Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nagyot kaszálnának az EB-n a kijevi taxisok 2012. június 8. péntek 1:30 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nagyot kaszálnának az EB-n a kijevi taxisok
Ungvár – Jelentős mértékben megemelték fuvardíjaikat a zömében engedély nélkül dolgozó kijevi taxisok a pénteken kezdődő lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság előtt.
.
A kontinenstorna kezdete előtt az ukrán fővárosban működő taxik önkényesen mintegy 30 százalékkal emelték meg a viteldíjat. Kijevi illetékesek szerint azonban csak az illegálisan dolgozó taxisok növelték a tarifát, írta csütörtökön a Szegodnya című ukrán napilap internetes kiadása.
.
Anatolij Galazjuk, az Ukrán Taxiszövetség elnöke a lapnak elmondta, hogy a legálisan működő kijevi taxik viteldíjai nem változtak, ám a “feketén” dolgozó taxisok – s szerinte ők teszik ki a bérautósok 95 százalékát – valóban megemelték az áraikat.
.
Becslések szerint Kijevben körülbelül 50 ezer a taxik száma, de közülük mindössze 2500 működik legálisan. A taxik kilométerenkénti hivatalos alapdíja, a gépkocsi típusától és komfortfokozatától függően, jelenleg 2,2 és 8 hrivnya (kb. 66 és 240 forint) között mozog.
.
Az ukrán főváros vezetése régóta tervezi a taxipiac reformját. Ennek értelmében Kijevben összesen 15 ezer taxi működését engedélyeznék, ám az elképzelés megvalósítását akadályozza a taxis társadalom határozott és jól szervezett ellenállása.
.
A társrendező Lengyelországban sem tökéletes a taxihelyzet, ugyanis a varsói rendőr-főkapitányságot az elmúlt hetekben többször értesítették arról, hogy a taxisok nem méltányosan járnak el ügyfeleikkel szemben, a valós utazási költségeknél magasabb összeget számláztak, ezért az Eb előtt véletlenszerű ellenőrzéseket vezettek be.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Gengszterállam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Kedves Geyza!
    *
    Általában csípem a szövegedet, de most ez utóbbi csípte az én szememet.
    Úgy tudom, hogy a piacgazdaság, vagyis a kapitalista és vállalkozói logika a kereslet és kínálat arányára, illetve kölcsönhatására épül. Tehát ezt így önmagában gengszterségnek nevezni finoman szólva sem elegáns, különösen akkor, amikor a “taxis társadalom” igen nagy konkurencia küzdelem részese. Az egy más kérdés, hogy Ukrajnában a privát taxi elterjedt e már, vagy még mindig az állami az uralkodó? Akkor se más a helyzet, ha egy, vagy két taxitársaság – ha nem is állami – monopolhelyzetből diktálja az árakat. E két utóbbi helyzetben nyilván igazad volna, ám ezt így nem fejtetted ki. Ahogy kívülállóként figyelem a hazai taxi állapotokat nekem úgy tűnik, hogy a főváros mintha a monopolizáció felé terelné az eseményeket, ugyanis megfigyeltem, hogy a Főtaxi nem vett részt a legutóbbi taxis demonstráción – szóvivőjük szavai szerint nem értenek egyet a demonstráció céljaival… Ha sikerülne az árakat maximálni a felső határ meghúzásával, akkor idehaza is elmondhatnád, hogy gegszterállam.
    *
    Ui: Azonban, amennyiben a gengszterállam jelzős szerkezetet a Júlia Tyimosenkó-t ért börtönsérelmekre, bántalmakra értetted, akkor ezzel teljes mértékben egyetértek veled és szolidáris vagyok vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. MORDONBLŐD
    2012. június 10. vasárnap
    13:28

    Igazad van a piacgazdasaggal kapcsolatban de itt arrol van szo, hogy engedelyek es adofizetes nelkul mukodnek ezek a taxik amiket az allami tisztviseloi (valoszinuleg csuszopenzert) elneznek. Ezert a gangszetr allam jelzo gondolom, arrol nem beszelve ha gond van nem is tud hol reklamalni az utas de ez a jobb eset a rosszabb h fejbe lonek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán hallgat és retteg Putyintól 2014. március 2. vasárnap

Román-magyar: csak a szégyen 2013. szeptember 9. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos