Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nemzetközileg elszigetelődtünk 2012. május 29. kedd 17:55 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nemzetközileg elszigetelődtünk
Budapest, Fidesztán – Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint megszegett ígéretekkel, a munkanélküliség növekedésével, gazdasági csőddel és a jogállam szétzilálásával írható le az Orbán-kormány első két éve.
.
A politikus kedden újságíróknak azt mondta: nem állítható be sikerként az a kormányzás, amely pénzt vett el a szegényektől és a gazdagoknak adta, vállalkozásokat juttatott csődbe és az ország nemzetközi elszigetelődéséhez vezetett.
.
Az MSZP a megszorításokkal szemben a növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentráló gazdaságpolitikát tart szükségesnek, és mivel úgy látja, hogy a Fidesz nem hajlandó a változtatásra, programja világos gazdaságpolitikai alternatívát állít a kormánnyal szemben – közölte.
.
Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője parlamenti napirend előtti felszólalásában új jelenségnek nevezte, hogy az Országgyűlésben olyan pártok ülnek, amelyeket „külföldi, amerikai érdekcsoportok pénzelnek”, s kiemelte közülük az LMP-t és az MSZP-t. Mesterházy Attila kérdésre válaszolva erre úgy reagált: ha az MSZP-re vonatkozóan ilyen állítást tett, Lázár Jánosnak bíróság előtt kell felelnie.
.
A szocialisták nem kapnak anyagi támogatást külföldről, állami támogatásból, tagdíjakból és szimpatizánsaik adományaiból tartják fenn magukat, mondta, megjegyezve, valójában a Fidesszel kapcsolatban vetődik fel a gyanú, hogy korrupciógyanús pénzekből működik. Szerinte ezért is lenne indokolt annak vizsgálata, hogy Simicska Lajosnak a Közgép Zrt. tulajdonosaként milyen befolyása van Orbán Viktor miniszterelnökre és Lázár Jánosra.
.
A Nyirő József újratemetésével kapcsolatos MSZP-álláspontot firtató kérdésre Mesterházy Attila úgy válaszolt: mindenkit megillet, hogy végakaratának megfelelően a szülőföldjén temessék el, és szerinte ez az író esetében is meg fog történni. Ugyanakkor Kövér László házelnök és a Fidesz ismét beavatkozott a romániai belpolitikába és az erdélyi magyarság megosztására törekszik, ami annak parlamenti képviseletét, az RMDSZ választási esélyeit veszélyezteti.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)

Címkék:,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Mesterházy se olvasott Nyírőtől egy sort se, különben nem nevezné írónak..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  2. Az írás ugyanis művészet. Aki ecsettel festéket ken a vászonra, még nem nevezhető festőnek. Ugyanez vonatkozik a betűvetésre is. Az, hogy esetleg megél belőle, még nem jelent semmit, Mesterházy például a politikából él. Meg persze a kormánypártiak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője parlamenti napirend előtti felszólalásában új jelenségnek nevezte, hogy az Országgyűlésben olyan pártok ülnek, amelyeket „külföldi, amerikai érdekcsoportok pénzelnek”, s kiemelte közülük az LMP-t és az MSZP-t. – így a cikk.
    A hazudozó lázár jancsi pedig kinyalhatja az össze amerikainak a s#ggét – ha
    engednék. Azt miért nem mondta jancsikám, hogy az Országgyűlésben olyan párt ül, amelyet külföldi, IRÁNI kormány pénzel – ez pedig a náci-nyilas-jobbik
    és gárda csürhéje. Ezt kellene a fideSS kormánynak kinyomozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  4. A Nemzeti Oligarchák Kormányának nem számít a nemzetközi elszigetelődés, köpnek rá !
    Az oligarchák pedig nem marchák, máshol is ők mozgatják egy ország irányításának rugóit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Tisztelt Mesterházy úr!
    .
    “Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint megszegett ígéretekkel, a munkanélküliség növekedésével, gazdasági csőddel és a jogállam szétzilálásával írható le az Orbán-kormány első két éve.”
    .
    Amit el tetszett mondani, AZ MIND IGAZ.
    DE CSAK SZAVAK :-(((.
    .
    MINT A LEGNAGYOBB ELLENZÉKI PÁRT, MIT IS TETSZETTEK-TETSZENEK TENNI AZÉRT, HOGY EZEK NE KÖVETKEZHESSENEK BE :-((( ??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. “nem állítható be sikerként az a kormányzás,”
    .
    Kevésbé körüirva: kudarc az a kormányzás…
    Mit udvariaskodik Mesterházy, amikor körös-körül ég a ház?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Gyula Bognar, Jr.

    Aki a horogkereszt szellemében uszítja egymás ellen az embereket az nem író, hanem egy náci gazember. Az egyház kizárta koréiból, kérdéses, hogy kit kellett lefizetni a Fidesznek, hogy a temetést pap vezethesse. Egyébként ezen az alapon, ha már nyilasokat temettet a Fidesz szuverén országok földjébe, amihez abszolút nincs semmi joga, akkor íme egy másik lehetőség! ha már a Nyírő nem volt nyilas, nem volt Szálasi parlamentjében nyilas képviselő, nem menekült nyilas barátaival állami különvonattal Ausztriába, majd nem volt szerkesztője a Németországban kiadott anti-szemita, horthysta lapnak (Magyar erő) akkor……

    Javasolom, hogy Rákosi Mátyás is kapjon dísztemetést, Ada faluban, Bács megye, ma Vojvodina, Szerbia, mint a leghumánusabb magyar demokrata, aki a nemzet biztonságát fáradhatatlanul védő AVH igazgatásával megteremtette az örök békét és demokráciát Magyarországon, ami tíz évig tartott! (Több, mint amire a Fidesz/KDNP/Jobbik képes lesz)

    Lenne még néhány elkallódott csontváz, Kádárt is újra temethetnék Fiume (ma Rijeka) városában, ha meglenne az összes darab hozzá. A Horvátok azonban nem szeretik a fejetlenséget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Hát fogalmazni azt nem tud Meseházy! “Ha” ilyen kijelentést tett?? Nem éppen “Azért, mert…”? Egyébként meg ha valami létezik, az nem “nem lehet”, hanem
    “normális embereknek nem lehet” De tulajdonképpen mindegy, ez az ország nem változik:

    Nem nagy dolog
    Kuncz Aladárnak küldöm

    Nem is nagy dolog ez:
    Nincsenen a Nincsen,
    Ismert álca hazug arcon,
    Bilincs a bilincsen,
    Régi nemzet-fojtás.

    Sírni rajta lehet
    S ezt is megpróbáltam,
    De sírni nem nagyon illik
    Ilyen veszett bálban:
    Gyerünk és mulassunk.

    Ha hiszi Tisza úr,
    Hogy jókat cselekszik
    S ha a magyar már rá-érett,
    Tegyen, amit tetszik:
    Nem nagy dolog egy nép.

    Most zúdul feketén
    Néhányunkra bánat
    S holnap már mi táborunkban
    Szintén jókedv támad:
    Ha tor, hát legyen tor.

    Akarták istenek:
    Történjenek dolgok,
    De igaza csak annak van,
    Ki mindent megoldott,
    Mindennel leszámolt.

    Én már kis ideig
    Leszek lázitó rab
    S odaadom Sorsnak, Rossznak
    Volt-magyar valómat:
    Bécsben jobban tudják.

    Nem is nagy dolog ez,
    Nem nagy sor nem-hinni:
    Bizonyisten, rongy-országot
    Lázadásba vinni
    Úgyse lehet: mindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Persze Tisza helyett Orbán, Bécs helyett Brüsszel. De minél inkább változik, annál inkább ugyanaz!
    “Bizonyisten, rongy-országot
    Lázadásba vinni
    Úgyse lehet: mindegy.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. A változás hamar itt lesz, ezzel a tempóval!
    Az ország besorolhatósága durván 4 osztályra tehető.
    I. Osztály a kiváltságosok, milliomosok, haszonlesők. /Vígan élnek, nem panaszkodnak, kerülik a nyilvánosságot, bevételeik a vártnál kevesebbek/
    II.O. a felső középosztály,. / egy részük munkahely megszűnése, politikai megbízhatatlanság gyanújával utcára került, némelyeknek váltaniuk kellett, nagyobb részük elindult a lecsúszás irányába, életszínvonaluk a tartalékok felélése miatt még adott, vagy elindult lefelé.
    III. O. volt középosztály. / hitelek fizetése miatt, munkahelyek megszűnésének következtében páratlan gyorsasággal csúsztak és csúsznak lefelé, életszínvonalukat már rég nem tudják tartani, tartalékaikat felélték, a családban jó, ha egy kereső még van, idő kérdése, hogy a törlesztések miatt, mikor válnak fizető-képtelenekké, nyugdíjasok egy nagy csoportja is ide tartozik.
    IV.O. teljes szegénységben élők./ már a napi 2-3 x-i étkezésük sem megoldott, szerencsésebb családokban még 1 fő dolgozik, de ez főleg közmunka, fekete munka, rezsi díjakat már fizetni nem tudják, nyugdíjasok másik nagy csoportja ide tartozik, a rokkant ellátásban lévőkkel, munkaképes lakosság jelentős része nyári-őszi hónapokban mezőgazdasági termények eltulajdonításából, vas-,üveg-,fém és “gomba”gyűjtésből tengődnek.
    Júliustól kikerülnek a fizetésből a pótlékok, bejönnek az újabb adók, az infláció, így a terhek még nehezebbek esznek, a lecsúszási folyamat, az elégedetlenség, jelentősen erősödni fog.
    Kérdés lesz e olyan párt, aki ezeket a lecsúszott osztályokat össze tudja fogni, mert az elégedetlenség olyan fokúra duzzad, hogy politikai ígéretnek már az is elég lesz, ha a jelenlegi rezsimet eltüntetik, a lakásuk megmarad és naponta 3 x étkezhetnek!
    Viktor! Szép országot teremtettél a 2 év alatt!! Azt hiszem a történelemkönyvekbe örök időre bevésetted magad, mint Caligula, Nero, Molotov, Berija, de, hogy magyart is említsek Rákosi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Tolongás a hamis illúziók útján 2012. november 25. vasárnap | AN-álláspont/Bartus László

Mesterházy a bojkott ellen agitál 2012. november 18. vasárnap | AN

Győzelemben bízik az MSZP 2012. szeptember 24. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos