Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az átlagos kanadai már gazdagabb az átlagos amerikainál 2012. július 18. szerda 11:45 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az átlagos kanadai már gazdagabb az átlagos amerikainál
Washington – Az átlagos kanadai háztartás nettó értéke a most először haladta meg az amerikaiét, méghozzá több mint 40 ezer dollárral, közölte kedden az Environics Analytics adataira hivatkozva a The Globe and Mail kanadai napilap.
,
Amíg egy statisztikailag közepes kanadai háztartás nettó vagyona 2011-ben 363.202 amerikai dollárra rúgott, addig egy amerikaié „csak” 319.970-re. (Az értéket a háztartások összeadott ingó és ingatlan értéke adja, amelyből kivonták az adósságot.)
.
A kalkuláció számba vette az amerikai gazdaság viszonylagos gyengeségét és azt, hogy a megerősödött kanadai dollár jelenleg majdnem annyit ér, mint az amerikai, de figyelmen kívül hagyta a közszféra felhalmozott, GDP-arányos adósságát, amelyben az Egyesült Államok megelőzi északi szomszédját. A legfrissebb adatok szerint amíg az amerikai munkanélküliségi ráta 8,2 százalékon stagnál, addig a kanadai 7,2 százalékra esett vissza.
.
A két ország helycseréje az elmúlt öt év során amiatt következett be, hogy a 2008-as gazdasági válság jobban megrázta az Egyesült Államokat, mint Kanadát, és miközben az amerikai ingatlanárak a mélybe zuhantak, addig Kanadában megerősödött a piac.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Valaki valamikor azt állította hogy vannak hazugságuk, vannak nagy a hazugságok és vannak statisztikák.
    A kanadai ingatlanárak nagyon magasak. Azok a 3 szobás házak amik 2005 ben 350.000$ ba kerültek most 2012-ben 550-600.000 és a házak nem lettek fiatalabbak. A házak bérlése ugyanott 1500-1600 rol 2200-2600$/hó emelkedtek, de a fizetésekben alig van változás. Vagyis akinek háza volt az gazdagabb lett (igaz nem lett jobb a háza, és az életszinvonala sem nőt, de a kereslet kinálat miatt (kanadába sok a bevándolró) a házak értéke nővekszik. Akiknek azonban nincs saját házuk, a ház megvásárlása még nehezebb, a bérleti díj emelkedése miatt az életszinvonal is csökkent. Természetesen ez nagyon kedvez a real-estate-eseknek az ingatlanközvetítők hatalmasat szakítanak, természetesen az ő magas életszinvonalat is a ház vásárlok fizetik ki. Egyébként Kanadát USA-hoz hasonlítani csak földrajzi értelemben lehet, mert a lakosság USA-ban kb 300 millió míg Kanadában 30.
    Ha csak Californiát tekintenénk akkor önmagában is a föld 5. nagyhatalma lenne. Lehet játszani a statisztikákkal de ez csak szemfényvesztés. Azt a családot aki Kanadában vagy az USában él a saját jövedelme foglalkoztatja nem a statisztika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  2. Ennel jobban mar nem lehet leirni a tenyeket…..
    CommonSense-nek igaza van.
    Hozzatennem,hogy a munkanelkuliseg kulonosen a fiatal korosztalynal eleg magas.
    Az ugynevezett aboriginal nepesseg eletszinvonala egy szegyen az orszagra nezve…de ez koszonheto a korrupt vezetoseguknek es az evvel foglalkozo kijelolt miniszternek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Papp Lajos megsértődött Kanadára 2014. február 20. csütörtök

Szegedi Csanádot kitoloncolták Kanadából 2013. december 10. kedd | Christopher Adam/Kanadai Magyar Hírlap-Amerikai Népszava

Kertész Ákost befogadta Kanada 2013. november 14. csütörtök | AN

Ki fizeti Áder amerikai útját? 2013. október 28. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos