Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Alkotmánybíróság előtt a rokkantügy 2012. július 31. kedd 19:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Alkotmánybíróság előtt a rokkantügy
Budapest – Kezdeményezte az Alkotmánybíróságnál a megváltozott munkaképességű emberek ellátásáról szóló törvény egyes rendelkezéseinek felülvizsgálatát az alapvető jogok biztosa, közölte Szabó Máté ombudsman hivatala. A szocialista Korózs Lajos, aki korábban az auschwitzi módszerekhez hasonlította a kormány eljárását, arról beszélt, kíváncsi, hogy a kormány az elmúlt két évben mennyi pénzt költött a nyugdíjrendszer átalakításának különféle meg nem valósuló terveire.
.
Szabó Máté azért kérte a felülvizsgálatot, mert szerinte a rokkantsági ellátórendszer 2012-es átalakítása során nem biztosították a szerzett jogok fenntartásába vetett bizalom védelmét, továbbá az alacsony összegű ellátás melletti munkavállalás lehetőségének korlátozása folytán sérül az esélyegyenlőség elve.
.
Az ombudsmani hivatal közölte: az év első felében csaknem negyven panaszos fordult olyan beadvánnyal a biztoshoz, amelyben a megváltozott munkaképességűek ellátásáról szóló, idén január 1-jétől hatályos törvény utólagos vizsgálatának kezdeményezését kérték az Alkotmánybíróságnál.
.
A panaszosok elsősorban a garanciális szabályok gyors, megfelelő felkészülést nem engedő megváltoztatását, az ismételt felülvizsgálatra kötelezést, a korábban megállapított rokkantnyugdíjak helyébe lépő támogatások összegének jelentős csökkentését, továbbá az ellátás mellett végezhető keresőtevékenység kizárását kifogásolták.
.
Az ombudsman rámutatott, hogy “a rokkantsági ellátás alapvető szabályait megváltoztató törvényi rendelkezéseknek a jogbiztonság elvének megfelelően eleget kell tenniük a szerzett jogok fenntartásába vetett bizalom követelményének”.
.
A biztos szerint a megváltozott munkaképességű emberek egzisztenciális döntéseit befolyásolja az a feltételezés, hogy az ellátásra való jogosultság megállapításakor hatályban lévő szabályok szerint számíthatnak az ellátásra.
.
Az ombudsman az indítványában hangsúlyozta, hogy a rehabilitációs pénzbeli ellátás és a rokkantsági ellátás funkcióját tekintve nem a megélhetést biztosító állami “segély”, hanem a társadalmi esélyegyenlőség megteremtésének egyik alapvető eszköze is – áll a közleményben.
.
A biztos szerint az esélyegyenlőség elvével ellentétesek azok a törvényi rendelkezések, amelyek nem teszik lehetővé az alacsony összegű ellátás folyósítását abban az időszakban, amikor az ellátásban részesülő rokkant ember keresőtevékenységet végez.
.
Szabó Máté az alkotmánybírósági indítvány benyújtása mellett a hatósági eljárást, illetve döntéseket kifogásoló tucatnyi panasz alapján átfogó vizsgálatot indított.
.
Az ombudsman álláspontja szerint ugyanis a konkrét esetekben az emberi méltósághoz, a tisztességes eljáráshoz, illetve a szociális biztonsághoz való joggal összefüggő visszásság gyanúja merülhet fel.
.
Különösen a nyilatkozattétel lebonyolításával, az ellátási jogosultság és hozzá kapcsolódó kedvezmények szűkítésével, továbbá a már véglegesen munkaképtelennek minősített emberek státusának felülvizsgálatával összefüggésben – olvasható a közleményben.
.
Az MSZP szerint érdemes volt az alapvető jogok biztosához fordulni a megváltozott munkaképességűek helyzete miatt, Szabó Máté ugyanis Korózs Lajos szocialista elnökségi tag beadványának is helyt adva fordult Alkotmánybírósághoz a rokkantsági ellátórendszer 2012-es átalakítása miatt.
.
„Sírni tudnék amiatt a gazemberség miatt, ahogy a rokkantnyugdíjat és a baleseti rokkantsági nyugdíjat kinyírták a magyar nyugdíjrendszerből”, fogalmazott Korózs Lajos, aki korábban az auschwitzi módszerekhez hasonlította a kormány eljárását, ám ezen hasonlat miatt később a zsidó szervezetek tiltakozása hatására elnézést kért.
.
Az MSZP elnökségi tagja tájékoztatója második felében arról beszélt, kíváncsi, hogy a kormány az elmúlt két évben mennyi pénzt költött a nyugdíjrendszer átalakításának különféle, ma már szavai szerint a kabinet által is elismerten meg nem valósuló terveire. Az elvetett ötletekre példaként említette az egyéni nyugdíjszámla bevezetését, illetve a gyermekek számának nyugdíjrendszerbe foglalását. „Örülök, hogy leállították ezeket a hülyeségeket”, fűzte hozzá, kiemelve: a következő szocialista kormány feladata lesz, hogy helyreállítsa azokat a károkat, amiket a jelenlegi kabinet végezett a nyugdíjak területén.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 12 szavazatból)
Az Alkotmánybíróság előtt a rokkantügy, 5.0 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Mi lesz azzal a önfenntartásra képtelen fogyatékos emberrel,
    aki nem csalában él? Hogy él meg ezután a segélyből és hol?
    .
    A Fidesz őket halálra itélte?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. “Az ombudsman az indítványában hangsúlyozta, hogy a rehabilitációs pénzbeli ellátás és a rokkantsági ellátás funkcióját tekintve nem a megélhetést biztosító állami “segély”, hanem a társadalmi esélyegyenlőség megteremtésének egyik alapvető eszköze is”
    .
    Pláne akkor, ha az egészségkárosodott, rokkant beteg HIRTELEN “MEGGYÓGYUL” minden betegségéből a felülvizsgálat után kiküldött határozat szerint :-(((.
    .
    Remélem lesz pozitív eredménye az ombudsman vizsgálatának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  3. Lemaradt. Kiegészítve.
    .
    Pláne akkor, ha az egészségkárosodott, rokkant beteg HIRTELEN “MEGGYÓGYUL” minden betegségéből a felülvizsgálat után kiküldött határozat szerint :-(((.
    Ezáltal elveszik tőle az eddig kapott rokkant nyugdíjat, szociális járadékot és ott marad PÉNZ NÉLKÜL a dolgozni képtelen, egészségkárosodott beteg :-(((.
    Állambácsitól meg kap egy nagy fideSS-szes fityiszt :-(((.
    Mert hogy ez a fideSS-szes “szociális háló” :-(.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Túlavasúti: “Mi lesz azzal a önfenntartásra képtelen fogyatékos emberrel,
    aki nem csalában él? Hogy él meg ezután a segélyből és hol?”
    -
    Már készitik az új törvényt ami a Tajgetosz nevet kapja majd. Ez mindent megold, olcsó és ugyanakkor elég forradalmi is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. cOLOMBUS 2012. július 31. kedd 22:07
    Valószinű az ókori rabszolgatartó demokráciából vett minta alapján.
    Gondolod a neve elég hazafiass és nemzeti?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Igen,.. mert a spártaiak is az ösmagyaroktól származnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Miközben a ténylegesen rokkantaktól sajnálják a havi 41-80 eft-t, addig a fidesz holdudvarhoz számító nyugdíjas akadémisták dőzsölnek !
    részlet……

    “Felháborító, aljas és undorító, hogy 2012-ben a MTA tagjai még mindig kapják életük végéig járó 3-500 e.ft havi állami tiszteletdíjukat, amit a MÚLT rendszer hallgatásukért adott nekik cserébe.

    Kapják ezt akkor, amikor az ország a gazdasági csőd szélén áll (Kósa – Szijjártó- Varga), gyerekek halnak éhen (Demján), amikor már nem maradt rajtuk kívül senki, akit nem ért volna valamilyen kormányzati megszorító szankció, ők továbbra is sütkéreznek az élet napos oldalán.

    Kaphatják ezt akkor, amikor kivétel nélkül az átlagnál magasabb nyugdíjjal rendelkeznek, a magas nyugdíj mellett hatalmas versenypénzekért dolgoz (gat) nak, kutat (gat) nak és még „pofátlanul” felveszik a lassan koldussá váló ország vérrel-verejtékkel megdolgozott adóforintjából nekik juttatott összeget is.

    Kaphatják ezt akkor , amikor csupán az erre a célra szánt évi cca. 5 milliárd forintnyi összegből ezrek munkahelyét lehetne megmenteni, vagy több ezer gyermek éves étkeztetését lehetne megoldani.

    Ha valaki „AKADÉMISTA” akar lenni, az nálunk gazdagabb országok mintájára vegye azt erkölcsi megtiszteltetésnek, az akadémia pedig ne legyen LUXUSSEGÉLY felvevő hely!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  8. Ahogyan elesettjeivel bánik egy közösség, az minősíti is tagjait.
    A minap láttam egy kerekesszékest kukázni.
    No, ha lába se lenne neki, úgy mutatványosként már dolgozhatna is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. cOLOMBUS 2012. július 31. kedd 22:57
    “Igen,.. mert a spártaiak is az ösmagyaroktól származnak.”
    Akkor most már értem, miért Tosztak el mindent a történelem során mindig ezek aTajgeték! Az öreg Álmos felébredésétől, a kalandozáson, Pista bácsin,
    Muhi pusztán, Mohácson, a két világháborún és Horthyin át egészen Orbánig.
    Bocsi, ha valamit kihagytam, hiszen már ez sem kevés. Van még mit eltoszni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Egy szó jut eszembe: népirtás.
    .
    Persze alattomos, sunyi módon. Nem nyíltan, azt nem merik felvállalni a “tökösök”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  11. “Soltész Miklós szociális államtitkár szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy Korózs Lajos szocialista politikus egy náci tömeggyilkos tetteihez hasonlította a fogyatékos, megváltozott munkaképességű emberek egészségi állapotának komplex felülvizsgálatát.”
    .
    Soltész Miklós szociális államtitkár a VÉGREHAJTÓ rokkantügyben.
    SZOCIÁLISNAK MÉG VÉLETLENÜL SEM NEVEZNÉM, mert egy ajtófélfába több szociális érzékenység szorult, mint ebbe a fideSS-fíregbe :-((( !!!
    .
    “Korózs Lajos szavaira reagáltak a felülvizsgálatot végző orvosok is, akik azt követelték, hogy az MSZP határolódjon el a szocialista képviselő “nácizó” nyilatkozatától, és a párt kövesse meg a megsértett szakembereket.”
    .
    MI, EGÉSZSÉGKÁROSODOTTAK pedig reagálnánk a GERINCTELEN, EMBERTELEN, FIDESS-BÉRENC felülvizsgáló orvosok szánalmas követelésére !!!
    MI pedig AZT KÖVETELJÜK a “tisztelt” felülvizsgáló, lélek nélküli mocskoktól, hogy HATÁROLÓDJANAK EL A FIDESS-KDNP-től, TARTSÁK BE ORVOSI ESKÜJÜKET és KÖVESSÉK MEG A MEGSÉRTETT EGÉSZSÉGKÁROSODOTT BETEGEKET !!!!!!!
    .
    CSAK ennyit akartam mondani.
    Tisztelettel: egy egészségkárosodott.
    .
    Cikk forrása:
    http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-csaladi-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/soltesz-miklos-elfogadhatatlan-egy-naci-tomeggyilkos-tetteihez-hasonlitani-a-felulvizsgalatot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. Azok az orvosok, akik kamu leszázalékolást végeztek súlyos százezrekért, azok miért úszhatják meg!
    Akiket visszapateroltak igaztalanul, azok pedig menjenek bíróságra, a leszázalékolási papírjukon szerepel a leszázalékoló orvos neve is, ketten többre mennének!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  13. sommas 2012. augusztus 1. szerda 13:49
    Azt hiszem, ha a “felülvizsgálatra megfelelő” orvost választanak ki minden
    a kijelölő kivánsága szerint történik.
    .
    A hároméves katonai szolgálat alkalmával is ilyen szempontok szerint vizsgálták
    a sorköteles bevonulót. Különösen, ha az évi sorvány (bevonultatható létszám)
    nem volt elegendő.
    EMELJE FEL A LÁBÁT! LÚDTALP! ALKALMAS! MEHET!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Ha valaki belegondol abba az egyszerű ténybe, hogy akár egy balesetben (egyetlen hétvégén van 40 súlyos), akár a munkahelyén ért balesetben, bármikor bele rokkanhat bárki. Aztán a természetes betegségek gyógyítása sem megoldott, amíg a várólistán oda kerül az ember már ezer másik baja is kifejlődik.

    Ezek után 50 éves embereket meghurcolnak, megaláznak azért a nyomorult 50-60 ezer forintért és azt is elveszik. ez a biztos pusztuláshoz vezető út. És minden rokkant mögött ott egy komplett család, akit magával ránt.

    Ameddig mindenre van pénz ami marhaság, pont a társadalom legkiszolgáltatottabb és védtelen rétegeit kell fojtogatni?

    Ha fizetjük a társadalombiztosítást, akkor joggal várhatjuk el, hogy mikor szükséges, vissza is kapjunk belőle,

    - ha nem, akkor bátran hirdessék meg az öngondoskodás rendszerét, tehát amíg dolgozunk nincs TB befizetés. Aztán akii bankba teszi, az majd kivbeszi mikor leesik a lábáról, ha elherdálta nincs kivel viaskodni.

    -Addig amíg a felosztó-kirovó rendszer működik, tehát minden jövedelmünk adóalap és TB járulékot fizetünk, akkor vita nélkül kapjuk meg ami jár, ha megbetegszünk.

    -Mi a bánatot vizsgál egy szociális munkás egy véglegesen lerokkant ember helyzetén? talán tud felajánlani táv-munkát?

    -Mit vizsgál fölül egy Dr. címmel ellátott személy? Általános orvos hogy bírálhatja felül egy adott szakorvos ítéletét? Én még nem láttam olyan zsenit, akit minden szakterületen otthon lett volna. A családorvos kompetenciája is csak annyi, hogy beutalókat irogat szakorvosokhoz.

    -Honnan teremnek ezek a géniuszok, akik minden szakterületen felülbírálnak, és döntenek élet-és halál fölött?

    -Ha pedig vannak ilyen zsenik, miért nem a gyógyításban serénykednek, ahol 4-5 éves várólistán halodik a beteg?

    Mert az ugye minden kormánynak nagyon szép, amikor befizet a nép és lehet belenyulni a kasszába. Csak akkor fáj, amikor ki is kellene fizetni, annak, aki rászoruló lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Ez nem embiriség elleni bűntett, békeidőiben?

    Napi 8 ember öngyilkos lesz. Mögöttük min. 10 családtag, aki úgy érzi hogy ő is többet tehetett volna. Pedig nem. mert a fiatalok magukat se tudják eltartani.

    Sok családban az ép erős fiatal nem kap munkát, se munkanélküli segélyt.

    Mindenkinek alanyi jogon kell hogy járjon a rokkantsági, ha addig becsülettel befizette a járadékát!
    Nem segély kell, jogos, megdolgozott rokkantsági nyugdíj!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. “…l a jogszabályalkotók a legnagyobb körültekintéssel jártak el, európai uniós gyakorlatot véve alapul…” (EMMI)

    európai uniós gyakorlatban nincs is olyan, hogy nincs rokkant nyugdíj!!!

    Soltész Miklós az előző kormány idején még mindent másképpen gondolt. Megváltozott a viszonya a csökkent munkaképességűekhez.

    “Soltész Miklós, az Országgyűlés szociális bizottságának KDNP-s alelnöke viszont kijelentette: folytatódik az átverés. A kormánypártok 250 ezer embert akarnak valamilyen módon visszavezetni a munkaerőpiacra, miközben évente 5-6 ezer új munkahely létesül – mutatott rá.

    - Testvérek között is legalább 50 év, mire ezt a korosztályt visszahozzák a munkaerőpiacra – fogalmazott.

    Soltész Miklós szerint az is kérdéses, mi történik három év után azokkal, akik részt vettek a rehabilitációban. A kormány állítása szerint a rehabilitációs rendszerre hatvan milliárd forint, főként uniós pénz áll rendelkezésre. Hozzátette: erre a célra a nyugdíjbiztosítási alapban egymilliárd forintot tettek félre. Lehet, hogy a munkaerőpiaci alapban és más alapokban van erre forrás – folytatta – , de azok messze vannak a 60 milliárd forinttól.
    Soltész Miklós elmondta: azzal egyetértenek, hogy azok esetében, akik most állnak leszázalékolás előtt, figyelembe vegyék, mennyi a megmaradt képességük, és ennek alapján keressenek nekik munkát.”

    Most annyi betöltetlen álláshely van Magyarországon, hogy minden rokkantra szükség van az ország felvirágoztatásáért!!
    Hajrá , mindenki munkahelyre,nincs csalás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. fjudit
    -
    Igazad is van meg nem is. A baj alapvetöen ott van, hogy nincs szerzödésben világosan leirva, hogy a befizetett társadalombiztositás mire jogosit fel. Törvények ugyan vannak amelyek rendelkeznek de az nem egy kétoldalú szerzödés közted és a biztositó között és a hatalom úgy kezeli ahogy akarja. Nem tudsz perelni. Én fizetek egészségbiztositást és mellette magam választotta (szerzödésben rögzitett) rokkantsági biztositást is. Mert ha neadjisten történik velem valami akkor meg kell élnem addig, amig elérem a 66 éves nyugdijas korhatárt. Zavaros rendeletek, zavaros ügyek, kiherélt Alkotmány Biróság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Az ilyen embereket skizofrénnek hívják…………..akiben két ember lakozik………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. Colombus én társadalombiztosítási ügyintéző /is/ voltam 30 évvel tapasztalattal, és le merem írni, hogy ilyen soha nem volt. Azért fizettük /törvény/ szerint a nyugdíj,egészségbiztosítási járulékokat, hogy baj esetén ezért kapjunk valamit!
    Ez volt a törvény!!!!!!!!!!!!!!!!
    Amit egy decemberi éjszakán , álmosan áthúztak, megszavaztak, azt sem tudták, hogy mit szavaznak! Ez bűncselekmény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. De azért van a 100 tanácsadó a kormánynak, hogy felelős döntést hozzon! Nem kevés pénzért! Azok juttatásaiból bőven kitudnák fizetni annak az 51-53 % eddigi felülvizsgálatokon kilökött egészségkárosodottnak a rokkantnyugdíját, ez biztos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. T. Túlavasúti!
    .
    Túlavasúti
    2012. augusztus 1. szerda
    14:13
    .
    Igen, ez így történt már akkoriban is :-(.
    DE van egy lényeges különbség a két dolog között. Mégpedig az, hogy akkoriban a sereg csak “eltartotta” a bakát, nem halt éhen.
    A rokkantsági felülvizsgálaton mostanában történt (történő) cinikus eseményeknek és ítéleteknek pedig az a hozadéka, hogy anyagilag lehetetlenít el családokat :-(((. Szó szerint, mert van olyan család, ahol a rokkantnyugdíj, szociális ellátás az EGYETLEN anyagi forrás a túlélés és utcára kerülés ellen.
    .
    EZ AZ, ami rohadt cinikus a fideSS “szociális hálójában”.
    Mert jelenleg ebbe a hálóba bekerülni NAGYON NEHÉZ, MAJDHOGYNEM LEHETETLEN (hacsak nem veszi a rokkantságot valaki), kikerülni viszont semmi perc alatt ki lehet belőle :-(((.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. fjudit: “De azért van a 100 tanácsadó a kormánynak, hogy felelős döntést hozzon! ”
    -
    Ennyire azért ne legyél naiv. azért vannak, mert munkát kell adni (és jó fizetést) a haveroknak.
    -
    “Azért fizettük /törvény/ szerint a nyugdíj,egészségbiztosítási járulékokat, hogy baj esetén ezért kapjunk valamit!”
    -
    Hát kapsz is. Ha most leirom, hogy a paripa melyik részére gondoltam… tudod mit?… találd ki.
    Nehogy félreértsd. Igazat adok neked csak arra akarom felhivni a figyelmedet, hogy nem tiszták a törvények. Nem egyértelmüek. Ha azok lennének is kicsavanák neked de igy sokkal könnyebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. fjudit :”Az ilyen embereket skizofrénnek hívják…………..akiben két ember lakozik………”
    -
    Ez nem tudom mire vonatkozott? Lehet hogy rám? Igy sem rossz… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Dehogy is Rád! -Colombus:)

    Soltész Miklósra! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. T. fjudit!
    .
    +++++++++++++++
    .
    MINDENBEN egyetértek Önnel!
    .
    EZ a rokkant-rendszer jelenleg azt üzeni az egészségkárosodottaknak, hogy amíg DOLGOZOL ÉS FIZETSZ AZ ÁLLAMKASSZÁBA, addig kellesz nekünk.
    DE amint súlyosan lebetegszel, megsérülsz (gyakran önhibádon kívül), AZONNAL GONDOT JELENTESZ ÁLLAM BÁCSINAK, sőt PÉNZBE KERÜLSZ NEKI, ami ugye manapság TELJESSÉGGEL MEGENGEDHETETLEN, ezek között a gazdasági körülmények között :-((( !!!
    Tehát tegyél meg egy szívességet a fideSS-KDNP-nek és DÖGÖLJ MÁR MEG LÉCCI, DE AZT IS MINÉL HAMARABB !!!
    Mi …, hogy …, nem akarsz ???!!!! AKKOR MAJD MI SEGÍTÜNK NEKED, TE SZEMÉT INGYENÉLŐ EGÉSZSÉGKÁROSODOTT :-(((((((.
    ENNYI a titok a mai rokkant ellátási rendszerben :-(((.
    Jó, mi :-( ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Tudom,.. csak viccoltam. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Országos szinten KI KELL RÚGNI AZ ÖSSZES, jelenleg az NRSZH felülvizsgálatát végző orvost !!!
    Rokkant csalásban segítő kapcsolataikat rendőrileg felderíteni, A BŰNÖSÖKET BÖRTÖNBE KÜLDENI KB. 10 ÉVRE.
    ÚJ, FEDDHETETLEN, LELKIISMERETES orvosokat ültetni a kirúgott mocskok helyére és FELÜGYELNI A TEVÉKENYSÉGÜKET FOLYAMATOSAN !!!
    .
    CSAK ÍGY LEHETNE MEGTISZTÍTANI A MOSTANI KORRUPT RENDSZERT és IGAZSÁGOSSÁ TENNI !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Teljesen egyetértek sommas!
    Korrupció, semmi hivatástudat……..ez tarthatatlan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Ezt hivják a korrupció hivatástudatának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Magyarországon naponta heten vetnek véget az életüknek, konkrétan pedig egy rokkant volt, akinek a monogramja K. L. a veszprémi nyugdíjintézetben lett öngyilkos és később a kórházban halt meg két hét szenvedés után.
    Az egyik TV-ben azt mondták nem lehet tudni, hogy miért lesznek öngyilkosok ennyien, erre nincsen konkrét adat!
    Ha 4-5 évvel ezelőtti adatokat megnéznének és azt vetnék össze a mostani napi héttel, nem kellene búcsúlevél, hogy eldönthessék, hogy az életkörülmények romlása a fő ok, talán egy újságíró is össze tudná keresni az adatokat! Persze könnyebb azt mondani, nem lehet az életkörülményekre fogni, nem bizonyítható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Husz János Puszita

    Aztán miből állítja vissza a nyugdíjrendszert ez a nagyon okos? Kiránt 3000 milliárdot a mellényzsebéből? Nem kellene már olcsó populizmussal szédíteni az embereket. Nem volt elég? Még nagyobb nyomort akarnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Visszamenőlegesen vette el a befizetett járulékainkat ez a banda, a társadalombiztosítási ellátások fedezete a befizetett járulék, ezt felrúgták, Nem járulék, hanem adó, nem jár táppénz, csak meghatározott összegig, nem a befizetett járulékok arányában, mi ez ha nem szemétség? nem szeretek ilyen szavakat használni, de egyszerűen a tehetetlenségtől nem látok, a 16%-os adó nem annyi, mert a tb járulék és nyugdíjjárulék már szolidaritási adó, nem jár cserébe semmi. Ez a híres keresztény erkölccsel hogyan fér össze? Tennünk kellene már valamit, de csak nyavalygunk, és lassan felőröl bennünket ez a mocsok banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. ‘ Az ombudsman rámutatott, hogy “a rokkantsági ellátás alapvető szabályait megváltoztató törvényi rendelkezéseknek a jogbiztonság elvének megfelelően eleget kell tenniük a szerzett jogok fenntartásába vetett bizalom követelményének”. ‘
    Ez igen helyes törekvés, de nem teljes.
    .
    Mit tehet azonban egy – születésétől kezdve – magát ellátni nem tudó szellemi
    fogyatékos “Esőember”, akinek nincs semmilyen hozzátartozója, vagy voltak,
    de meghaltak és magára maradt?
    Csak talán nem az “Amen” c film első részében a nácik által rájuk elsőleg
    alkalmazott gépkocsi kipufogógáz visszavezetését akarják kiirtásukra
    alkalmazni. Hiszen a járandóságuk a lélegzetvételhez sem elegendő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. csakén
    2012. augusztus 1. szerda
    13:59
    Azok az orvosok, akik kamu leszázalékolást végeztek súlyos százezrekért, azok miért úszhatják meg!
    Akiket visszapateroltak igaztalanul, azok pedig menjenek bíróságra, a leszázalékolási papírjukon szerepel a leszázalékoló orvos neve is, ketten többre mennének!

    NYUGODJON MEG, NEM A PÉNZÉRT LESZÁZALÉKOLTAKAT ZAVARJÁK VISSZA AZ EGÉSZSÉGESEKHEZ, HANEM A VALÓBAN BETEGEKET!!!
    AKIK PÉNZÉRT SZÁZALÉKOLTATTÁK LE MAGUKAT AZOK VIDÁMAN ÉLNEK ÉS DOLGOZNAK ÉS AMELLETT FELVESZIK A NEM KEVÉS “ROKKANT NYUGDÍJUKAT IS!

    Tegnap betelefonált a klubrádióba egy habzó szájú fideszes nő azt mondva, hogy: “Bajnai miatt 9-en lettek öngyilkosok” ami nem biztos, hogy igaz, de még arra emlékszem amikor Molnár Lajost gyilkosnak kiáltották ki az eü átalakítás miatt (az ellenálló orvosok)beteget összevissza küldözgetés által meghalt ember esetében. No akkor most kire hárítható a sok – a kilátástalanság miatt –
    életüket eldobó embereknek a vére? Orbánra? szócskára? Az egész nyomorult bagázsra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Ha lehetőségem lenne rá, megkérdezném Soltész Miklós úrtól,hogy ha a kétharmad elfogad egy törvényt, miért nem meri azt a gyakorlatban is alkalmazni?Hiszen a törvény kimondja, hogy a rehabilitációs ellátásban részesülő beteg, ha keresőtevékenységet folytat, még ha 4 órában is ellátását meg kell szüntetni.E tényről már a felülvizsgálat előtt az NRSZH is tud, hisz a betegnek egy több oldalas kérdőíven kell jóval korábban nyilatkoznia.Miért kell akkor végigbohóckodni az egész felülvizsgálatot, amikor előre tudják, hogy a rehabilitáltak esetében a keresőfoglalkozás a rehabilitációs ellátás megvonását vonja maga után.Talán Soltész úr meg tudna élni 27 ezer forintból, vagy ennek megszűnése okán maradó nettó 50 ezerből. Példát kéne mutatni e téren a törvényt elfogadók valamelyikének és élni legalább egy hónapon keresztül ezen összegből, hogy követhessük példájukat. Venni majd 10 ezerért a közlekedési bérletet, hisz a kedvezményes bérlet megszüntetését is valahol nekik köszönhetjük, kiváltani a drága gyógyszereket, hisz a méltányos közgyógyellátásnál a határ évek óta stagnál áremelés ide, vagy oda.Ma már tudjuk, hogy ismét kérhetnénk annak megállapítását a rehabilitációs ellátás megszüntetése okán, de mi nem fogjuk megtenni felvállaljuk ezen nem kevés gyógyszerköltségeket is. Sokszor gondolkodom el azon, hogy mi is lenne több mint 15 éve félárva gyermekkori cukorbeteg fiammal, aki ma is napi ötszöri insulinkezelésre szorul, az egyéb úgyszíntén rendszeres gyógykezelésre és ellenőrzésre szoruló betegségeit már meg sem említem, ha velem történne valami, vajon melyik hajléktalanszállón kötne ki? Felfoghatatlan számomra, hogy az ellátás megszüntetésének valós okát miért nem lehet feltüntetni a megszüntetésről rendelkező határozatokban, miért kell egy súlyos betegnek sikertelenül bebeszélni, hogy a korábbi kétszer 67 %-os munkaképesség csökkenése, majd 1997-ben az 50 %-ra mérséklődött munkaképesség csökkenés, mely 2010-ben a Fővárosi Munkaügyi Bíróság által kirendelt igazságügyi orvosszakértő szerint 45 %-os egészségkárosodást állapított meg esetünkben mára 22 %-ra mérséklődött. Nem árt figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a diabetes, ami esetünkben 25 éve fennáll nem javuló állapot, itt az Egészségügyi Tudományos Tanács Igazságügyi Bizottsága szakvéleményéből ragadtam ki egy ottani közlést. Ma már csak azt várjuk, hogy a diabetológus közölje nincs szükség drága insulinra, sőt arra a 4-5 fajta gyógyszerre sem amit gyermekem évek óta rendszeresen szed. Kié lesz a felelősség, ha a beteg komolyan veszi a határozatban szereplő közléseket a valós ok közlése helyett. Hisz a határozat indoklási része szerint a betegnek egy fikarcnyi egészségkárosodása sincsen, ha már nem minősül megváltozott munka képességűnek. A keresztény ember az elesettekbe, betegekbe, rokkantakba, fogyatékosokba nem belerúg, nem lehetetleníti el még jobban életüket, felelőtlen döntéseivel nem késztet súlyos, joggal elkeseredett betegeket meggondolatlan lépésre, hanem segíti, támogatja a valóban betegeket, nem megvonja, hanem kiharcolja az őket joggal megillető járandóságokat, amiért legtöbbjük igenis megdolgozott és nem tehet arról, hogy a sors egy súlyos betegséggel sújtotta, melyről úgy érzem szívesen lemondana mindegyikük és akkor lenne a legboldogabb ha a valóságban is teljesen meggyógyulna. A súlyos betegek, fogyatékosok, rokkantak egyre nehezebbé tett helyzetével, mindennapi életével pedig csak az szembesülhet, aki önmaga is átéli, vagy átélte azt. Én kétszeres édesanya és egyszeres nagymama ugyan jómagamnak is elég sok betegséggel kell felvennem a harcot amíg csak tehetem segítem fiamat, kötelességtudatból, emberségből, mely e törvény megalkotóiból feltehetően kihalt. Pereskedő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Üdvözlök Mindenkit!
    Fenti cikkem kapcsán megpróbálom saját magamnak megadni a választ az ott feltett kérdésre, hisz Soltész úr válaszára felesleges várni. A kérdés az volt, hogy a rehab. ellátás megszüntetésénél, az akár négy órában is, de munkaviszonyban állók esetében miért nem a valós okot tüntetik fel az addigi havi 27 ezer forintos ellátás megszüntetésének okaként, miért mesélnek itt Andersen módjára a beteg, vagy betegek állapotában bekövetkezett olyan jelentős javulásáról, melyet a beadott orvosi dokumentációk egyike sem támaszt alá és persze a jelenleg fennálló tények sem, hát azért mert talán önmaguk sem büszkék saját maguk által elfogadott rokkantsági törvényükre és tisztában vannak azzal is, hogy ez az amivel sértik az esélyegyenlőség elvét. Még jó, hogy van egy Dr.Szabó Máté, aki ezen érintettek esetében is az Alkotmánybírósághoz fordult és őszintén remélem ha itt nem sikerül jogorvoslatot találnia akkor meg sem áll az Európai Emberi Jogi Bíróságig, mert változtatást az elfogadott rokkantsági törvény kapcsán a kétharmad részéről teljesen felesleges várnunk. Mit törődnek ők azzal, hogy 27 ezerből, vagy esetünkben 50 ezerből kell máról holnapra élnie egy súlyosan betegnek, venni a drága nem kedvezményes közlekedési bérletet, fizetni a drága gyógyszereket, fenntartani egy 50 m2-es, de luxusbérű önkormányzati bérleményt, stb,stb…. Említésre méltó a gyógyszerárak jelentős emelése is, esetünkben a lassan 8-10 éve szedett Doxium, melyet levettek már rég a közgyógyellátásra adható listáról, a másfél hónapja kb.2500.-Ft-ért kiváltott gyógyszerért tegnap majdnem 3600.-Ft-ot fizettem. Magyarázat a gyógyszerész részéről, hogy a nem támogatott gyógyszereknek gyógyszertáranként eltérő az ára. Történetesen azt is szeretném érteni miért is kerül le a közgyógyellátásra adható gyógyszerek listájáról a Doxium, vagy annak hasonló hatóanyag tartalmú helyettesítője, ha a cukorbetegek igen nagy része szedi azt, szemészeti, érrendszeri szövődményekre, legfőképp akkor ha már hosszú évek óta diabeteses. Méltányossági közgyógyellátási kérelmünket legutóbb a ker. Önkormányzat elutasította, mivel az egyedülálló fiam jövedelme meghaladta 3000.-Ft-tal a kb. 5-10 évvel megállapított jogosultsági határt.Ma, hogy fiam 27 ezer forintos ellátását megszüntették ismét kérhetnénk azt, de addig amig a kerületi Önkormányzat döntéshozóiban nem lesz olyan felelős gondolkodású képviselő, akinek megfordulna a fejében , hogy nem csak az árakat kell hónapról hónapra emelni, vagy évről évre, hanem a jogosultsági határon is illene változtatni addig még arra sem tudjuk méltatni őket, hogy jelen jövedelmi viszonyok ismeretében ismételt kérelmet terjesszünk elő.Ha beledöglök is elő fogom teremteni Attila gyógyszerköltségeit, majd a saját számos gyógyszereimen spórolok ha másképp nem megy. Megkérdezném egy két szép jövedelemmel rendelkező törvényalkotótól, hogy ők vajon hányszor adnak ha átmennek egy aluljárón, ahol idős nénik, idős,csonttá soványodott bácsik, világtalan emberek és mozgássérült emberek kényszerülnek markukat kinyújtva koldulni, mert nekik még enniük sincs mit.Én ha tehetem adok, ha keveset is, ha nem pénzt élelmet. És tudom vannak hozzám hasonló önzetlen emberek, én teszem mert tudom mi az máról holnapra élni, mi az betegnek lenne és át tudom érezni sorsukat. Vajon a törvényt elfogadók adnak, vagy csak elmennek közömbösen, nos egyik sem, hisz nem közlekednek gyalogosan az aluljárók egyikén sem. Ajánlom kattintsatok az index.hu/Fórum Leszázalékoltak fóruma oldalra és vegyétek fel a kapcsolatot “personways” néven regisztrált hirdetés feladójával, de előtte olvassátok el pririmami 2012.08.27-én 3328-as számon rögzitett commentjét, mert ha problémátok nem is oldódik meg, legalább derültök egyet. Én felolvasni nem tudtam pririmami írását a röhögéstől, pedig nincs jó kedvem.Ezen az oldalon csilla49 néven regisztráltam és azzal aki megkeresett már meg is osztottam Attila történetét, ami persze nem teljes sokkal hosszabb lenne ha mindenről mesélnék, lehet egyszer megteszem.Pereskedő

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Bebetonozza alkotmánybíróit a Fidesz 2013. november 2. szombat

Az Alkotmánybíróság is a színjáték része 2012. december 28. péntek | AN

Orbán teljesen elfoglalja az Alkotmánybíróságot 2012. november 22. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos