legjobban a segítőkész magyar hatóságok hathatós együttműködésén.
    A háború után olyannyira maradéktalanul ki kellett nyalni Sztálin seggét , amire szerintem nem volt példa a Béketáborban , amikor meg ezt meg únta a magyar , azt hitte csak úgy kiléphet a Jaltai Egyezményben lefektetett kötelezettségekből és majd ide angolszász csapatok fognak bevonulni.
    ( Már akkor sem ismerték a történelmet , holott akkor az még napi valóság volt. Bárki elolvashatta valami könyvtárban.)
    És ma sincs ez másképp.
    Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (46 szavazatból)
  10. Én is abban bízom, hogy 2014 után az összes ilyen tábla és szobor eltűnik majd, esetleg egy területre viszik őket, mint “Orbanisztán jelképei”-t, és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (29 szavazatból)
  11. Németországba nem hagyják, hogy kiskirályként viselkedő önkormányzatok, városvezetők saját világlátásukat a polgárokra erőszakolják, jól tudják, hogy lavinaként söpörhet végig a XX. századi rémuralmak felelevenítése, dicsőítése.

    Ezzel szemben nálunk mindenki azt csinál, amit csak akar a közpénzzel, nem érdekli őket, hogy a város vagy a falu milyen viszonyban van azzal, akiről utcát vagy teret neveznek el, szobrot állítanak. Csak idő kérdése, és vagy felhúzzák az első újkori Szálasi-szobrot vagy -jobb esetben- becsömörlik a társadalom e hazug ábrándzól, amiért a felelősséggel felruházott vezetőik hülyítik őket ahelyett, hogy közösen próbálnák javítani életükön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  12. Nem a “helyes kis faluval” van baj, hanem azokkal, akik ilyen vezetőket választottak maguknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  13. a jobbik a rend pártja igaz itt a legtöbb gyilkos ,rabló ,bűnöző
    alkesz
    bizonyiték:http://hvg.hu/itthon/20100312_miert_ult_bortonben_jobbikos

    a lakosság felháborodására zárták ezt is ki a jobbik elakarta kenni az ügyet

    pártjuk ilyenekkel van tele ott nem zavar senkit egy gyilkos, aki rendet halálbüntetést követel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  14. „… ez egyértelműen irodalmi munkásságának köszönhető, közölte Giró-Szász András kormányszóvivő”

    „Irodalmi munkásság” – ez feledhető emlékű Antal József találmánya volt, amikor Csurka antiszemitizmusát igyekezett elsikálni az MDF a kilencvenes évek elején. Azután Sólyom László – a „nagy jogász” –provokálta a szlovákokat a komáromi hídon, „magánemberként”. Újabban ugyancsak „magánemberi” mivoltában látogatott Kövér László Romániába: kampányolni. Újabban Nyírő lett irodalmi munkás, Horthy „kormányzó urunk” meg talán feledhetetlen katonai munkásságával írja be nevét történelmünk legszebb (még üres) lapjaira…

    Nos: nincs kétféle ember – reggel politikus, délután irodalmi munkás, este felé pedig magánember. Aki politikai szerepet vállal, az nem szeletelheti fel magát napszakok, akár évszakok szerint. Horthy nem lehet nemzetmentő katona reggel, háborús hős délben, bukott politikus délután és szerető nagypapa este. Horthy tönkre tette az országot, tettlegesen hozzájárult megközelítően 1 millió magyar halálához, az ország termelési kapacitása több mint felének elvesztéséhez, stb. Neki köszönhetjük a szovjet megszállást: ugyanis a hős katona háborút veszített.

    A Fidesz átvette Antal József és Sólyom László idióta retorikáját, ezt mantrázza megállás nélkül – és nincs EGYETLEN értelmiségi Magyarországon, aki szót emelne ez ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  15. Köszönöm a cikket! Amikor Románia is EU tag lett, bizakodtam, hogy “okafogyottá” vált Trianon emlegetése. Tévedtem. Pedig lehetne békében lenni a szomszédainkkal. 69 után féltem magyarul megszólalni Csehszlovákiában. Most féljek magyar rendszámmal átlépni a határt? Nem akarok félni! Sem a határt átlépve, sem itthon! S ha ezzel az kell, hogy a most regnáló vezetést a történelem süllyesztőjébe küldjük, akkor azt kell tennünk. Sajnos 2014-ben, de összefogva és nem széthúzva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  16. Kedves LS !
    Kérlek ne félj Szlovákiába menni! Nekem egy ottani,jobbára szlovákok által lakott kisvárosban van egy lakótelepi lakásom ésa magyar rendszámú kocsimmal ugyanúgy parkolok mint Pesten:nyugodtan.Ugyanolyan kedves emberek laknak ott,mint Magyarországon és amennyiben mosolyogsz,visszamosolyognak Rád. Az ostoba politikusokkal ne foglalkozz,mert ök ma vannak,holnap nincsenek,úgy itt,mint ott.Ez érvényes Csehországra is,ahová a családomhoz járok és úgy látom,ott is a társadalom alja ül a parlamentben! Mondjuk azért ott nem a legalja,de hát ez őket nem vigasztalja! Száz szónak is egy a vége: legyünk európaiak,kiránduljunk keresztbe-kasul ezen a szép kontinensen,élvezzük egymás kultúráját és ételeit/ söreit,borait/ , olvassuk egymás irodalmát és fütyüljünk a kanászokra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  17. “…nyugodtan leb@szhatsz egy nagyot….a jo baratoknak…….”
    Madarat tolláról… van valami ilyesmi is, ugye.
    Én az unokaöcsémet (16) zavartam el az ebéd közben az asztal mellől és a lakásból egy rasszista mondata miatt. Aztán átgondolta a dolgot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  18. Nem tartom szerencsésnek az általánosító címet, miszerint:
    “Hitler szövetségesét éljenzik a magyarok.”
    Nyilván vannak “magyarok”, akik éljenzik Hitler szövetségesét, és feltehetően vannak többségben olyan “magyarok”, akik nem éljenzik Hitler szövetségeseit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Balogh Lajos 2012. július 2. hétfő 10:46
    Mi is az országokról szoktunk beszélgetni, nem a lakosság egyes csoportjairól,
    hiszen a hozzánk eljutó hirek alapján tudunk tájékozódni. A NET ugyan sokat
    változtatott a tájékozódási lehetőségekre vonatkozólag. De gondoljatok arra,
    hogy mi is az AN lehetőségeit használjuk, de vannak itt mások is. Szándékosan
    nem emlitek egyeseket.
    Az átlagos külföldi is hasonlóan beszél az országról. Gondoljatok csak a
    Bukarestbe utazókra, akik meglepődtek, hogy Budapest nem Bukarest.
    Pedig ők nem csak beszélgettek valamiről – sportszeretők lévén- szurkolóként
    jegyet is váltottak.
    Sajnos nálunk is van aki még azt sem tudja ki volt Hitler,
    MERT Ő SOHASEM POLITIZÁLT ÉS NEM POLITIZÁL MOST SEM !
    Gondolom erről nem a külföldiek tehetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  20. Bocsi.
    Egy lényeges gondolattal k.i kell egésziteni. Ez aszervezés!
    Ugyanis a Bukarestbe utazást is szervezte valami “sportoló” szakember.
    Hasonlóan a vér és becsület nevű VALÓSÁGOS FASISZTA RENDEZVÉNYHEZ.
    Ugyan már Európában – rajtunk kivül – ez a csőcselék-hordát befogadná-e,
    évente rendszeres összejövetelekre valamelyik ország, ilyen szeretettel?
    Talán ez nem növeli hirünket külföldön? Jó az nekünk, hogy ezek ide járnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. Kedves Tulavasúti!

    Ne haragudj, de ez csak magyarázkodás.
    Ha a cikk címe ez:
    “Magyarországon még mindig vannak olyanok, akik Hitler szövetségesét éltetik.”
    Akkor egy szavam sincs.
    (Nem kell egyesekről, meg kettesekről beszélni, egyértelműen kell írni. Ennyi.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Magyarország a második világháborút ,mint Hitler utolsó szövetségese a vesztes oldalon fejezte be.Majd fél évszázad elteltével csatlakozott a győztes nyugati hatalmak által létrehozott NATO-hoz és az EU-hoz.Felháborító,hogy az a kormány,amely első regnálása idején a két csatlakozás letárgyalta, most szemforgató módon asszisztál a két világháború közti ideológia újraélesztéséhez,amely már egyszer nemzeti tragédiához vezetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Van egy mondás, amelyik asztalról eszünk, oda nem rondítunk!
    Orbán pedig ezt teszi, országunk épült és szépült az EU-s pénzek segítsége által is – igaz a Fidesz szerint romokban az ország – ő pedig elmegy kokit és sallert osztogatni, meg pávatáncot lejteni!
    A legdöbbenetesebb pedig az, hogy a magyarok erre vevők, a kulturálatlanságra és a diplomáciai analfabétizmusra!
    Miért mondom: a nem leszünk EU gyarmat sámándobos békemenet okán!
    Ő folyton folyvást harcol, megvéd – de szerintem csak az ország imázsát rombolja, amire olyan kényesek, hogy képesek milliárdot költeni rá!
    Felénk erre azt szokták mondani, hogy ennek sem a szomszédja hülye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Balogh Lajos 2012. július 2. hétfő 13:58
    Sajnálom, ha félreérthető voltam a cikk kiegészitésében.
    .
    a cikk címe ez:
    “Hitler szövetségesét éljenzik a magyarok ”
    és nem az, amit irtál:
    “Magyarországon még mindig vannak olyanok, akik Hitler szövetségesét éltetik.”
    .
    Igen a Magyarokról van szó. Vagyis arról, hogy mi történik nálunk és ezek
    miatt minek látszunk mi külföldön. nem tudom ki akar itt magyarázkodni.
    Talán nem egy fasiszta ujság propagandistáját akarta a magyar kormány
    kultúrát vezető államtitkára és az országgyűlés elnöke Erdélyben újratemetni?
    Vagy ezek és a jelenlévők nem magyarok voltak?
    .
    Csak ismétlésűl:
    ‘Sajnos nálunk is van aki még azt sem tudja ki volt Hitler,’
    De itt a cikk vége is:
    ‘„Az emberek mindig küszködnek a szimbólumokkal”, mondta a 22 éves Bognár Kata, aki barátjával igyekezett a néptáncórára. „A Horthy-szobor tényleg megosztotta a várost, de én nem hinném, hogy a szobor bántana bárkit.” ‘
    Gondoltál már arra, hogy a népicsárdás oktatása mellett milyen tudatformálás
    folyik? (ezen az oldalon süketek vagyunk vagy vakok)
    A 22 éves korosztály tudatának alakulásáról talán nem vagyunk valamennyien
    felelősök? Hiszen saját szemükkel látják a NÁCI PARÁDÉT, de fogalmuk sincs
    a hátteréről. Hiszen a TV székházat is csak néhány futball szurkoló gyujtotta
    fel – többezer “néző” – mint szurkoló jelenlétében. Ők talán külföldiek, vagyis
    nem magyarok voltak valamennyien. És ha a HIRTV riportere szerinti
    “forragalom” győzött volna, akkor most mi lenne?
    Mi meg itt azon vitatkozunk, hogy melyikünknek van igaza.
    (bocsánat és most nyugodtan lehet MAGYARÁZKODNI)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. A magyarok úgy zusammen!
    Miért is? Mert egyik fele tapsikol, a másik pedig néz ki a fejéből és engedi a dolgokat imígyen megtörténni.
    Ezek mind, mind a magyarok!
    Dániel Péteren kívül nem tett senki, semmit! Ő egyedül pedig, lássuk be…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  26. Kerpács Winnetou

    Miért kell nekem Orbán megosztó politikáját hallgatnom! Miért kell ne-
    kem Orbán által dicsért kormánytörekvéseinek dicséreteit hallgatnom! Miért kell nekem 2 éve egy agymenős, dilletáns kormányszöveget és magyarázatát hallgatnom! Miért vagyok köteles immár a a Kossuth rádióban is azt a baromságot hallgatni, amit ez a kormány el akar adni a még kételkedőknek! Nem akarom elhinni, hogy ez a nép, tényleg ennyire együgyű, banga, azaz hülye legyen, hogy elhiszi egy pillanatra is, hogy ez a kormány érte, miatta van?? Miért nem hallok Szabad-Európa rádiót? Miért nem hallok Szabad-Magyarország rádiót!! Miért kell nekem, a saját adómból olyan rádiót hallgatni, amelyik a saját jogfosztásomat, szabadnak értékeli, így adja tovább a nagyvilágnak, hogy nála minden rendben???? Hát nem igaz!!
    Ez a kormány egy hazug mesékre építő, szavazatokat hamis, illúzíóra szedő, beteges vezető, uralmi mámorára épített hatalom! Hamis az Alkotmánya, hamis a célja, a terve valójában egy genocídium!! Ide tartoznak az öregek, szegények, szakképzetlenek!
    Tisztelt Nyugati Sajtó! Kérlek Benneteket, őrizzétek meg soraimat, hogy 5-10-15 év múlva igenis kiderüljön, hogy a mostani Orbán-terv valóban arra irányult, hogy a nemzet nemkívánatos részét, gazdaságilag előre megfontolt tervvel, Kiírtsa! / Lásd gyógyszer megvásárlási ellehetetlenítés, rokkantnyugdíjasok életkilátásának megvonása, visszaható hatályú törvények beiktatása, rendvédelmi és korkedvezményes nyugdíjak elvonása!/
    Orbán Viktor úr! Komolyan kérdezem, Ön mire számít, ha a hatalma megbukik?? Hogy ez,t amit tett, lenyeli majd a nép? Meg fogja bocsájtani??
    Ugye érzi, hogy csalás mentesen, Ön már ma, egy vesztett államfő!! Hogy az Ön fejét ezrek követelik már most, nem 2014-ben? Hogy az Ön elkövetett tettei, ami a nép ellen elkövetett súlyos bűnök, nem maradhatnak megtorlás nélkül, Ön egy nép 2/3-t sodorta a megélhetés bizonytalanságába, Ön egy nép 2/3-t a nyomorba döntötte! Ön egy nép 2/3-t tönkre, a 0-val egyenlő helyzetbe hozta! Ilyen vezető, aki az eskűjének épp ellenkezőjét tette, mindent népítélet előtt egy volt a büntetése!! Ugye nem kell leírnom mi volt az?? A szenvedésekért, az éhezésekért, a kilakoltatásokért, a jogos tulajdon elvételéért, a nyugdíjak visszamenőleges elvételéért, a rokkantakért, a tönkrement vállalkozókért, a devizában eladósodottakért, az egészségügy szétveréséért, az oktatás lezüllesztéséért, az emberek keresetének, a vásárlóérték lecsökkenéséért! Ti vagytok a felelősek!! A napi nyomorgásért!
    Szarabbul élünk jóval, mint 2 évvel ezelőtt! Hazudhattok, amit akartok! Ez Miattatok van!! Ez nem “nyócév” meg napállás, ezt Ti hoztátok ránk!! Szégyen, hogy a KDNP is mellettetek áll! Legalább kiderült, Annyit is értek, mint a Fidesz! Ti gyalázkodtatok pénzlopásra? Januártól eddig a ft. árlebegéséből adódó veszteséget kire hárítottátok? Milyen jogon, alapon? Szerintetek kell ilyen egoista, önző, cinikus hatalom a népnek??? Pusztuljatok, amíg békével lehet!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Pedig ez az egész Horthy-kultusz egy félrehallás eredménye!
    (külön értékelem németesként, hogy a blog végén ott az angol szöveg magyar fordítása is!)
    http://dailykohn.nolblog.hu/archives/2012/07/04/A_Horthy-kultusz_ujjaelesztesenek_hiteles_tortenete/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A hitesek a Vidám Vasárnapot választották 2013. november 5. kedd | AN-álláspont

Magyar Fruzsina beszéde a Horthy-szobor ellen 2013. november 3. vasárnap | AN

Október 23. a külföldi sajtóban 2012. október 24. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos