Ronai and Ronai
AMERIKAI

Könyv a Rolling Stonesról – magyarul is 2012. május 29. kedd 20:44 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Könyv a Rolling Stonesról – magyarul is
Budapest – Megalakulásának ötvenedik évfordulója alkalmából július közepén vaskos könyv jelenik meg a Rolling Stones zenekarról; a The Rolling Stones: 50 című kötet magyar fordítása egy időben kerül a boltokba az eredeti brit kiadvánnyal.
.
A rock and roll történetének legendás és ma is aktív csapata a londoni Thames & Hudson kiadóval, valamint a Daily Mirror című lappal együttműködve állította össze a jubileumi kötetet, amely a zenekar ötven évét mutatja be, közölte a magyar kiadást gondozó ShowTime Budapest Kft. az MTI-vel.
.
.
A korán elhunyt Brian Jones
.
Mint írták, a könyv illusztrálásához a napilapok közül a leggazdagabb Rolling Stones-fotógyűjteménnyel rendelkező Daily Mirror megnyitotta archívumát: a fényképek többsége soha nem jelent meg korábban. A fotók nem a megszokott módon mutatják be a zenekar ötvenéves történetét, az önéletrajz a zenekar által válogatott és saját szavaikkal kommentált képekből áll.
.
A kötetben szerepelnek többek között Gered Mankowitz, Jean-Marie Périer, a magyar származású Dezo Hoffman, Michael Cooper, Terry O’Neill, Bent Rej és Philip Townsend fotói. Utóbbi készítette 1962-ben az első felvételeket a zenekarról.
.
A Rolling Stones 1962-ben alakult Londonban, 1964-től jelentet meg lemezeket és jelenleg is aktív. Az eredeti tagok közül mára Mick Jagger énekes-szövegíró és Keith Richards gitáros-dalszerző maradt, az 1993-tól érvényes felállásban rajtuk kívül Charlie Watts dobos és Ronnie Wood gitáros-basszusgitáros alkotja az együttest. Az alapító Brian Jones (gitár) 1969-ben meghalt, Bill Wyman basszusgitáros 1993-ban kilépett, de volt Stones-tag Mick Taylor (gitár, basszusgitár), Tony Chapman (dob), Ian Stewart (billentyűs hangszerek) és Dick Taylor (basszusgitár) is.
.
.
Bill Wyman, aki elhagyta a Stonest
.
A zenekar csaknem fél évszázados eddigi pályafutása során élő legendává vált, rendszeresen milliós lemezeladásokat produkált és minden jelentős szakmai és közönségdíjat besöpört. Lemezeik – 29 stúdió- és 12 koncertalbum, 30 válogatás és 107 kislemez – több mint 200 millió példányban keltek el.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Könyv a Rolling Stonesról – magyarul is , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. http://www.youtube.com/watch?v=8_VbImuG71M

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Én biztosan nem veszem meg! Bill Wymannak teljesen igaza volt, hogy visszavonult. Sokkal tiszteletre méltóbb lett volna, ha Jaggerék az utóbbi 10 évben csak stúdióban dolgoznak, mert egy ideje már elég gáz az az ugrabugrálással körített csörömpölés, amit a színpadon zene helyett nyújtanak. Persze az üzlet mindenek felett, mert az elvakult Stones rajongóknak nyilván még egy darabig jó pénzért el lehet adni a trottyos nagypapák idétlen bohóckodását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. csakigazatmondo

    .
    commandante!
    kedves barátom, már bocsánat, s a legnagyobb tisztelettel,
    .
    DE
    .
    jó nagy marha vagy, ha TÉNYLEG így gondolod.
    tetszik, nem tetszik, még mindig ők csinálják a legjobb műsort.
    még mindig csak tanulhatnak tőlük mások.
    ez van, ez ennyire egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. csakigazatmondo!
    Hasonló tisztelettel jegyezném meg, hogy – szerinted!
    Én 1990-ben, “ha a hegy nem megy Mohamamedhez, Mohamed megy a hegyhez…” alapon elzarándokoltam Kölnbe, hogy megnézhessem a Müngersdorfer Stadionban a Rolling Urban Jungle koncertjét. Már akkor kisebb csalódást okoztak, pedig ha az azóta eltelt évek számát vesszük, ők sem lettek fiatalabbak. A budapesti koncertről pedig sokak érzékenysége miatt inkább jobb, ha nem beszélek. Az már az idős, mára már nem túlzottan vonzó urak baja, hogy engedve a nagy pénz csábításának, saját zenei karikatúrájukat adják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. Hát, nem tudom. Én egyszer meghallgattam egy dupla koncertalbumukat, még a hetvenes évekből, és azon is már több volt a zörgés meg a sikoltozás, mint a zene.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  6. Nem tudom, jól emlékszem e, de mintha a 70-es években történt volna, hogy ezek a remek fiúkák egy zenés alkalommal, testületileg náci (méghozzá SA) egyenruhát öltöttek volna, és emlékezetem szerint ebből éktelen botrány kerekedett a nyugati világban…
    Aki nálam jobban emlékszik, az szíveskedjék ezt velünk is megosztani.
    Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Az nem az volt. Az még a hatvanas években volt, Brian Jones taposott el náci egyenruhában egy játékbabát, pont azért, hogy a nácizmus embertelenségét ábrázolja ezzel. De valóban botrány lett belőle. Azt is akarták szerintem.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Több mint 200 ezer??? Pár millióval több… Javítsátok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Commandante,

    Ha füled és izlésed jó lenne, nem pocskondiáznád a Rolling Stonest, amely együttes napjainkig a legkiválóbb rockbanda, akik mindent tudnak játszani, még a bluest is, ami pedig fekete zene. Hol vannak a többiek, akik velük indultak? Ha nem lennének a legkiválóbbak, már sehol sem lennének.
    Baj az, ha van üzleti érzékük is? Nem. Ha nem lenne, hol lehetnének?
    A csúcson vannak hidd el, mert rengetegen utaznánk utánuk bármelyik európai koncertjükre, én ugyan az USA-ba is, mert hála Istennek van 10 éves vizumom oda. Először Ny-Berlinben láttam őket és a mai napig is őrzöm a koncert látványát és élményét, ahol Mick Jagger pazar formában úgy szerepelt, hogy több fiatal pályatársát lefőzte nemcsak mozgásban, de tehetségben is.
    Ha a ráncokhoz tehetség párosul, még mélyebb az elismerés!!!!! Nem tudtad?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Földi Eperke
    2012. május 30. szerda 14:31
    Kedves Eperke! Fura dolog úgy válaszolni valakinek, ha az az illető ismeretlenül kétségbe vonja vitapartnere testi és ízlésbeli képességeit. Bár magánügyem, de közlöm veled, jó fülem van! Sőt kettő is nőtt a fejemen, az egyik jobbra, a másik balra, egyenlő távolságra az orromtól, ahogy néhány milliárd embertársamnak is a földön. Hölgyismerőseim kifejezetten dicsérni szokták arányos méretét, és jó formáját. De ettől remélem még nem kötelező mindenkinek rajongani Jaggerékért ugye? Örülök, hogy egészséged, és lehetőségeid, nem beszélve a 10 éves vízumodról, hogy kedvenceidet megnézd akár az USA-ban is. Jó, hogy rajongók tömegei mozdulnak meg értük, nosztalgiával gondolva tovatűnt ifjúságukra. Klassz, hogy a ráncok és a tehetség kapcsolatát felemlítetted, mert így legalább elmondhatom, hogy részemről inkább a Pink Floydra tennék David Gilmourral, vagy esetleg Peter Gabrielre, persze ha csak ez nem tűnik a fanatikus Rolling rajongók szemében súlyos ízlésrombolásnak.
    Merthogy szépen korosodni nem szégyen, a külső jegyek elviseléséhez azonban kell némi méltóság, amivel mint a mellékelt ábra mutatja, nem mindenki rendelkezik. Nemdebár…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. Commandante,
    Kijelenteni valamit kategórikusan, ezt te tetted. Egyébként nekem is jó fülem van és ugyanúgy rajongok más tehetségekért is, mint a R.S.-ért. Pl. utaltam arra is, hogy imádom a blues-zenét is.
    Azért a Rio-i koncertjét a Rolling Stonesnak nagyon szivesen megnéztem volna, hiszen az óceánban is álltak a rajongóik, mert már nem fértek el a homokos parton. Ez véletlen talán? Gondolom ezt sem láttad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Földi Eperke
    2012. május 31. csütörtök 09:28
    Tisztázzuk azt az egyszerű tényt, hogy én a magam ízlése, és személyes tapasztalataim alapján mondtam véleményt, ha úgy tetszik akár kategorikusat is, egy kissé kiöregedőben lévő, valamikor ikonnak számító zenekarról, akik konzekvensen rombolják le, a hosszú évtizedek alatt róluk kialakult képet. A rajongók auditív képességeivel nem foglalkozom, sőt azok érzékenységét messzemenően figyelembe véve, ahogy ezt leírtam egy előző hozzászólásomban, eltekintettem a budapesti koncert taglalásától. Ellentétben veled, aki személyeskedő válaszra ragadtattad magad, melyben kétségbe vontad zenei hallásomat, és jóízlésemet. Azért ez egy kis különbség! Ezen még az sem segít, hogy egyébként ahogy írod a blues-zenét is kedveled, mert az láthatóan nem mérvadó stiláris kérdésekben. A riói koncertet illetőleg pedig ezek után szinte félve válaszolok kérdésedre, mert vajon milyen következtetést vonnál le a műveltségemmel kapcsolatosan, ha nemleges a válaszom arra, hogy láttam-e ama ominózus óceánparton rendezett koncertet…? Azért annyit elárulok neked, hogy karácsony tájékán egy esti koncert alakalmából ahol elég sokan voltak, pedig nem is a Stones muzsikált, jómagam is gázoltam már térdig az indiai-óceánban, mert olyan sok néző tolongott, hogy nem fértünk el a homokos parton. Bizonyos országokban ez teljesen bevett szokás. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Zenetörténelmet ír a U2 2011. április 10. vasárnap | FH

Őrizetben a Rolling Stones gitárosának lánya 2011. március 2. szerda | AN

Rolling Stones: 45 kislemez egy dobozban 2011. február 10. csütörtök | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos