Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fel akarják darabolni Oszama feladóját 2012. június 2. szombat 23:38 | AN Forrás: ABC News

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fel akarják darabolni Oszama feladóját
Washington/Iszlámábád – Egyfelől a pakisztáni börtön rémséges valósága nehezedik rá arra a pakisztáni orvosra, aki segített a CIA-nek Oszama bin Laden nyomára bukkanni, másfelől most már a terrorszervezetek is tudják, hol kell őt keresni, és minden bizonnyal az életére törnek.
.
Több mint harminc év börtönre ítélték azt a hőst, akinek közreműködése nélkül talán nem tudta volna tavaly májusban a másvilágra küldeni Oszama bin Ladent egy SEAL-kommandó. mint arról már korábban beszámoltunk, a pakisztáni elhárítás tartóztatta le dr. Sákil Áfridit, az afgán határ menti Khiber tartomány tisztiorvosát, aki segítette a CIA-t abban, hogy hamis oltással megszerezzék a DNS-mintát Oszama bin Laden egyik vele élő családtagjától. Ez a minta szolgált azután az amerikaiaknak végső bizonyságként, hogy csakugyan a terrorvezér él a régóta megfigyelt abbottabadi házban.
.
Az orvos márciusban jelent meg Abbottabadban azzal, hogy ingyen beoltja fertőző májgyulladás ellen mindazokat, akik igényt tartanak rá. Az akció során semlegesítenie kellett a helyi egészségügyet, nehogy valaki gyanakodni kezdjen; ezt az illetékesek lepénzelésével érte el. Az oltási fedőtörténet hihető volt, mert nem sokkal korábban az egészségügyiek már beoltották a bin Laden házban élő gyerekeket polió ellen is.
.
Afridinak tanácsos lett volna az al-Kaida vezér kiiktatása után elhagynia országát, ám nem hagyta el betegeit. Harminc évre ítélték, de az ítélet kimondása után néhány nappal kiadott dokumentumok szerint nem a CIA, hanem a Láskár-e-Iszlám nevű pakisztáni terrorszervezet megsegítéséért, akiktől állítólag 21 ezer dollárnak megfelelő összeget kapott orvosi szolgálataiért.
.
A Láskár-e-Iszlám tagadta, hogy neki bármi köze lett volna valaha Oszama „szégyentelen” elárulójához, hivatalosan tudatták viszont, hogy meg fogják ölni az orvost, ha csak egy mód nyílik rá. Vérszomjasan nyilatkozott a pakisztáni Talibán is, amely bin Laden, „a hős” elárulásáért azt tervezi, hogy élve felaprítja Áfridit.
.
Az orvos egy pesávári börtönben sínylődik háromezer olyan elítélt társaságában, akiknek a túlnyomó többsége valószínűleg ezer örömmel végrehajtaná a Talibán kivégzési elképzelését, ezért Áfridi személyes fegyveres őrséget kapott a börtönön belül. Fivére, Dzsámil szerint Áfridi ártatlan az ellene felhozott vádakban, és az egész tárgyalás egy gyalázat volt.
.
Az Egyesült Államok Hillary Clinton külügyminiszter fellépésével próbált hatni a pakisztáni hatóságokra, eddig sikertelenül. Az Egyesült Államok Szenátusa 33 millió dollárral kurtította meg a Pakisztánnak megítélt katonai segélyt – egymillióval minden, Áfrikire kirótt év után. Az intézkedés jelképesnek tekinthető, mivel Pakisztán hosszú évek óta évi öt-hét milliárd dollár közti összeggel első az amerikai segélylistán.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Ez azért undorító. ÉS egy ilyen szemét rezsim atomfegyverrel rendelkezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  2. Hat megis mit vart? Kernie kellett volna “tanuvedelmet” az amerikaiaktol. Nekem meggyozodesem, hogy az egyik felesege dobta fel vagy ot kovettek es igy bukkantak a nyomara.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Érdekes szövetségese USA-nak Pakisztán; Miközben dollármilliárdokért kuncsorog (és kap is) működésképtelenné váló, korrupt világi(??) kormányzatának túlélésére, nem rest azon terroristák kedvébe járni, akik ellen tulajdonképpen harcolnia kéne a hatalomban maradásáért. De az ilyen vezetést elfogadó nép is minimum ellentmondásos, ha nem őrült, amiért Nyugat-ellenességétől nem hajlandó legalább közönséges pragmatizmusból lemondani, ha már kedvelni soha nem fogja őt. (Legalábbis a kormányzatot, a fogyasztói kapitalizmusra természetesen nagyon is vevő, főleg ha nem neki kell azt előteremteni).

    Sokáig így lesz ez, mert a világhatalmak nem engedhetik meg, hogy egy atombombákkal felszerelt, de végtelenül kisiklott világlátású ország összeomoljon, hogy aztán az ellenség tegye a fegyverekre a kezét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Nem ismerős?! Kuncsorog a demokratikus nyugat milliárdjaiért miközben tapossa és gyalázza őket?!
    Zsarol a szélsőségesek kordában tartásával akiket – csak az ő követőik nem fogják fel, – ő tart fenn és irányít a háttérből!
    Atombombája ugyan nincs de van “hideg” polgárháborúja aminek alágyújt ha a hatalmát fenyegetik! Elég ez is ha fedezni kell a seggét nehogy sor kerüljön egy jogos felelősségre vonásra nem beszélve arról, hogy egyszer csak visszaparancsolja az “ebecskéit” büntetlenséget ígérve nekik majd bevonul egy fehér lovon a nép által megdicsőítve mint az ország megmentője!
    Na ki lehet ez?!
    Tíz, .. nem az sok, öt forintos kérdés mert nincs kisebb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Konzulátusi dolgozók sérültek meg 2012. szeptember 3. hétfő | AN

Gúnyolódik a vérdíjon a terrorista 2012. április 4. szerda | AN

Kínát sokkolta a Pakisztán elleni támadás 2011. november 28. hétfő | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos