Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az EP határozatban ítélte el a homofóbiát 2012. május 25. péntek 1:10 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az EP határozatban ítélte el a homofóbiát
Strasbourg – Az Európai Parlament (EP) nagy többséggel elfogadott, többpárti kezdeményezésű határozatban ítélte el a homofóbiát, a szexuális orientáción és nemi identitáson alapuló hátrányos megkülönböztetés megnyilvánulásait.
.
Az állásfoglalásban az EP mélységes sajnálatának adott hangot amiatt, hogy még nem mindig tartják teljes mértékben tiszteletben a leszbikusok, homoszexuálisok, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) alapvető jogait.
.
Olyan elfogadó társadalmi környezetet kell kialakítani Európában, amely tiszteli a másságot, hangsúlyozta Göncz Kinga szocialista európai parlamenti képviselő a kérdésről folytatott vitában. Felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió olyan értékközösség, amely az egyenlőségen, a diszkriminációmentességen, az emberi méltóság tiszteletén alapul. „Ez mégsem adatik meg mindenkinek”, jegyezte meg.
.
„A melegek jogainak a biztosítása terén is bőven van tennivalónk. Még mindig nem sikerült elfogadnunk az Európai Unió horizontális antidiszkriminációs irányelvét, amely mindenki számára széles körben garantálná a megkülönböztetéstől való mentességet. Nem biztosított az azonos nemű párok szabad mozgása, mivel a kapcsolatok legalizálásának kölcsönös elismerése sem megoldott minden tagállamban. Hiányzik a gyűlöletbeszéd, a gyűlöletcselekmények elleni EU-szintű fellépés, noha azt az Európa Tanács ajánlása is fontosnak tartja”, mondta Göncz Kinga.
.
A szocialista EP-képviselő szerint a jogszabályi környezet megteremtése csak az egyik fontos tényező a hátrányos megkülönböztetés megszüntetésében. „Olyan elfogadó társadalmi környezetet kell kialakítanunk Európa-szerte, amely tiszteli a másságot. Ebben a politikai szereplőknek, a médiának, az oktatásnak is nagy szerepe van”, mondta.
.
Göncz Kinga felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország színvonalas diszkriminációellenes jogi szabályozással rendelkezik. „Ugyanakkor azt látjuk, hogy a rendőrség az idén sorrendben már másodszor próbálta betiltani a Meleg Büszkeség menetét. A menet résztvevői folyamatos rendőri védelemre szorulnak a szélsőségesek ellentüntetései miatt”, tette hozzá, és úgy vélekedett, hogy „a mássággal szembeni türelmetlenséget felerősíti az azokat megengedő politikai retorika”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 5 szavazatból)
Az EP határozatban ítélte el a homofóbiát, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Engem special sértene ha azt kellene látnom hogy emberek vöröscsillagall / vagy horogkereszttel masíroznának ma Magyarországon. (A vöröscsillag sok nyugati országban megengedett). Én mint kissebbségben élő keresztény azt is sérelmesnek találom, ha a TV-ben a gyerkek által is látható sex jeleneteket sugároznak, vagy egy melegfelvonulásról láthatnak képeket a gyermekeim. Mi a melegfelvonulás értelme ? Ha valaki látta már a szines (zöld kék piros) bőrű, magukat tangában riszáló nyelvüket nyujtogató férfiakat, akkor lehet hogy arra gondol hogy nem az elfogadtatás, hanem polgárpukkasztás a céljuk. Amikor a homokosok kivetköznek emberi mivoltukból és örültként mutatják be magukat a világnak akkor kicsit nehéz az elfogadás. Szerintem a szexuális orientáció magánügy. Ahogyan a munkahelyen vagy a közéletben, nyilvános helyeken tiltott a sexualis tevékenység, vagy sexualis vagyak megjelenítése, ugyanúgy tilos lenne a homosexuálisok ilyen megnyílvánulása is. Ahogyan nem akarok szeretkező ferfi-női párosokat az utcán látni ugyanugy nem akarok homoszexualis nőket vagy férfiakat. Lehetne ezeket a dolgokat normálisan is kezelni, de valakiknek az az érdeke hogy ez ne igy legyen. PL Kanadában vagy USA-ban egy egy álláshírdetés esetén olvasható az egyenlő esély lehetősége, ami azt jelenti hogy ha valaki nyomorék/homokos vagy kisebbségi etnikum akkor is számítanak a pályázatára. (valójában ezeknek az embereknek nagyobb az esélye mint egy kétgyermekes a feleségével együtt élő ferfinak)
    Ugyanugy kell kezelni ezt a dolgot is mint a cigánykérdést: Nem a cigánybűnözést kell felszámolni hanem minden bűnözést. Nem a homokosok jogait kell biztosítani hanem minden ember jogát. (Ebbe beletartozik a szexulis orientáció is, de ez nem sértheti meg a közszemérem fogalmát)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  2. Biztos abban Göncz Kinga, hogy ma az ország legnagyobb problémája az azonos nemű párok kapcsolatának legalizálása? Az éhezés menetéért amely a növekvő társadalmi nyomorról szólt – elnézést ha volt – nem hallottam Göncz Kingát felszólalni, sajnos.
    .
    Fel sem tudom fogni, hogy miért kellene az azonos nemű párok kapcsolatát hivatalosan legalizálni, azaz a családmodellnek (egyelőre) megfelelő nő-férfi felállással azonos módon elismerni. Ettől jobb lesz a társadalom?
    Természetesen nincs közöm valaki nemi identitásához mindaddig, amíg azt a társadalom nyilvánossága elé vagy az utcára nem viszi. Onnantól azonban jogot adott arra, hogy bárki megítélje őt vagy akár az ellenkező véleményét kifejezze – természetesen nem brutalitásra gondolok.
    Egyetértek egyébként CommonSensevel ráadásul mindezt kivagyi, polgárpukkasztó módon. Érzékelhetően ez nem a társadalmi elfogadásról szóló kérés, hanem egy teljesen más társadalmi modell elfogadtatásáról szóló követelés.
    Soha nem láttam heteroszexuális felvonulást, és nem tudok a Heteroszexuális Büszkeség napjáról sem. Senkiben nem merült fel, hogy a Meleg Büszkeség felvonulás a heteroszexuálisok diszkriminációjaként is felfogható?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (19 szavazatból)
  3. Egyetértek a két előttem szólóval! Szerintem egyáltalán nem sértőek! Sok igazság van bennük! Szerintem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  4. A mínuszok itt nem azért repkednek mert ma az a trendi, hogy toleranciát hirdessünk akár így gondoljuk, akár nem?! Az előttem szólók hozzászólásaiban nincs gyűlölködés, és homofóbia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  5. El kell tudni viselni, ha valaki mínuszt kap. Ha nem bírja, miért kommentel itt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  6. Az aki leminuszolja az elottem hozzaszolokat mint Commonsense ,Figyelo vagy Katalin,az megint egy politikai korrekcioban szenved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  7. Én csak úgy tudom komolyan venni a mínuszokat, ha az illető megindokolja miért nem ért egyet azzal, amit leírtam, egyébként indiferens.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  8. Nem tudjátok elfogadni az EP határozatát. És még meg is magyarázzátok az “okát”.Olyanok vagytok mint Orbán.:)))
    Magyarország csak földrajzilag van Európában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  9. “Biztos abban Göncz Kinga, hogy ma az ország legnagyobb problémája az azonos nemű párok kapcsolatának legalizálása?”
    Miről van szó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Ismertem egy színes bőrű, itt tanuló szudáni srácot, aki azt mondta, odahaza ő fehér, mert a dél-szudániak sokkal feketébbek.
    Anonyme: M. o. a nyugat szemében annyira európai, amennyire fehérnek látjuk mi a magukat annak tartó, félig barna észak-szudániakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Órák óta azon élvezkedem, amit Katalin írt, hogy aki politically correct, az “politikai korrekcióban” szenved. Ez nekem valami rettentően tetszik;P

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  12. BOCSÁNAT, Katalintól is és Fringétől is elnézést kérek.
    Fringe írta a föntieket.
    Köszönöm, Fringe. Lett egy jó estém.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  13. anonyme 2012. május 25. péntek 20:00
    A szocialista EP-képviselő szerint a jogszabályi környezet megteremtése csak az egyik fontos tényező a hátrányos megkülönböztetés megszüntetésében. „Olyan elfogadó társadalmi környezetet kell kialakítanunk Európa-szerte, amely tiszteli a másságot. Ebben a politikai szereplőknek, a médiának, az oktatásnak is nagy szerepe van”, mondta.”
    Ez a mondat így nem elfogadható, tehát nem fogadom el, sőt igen veszélyesnek tartom, a devianciák előtt megnyitott útnak, ami ugyanakkor nem oldja meg azt a kérdést, amiért keletkezett.
    Veled ellentétben azt hiszem az EP határozata olyan mint O.V. jogértelmezése, pontosított megfogalmazás híján bármilyen lehetőségre nyitott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  14. pogács
    2012. május 25. péntek
    18:43
    Nem mínuszokat kifogásolom, hanem azon gondolkodtam, hogy az említett bejegyzések meggyőződésből kaptak-e mínuszt? Egyébként mindenkinek joga van úgy értékelni ahogy akar természetesen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Szerintem nem lehet objektív eredményre jutni abban az ügyben, hogy ha valaki tesz valamit, azt meggyőződésből teszi-e, vagy csak a külső hatások miatt. (A kettő ráadásul erősen összefonódik a születésünk óta.) Sokaknak olyan erős a meggyőződésük ilyen vagy olyan ügyben, hogy hihetetlennek tartják, hogy más mást gondoljon ugyanarról, ami szerintük józan ésszel elképzelhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Ugyan ne töketlenkedjetek. Magyarországon újra hallhatod a nyilasidők hangját. Magyarországon virágzik a múlt bűzös gaznövénye.
    Még véletlenül sem zavar Európában senkit. Kezelnek Orbánnal és társaival.
    Mit akartok?Nem zavar az senkit, hogy egy egész népet, országot seggbekúrnak.
    Jogegyenlőség, igaz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Gonoszka, ki kúrja seggbe az országot? A nyilasok belülről, vagy Európa kívülről? Ha az utóbbi, akkor hogyan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Kiáll Alföldi mellett a Demokratikus Koalíció 2012. június 24. vasárnap | AN

Heteró büszkeség napja Brazíliában 2011. augusztus 5. péntek | RR

Ősztől a homoszexuálisoké is a katonaság 2011. július 24. vasárnap | AN

Meleg katonák vonultak fel San Diegóban 2011. július 18. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos