Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem várja meg, míg sárga csillagot tesznek rá 2012. május 18. péntek 11:08 Forrás: AN, atv.hu

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem várja meg, míg sárga csillagot tesznek rá

Budapest – A Horthy-szobrot Kerekiben vörös festékkel leöntő ügyvéd, Dániel Péter az eset óta több fenyegetést kapott. A Jobbik feljelentette, a Gój Motorosok súlyos, a bírósági végzésnél gyorsabb “ügyintézést” helyeztek kilátásba. Az interneten is többen üzenték neki, hogy megölik, vagy nyomorékká verik.

A budapesti ügyvéd azt nyilatkozta, hogy azért haragszik a dédapjára, mert hagyta hogy az akkori Vona Gáborok a Dunába lőjék. Ő nem hajlandó megvárni, míg sárga csillagot tesznek rá.

Dániel Péter az atv.hu-nak elmondta, hogy nem érdekli az írott jog, az, hogy tettét rongálásnak, vagy garázdaságnak minősítik. „Demokrataként, józan magyar gondolkodó állampolgárként egy idő után szembe kell szegülni”- magyarázta Dániel, majd azt kérdezte: „meddig kell, hogy várjak? Ameddig sárga csillagot tesznek rám, vagy a villamosra már nem lehet felszállnom, csak a buszra? Vagy kényszermunkára vezényelnek konténervárosokba? Eljön az idő, amikor ki kell mondani, hogy vége”.

Az ügyvéd elmondta, tudja, hogy nem helyes egy szoborra festéket borítani, „nem is ez volt a vágyam jogi diplomával 40 évesen, hogy szobrokra vadásszak este a magyar pusztákon, de a dédszüleimet ez a kormányzó hagyta, hogy meggyilkolják”- mondta.

Dániel nem érti, hogy „a Magyar Köztársaság területén, a Párizsi békeszerződés vonatkozó pontjainak figyelembevételével, az európai uniós tagságunk figyelembe vételével, a demokrácia, a tisztesség, a józan ész szabályainak figyelembe vételével, mi keresni valója ennek a tömeggyilkos háborús hős szobrának?”

Mint ismeretes, az ügyvéd előre kilátásba helyezte a szobor elleni támadást, éppen ezért őrökkel vigyáztak annak épségére. Dániel elmondta, megszerezték azt az információt, hogy az őrök általában hajnali kettőig figyelik a szobrot és tudták, hogy ezt az időpontot sem veszik túl komolyan, ezt jelzi az is, hogy ők fél egykor öntötték le festékkel és nem volt ott senki, aki vigyázott volna az alkotásra. „Büszkén vállaljuk, hogy vörös festékkel leborítottuk ezt a tömeggyilkost, jelképezve a milliónyi magyar honfitársunk kiontott vérét, amelyben volt politikai gyilkosság, kivégzés, deportálás és gázkamra, a Don-kanyar tragédiája és fehér terror”, mondta Dániel, majd hozzátette, azért mondták el előre, mit fognak tenni, mert nem „sunyik”.

„Természetesen nem úgy hajtottuk végre, ahogy ezt a nyilas bunkók gondolták”- mondta.

Dániel beszámolt róla, hogy állítólag a helyiek közül egyesek nem is akarták, hogy nyilvánosságra kerüljenek a történtek, ezért gyorsan elszállították a szobrot és elkezdték megtisztíttatni, hogy minél hamarabb visszaállíthassák a helyére. Így történhetett meg, hogy az a stáb, akiket Dániel Péterék „riasztottak”, mire odaérkeztek, már hűlt helyét találták Horthy szobrának. Az ügy eltussolását azonban megelőzték azzal, hogy nyilvánosságra hozták a lefestett alkotásról készült képeket.

A fenyegetésekről szólva az ügyvéd elmondta, hogy nem fél, majd Bibót idézte, aki szerint „demokratának lenni mindenek előtt annyit tesz, hogy nem félni”. „Nem feltétlen és nem minden áron ragaszkodom az élethez”- jelentette ki az ügyvéd, aki nagyon haragszik dédapjára, aki „egy tiltakozó szó és bármilyen válaszlépés nélkül lement az akkori Vona Gáborokkal, az akkori gárdistákkal a Duna partra és hagyta magát megölni. Ha megölnek, vagy nyomorékká vernek, vagy bebörtönöznek, azt is vállalni fogom. Az embernek a tisztessége, a gerince, a méltósága többet ér. Mindent meg kell tenni ezek ellen a jelenségek ellen. Üzenem ezeknek a nyilas brigantiknak, hogyha nem lenne gerincem, akkor nem vállaltam volna a Gárda-pert, nem mentem volna be közéjük a Károlyi-szoborhoz, és ha nem lenne gerincem, benyeltem volna ezt a Horthy-cirkuszt is. Pont azért nem nyeltem be, mert a családom egyik részét közvetve megölte ez a tömeggyilkos, a családom másik részét, akik református magyarok, azokat pedig megkínozta”- magyarázta Dániel, majd azt üzente, hogyha Gömbös Gyuláról, vagy Szálasi Ferencről terveznek szobrot állítani, akkor még durvábban fognak fellépni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (44 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 66 szavazatból)
Nem várja meg, míg sárga csillagot tesznek rá, 4.6 out of 5 based on 44 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

89 Reader’s Comments

  1. Geyza (2012. május 18. péntek 17:58)
    Írtam, de vagy nem nézted, vagy nem kaptad meg. Ha nem kaptad meg, írj Te. Az én mailem is Bartusnál van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Kydonna (?) erről van szó. Dániel Péter egy új helyzetet teremtett.
    A helyzet kihegyezett. Ha nem tudjuk Dánielt megvédeni, akkor meneküljön
    mindenki. Ezt már néhány helyen jeleztem, a helyzet egyértelmű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (33 szavazatból)
  3. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz ott. Én sajnos nem tudok ott lenni…vigyázzatok! A helyzet már az Új Színház és a Károlyi szobornál is kiélezett volt. Remélem a rendőrség teszi a dolgát, és nem hagyja a nácikat tombolni.
    Mert ha egyszer elkezdődik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  4. Tegyük élhetővé !

    orban = nemzet ellenes
    orban = Horty féle nemzet halál

    .
    a KISZes végzettségű , sokat nem dolgozott kollégista barátunk tevékenységének eredménye katasztrófális :
    (2/3-os abszolut önkényuralom mellett tette , – nekem ez a lilla-hozzá nem értést jelenti)

    agy vissza szívás helyett , értelmíségi és gimnazista tömeges kivándorlása
    az ország szellemi javainak , dolgozni akaró embereinek Trianonja !!
    =====================================================

    környező országok erősen növekszenek, mi töpörödünk
    erőteljes feltőkésítés nemzeti erőforrásokból kétes , nemzetközi megméretéssel versenyezni nem tudó cégeknek, műkörmösöknek, simlicskáknak
    Nemzetközileg versenyképes ipari beruházásokról nem hallottunk, tehát nem voltak
    gazdasági növekedést gátló adó rendszer (magas bérjárulékok- ezt parlamentben ülő bagdadit és kusza szemet nem zavarja , nem ők fizetik a járulékokat)
    .

    orban = Horty féle trianoni nemzet halál + jövőbe helyezett nemzet bomba
    .
    a múltbéli , visszamenőleges magánnyugdíj ellopása igazi hol-a-piros-itt-a-piros orsós huszárvágás volt, ami csak majd 10-15-20 év múlva fog vérezni, de nem kicsit.
    A most felvett 9%-os kamatozású állami hitelek sem most fájnak.
    .

    orban = nem nemzeti
    orban = hazaáruló

    .
    Emeljünk neki szobrot még életében, és fessük BARNÁRA !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  5. A rezsim egy ujab Trianonba hajszolja az orszagot. Parizsi bekeszerzödes
    ervenyben van, kilepni sem lehet belöle, csak ha megnyernenk a következö vilaghaborut es akkor mi diktalhatnank. Nyugati orszagreszt Ausztriahoz csatolhatjak, de a keletivel mi lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  6. Gonoszka!
    .
    “Így néz ki a debreceni Horthy-emléktábla.
    A debreceni református kollégiumban holnap Bölcskei Gusztáv püspök leplezi le Horthy Miklós emléktábláját. Erre az időpontra néma demonstrációt hirdettek a tiltakozók.”
    http://nol.hu/belfold/igy_nez_ki_a_debreceni_horthy-emlektabla
    .
    “….néma demonstrációt hirdettek a tiltakozók.”
    Azért béééégetni kellene egy kicsit!
    Ilyenek mellett némának maradni annyi, mint nem csinálni semmit!
    Hogy is van? A hallgatás, beleegyezés?
    Az ügyvédi kamara meg “piszkálja” Dániel Pétert!
    Még mindig ücsörgés a láda tetején, majd csak szólnak, kéne mozdulni!
    Most mozdulok és húzok a gép mellől.
    Egyéni problémám, de szomorú vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  7. Miért nem tudom elolvasni a korábbi 55 hozzászólást?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. “Hódolata jeléül”
    :-((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. Ego: nem kaptam meg..de átnézem újra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  10. Itt csak dumálunk de ki lesz az aki megvédi Pétert ? -Majd lepöckölik az autópályáról egy “erősített” Q7-SS-el és majd azt mondja a közizé,hogy “véletlenül” nekihajtott a szembe forgalomnak,vagy egy betonfalnak…Kevesebb mint két év múlva fel kell,hogy állítsuk a “HÍDŐRSÉGEKET”,.-Mert most már nem tudják azt mondani,hogy az árja kultúra meg meg stb.. megvédése miatt robbantják fel -e szépségeket,- hanem ha ők már nem”lesznek”,-akkor minden vesszen…………………………….Úgy emlékszem már hasonló volt a környéken a történelemben. Még amíg ez meg nem történik addig kéne megvédeni Pétert -Ritka őszinte embernek tartom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  11. Gratulálok Ügyvéd Úr! Lassan nyilas/náci utódállam vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Vajon a németek Dönitz admirálisnak vagy Guderian tábornoknak állitanának e szobrot, hiszen – mint katonák – kiváló teljesítményt nyúltottak. Horthy a Monarchia altengernagya egy olyan állam főkatonája volt amelyik kirobbantotta az I. világháborút mely at ország feldarabolásához és 10 millió ember halálához vezetett és kormányzóként kinevezte azon miniszterelnököt is ki százezreket küldött haláltáborokba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. “Hódolata jeléül” — a jó büdös kurva anyjukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  14. Sokan vagyunk, akik belekerültünk a demokraták csapdájába. Nevezetesen, hogy egy demokratikusan hatalomra került, ám a demokráciát szisztematikusan felszámoló rezsim hatalomból történő eltávolítása hogyan lehetséges demokratikus eszközökkel. Véleményem szerint amikor az antidemokratikus jogállam kiépítése elér egy bizonyos pontot, lehetetlenné válik a demokratikus hatalomváltás. Ez a pillanat pedig akkor jön el, amikor az antidemokratikus hatalom befejezi a maga zárt és konzisztens jogrendszerének kiépítését (ezt nevezem én antidemokratikus jogállamiságnak). Ennek a jogrendszernek az a legfőbb célja, hogy megnehezítse, akadályozza, és – teljes kiépítését követően – lehetetlenné tegye a rezsim törvényes eszközökkel történő leváltását. (Szemben a demokratikus jogállammal, amelyben a hatalmon lévők törvényes eszközökkel, demokratikus választással bármikor eltávolíthatóak.) A demokraták dilemmája éppen abból következik, hogy az adott antidemokratikus rezsim olyan törvényi kereteket hoz létre, amelyek között a hatalomváltás csakis a törvények részleges vagy teljes megszegése esetén lehetséges. A demokraták pedig – mint az köztudomású – törvénytisztelő emberek. Nos, az ilyen típusú “törvénytisztelettől” kell megtisztítania a gondolkodását minden demokratának! Magyarország mára – bár egy-két finomítás(?) még hátravan – megérkezett oda, amit bízvást nevezhetünk antidemokratikus jogállamnak, ahol a teljes jogrendszert – kezdve az alaptörvénytől az egyháztörvényen, médiaszabályozáson, választási törvényen, és sok egyéb törvényen keresztül egészen a lex Klubrádióig – mindent a kizárólagos hatalomra törő állampárt és annak teljhatalmú vezére szájíze szerint alakították át. Aki tehát még most is azt hiszi, hogy sima választással le lehet őket váltani, az vagy naiv, vagy vak, vagy szerencsétlen hülye. Vagy pedig egy naiv, vak, szerencsétlen hülye… LEGYÜNK HÁT VALAMENNYIEN DÁNIELEK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  15. Rebel!
    *
    Írod: “Fos nem volt? Az jobban ment volna horthyhoz.”
    *
    Véletlenül fején találtad a szeget. Ugyanis a francia Fos marsall, az Antantant megbízottja személyesen is részt vett Horthy Miklós ellentengernagy ideiglenes kormányzóvá kijelölésében. Úgy, hogy az ő kormányzósága tényleg Fosban fogant és a “szegedi gondolatban” öltött testet…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  16. Fixmag, Ön azt nehezményezi, hogy az egyik cikkben azt olvassa, hogy tűzzük ki a sárga csillagot, míg a másikban azt, hogy ne.

    Ennek a kettősségnek szerintem a következő az oka. Ha nem zsidó tűzi ki ÖNKÉNT a sárga csillagot, azzal szolidaritást vállal zsidó honfitársaival.
    Ha egy zsidómak KÖTELEZŐ kitűznie a csillagot (amire Dániel Péter utal), az megkülönböztetés, megalázás.

    Véleményem szerintem egyébként Orbán és bandája nem hozna ilyen rendeletet. Az világszerte hatalmas felháborodást váltana ki.
    Amit ehelyett tesz, az viszont sokkal inkább káros. Alattomban lehetetleníti el zsidó honfitársainkat, teret engedve az egyre nyíltabb antiszemitizmusnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  17. Ez az ügyvéd “úr” nem azért kapott negatív kritikát, és nem azért várhat esetleg hivatalos eljárást tettéért, mert esetleg más vallású, más etnikumú, nevezzük akárhogy. Azért várható ellene eljárás a feljelentés alapján, mert köztéri szobrot rongált, garázda módon. A politikai nem tetszését, sajtóban, gyűléseken, esetleg utcai demonstráción kifejezheti, nem kell hivatalos kifüggesztett okiratot kaszinótojással lekenni, nem kell köztiszteletben álló nőt nyiivánosan gyilkos prostinak nevezni – annak ellenére, hogy tudós elvbarátai is figyelmeztették, tévedett a megítélésben a hölggyel kapcsolatban.
    Az enyingi romák sem azért kerültek bíróság elé a Cosma ügyben, mert cigányok, hanem azért mert gyilkosok.
    Dániel “úr” mindenképpen valami mártír szeretne lenni, hogy ezzel is politikai céljait elérje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -19 (33 szavazatból)
  18. Danca ! Nincs teljesen igazad,mert hát hogyanis lehet már tiltakozást valami ellen kifejezni ami hatásosan működik . Ez legalább látványos volt !
    Részben egyetértek Daniel Péterrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  19. Danca, az a “gyilkos prosti” bennem is megütközést keltett.
    -
    viszont amit ír Daniel akcióiról (“A politikai nem tetszését, sajtóban, gyűléseken, esetleg utcai demonstráción kifejezheti, nem kell hivatalos kifüggesztett okiratot kaszinótojással lekenni”) azzal vitatkozom.
    -
    véleményem szerint egy demokratikus államban valóban a sajtó, a gyülések a megfelelö csatornák a politikai nem tetszés kifejezésére. Viszont hazánk nem demokratikus állam. Itt tüntethet, gyülekezhet napestig, a hatalom kizárólagos bitorlói rá sem hederítenek.
    -
    kevés a gyülekezés, akciók kellenek, sokkal , sokkal több, mint eddig. Táblák kellenek, hogy “nem hagyjuk”, leláncolás kell a kilakoltatás ellen, ülösztrájk a hajléktalanok kukázási büntetése ellen. Akciók kellenek, mert HAZUDNAK; HAMISAK, emberek százezreit tévesztik meg a propagandájukkal. Öket kell felrázni az akciókkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  20. itt van mégegyszer a vasárnapi gyülekezöhely:
    -
    012. május 20. vasárnap 18 óra
    Budapest VI. Andrássy út 45. Liberális klub-
    -
    személyit hozzon mindenki!
    Zs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. Csordában bátrak ezek a fasiszta állatok, akik “Gój Motorosoknak” nevezik magukat az összelopott-rabolt pénzükből vásárolt Harley-Davidsonokon portyázva, de megnézném azt az egyet, aki egyedül ki merne állni, pláne a motorja nélkül. Tegyük fel a rendszámaikat a Net-re angolul-németül-franciául is, hogy “Vigyázat, magyar fasiszták, akik ölni is képesek”. A rendszámuk így rögtön bekerül a nemzetközi körözési listába, és nem lesz könnyű közlekedniük, ha el mernék hagyni az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  22. Már Debrecenben is?Szegeny Szabo Magda forog a sirjában,micsoda gyalázat!Több DANIEL PETERRE lenne szukseg ebben az országban.Azt a fa tákolmányt(mualkotás izet)tenyleg nem azzal a drága festekkel kellett vna leönteni,mást erdemelt vna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  23. “zsuzsenkám” -tegnap 12.36-os hozzászólásodról jut eszembe, hogy sajnos ezt már a “szocialista” Hunvald György a VII. kerületben 6-8 éve megcsinálta, de lehet még az is, hogy már az elődje a nagypofájú Szabó Zoltán, ugyanis az összes padra, ahol görnyedve bár de fekve elfért egy hajléktalan vagy bárki, oda két laposacél korlátot hegesztettek, úgy hogy a pad 3 részre van osztva és csak ülni lehet rajtuk. Ráadásul a Rózsák terét 100 millióért kovácsoltvas-díszkerítéssel vették körbe, és a kert este 9-kor bezár. Szép nyári estén sem mehetnek oda pl. szerelmesek, hogy egy padon ülve nézzék a csillagokat. A tér KÖZTERÜLET kulccsal zárva, még jó, hogy a csillagokat nem tudják elzárni ezek a bunkók. És Hunvald eddig csak másfél évet kapott első fokon……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  24. ja, ez igaz. emlékszem, mikor a padokon kezdtek feltünni az osztó kovácsoltvas korlátok. Itt a házunkban (II. kerület) kiírta a közös képviselö akkoriban,hogy kulccsal kell zárni a kertkaput, nehogy bejöjjenek a hajléktalanok, akik a hátsó kertben esetleg aludni kívánnak. Kiakadtam. MOndtam, inkább NYISSUK KI a kaput, had jöjjenek, azok teljesen békés emberek. Adjunk nekik takarót. -
    -
    Gondolom, mondanom sem kell, hova mutogattak kedves szomszédaim.
    -
    Akkor el tudtam képzelni, amit addig nem: hogy hogyan lehetett az, amit itt is írt valaki, hogy annyi embert elhurcoltak, a többi meg nézte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  25. Zsuzsenkám !!!
    .
    A “gyilkos prosti” az az is volt! Fényképek és jegyzőkönyvek igazolják ma is a köztörvényes nőszemély ‘56-ban (és az előtt is) viselt tetteit (és dolgait).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  26. zsuzsenka
    .
    N. Ranschburg Jenő professzor egy rádió műsorban (Klub) mesélte, hogy őt kisgyerekként a szüleivel együtt kísérték a fegyveres nyilasok a Népszinház, majd a Rákóczi úton (az óbudai téglagyár, mint gyűjtőhely felé) miközben csak úgy csattogtak a redőnyök az emeleti ablakokban, egy nagyfiú a járókelők közül meg úgy billentette fenéken, hogy “még ma is érzi. Ez fájt neki a legjobban az összes fizikai sérelme közül.
    (A szüleit aztán többé már sosem látta.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  27. Worldonblőd!
    A “gyilkos prosti” ügyben az ügyvéd úr kutató történész barátai figyelmeztették, hogy azok a képek, melyek egy felakasztott ávós holttestét köpködő nőt ábrázolják, ne a szóban forgó nőről készültek. Az ügyvéd úr ennek ellenére megrágalmazta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  28. Danca, Ön azt írja, Dániel Péterre azért vár hivatalos elárás, mert köztéri szobrot rongált.
    Én pedig azt mondom, normális jogállamban az állna bíróság elé, aki ezt a mocskot köztéren fel merészelte állítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  29. sárga csillag kitűzése, nem büntetendő. Igaz?
    Akkor lehetne egy nap, a fasiszta bagázzsal szemben kitűzni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  30. ildi1
    Én leginkább azt nehezményezem, hogy ha valaki egy jelképet, vezérmotívumot vagy vmilyen eseményt a maga javára, (hasznára!) kénye és kedve szerint pozitív és negatív hangzatban lobogtat, felhasznál. (holokauszt, sárga csillag, rasszizmus stb) Effélét itthon oly gyakran hallani. Kiktől is…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  31. Hungarian citizen

    ildi1: pedig gyilkolt a rohadt prostija, orommel, kejjel. A kozvetlen mellette “harcolo” naploja megvan nekem, reszletesen leirja, hogy amikor a szeme elott volt a ribanc, akkor mivel szorakozott. De csak roviden: ejszaka tucatjaval dugtak tomott sorokban varakozva az akkori szemet legalja trogerek, nappal veluk ment ZSIDORA es nem komcsira vadaszni vihogva lopott autokon, fegyverrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  32. Hungarian citizen

    Jah, es hogy kommunista besugo volt-e? Nos, teleld ki. 5-10 fos csoportokban szulettek es hajtodtak vegre az iteletek. Az o csoportjaban rajta kivul MINDEKIT halara iteltek, es vegrehajtottak az iteletet. Ot nem. Nos, talan olyan kis helyeske volt? Vagy netan tucatjaval nyomta fel a tobbieket, akiket halara iteltek? Tippelj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  33. D. Bolgár úr egyik műsorában, egy idős hölgy bejelentkezett, hogy ő az adott időszakban (‘56), mint egy egy-környéken lakó személyesen ismerte Wittnert és tudna mesélni az akkor viselt dolgairól, amit ő személyesen megtapasztalt mire Bolgár szinte felkiáltott, hogy “nehogy megtegye” és kikapcsolta a műsorból… Azt hiszem, az eset legalább annyit igazol, hogy ma tényleg “fortélyos félelem igazgat” – még az információ hivatásos terjesztőit is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. Caveman
    2012. május 18. péntek
    15:24

    Félre ne értsen, de szerintem nem értettük félre egymást, csupán más-más vérmérséklettel közelítünk ugyanahhoz a gennyes tályoghoz, amiben élünk. Az a baj, hogy a vízbe hajított kavics nyomán éledő koncentrikus körökben haladó hullámok csak távolodni tudnak egymástól, és visszafelé én még nem láttam működni soha.
    Ugyanis, a legnagyobb reverenciával váltig állítom, igenis félő, hogy Ön abban a bizonyos fogalmi rendszerben mozog, amíg elfogadja, hogy van bármiféle praktikusan értelmezhető veleje az efféle különbségtételnek. Ámbár lehet, nem lennék ily csökönyös (hiszen értem, és respektálom az érveit), ha nem épp a minap kelt volna híre annak a vérfagyasztóan nyilas szennyedéknek, aki holmi orvosi igazolást lobogtatva bizonygatja, hogy ő de genere se nem cigány, se nem zsidó. Szóval, nehezteljen inkább őrá. Én csak tettem egy vérszegény kísérletet arra, hogy elmagyarázzam, mit is értek én a nácifélék fogalmi rendszerén. Azt, nevezetesen, hogy vannak ugyebár a zsidók, meg a nemzsidók, és ez utóbbiak veleszületett genetikai rendellenessége, pardon, istenadta joga fölfalni az előbbieket. És ebben a kontextusban igenis aggályos, de engem legalábbis frusztrál, ha Ön (szemre legalábbis) ugyanazt a rajtkövet használja.
    Egybként köszönöm kedves érdeklődését, és nem, nem voltam ott. Máshol vagyok, egy másik univerzumban. Olyannyira, hogy a nethez is csak most jutottam hozzá. Így aztán még az is lehet, hogy el sem éri Önt a válaszom. Üdvözlettel: kyolla

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Caveman
    kegyed engem palira vesz. Ugyan, mire véljem azt a hozzászólását, amit Török Monika Egri csillagok című cikke után, e hó 14-én, 13:52-kor volt bátor beleszösszenni a kibertérbe, s mire azt (e hó 18-án itt), ami alapján én abban a hiszemben voltam mostanáig, hogy egy felnőtt, érett emberrel vitázom, fölötte komoly dolgokról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Té Caveman,
    kegyed engem palira vesz. Ugyan, mire véljem azt a hozzászólását, amit Török Monika Egri csillagok című cikke után, e hó 14-én, 13:52-kor volt bátor beleszösszenni a kibertérbe, s mire azt (e hó 18-án itt), ami alapján én abban a hiszemben voltam mostanáig, hogy egy felnőtt, érett emberrel vitázom, fölötte komoly dolgokról.
    Megnyugtatna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  37. Danca:
    Látom maga is csak egy csukottszemű széplélek.
    Hát álmodozzon tovább holmi párbeszédekről , meg arról hogy aki el akarja mondani a véleményét a tömeggyilkos Horthyról , az a médiában tegye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Fixmag
    Magának annyi köze van a Holokauszthoz mint ördögnek a szenteltvízhez.
    Jobb ha szóbasem hozza itten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Azért érdekelne, hogy végül is mi hangzott el a Liberális Klubban. Sem az írott, sem az internetes sajtóban nem találok erről semmit.
    (Mondjuk arról sem találtam sokat, hogy lesz ott egy ilyen beszélgetés, ennyit a baloldali médiáról.)
    És voltak ott ellenzékiek? Vagy végig a csőcselék uralta a terepet?
    .
    A “párbeszédet” szorgalmazóknak:
    Minél kevésbé művelt és igényes szellemileg egy ember, annál kevesebb anyagból lehet neki világnézetet gyúrni, mert sem az igényessége, sem a tudása nincs meg hozzál hogy észrevegye, hol nem illeszkednek a darabok.
    A “vitatkozás”, “párbeszéd” implicit módon több dolog fennállását is feltételezi, hiszen kell (1) egy párbeszédre szintén hajlandó és (2) az érveket fontolóra venni hajlandó partner, továbbá (3) egy olyan közeg, ahol ez a párbeszéd lefolyhat.
    Mármost a szélsőjobbosok, és különösen “élcsapatuk”, a tüntetőik tájékozottsági szintje, párbeszédre való hajlandósága és érvmérlegelési képessége finoman szólva is hiányos. Ami pedig a közeget illeti: a közeg az az orbáni Magyarország, amely ezt a mételyt tetszhalotti állapotából felélesztette és hatalmassá növelte.
    Összefoglalva: sem hajlandóság, sem partner, sem közeg nincs a párbeszédre. Nekünk azért akarjuk, mert alapvetően szelídek, alkalmanként gyávák vagyunk, és nem szeretjük az erőszakot. Nekik meg azért nincs, mert erőszakban kiválóak, mert fanatikus eszmékben indoktrináltak és mert (sajnos helyesen) úgy látják, hogy nekik áll a zászló. Egyszer talán majd hajlandóak lesznek beszélgetni: akkor, ha majd nekik is érdekük lesz, mert olyan súlyos csapásokat és vereségeket szenvedtek el, hogy meggondolják, akarják-e/tudják-e folytatni a harcot.
    Na ezeket a vereségeket kell előbb rájuk mérni, és szerintem ezt nem békés beszélgetésként kell elképzelni, mert az ő terepük nem a szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ceausescu ma választásokat nyerne 2014. április 12. szombat

Horthy utca Kunhegyesen 2014. január 30. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos