Ronai and Ronai
AMERIKAI

Wallenberg-megemlékezés Berkeleyben 2012. June 4. Monday 11:17 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Wallenberg-megemlékezés Berkeleyben
Berkeley – A magyarajkú rabbi vezette Beth El Reform Zsidó Hitközségének istentiszteletén, a Los Angeles-i magyar főkonzulátus közreműködésével emlékezetek szombaton Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulójára.
.
A megemlékezés, amely része volt a 2012-es Wallenberg emlékév eseményeinek, egy, a svéd diplomata életéről és munkásságáról szóló kiállítás bemutatásával kezdődött, amelynek anyagát a Terror Háza Múzeum állította össze.
.
Raj Ferenc, a Beth El emeritus rabbija és a magyarországi Bét Orim Reform Zsidó Hitközség alapítója rámutatott, hogy a Wallenberg által képviselt „szeretet, élet, szabadság” gondolatsor sok ezer magyar zsidó megmentéséhez vezetett.
.
Tom Bates, Berkeley polgármestere Wallenberg zsidómentő tevékenységét elismerő oklevelet adott át a hitközség vezetőjének. Loni Hancock magyar származású kaliforniai szenátor tisztelettel adózott Wallenberg emléke előtt. Raj Ferenc rabbi és a helyi magyar amerikai református és katolikus közösségek vezetői közös nyilatkozatot olvastak fel, amely szerint Wallenberg „egyedül közel százezer zsidó életét mentette meg a nácik által elfoglalt Magyarországon”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Wallenberg-megemlékezés Berkeleyben , 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék: , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Áldás szálljon rá holta után is, ö Isten gyermeke volt itt a Földön!!!
    Nem tudom?, hogy manapság hová süllyedt az Emberiség, hiszen a Föld tengelye a “Szeret” és anélkül nem müködik a világ!!!!!! Nagyapám arra tanitott!!
    Maradj meg minden körülmények között “Embernek”, szeres és ne gyülölködj!!!!!! Mert a gyülölet a legnagyobb Bün a Világon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Wallenberg-megemlékezés az Európa Tanácsban 2012. October 3. Wednesday | AN

ENSZ-diplomaták emlékeztek Wallenbergre 2012. September 21. Friday | AN

Utcát neveznek el Wallenbergről 2012. August 5. Sunday | AN

Pénteken tartják a humánum napját 2012. August 2. Thursday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos