Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyre több cég dől be Magyarországon 2012. July 15. Sunday 10:07 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyre több cég dől be Magyarországon
Budapest – Már a hazai cégek több mint 4,1 százaléka szűnik meg fizetésképtelenség miatt, míg egy évvel korábban ez az arány 3,3 százalék volt, derül ki a Dun & Bradstreet Hungária Kft. (D&B) nemzetközi cégminősítő elemzéséből. Közleményben kiemelik: az arány még soha nem volt ilyen magas.
.
Az adatok szerint az idén a felszámolások száma 30 százalékkal emelkedett az előző év első félévéhez képest. A végelszámolások száma is csaknem duplája a tavalyi szintnek, azaz egyre többen döntenek cégük bezárása mellett.
.
A társas vállalkozások száma csaknem 2 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben, így július elején meghaladta az 566 ezret. Annak ellenére, hogy egyre kevesebb új cég alakul és egyre több szűnik meg, a növekedés még mindig nem állt meg – mutat rá a cégminősítő. 2012 első félévében azonban 4 százalékkal kevesebb új vállalkozást alapítottak, mint 2011 első félévében.
.
Változatlanul az építőiparban a legnagyobb, 7,2 százalékos a bedőlések aránya. Szintén rossz helyzetben vannak a szálláshely-szolgáltatással és vendéglátással foglalkozó vállalkozások, 6,5 százalékkal.
.
Az online marketing, kockázatkezelési és üzleti információs megoldásokat kínáló Bisnode csoport fizetési tapasztalat programjának adataiból kiderül, hogy 2012 első félévében a számlák 54 százalékát határidőben, vagy maximum egy napos késéssel fizették ki a cégek, míg egy évvel korábban a kiállított számlák 52 százalékát egyenlítették ki határidőben. A tapasztalatok szerint ez azonban nem a fizetési fegyelem javulásának a jele, hanem annak, hogy egyre több cég kéri előre a fizetést partnereitől.
.
Az elmúlt hat hónapban az átlagos fizetési késedelem majdnem elérte a 21 napot, az átlagos fizetési határidő pedig a 28 napot, azaz ma átlagosan egy számla kiállítása után közel 49 napot kell várnia egy cégnek, hogy pénzéhez juthasson.
.
A D&B várakozásai szerint középtávon csökkenni fog a működő cégek száma Magyarországon. Szakemberek szerint ez önmagában nem jelent gondot, mivel így is magas a lakossághoz viszonyítva a cégek aránya. A cégminősítő szerint az azonban fontos, hogy a vállalkozások az üzletkötés előtt megvizsgálják megrendelőik pénzügyi helyzetét, megbízhatóságát. Emellett érdemes a meglévő, stabil megrendelők fizetőképességét is nyomon követni, mert a jelenlegi gazdasági környezetben a megbízhatónak hitt partnerek is bajba kerülhetnek.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Egyre több cég dől be Magyarországon, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék: , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Megvédték már a nyugdíjak vásárlóértékét, nagymértékű adócsökkentést hajtottak végre (amitől a lakosság 80%-a kevesebb jövedelmet kap), 1millió új munkahely létrehozásán fáradoznak (jelenleg kb 70ezerrel több a munkanélküli), támogatják a magyar vállalkozásokat (jó, most csak egyet, de kis lépésekkel kell elindulni) satb. Érdekes, valahogy mindig az ellenekezőjét látom, mint amit mondanak és ígértek. Talán ha megpróbálnák szándékosan tönkretenni az Országot, az is visszájára fordulna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  2. Köszönjük Orbán Viktor!
    Mai magyarországi állapot = munkátok gyümölcse.
    Dilettáns, rosszindulatú, kapzsi, csaló banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  3. Matolcsy unortodox gazdasága mint az együtemű motor:
    Szív, szuszog, csak ba@szik elindulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  4. Nikos Galis
    „Matolcsy unortodox gazdasága mint az együtemű motor: …”
    Az a kicsinyke hiba történt, hogy a sebváltón csak a hátramenet működik.
    Úgy tűnik, hogy az unortodox gazdaság és az újrahasznosított eszmék összekutyulása működésképtelen gépezetet eredményezett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  5. Huh… Remélem, a Közgép, még talpon van.

    Az a borzasztó, hogy csak nézetjük a pusztulást.
    Az elmúlt huszonkét év elitje kiharcolta, hogy mindenhez joguk lehessen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  6. Dimitru1 – Ne aggódjon, Selmeczi megvédte a Közgépet, azt ugyan nem tudni, kinek a szóvívőjeként (Közgép, kormány, Fidesz, Orbán, Simlicska?!), de a tipikus szőke nő a Strabagra is utalt, hogy még nagobb káoszról tegyen tanubizonyságot, mely a fejében uralkodik!
    A Vidi-Debrecen meccsen a focisták mezén a Strabag virított!
    Nem lesz ebből valakinek baja?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Báthory Ödönke: Hát nem az ország szándékos tönkretétele a céljuk? Akkor vajon mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Az idióta különadóikkal gyakorlatilag egész iparágakat fagyasztottak le, pl. az energia-iparban szinte teljesen megszűntek a beruházások. Minden ebből élő cég a csőd szélén tántorog. De nem csak az új létesítményekre nincs pénz, már a szükséges karbantartásokat is elhalasztják, annyira kizsigerelik az ágazatot. Igaz, minek szórják a cégek mindenféle ostoba fejlesztésekre a pénzt, amikor azt Orbánnak is ajándékozhatják.
    Egyébként ez az adat a megszűnő és új cégekről kicsit megtévesztő, mint minden statisztikai adat, ez sem mutatja teljesen a valóságot. Nagyon sok „vállalkozást” azért alapítanak és számolnak fel / visznek csődbe, hogy így komoly pénzeket tüntessenek el az adóhatóság elől. Vagyis alapításuk és megszüntetésük pusztán az adócsalást szolgálja, soha semmilyen valós teljesítmény nincs mögöttük. De a statisztika ezeket is egy kalap alá veszi a valóban termelő, értéket előállító cégekkel. Sokáig éljen Simicska, az átláthatatlan és folyamatosan változó céghálók mestere!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Mi a gond? Éppen elég egyetlen cég, a többire nincs semmi szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  10. Elég az orbán rt, mi ? – Szeretném már látni! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. Báthory Ödönke

    Juteszembe az adókról: Orbán & Matolcsi kft azzal indokolta a gazdagok adócsökkentését, hogy tőlük majd le fog áramolni a szegényebb rétegekhez a guba. Nos, tegye mán föl a kezét az, akihez áramlott! Mert én sok emberrel találkoztam, de ők nem tapasztaltak ilyen áramlást. Aztán nem bánnám ha valami tökös riporter megkérdezné őket, ha ez a leáramlás legközelebb szóbakerül, hogy ők például mennyit áramoltattak lefelé ebből a többletből? Vagy ők is csak felélték mint általában a többiek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. Minden tekintetben helyesebb lenne, ha a valósághoz alkalmazkodna végre mindennapi gyakorlat. Mivel Orbán kezében összpontosul minden információ, nyilván ő tudja legpontosabban, mi a legjobb a zembereknek, és mert ő a zemberek javát szolgálja, semmi szükség érdekegyeztetésre, szakszervezetre, pártokra, satöbbire. Meg lehet spórolni rengeteg fölöslegesen kifizetett bért, időt, fáradtságot, miegymást.
    Ugyanígy be kell vallani, hogy a Közgépen kívül mindenki más fölösleges. Így okafogyattá válna minden pályáztatás, LMP-s odaláncolás, vizsgálóbizottságosdi, satöbbi.
    Tehát nagyon is helyesen látod a dolgokat, kedves gets.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  13. Ha még külföldi cégekről lenne szó azt mondom; oké. De egyre több hazai kis és középvállalkozás megy így ilyen formában tönkre sajnos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  14. Az a lényeg, hogy a Közgép élt, él, és élni fog.Hogy a többi meg megszűnik? Hát ezzel együtt tágul a lehetőségek köre a Közgépnek.Magyar embernek magyar oligarcha.
    Selmeczi szenátorasszony megvédte…Igaz, hogy még nem tisztult le a fejében hogy mit… Majd az is megtörténik.Remélem legalábbis.Hülye tyúk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Jelszó a Zátkosban : ” Éljen a Párt … és a Nép ”
    Jelszó napjainkban : ” Éljen a Közgép … és a Párt. “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Geyza
    +++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Tegyük élhetővé !

    nem a cikkhez, de éptíőnek szánom:
    .

    Megrázó élményben volt részem szabadságom alatt, mindenkinek ajánlom, akinek vannak élményei, emlékei az akkori Kelet-Németországról, utazzon oda, nézze meg a változásokat !
    Németország megnyerte a második világháborút !

    Keresztül utaztam sok volt NDK-s területeken és városokon , – amiket láttam még a fal ledöntés elött- és nem ismertem rá.
    A totál lepusztult házakkal szegélyezett , szénporos girbe-gurba járdákkal szennyezett , hullámos macskaköves utcás, bűdös levegőjű , egyen beton paneles lakótelepes, korszerűtlen autó parkkal rendelkező országrész megkockáztatom talán leelőzi nyugati testvér városait.
    Leszigetelt kiszínezett panelház átalakulásokat , utólagosan szerelt külső lifteket, 2*3 sávos teljesen sima ingyenes új autópályákat , felújított sima régi autópályákat több száz kilométeren kesresztül, itteninél jobban ellátott élelmiszer üzleteket , a fekete oszlopszerű mocskot füstölő gyárakat lecserélték gőz eregetős-szerű fehér füstős üzemekké,
    a korszerű buszok hangtalanul kanyarognak akár a belvárosban a sétáló utcában is , megirigyelhető autó állomány lüktet nem a régi tempóban.

    mind ezt röpke 21 év alatt!!
    MO. miért nem akkar hasonlóan növekedni, szépülni ?

    Rendben, nekünk nincs Ny-Magyarországi segítőnk. De miért van ekkora különbség ?
    Miért van ekkora különbség a TENDENCIÁK között ?
    Mert kellene-e már működniük az új Demszki és a még ujabb , még modernebb Vitéz buszoknak a fővárosban ?
    Esetleg Széles által gyártva ?

    .

    Ponta(vagy hogy hívják a román miniszter elnököt ) (Német rádióban hallottam NDR? , szerda : EU meghallgatás elött avval mentette magát, hogy nem annyira antidemokratikus, mint orban, mert ő nem szüntette meg a szólásszabadságot Romániában , és nem támadta a bankokat. másik politikai beszélgetős műsorban is felemlegették, hogy azok akik nem tartják be az EU normákat , mit keresnek itt? beszélgető partner tompított: Ausztriában és Olaszországban is vannak részleges félrelengések )

    Haza autózva pedig azt hallom a rádióban, hogy – meglepően későn az eseményekhez képest (Navracsis megmondta, el kezdik üzemeltetni az általuk létrehozott kollégista törvénytelenség gyüjteményt)- az olaj szőkítésekkel kapcsolatban őrízetbe vettek egy személyt, akit az a Pintér József rabosít, akit szintén olajosnak írtak egyesek az Interneten.
    olajos Állami Alkalmazott tartoztatja le korábbi főnökét?
    Átírják-e a közelmúlt töténelmét visszamenőleg ? hogy többek közt fidesz-Ibrahim , fidesz-Pintér, fidezs-Orbán , fidesz-…, se legyen elítélhető ?
    Fiúk, megtennétek azt a szívességet, hogy titkossítsátok legalább 1944 évig ?

    Legyen még egy békés Karácsonyotok !!!

    Jöjjön egy szakértői kormány .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. ez a tény, ez a valóság ezt a tróger bandát nem érdekli!
    erről beszéltem: van pofájuk arra hivatkozni, magyar vállalkozásokat segitenek nyerni a pályázatokon, miközben döglödik a cégek nagyobb része?
    ime a bizonyiték, nekik csak a közgép a magyar, a többi egy fikarcnyit sem!
    ahhoz is pofa kell, amikor azt vernyogják, hogy a parasztot segitik földhöz jutni, hogy megmentsék az édes anyaföldet a külföldiektől!
    hát láthatja ország-világ mi az amit ugatnak és mi az amit valójában müvelnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Báthory Ödönke
    Ennek eddig is így kellett volna működnie, ezért ebben a hazugságban nincs semmi nóvum. A gazdag nagyvállalkozók a fülkeforradalom előtt pont úgy zsebre tették az állami megrendelésekért járó pénzeket, majd általában nem fizették ki az amúgy nevetségesen alacsony vállalási áron dolgozó alvállalkozóikat. Eszükben sincs az adócsökkentés okozta extra nyereséget “leszivárogtatni” a szegények felé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Építőiparban dolgozom építészként…..a cég vezetése mult hónap végén bejelentette hogy júliustól bármikor, bárkit elküldhet mert nincs miből fizetni és nincs mit dolgozni!
    Köszönjük ezt is a haza önjelölt megmentőinek akikről tudjuk mekkora hazafiak!
    Ha a hazafiság náluk ezt jelenti akkor én tényleg hazaáruló vagyok…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Az hogy a “kifliscsaj” megvédte a közgépet jelent valamit! Amit eddig megvédet az mind tönkre ment,drukkolok neki.Amig a közgép létezik addig a többi cég nem rug labdába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Érthető, hogy bedőlnek, hiszen nem a császári és királyi pártálamivállalat alvállalkozójai.
    NEM AZ ELVISZEM PONT SZERINT MŰKÖDNEK.
    Bocsi! De úgy-e nem mindegy hová irunk szóközt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Báthory Ödönke
    „ … a gazdagok adócsökkentését, hogy tőlük majd le fog áramolni a szegényebb rétegekhez a guba.”
    .
    Lehet hogy félreértünk valamit, és egy szegény ámde ismeretlen ország bankjához áramlik a guba, mert kishazánk gazdaságán a visszaforgatásból egy kanyi sem látszik.
    Ezt az egész Közgép bulit nem értem. A Közgép nem külföldi tenderek tömegét nyerve gazdagítja az országot, mint Mo büszkesége, hanem a befolyt adópénzekből kiírt pályázatokat nyeri hosszú tömött sorban. Namost mi lesz, ha annyi adó lesz csak befizetve amit ők termelnek meg, mert a többi cég gyorsuló ütemben elhalálozik? Akkor miből írják ki és fizetik a felettébb fontos pályázatokat a múlhatatlanul szükséges stadionokra, Parlament környékének mindenekelőtti rendezésére, szobor tologatásra és még „ki mit olvasott/hallott” fontos ügyekre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Fixmag, Te ne politizálj, mert csak lejáratod a tieidet! “Ha még külföldi cégekről lenne szó azt mondom; oké. De egyre több hazai kis és középvállalkozás megy így ilyen formában tönkre sajnos” Szerinted mi a bánatból él a sikeres kkv-k többsége? Megmondom: beszállítanak a Suzukinak, a Tesco-nak stb.
    A közgép-nek pedig: Védjen meg csak Selmeczi eftársnő! Igen eredményes a védelme…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Egy cég, amely egyre jobban prosperál a CBA
    .
    http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20120709-multik-szoritasaban-tor-elore-a-huszeves-cba-portre-baldauf.html
    .
    Részlet a cikkből:
    „A politikai kapcsolatnak volt negatív következménye is a CBA életében. Az alsónémedi ötmilliárd forintos beruházásra az első Orbán-kormány idején pályázatot adott be a CBA, és egymilliárd forintra ígéretet is kaptak. A szocialisták kormányra kerülése után aztán a támogatásból 250 millió forint maradt.
    Fodor Attila erről annyit mondott, hogy ahogy a társadalomban is vegyes a kép, tulajdonosaik is különböző politikai nézeteket vallanak. Azt kijelentette, hogy a CBA soha nem támogatta a Fidesz kampányát.
    2010-ben az “Ítéletidő” szlogennel a CBA a maga módján mégiscsak kampányolt. Fodor Attila szerint csak arra buzdítottak mindenkit, hogy menjenek el szavazni, és nyilvánítsák ki véleményüket. Azt nem tudta számszerűsíteni, hogy az óriásplakátok kihelyezése mennyibe került, mert azok elmondása szerint az amúgy is a CBA által bérelt plakáthelyekre kerültek.”
    .
    „A Lázár testvérek szerepeltetése és reflektorfénybe állítása PR-fogás.”
    .
    Ezzel a mondattal azért fenntartásaim vannak. A goj motorosokkal (azaz a szélsőjobb oldallal) szoros kapcsolatban álló Lázárok a fidesz számára nem megvetendő „oldal-hátszél”, hiszen a zelmútnyócév tüntetésein sokszor részt vevő, fenyegetőző motorosok „emelték” a rendezvények fényét és egyben jelezték a mára már egyre világosabban látható irányultságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Bocs a cikk az origoról való.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rekordon a felszámolások 2012. June 4. Monday | AN

Honnan szerezzünk tőkét vállalkozásunkhoz? 2011. February 1. Tuesday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos