Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Kezdőrúgás 2012. április 26. csütörtök 17:58

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Kezdőrúgás

Valami megmozdult Bergengóciában és a magyar fociban. Ha a játékosok nem is mozognak túl jól, az ingatlanfejlesztők, tervezők és kivitelezők erősen mozgolódnak. Közpénz állhat a házhoz. Nem is kevés, mert őrült stadionépítési, tervezési és fejlesztési verseny indult szerte e kis hazában Debrecentől Felcsúton át Budapestig. Sejthettük volna, hogy a nemzeti együttműködés kormánya ott folytatja, ahol szellemi elődje, a nemzetpolgári erőcentrum kabinetje 2002-ben abbahagyta. Egy futballbolond, a sportnemzeti romantikát politikusi imázsába építő miniszterelnök magánhobbijával. A hobbi kicsit költséges, mert ha az építkezési versenyt túl is lehet élni, az évtizedeken átnyúló fenntartási és rezsiköltségeket nem lehet megúszni. Nem véletlen, hogy a világ óriásarénáinak zöme „alkalomra” (egy-egy nagy rendezvény idejére) készül, majd szétbontják és elszállítják. A gyönyörű Sidney olimpiai katlan a múlté, ma már csak emlékgyeptéglákban létezik, még Peking is fontolgatta egy ideig, mi legyen a fantasztikus „madárfészek” sorsa. Rendezvény hiányában képtelenség kihasználni. Ezzel szemben zabálja a pénzt.

A hamarosan épülő szerény kis magyar pályák annál nagyobb nemzeti jövő előtt állnak. A nagyerdei stadion a „történelem legerősebb Lokijának”, a várható BL résztvevő otthona lehet. A Fradi-pályát le kell dózerolni, s ötszáz méterrel odébb pakolni, hogy a telken állam ingatlant fejleszthessen. És lesz új, ötcsillagos nemzeti stadion is, ahol a magyarok méltó körülmények között fogadhatják majd Andorra nemzeti tizenegyét.

A legnagyobb dobás persze Felcsút. A Puskás Ferenc Labdarúgó Alapítvány (Akadémia) minden luxussal felszerelt ötezres centerpályája a Felcsút SE libalegelőjének helyére épül. Első blikkre tán nagyocskának tűnhet a kétezres lélekszámú faluban az ötezres stadion, de ez csak a látszat. Mert ez a hely volt miniszterelnök urunk napfényes ifjúkorának színtere.

Valami mozdult Bergengóciában és a hazai fociban. Nemzetközi sztenderdnek megfelelő stadionjaink három év múlva lesznek. Ez az egyetlen feltétel, melyben a magyar foci minden nemzetközi szabványnak megfelel. A tizenhatos, a pálya, a kapuvas és a kezdőkör méretein kívül.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 20 szavazatból)
Buják Attila: Kezdőrúgás, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Bár egyáltalán nem vagyok focirajongó, de a kedd esti Barcelona – Chelsea, és szerdai este lejátszott Rel Madrid – Bayern Müchen mérkőzések a képernyő elé ragasztottak. Ezek is megerősítetek abban, ha Orbán a feje tetejére áll, akkor sem fog Magyarországon igazi labdarúgást csinálni. Pont akkora a lemaradásunk a világtól, mint minden másban, de fogalmazhatok úgy is, hogy a különbség ég, és föld. Hiába mer nagyot akarni a felcsúti csatár, a világ boldogabbik része nem így működik, és soha nem is így fog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. a balfácán Orbánt mikor buktatja meg népe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. Stadiont is csak a fityisz-közeliek építhetnek, igaz, segédmunkára fillérekért beállíthatnak nincsteleneket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Ez mutatja, hogy a nép és a politikai elit milyen mélyre süllyedt. A legmélyebb balkáni bugrisság uralkodik. Csau csinált ilyet, de most a “demokráciában”, a “szabadságszerető nép”, valamint a “politikai elit” mélyen kussol, csak bámulja, ahogy a vezető őrülete esztelen építkezésekben manifesztálódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. Én javasolnám piramis építését a nagy magyar pusztában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Minden diktátornak megvan a maga gigantomániás építkezése. Ez a bizonyíték, ha valaki nem hinné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Ha az Orbán kormány megbukik végre, a felcsúti fociakadémiát meg kell szüntetni és a földdel egyenlővé tenni. Én felcsútiként biztos nem adóznék azért helyben, hogy abból ezt a szörnypályát fenntartsák. Én meg nem azért fizetem az adót, hogy ilyen felesleges beruházásokra menjen pénz. Én tisztelem és szeretem a sportot, de ha az országnak nincs pénze, emberek mennek tönkre és kerülnek utcára, vérlázítónak találom a sport ilyetén támogatását.
    A stadionok évtizedek óta kihasználatlanok, biztos, hogy a különféle pályák fenntartása országszerte veszteséges. Nálunk is minden háznak évente 10 köbméter vizet számláznak le a pálya locsolására, miközben évente ha 10-15 meccset játszanak rajta. Abszurd!
    Ha kapitalizmusban élünk, tessenek végre rentábilissá tenni a profi sportot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. jepisti
    tetszik a javaslatod, kiegészitem avval /hiszen van itt pénz, és most nem talicskázzák ki/, hogy a piramis elé carrarai márványból szfinxet, nagyobbat, mint Gizah-ban van, és na, kinek a feje lenne rajta ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Erről a stadion mániáról Stadler úr jut eszembe, meg az ő stadionja a semmi közepén. Érdemes megnézni, szétlopták rendesen. Az építtető sorsa is említést érdemel, hiszen remélhetően sorsközösséget vállal majd vele a mi Viktorunk is. Mindenki előtt egyértelmű, hogy ezek a stadionok felesleges, bűnös beruházások, különösen manapság nálunk. Hogy ne fessem az ördögöt a falra, elképzelem amikor felépülnek a stadionok és a mi Viktorunk mindenhol megrúgja majd a kezdő labdát. De mi lesz utána, ha Viktorunk jó sorsa úgy alakul és marad, az ország pedig tűrni kényszerül. Teljesen nyilvánvaló, hogy a stadionok mellé szobrok is kellenek, majd utána a városokba köztériek is kellenek mindenhova, hiszen rengeteget kell lebontani manapság. Szobrászaink már készülhetnek is, most egyelőre megfelelnek még a kisplasztikák, hiszen a rajongok veszik majd mint a cukrot. Későbbieket pedig majd meglátjuk.
    “Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos