Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán magánhadserege megéri a pénzét 2012. június 1. péntek 14:01 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán magánhadserege megéri a pénzét

Budapest – Nemhiába költ évi 12 milliárd forintot a költségvetés az Orbán Viktor testőrségéből kinőtt Terrorelhárítási Központra. A szervezet jól muzsikál, a kormányfőnek és környezetének az elmúlt két évben például a haja szála sem görbült.

S bár valamelyest rontott a renoméjukon az a világbotránnyá fajult eset, amikor rárontottak a Magyarországon forgató Brad Pitték kellék-fegyvereire, majd nagy sajtónyilvánosság közepette lefoglalták azokat, a TEK tevékenységének mérlege mégis inkább pozitívnak mondható. Legalábbis, ami a hivatalos értékelést illeti: ha hinni lehet Hajdu Jánosnak, két terrorfenyegetéstől is megóvták a magyar lakosságot.

Az elmúlt két évben két valós terrorfenyegetést hiúsított meg a Terrorelhárítási Központ (TEK), mindkét esetben külföldiek készültek fegyveres “elkövetésre” – közölte Hajdu János főigazgató az ATV csütörtöki Egyenes Beszéd című műsorában. Hajdu János arról is beszámolt, hogy az általa vezetett rendőri szervezet már több mint 150 műveletet végzett.

Ezzel összefüggésben kitért arra is, a TEK munkatársai kiemelten a veszélyes bűnözők elfogására vannak kiképezve, így ha felkérik őket, akkor szerepet vállalnak veszélyesebb bűncselekményeknél is. Példaként említette, hogy nemrég egy kutyaviadalnál azért jelentek meg, mert információik szerint a külföldi elkövetőknél fegyver lehetett.

Hajdu János arról beszélt, mára megváltozott a biztonsági helyzet a világban, ami arra sarkallja az országokat szerte Európában és a világban, hogy a TEK-hez hasonló szervezeteket hozzanak létre. Szerinte ma az egyik legnagyobb kihívást a magányos elkövetők jelentik.

Harangozó Tamás szocialista politikusnak arra a korábbi kijelentésére, miszerint egy kormányváltás esetén megszüntetnék a TEK-et, azt mondta, felelőtlen, kártékony és nagyon veszélyes pálya ma erről beszélni anélkül, hogy valaki a tevékenységüket megismerné.

A TEK szervezetét érintő felvetésekre a főigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a TEK a rendőrség része, így rendőrtiszt munkatársaival együtt valamennyien az Országos Rendőr-főkapitányságon dolgoznak.

A Szíriában elrabolt magyar állampolgárokkal kapcsolatban Hajdu János azt közölte, csak annyit mondhat, hogy kint vannak a térségben, és a szír kormánnyal együtt mindent megtesznek annak érdekében hogy kiszabadítsa a túszokat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 11 szavazatból)
Orbán magánhadserege megéri a pénzét, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Rendőrfőnökök buktak le…
    Elfogyott a konc, egymást marják már?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  2. Juhhééé…
    Dejó hogy vigyáznak ránk !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  3. Haja szála se görbült!?

    De majd fog és attól nincs az a TEK aki megmenthetné!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  4. A fene sem tudja. Lehet hogy valóban szükség van rájuk – bár ne lenne – de furcsa egy világban élünk. Mindenesetre az ATV-ben a főigazgató személyében egy meglehetősen határozott, de azért a hatályos törvények keretei között működő, felelős köztisztviselő mutatkozott be. Merjük remélni, ez így is marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (24 szavazatból)
  5. Vadai Áginak el lehet hinni, hogy a TEK szakmai szempontból kitűnő, s csak politikai szempontok alapján problémás!
    Nagyon nem mindegy, hogy mire akarják használni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. Mikor nagyszülőket zaklatnak a páncélosai hogy a kis unokájukat elvigyék, akkor az nagyon nem a jó szakmai felkészültség jele.
    Idegenben meg a testvér szervezetektől kellene segítséget kérni, nem hónapokig próbálkozni.<-ide más szavat akartam eredetileg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. Amikor az élet minden területén gyorsvonati sebességgel, a regnáló 2/3 hatalmi érdekeinek megfelelően írják át a demokratikus játékszabályokat, akkor nehezen, vagy inkább egyáltalán nem hiszem el, hogy pont az a szervezet amit orbán kedvenc pittbullja vezet, megfelelő demokratikus kontroll alatt, Európában elfogadott jogállami normák szerint működne! Még akkor sem hiszem el, ha a szépnövésű parancsnok ártatlan bociszemekkel néz a kamerába, és úgy bizonygatja a kétkedő riporternőnek mindezt! A szervezet bázisán tett látogatás a legnagyobb blöff, mert legfeljebb azt igazolhatja, hogy megfelelő a kiképzésük és a felszerelésük, de azt pont nem tudhatjuk meg belőle, hogy kinek az utasítására, kik és mi ellen hajtanak végre fedett akciókat. Így továbbra is csak sejtéseink és rossz érzéseink lehetnek a szervezet létrehozásának valódi céljairól, és az igazi vezénylő “parancsnok” kilétéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  8. A szakmai felkészültségük nagyon jónak mondható, de ez nem Hajdu érdeme. A TEK megalakulásakor a rendőrség különlegesen képzett emberei automatikusan átkerültek a TEK-hez. Azok a kommandós egységek is, akik világbajnokságokon indultak, nagyon jó eredményekkel.
    .
    Hajdu a szememben egy senki. Azért is, mert a kilencvenes években megsértődve ott hagyta a rendőrséget és azt nyilatkozta, többet nem lesz rendőr. Erre most….. :)
    Nagyon jól jött neki a Fidesz megkeresése. Azóta eltelt kb 10 év, Hajdu szakmai fejlődése megállt. Sokat látott és hallott Orbán mellett….. Le van neki kötelezve. Eladta a nevét és a lelkét OV-nak.
    Nála jobban kiképzett, jobb referenciákkal rendelkező emberek is vannak, akik inkább nem sározták be magukat a TEK nevével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  9. Szíria : Hajdunak be kellene vallania, hogy lövésük sincs, mi van Szíriában. Kiküldtek oda pár embert nem kevés napidíjért (ki menne ki ingyen oda?), de semmi eredményt nem tudnak felmutatni.
    Megértem, hogy nincs eredmény, abban az országban most káosz van. De az lenne a korrekt, ha ezt bevallaná Hajdu és nem hivatkozna a nemlétező tuti információira. Az értelmes emberek (Magyarországon kevés ilyen van) amúgy is látják, hogy a szíriai TEK-es ottlét maximum egy kirándulás. Az is kérdéses, hogy egyáltalán hordhatnak-e ott fegyvert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Még egy észrevétel. A riportban szóba került az, hogy kik short-olják a Forintot? Állítólag nyomoznak ezután is.
    Van már valami eredmény, hogy Orbánon és Matolcsyn kívül kik short-olják a Forintot? Tud erről valaki valamit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  11. A renoméjukat ők maguk rombolják nap mint nap ! Az ATV tegnapi műsorában a “tábornok” urat már a végén sajnálni kezdtem…,szabályosan szenvedett a kérdések kíméletlen igazságától. Egyáltalán tudja ez az ember kinek a magánszolgálatára vállalkozott 10 milliárdért miközben a minket szolgáló rendőrség szabályosan nélkülözi a tisztességes technikai ellátást és a tisztességes fizetést,tudja,hogy ez mennyire “demokratikus” eljárás és mennyire rombolja a rendészeti szervezet önbecsülését? Az érvei minősíthetetlenek voltak … ” aki mögöttem áll ha én berúgom az ajtót… ” stb. Ő nem fél semmilyen kormányváltástól ……!Mosolyt fakasztott az arcomra ,de nem csak az enyémre …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  12. Hajdu az erőszakossága miatt került lapátra,mint őrnagy szerelt le.Gondolom lett volna erre a beosztásra érdemesebb és aktív rendőr is aki tisztességes munkája révén megérdemelte volna a tábornoki előléptetést.Viszont a kormány eddigi működése alapján kezdem érteni ennek a magánhadseregnek a létjogosultságát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  13. Akit ma letartóztattak mind a 2006-2009 tüntetések irányítói voltak, ha visszaolvassátok a híradásokat és matolcsyzmus által kreált, nyilvános jelentéseket, ezeknek a főrendőröknek a neve szerepel.
    Ez a tisztogatás egyik része, persze mellette még más is kiderülhetett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  14. Ha valaha sikerül ezt a nemzetvesztő kormányt elsöpörni, ezt az alakot azonnal őrizetbe kell venni, a teket belapátolni a kaszárnyába, lefegyverezni, és ott tartani, amíg át nem rostálják az egész gárdát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  15. Hétköznap délelőtt egy teljes villamosmegállót tettem meg gyalog a Nagykörúton anélkül, hogy a hajam szála meggörbült volna!

    Mert a TEK akkor is ott van, ha nincs!

    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  16. Szomorú, hogy a rendszerváltás után is érdem maradhatott a lojalitásnak nevezett vak seggnyalás, legyen annak színezete vörös, kék vagy narancs. Sok mindenen lesz mit változtatni a jelenkori demokráciapusztító kormány után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  17. még hogy kinn vannak sziriában! minek?
    elrabolták a két embert, másnap kijelentették, hogy mennek sziriába kimenteni őket.
    na gondoltam magamban, sziriában kupleráj van, ki a jó fenével egyeztették ilyen baromi gyorsan a kinti müködésüket diplomáciai szinten?
    aztán hirtelen csodálkoztak, hogy mégsem tudnak még kimenni, mert nem kaptak rá engedélyt – aztán hirtelen nagy csönd lett.
    na ha igy szerveznek mindent, cefet nagy biztonságban lehetünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  18. Én nem hiszem hogy bármilyen külföldi fegyveres terrortámadást meg akadályozott volna a TEK.
    Ez egy hazugság!
    Ha úgy tetszik önreklám amivel igazolni akarják létüket!!
    A demokratikus országokban ezek az eredmények nyilvánosak és a sajtón keresztül nyilvánosságra is hozzák.
    Lásd: USA, Nagy-Britannia, stb.
    Ennek egyetlen oka van hogy felhívják, felrázzák az ottani közvéleményt és óvatosságra intsék.
    Én itt nem hallottam az elmúlt két évben semmit!!
    Ez egy szemenszedett hazugság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mivel ezek külföldi fegyveres csoportokat akadályoztak meg abban hogy terrorcselekményt kövessenek el hazánk ellen, akkor nagy nyilvánosságot kellett volna hogy kapjon!!
    Ismerve orbánt el is dicsekedett volna vele!!
    De nem tette!!
    Mert nem volt mivel.
    Valahogy a híveknek el kell adni a dumát, na meg igazolni kell azt a rengeteg pénzt amit eddig elköltöttek a magánhadseregre az adófizetők pénzéből!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  19. TEK=Leibstandarte Orbán Viktor?

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Különben bármit hazudhatnak az ilyen ügyekben mert ha valaki bizonyítékokat kérne akkor azt mondanák hogy államtitok és a nemzet védelme érdekében nem nyilatkozhatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  21. Szuper! “szerepet vállalnak veszélyesebb bűncselekményeknél is”. Például egy “kutyaviadalnál azért jelentek meg, mert információik szerint a külföldi elkövetőknél fegyver lehetett.” Hülye szöveg. A helyi rendőrök – gondolom -, már régen ott voltak, sőt az egésznek régen vége volt, mire a TEK Pestről megérkezett. Ha megérkezett.

    Hajdu János szerint “ma az egyik legnagyobb kihívást a magányos elkövetők jelentik”. Ez ugyan igaz, de mire a TEK megmozdul, a “magányos elkövető” már elkövette, amit akart. Nyilván nem fogja előre bejelenteni, hogy “most megyek elkövetni valamit”.

    A TEK ov-t védi, ahogy korábban tette magántestőrségként, ov-t szállítja ide-oda, reggelente lehet látni a parlamentnél, hogy ov páncélautójánál elöl-hátul egy-egy autó áll kék villogóval.
    *
    Ami a szíriai akciót illeti: igazad van, Vespasianus, csak egy kirándulás. Ha lenne valami eredmény, legalább annyi, hogy tudják, hol vannak az elraboltak, akkor már ezzel lenne tele a sajtó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  22. nocsak, nocsak! mit nem látok?
    ha igaz az, hogy ők a rendőrség alkotórésze, hol vannak az azonositó kitüzők?
    jól látom, hogy nem látom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  23. Ami erejünk!!! Erössebb mindennél!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Újabb magasabb rangú rendőr tiszteket VADÁSZTAK le, bilincse “rabva” vitték el őket. NA, EZT JÓ SPORTKÉNT ŰZETI ORBÁN és bagázsa!
    Istentelen világot akarnak hazánk népére erőltetni!
    ÖSSZEFOGNI és ELZAVARNI ŐKET! Silány, de már milliárdosokká vált közveszélyes szélhámosok irányítják az országunkat, NEM KELLENEK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  25. A legnagyobb terrortámadást nem sikerül kivédeniük ami két éve az ország igazság érzete ellen folyik.Ez a csávó úgy tábornok mint Csaucseszku meg a snitt doktor , én szégyellném ha ilyen emberek alatt szolgálnák mint akiket ő főnökének tart vagy hisz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  26. a politikus maffiózokat az adófizetők pénzén védik…ügyes…
    az unió statisztál???

    na és az Amerikai Elnök segit-e eltüntetni őket, h a magyar ismét szabad legyen…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  27. A Hajdú “urat” arról kéne kérdezni,hogy emlékszel,mikor szipus voltál a 80′-as években a Havanna ltp.-n!?
    Akkor is ilyen volt a szemed,vamzerka!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  28. Bocsika, de erősen kétlem, hogy akkor is “pozitív” lesz az egyenlegük, ha a 3. Metró rekonstrukcióját is hozzá vesszük! Melyik agyatlannak jutott eszébe egy Boeing- et végig húzni felette?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  29. Pokfulu
    semmi hazugság,, az egyik Brad Pritt fegyverei voltak – a másik Bruce Willisé.
    Mert a Die Hard-ban is lőni szoktak, és legtöbbször nem csúzlival!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. Kálmán Olga kérdésére Hajdú minden esetben technikai indokokkal válaszolt. A magán hadsereg kifejezést Hajdú egy pillanatra sem akarta megérteni. Pedig az ördög a részletekben rejlik. Kíváncsi volnék rá vajon ki határozza meg a prioritásokat, vajon ez a szervezet vajon kit véd kitől. Azonos védelmek kap-e ettől a szervezettől az ellenzék bármely tagja, vagy országunk bármely polgára. Vajon mi tette szükségessé kiemelni ezt a szervezetet a függetlennek leendő hatalmi ág struktúrájából?
    Mára már ott tartunk nem számít mi a realitás, mára már bármire igaz, hogy (jönnek az ügyvédek) megmagyarázzák oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  31. kekec
    2012. június 1. péntek
    21:54

    Na igen! Ez már valami!!
    Azóta is rajtuk röhög Hollywood!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. Pokfulu
    2012. június 1. péntek
    19:36

    megelőztél….. :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. Én nem akarok életem végéig tömlöcben ülni,-úgy,hogy még a még a múlt héten kidobtam a homokozó mellől miden vizipisztolyt………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. Szerinte ma az egyik legnagyobb kihívást a magányos elkövetők jelentik……….

    Ajánlom figyelmükbe a kiflilopó, nyugdíj kasszák lenyúlásában társtettes szőke ciklont!
    Akarom mondani szenátort.
    Nos mennyire hatékonyak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. Persze minden országnak szüksége van SWAT teamre, de a létszámot nem kel egy egész hadsereg szintjére növelni. Magyarország méretét és a populáció számát tekintve 1-2 szakasz max 1 század több mint elgendő lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. No TEK-esek. Előbb- utóbb dolgotok lesz.
    Ezt most olvastam.
    “Fontos része még a javaslatnak, hogy elismerik a magánnyugdíjpénztárban maradtak társadalombiztosítási nyugdíjjogosultságát a 2011. november 30-át követő időszakra.
    “Ez egyben azt is jelenti, hogy törvényerőre emelkedik 2,8 millió volt pénztártag átverése, akiket azzal csábítottak vissza a társadalombiztosításba, hogy különben a további időszakra elveszítik nyugdíjjogosultságukat, az állami rendszerben viszont lesz saját egyéni számlájuk. A visszalépők jelen helyzet szerint elvesztették eddigi felhalmozásukat, az eltűnt a költségvetésben, egyéni számlának híre-hamva sincs, és csak irigykedve nézhetnek a pénztárban maradottakra, akiknek a vagyona még mindig megtalálható.”

    Bár az egyéni számlában nem hittem. De a fenyegetőzést komolyan vettem. Sejtettem, hogy a rohadékok(Orbán és léhűtői akkora felhalmozott összeggel rendelkeznek), hogy nem fogják megszavazni. Csak nem voltam benne biztos. Nem irigykedek a bent maradókra, hiszen sok fiatal volt, akiknek létérdeke volt , hogy ott maradjanak. Valószínüleg sok embernél kiveri ez a biztosítékot, főleg, akiknek a cége plusz pénzt adott.Az 50 év körülieket szívatta meg, akik éhen fognak halni. Kövér pedig röhögve csapkodja térdét. De jó móka volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  37. 2,8 millióból csak akad egy ember? Ha nem most 10-15 év múlva, amikor megtudja mennyi lesz a nyugdíja. Baromi nagy elégtételt éreznék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  38. Ki es miert akarna a mi picinyke orszagunkat valasztani terrorcselekmeny helyszineul? Hasrautesbol szovegeles kicsit butan hangzik. Mi a vilagban egy picike “semmerre nem tenyezo” orszag vagyunk. Ki akarna itt robbantani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  39. «A vállalkozónál több mint 300 millió forint igazolatlan eredetű készpénzt is lefoglaltak a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai a Magyar Nemzet informátora szerint.» Ha ez igaz, ami egyaltalan nem biztos, akkor is az a pénz biztosan megy a perselybe, ami simicskanal van. Ha mar korrupcio, akkor legalabb ne legyen központi…Nade kérem itt ezt megszervezik, nem mindenki lehet korrupt, azt meg kell érdemelni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. Olah Zsuzsanna
    2012. június 2. szombat
    04:51
    Ajánlom szíves figyelmébe ezt a kommentet, miaszösz linkelte be:
    http://nepszava.com/2012/05/velemeny/richard-field-ki-penzeli-a-szelsojobbot/comment-page-1#comment-185233

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Ez a modern kori fekete (agyú ) sereg.Érdekes, hogy a terror elhárítási csapatot a második Orbán kormány színrelépésekor kellett létrehozni, bár Orbán Viktort ismerve nem meglepő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az MSZP gratulál Luke Skywalker elfogásához 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

A TEK-nek köze nem volt a túszszabadításhoz 2012. augusztus 27. hétfő | AN

Szíriában elrabolt magyarok szabadultak ki 2012. augusztus 25. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos